Bestil

Øhop i Kvarnerbugten

Kroatien | Cykelkrydstogt i skærgården | Sværhedsgrad 3-4

Tag med på et fantastisk cykelkrydstogt i Kroatien og oplev uforglemmelig skønhed og store kontraster mellem de forskellige øer samt spektakulære naturscenerier i den krystalklare Kvarnerbugt.

In stock
Travel Code
KR-107
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkVeksling mellem rolige aftener på havet og populære kystbyer
blue encircled checkCykl forbi smukke olivenlunde og hyggelige fiskelandsbyer
blue encircled checkTag en forfriskende dukkert i det krystalblå hav
calendar icon15 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Det er forståeligt, at mange vender tilbage igen og igen til de fascinerende øer i Kvarnerbugten, der ligger kastet ud som glimtende perler i det krystalklare hav. Det er svært ikke at blive betaget af den storslåede middelhavsnatur med olivenlunde, vinmarker, duftende maki og fyrreskov. På denne rejse kommer du til at opleve den store skønhed i kontrasterne mellem de forskellige øer.

Øerne i Kvarnerbugten og den kroatiske skærgård tilbyder uberørte strande, bjerge med måneagtige landskaber og frodig grøn bevoksning samt endeløse bugter omgivet af dramatiske klipper og det turkisblå hav. Mange af øerne emmer af en rig kulturhistorie med maleriske huse, gamle, stolte tårne og smalle gyder i de fine små kyst- og landsbyer. Her har du mulighed for at beundre et utal af forrygende panoramaudsigter.

Der venter dig en komfortabel rundrejse, hvor du slipper for at pakke din kuffert hver dag, da du har din faste base på et lille, charmerende krydstogtskib, der følger dig hele vejen. På turen indgår du i en international gruppe med en engelsktalende guide ombord.

Du kan se frem til en dejlig veksling mellem smukke rolige aftener med udsigt til de mange vuggende fiskerbåde i de mindre bugter, samt aftenerne, hvor der lægges til kaj i de mere populære kystbyer fyldt med liv på fine havnepromenader med caféer, restauranter og små butikker.

Kort

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1:  Omišalj – Cres
Turen starter på Kroatiens største og skønne ø Krk i den lille kystby Omisalj. Øen er forbundet med fastlandet via den 1,4 km lange Krk bro. Der er check-in på krydstogtskibet kl. 14-14.30. Kort herefter kan du læne dig tilbage og nyde den første sejlads på ca. 4 timer ud i det klare azurblå hav i Kvarnerbugten. Kursen er sat mod en af de andre store øer i bugten, den 66 km lange Cres, der bjergtager de fleste med flotte naturscenerier og stor diversitet i arkitekturen, der tydeligt afspejler, at øen har tilhørt skiftende herredømmer. Ved ankomst til den hyggelige fiskerby Cres, der ligger godt beskyttet i en bugt, mødes du af det smukkeste syn af de typiske, farverige venetianske huse med røde tage. Det er nu tid til en aftenrundtur gennem de smalle gader i den charmerende gamle bydel med det centrale torv, et venetiansk tårn, rester af bymure og en romersk bro.

Dag 2: Øerne Cres og Lošinj, cykling ca. 28 km
I dag tager du hul på det store cykeleventyr på øerne i Kvarnerbugten. I Cres’ bagland pryder oliventræerne landskabet. Fra cykelsadlen betages du af de store kontraster i det alsidige landskab med rå bjerge, lav vegetation på den vestlige side af øen og mere frodig vegetation med løvtræer på den østlige side. Fremme ved formiddagens mål venter den helt særlige og magiske bugt Martinšćica med det turkisgrønne hav og de bølgende grønne bjerge i baggrunden. Her venter dit flydende hotel på at tage dig med ombord, og mens du slapper af og nyder en dejlig frokost, sejles der videre til øen Lošinj. Hvis vejret tillader det, gøres der stop undervejs for en svalende dukkert i det krystalklare hav. Den idylliske havneby Mali Lošinj indbyder til en hyggelig aften på en af de mange caféer på promenaden. Her sidder du i selskab med de grønne palmer i første parket til at nyde solnedgangen i den smukke langstrakte og smalle bugt med en uforglemmelig udsigt til den nordlige del af øen.

Dag 3: Øerne Lošinj og Molat, cykling ca. 10 km
Lošinj gør sig især bemærket med et rigt plante- og dyreliv og du kan næsten ikke undgå at få sanserne pirret af duften af urter, der bølger hen over øen. Her vokser blandt andet agaver, kaktus, citron-, figen-, appelsin- og mandarintræer. Dagens første korte cykeletape går langs kystpromenaden og over til den lille kystby Veli på øens østside. Tilbage i Mali Lošinj ombord på skibet er det tid til frokost. Om eftermiddagen sættes kursen sydover, og der sejles langs vestkysten af Lošinj til den grønne ø Molat. Undervejs kan du være heldig at spotte delfiner, for et større antal holder til i dette område. Sidst på eftermiddagen sætter du dig i sadlen igen klar til en kort cykeltur ud i det grønne landskab dækket med maki og fyrreskov. Her leves det rolige ø-liv, og du kan glæde dig til en fredelig og smuk gylden time ved solnedgang og en nat i en af de små havne, der ligger godt beskyttet i læ for vinden. Måske er det i aften, du skal sove på dækket under stjernerne?

Dag 4: Øen Dugi Otok og Zadar, cykling ca. 32 km
Fra morgenstunden sættes sejlkursen mod øen Dugi Otok, mens du tilbagelænet kan nyde morgenmaden akkompagneret af en uforglemmelig udsigt til alle småøerne i den storslåede kroatiske skærgård. Cykelturen tager sin start i Božava bugten, hvor du bevæger dig frem ad en stille vej, omgivet af agaver, fyrreskov og de smukke tamarisk med deres blændende rosa pragt. På nordspidsen af øen venter det gamle stolte fyrtårn Veli Rat, der siden 1849 har guidet søfarere trygt forbi øen. I sommermånederne vil der være rig mulighed for at bade inden du fotsætter mod den historiske by, Zadar. Byen fungerer som det politiske, kulturelle og spirituelle centrum i Dalmatien. Derudover har byen over 3000 års historie, som har sat et spændende aftryk på byen, som du får mulighed for at udforske på en guidet aftentur.

Dag 5: Øerne Pag og Rab, cykling ca. 34 km
Efter en dejlig morgensejlads i den fortryllende kroatiske skærgård når du frem til den 60 km lange og 5-10 km smalle ø Pag. Fra kajen i fiskerlandsbyen Mandre begynder dagens cykeletape ud i det mere rå og næsten måneagtige landskab, der kendetegner Pag og adskiller den fra de fleste andre øer i Kvarnerbugten. Saltproduktion har gennem flere årtusinder været øens ”hvide guld” og er en vigtig indkomstkilde på øen. Flere steder vil du bemærke de karakteristiske mure bygget af øens mange fine natursten, der i vintermånederne skærmer både mennesker og dyr mod den strenge nordenvind. Nyd turen gennem nogle af de smalleste passager på øen op til den nordligste spids Lun, hvorfra krydstogtskibet tager dig med videre mod en af Europas mest solbeskinnede øer Rab. I den bedårende kystby Rab er det svært ikke at blive betaget af middelalderens vingesus, der har et godt tag i den gamle bydel med de fire smukke kirketårne, de smalle gader og borgruinen. Du får god tid til at på opdagelse. Er du klar på mere eventyr, kan du gå ned bag borgruinen på bagsiden af byen, hvor der løber en lille sti med toppede brosten i vandkanten med et lille, smalt strandstykke. Her kan du opleve en hyggelige stemning i solnedgangens skær og tage dig en aftendukkert med de lokale. Du kan også lade dig friste af en kølig drink blandt palmerne på en af caféerne langs havnepromenaden.  

Dag 6 Øerne Rab og Krk, cykling ca. 25 km
I dag skal du på en vidunderlig cykeltur i skiftende landskaber langs kystpromenader, skyggefuld skov og små afsondrede bugter. Tilbage ved skibet sejler du mod øen Krk, hvor der stoppes underveks for at tage en dukkert. Glæd dig til endnu en magisk aften i den historiske by Krk, hvor de pompøse bymure og byporte stadig står intakte sammen med dele af befæstningen såsom det store kantede tårn, der troner i vandkanten. Ved tårnet kan du sætte dig på de store sten og nyde farvespillet ud over Adriaterhavet i den gyldne time, og senere de glimtende lys fra skibene ude på havet, når mørket falder på. Stilheden står i skøn kontrast til den livlige aften langs havnepromenaden med caféer, restauranter og boder.

Dag 7: Øen Krk, cykling ca. 45 km
Turens sidste cykeltur afsluttes med manér i det smukke landskab på Krk op over øens højderyg forbi duftende maki til den idylliske by Vrbnik.  Landsbyen troner på toppen af en 50 m høj klippe omgivet af vinmarker og vingårde, der producerer den velskendte hvidvin Zlahtina. Herfra har du en enestående panoramaudsigt over det azurblå hav i Kvarnerbugten samt de grønklædte bakkekamme på fastlandet. Byen siges også at have den 2. smalleste gyde i Verden - prøv at se, om du kan finde den. Turen fortsættes gennem små gamle landsbyer og fine landskaber med rig vegetation. Der bliver også tid til at stoppe op i Soline bugten for en opfriskende badetur, inden turen går videre til kystbyen Omisalj, hvor krydstogtet startede for 6 dage siden. En festlig aften med middag på skibet sammen med dine medrejsende, afrunder på bedste vis en oplevelsesrig uge.

Dag 8: Omišalj
Efter morgenmaden forlades skibet senest kl. 9

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Indkvartering

down v arrow

Den charmerende motorsejler, Linda , blev ombygget specielt til øhop krydstogter i 2006. Linda har 14 kahytter (8-9 m2), som er træbeklædte og udstyrede med en dobbeltseng (140 x 200 cm) eller 2 enkeltsenge (2 x 80 cm), aircondition, hårtørrer og et badeværelse. 11 kahytter er beliggende over dæk med vindue, og 3 kahytter er under dæk med koøje.

Sværhedsgrad 3-4

down v arrow

Øerne i Kvarnerbugten er bjergrige og de daglige etaper på 10-45 km vil byde på stigninger fra 200 til 500 højdemeter. Derfor kan udfordringerne på denne tur ikke sammenlignes med vores andre cykelkrydstogter langs floder og kanaler. Stigningerne kan være lange men ikke uoverskuelige og enhver i rimelig god form, og som er vant til at cykle, kan deltage på denne tur. Belønningen er stor med fænomenale panoramaudsigter over det krystalklare hav.

Der følger en cykelguide med ud på cykelturene. Det er også evt. muligt at cykle på egen hånd, hvis guiden tillader det (kort udleveres). De cykelmæssige udfordringer vil nok sætte en nedre aldersgrænse, og vi anbefaler derfor, at deltagende børn er mindst 10 år (minimumshøjde på alm. cykler er 130 cm og 150 cm for elcykler).

Der er ikke cykelstier, men vores rutrer sparsom og ikke generende trafik. Rutevalget er fortrinsvis på mindre asfalt- eller grusveje, men da der på mange øer kun er den samme vej, kan du ikke undgå at skulle dele nogle strækninger med bilerne. Cyklerne er lavt gearede, tempoet er fornuftigt og sættes efter deltagerne på almindelige cykler, så hvis du er på elcykel, kan forvente lidt ekstra tid til at nyde pauserne.

Hvis du har brug for en fridag fra cyklen, er det også muligt at vælge at blive ombord og slappe af, solbade eller svømme i stedet for. 

Cykel og cykeludstyr

down v arrow

Du kan leje en hybridcykel med 21 gear, der har bagtaske og vandflaskeholder. Cyklerne er gearet og udstyret til kørsel på veje, der byder på stejlere passager og ujævnt underlag.
Der kan også lejes elcykler fra højde 150 cm og børnecykler fra højde 130 cm.

Cykelforsikring mod skader og tyveri kan tegnes ombord. Alternativt kan du medbringe egen cykel. Det er dog ikke muligt at medbringe egen elcykel.

Det anbefales at medbringe egen cykelhjelm hjemmefra. Alternativt skal det forudbestilles.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Du kan flyve til Zagreb. Omisalj ligger 168 km fra Zagreb lufthavn.

Du kan senest 14 dage før turstart forudbestille en fælles transfer på turens start- og slutdag fra Zagreb centrum eller lufthavn til og fra Omisalj. Afgang på startdagen til Omisalj fra Zagreb centrum kl. 11.30 og kl. 12.15 fra Zagreb lufthavn. Retur på slutdagen fra Omisalj kl. 8 mod Zagreb centrum og lufthavn.

Du kan også flyve til Pula fra København. Omisalj ligger 133 km fra Pula lufthavn

Kør selv:
Der kan bestilles parkering i Omisalj. Bestilles hjemmefra og afregnes lokalt.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Vejr og klima

down v arrow

Rijeka klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

Uge 19: Startdato 03.05.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 21: Startdato 17.05.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 25: Startdato 14.06.2024 varighed 7 nætter

Fra 9.698,- DKK

Uge 27: Startdato 28.06.2024 varighed 7 nætter

Fra 9.398,- DKK

Uge 28: Startdato 05.07.2024 varighed 7 nætter

Fra 9.398,- DKK

Uge 29: Startdato 12.07.2024 varighed 7 nætter

Fra 9.398,- DKK

Uge 30: Startdato 19.07.2024 varighed 7 nætter

Fra 9.398,- DKK

Uge 31: Startdato 26.07.2024 varighed 7 nætter

Fra 9.398,- DKK

Uge 32: Startdato 02.08.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 33: Startdato 09.08.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 34: Startdato 16.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 9.698,- DKK

Uge 35: Startdato 23.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 9.698,- DKK

Uge 38: Startdato 13.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 10.898,- DKK

Uge 39: Startdato 20.09.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 42: Startdato 11.10.2024 varighed 7 nætter

Fra 9.398,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os og afventer bekræftelse på turen, før du arrangerer transport fra Danmark til destinationen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning i kahyt
 • 2x helpension, 5x halvpension
 • Guidede cykelture og sightseeing 
 • Engelsktalende cykelguide
 • Oversigtskort over dagens cykeltur (ombord)
 • Sengelinned og håndklæde

Ikke inkluderet i prisen:

 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge til besætning og guide
 • Drikkevarer ombord (betales ombord)
 • Øvrige drikkevarer 
 • Transport fra Danmark til Omisalj t/r
 • Entré til seværdigheder
 • Turistskab

Mulige tilkøb (se prisen under "Bestil")

 • Cykelleje
 • Elcykel 
 • Transfer mellem Omisalj lufthavn eller Zagreb lufthavn bookes hjemmefra
 • Forsikring mod tyveri og skade på cykel/elcykel
 • Parkeringsplads i Omisalj

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Island Hopping, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Island Hopping. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden