Bestil

Paris og Seinedalen med MS Fleur

Frankrig | Cykelkrydstogt mellem Paris og Montargis | Sværhedsgrad 2

Flot rejse tilbage i tiden med smukke landskaber foreviget af lokale og tilrejsende kunstnere gennem århundreder. Let cykelterræn med engelsktalende cykelguide. 

In stock
Travel Code
KR-71
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkHistorisk, kulturelt og kunstnerisk cykeleventyr
blue encircled checkByen Montargis, Grevernes Venedig
blue encircled checkCykl gennem Fontainebleaus vidunderlige skove
calendar icon1 afrejse
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Glæd dig til en smuk tur, som starter og slutter i byernes by, Paris. Her finder du MS Fleur i havnen d'Arsenal, ikke langt fra Notre Dame.
Vi følger Seinen i sydlig retning. Denne region har en rig, royal historie og slottet Fontainebleau er et storslået eksempel på denne fortid. Ligeså imponerende er de kongelige haver, som de franske konger havde deres kongelige arkitekter til at anlægge. Vi sejler gennem Fontainebleau’s skove og sætter kursen mod kunstnernes landsby Barbizon. Vi følger Seinen til Moret-sur-Loing, en hyggelig landsby på bredden af Loing. Herfra følger vi Canal du Loing til de smukke middelalderbyer Ferrieres og Chateau-Landon. Vores endelige destination er Montargis, en malerisk by med smukke kanaler.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

PROGRAM FRA PARIS TIL MONTARGIS

Båden sejler fra Paris til Montargis på datoen 29. Juli

1. dag. Ankomst i Paris -Evry
Ankomst til byernes by Paris. Du finder MS Fleur ikke langt fra Notre Dame og Bastillepladsen, hvor der er check-in kl. 13. Eftermiddagen bliver tilbragt på båden mens den sejler til Evry, hvor den lægger til for natten.

2. dag. Evry – Melun, cykling ca. 30 km
Cykelturen starter fra slusen ved Evry, og I følger flodbredden et stykke tid. Dagens destination er Melun, en by der er kendt som ”Le Domaine des Reines Blanches”, da det i tidligere tider var området for enker efter de franske konger. 

3. dag. Melun – Moret-sur-Loing, cykling ca. 40 km
I dag cykler vi gennem Fontainebleau’s vidunderlige skove. Første destination er den kunstneriske landsby Barbizon, som siden den første halvdel af det 19. århundrede har været besøgt af mange kunstmalere, som satte deres præg på realismen. I kan besøge det lokale museum. Herefter fortsætter vi vores tur til Fontainebleau’s slot, som i høj grad var foretrukket af de franske konger på grund af de rige jagtmuligheder i de omkringliggende skove. I selve slottet er der bl.a.  et museum for Napoleon. Fontainebleau er også en hyggelig by at gå rundt i eller at shoppe i. Vi finder Fleur igen i Moret-sur-Loing, en charmerende befæstet middelalderby, strategisk beliggende på bredden af Loing, hvor maleren Sisley fandt inspiration til sine smukke impressionistiske malerier.

4. dag. Moret-sur-Loing – Nemours, cykling ca. 38/49 km
Vi bliver i Loing-dalen og besøger landsbyen Grez-sur-Loing, kendt for en række kunstnere og musikere, der har opholdt sig her og fundet inspiration til deres værker. Bl.a. var her en række af Skagensmalerne og den svenske kunstner Carl Larsson mødte sin kone Karin Bergöö, mens de begge boede i Grez. I rådhuset i Bourron-Marlotte kan vi beundre et par storslåede impressionistiske malerier. Vi møder Fleur igen i Nemours. Der kan vi besøge slottet eller Ile-de-France regionens forhistoriske museum.

5. dag. Nemours – Néronville, cykling ca. 35/45 km
I dag cykler vi gennem et skovområde med forrevne klipper. Før frokost vil vi besøge den smukt anlagte have Jardin Bourdelle med 58 smukke skulpturer i bronze. Det endelige bestemmelsessted i dag er den lille landsby Néronville.

6. dag. Néronville – Montargis, cykling ca. 31-55 km
I dag starter vi i middelalderbyen Château-Landon, der tidligere var den historiske hovedstad for greverne af Gâtinais og et valfartssted for pilgrimme. Byen ligger smukt placeret over den smalle Fusain-flod, hvor man finder lavoirs (gamle vaskehuse) og vandmøller. Vi besøger det fæstningslignende kloster Abbey of St.-Severin, som stammer fra det 13. århundrede.
Cykelturen går til endnu en middelalderby, Ferrieres, med sin gamle bymidte, som er smukt bevaret. Midt imellem de smalle gader finder I et imponerende kloster af benediktinerordene. Vi ender i Montargis, der med sine 15.000 indbyggere er den største by i Loiret efter Orléans. Montargis kaldes også Grevernes Venedig pga. sit netværk af kanaler. Byen brændte ned i det 16. århundrede, men er genopbygget på fornem vis. Den er dekoreret med masser af blomster og giver byen en masse charme.
I aften holder kokken fri og I spiser på restaurant i land.

7. dag. Montargis - overliggerdag - cykling ca. 45 km
Vi har en overliggerdag i Montargis og cykler langs bifloden Ouanne til Château-Renard, hvor vi besøger ruinerne af et slot fra det 10. århundrede. Vi besøger også et biavlsmuseum og smager på de søde sager.

8. dag. Afrejse
Efter morgenmaden tjekker I ud fra båden og rejser hjem.


PROGRAM FRA MONTARGIS TIL PARIS

Båden sejler fra Montargis til Paris på datoerne 5. og 19. August, 2. og 16. September

1. dag. Ankomst til Montargis
Ankomst til Montargis og check-in kl. 14. Montargis er med sine 15.000 indbyggere den største by i Loiret efter Orléans. Montargis kaldes også Grevernes Venedig pga. sit netværk af kanaler. Byen brændte ned i det 16. århundrede, men er genopbygget på fornem vis. Den er dekoreret med masser af blomster og giver byen en masse charme.

2. dag. Montargis, cykling ca. 45 km
Vi har en overliggerdag i Montargis og cykler langs bifloden Ouanne til Château-Renard, hvor vi besøger ruinerne af et slot fra det 10. århundrede. Vi besøger også et biavlsmuseum og smager på de søde sager.

3. dag. Montargis – Néronville, cykling ca. 39/46 km
I dag starter vi cykelturen ved slusen i Cepoy og cykler gennem Montargis gamle skove nordøst for byen. Turen går videre til middelalderbyen, Ferrieres, med sin gamle bymidte, som er smukt bevaret. Midt imellem de smalle gader finder I et imponerende kloster af benediktinerordene. Vi fortsætter østpå til skulpturhaven i Egreville og slutter i den lille landsby Néronville.

4. dag. Néronville – Nemours, cykling ca. 29/43 km
I dag starter vi i middelalderbyen Château-Landon, der tidligere var den historiske hovedstad for greverne af Gâtinais og et valfartssted for pilgrimme. Byen ligger smukt placeret over den smalle Fusain-flod, hvor man finder lavoirs (gamle vaskehuse) og vandmøller. Vi besøger det fæstningslignende kloster Abbey of St.-Severin, som stammer fra det 13. århundrede.
Vi fortsætter gennem et område med forrevne klipper. I Nemour kan vi besøge slottet eller det forhistoriske museum for Ile-de-France regionen.

5. dag. Nemours - Moret-sur-Loing, cykling ca. 32/43 km
Vi bliver i Loing-dalen og besøger landsbyen Grez-sur-Loing kendt for en række kunstnere og musikere, der har opholdt sig her og fundet inspiration til deres værker. Bl.a. var her en række af Skagensmalerne og den svenske kunstner Carl Larsson mødte sin kone Karin Bergöö, mens de begge boede i Grez.
Vi finder Fleur igen i Moret-sur-Loing, en charmerende befæstet middelalderby, strategisk beliggende på bredden af Loing, hvor maleren Sisley fandt inspiration til sine smukke impressionistiske malerier. Vi kan besøge huset hvor han blev født.

6. dag. Moret-sur-Loing – Melun, cycling ca. 40 km
I dag cykler vi gennem Fontainebleau’s vidunderlige skove. Første destination er byen Fontainebleau, hvis slot i høj grad blev foretrukket af de franske konger på grund af de rige jagtmuligheder i de omkringliggende skove. I selve slottet er der bl.a.  et museum for Napoleon. Fontainebleau er også en hyggelig by at gå rundt i eller at shoppe i. Herefter fortsætter vi vores tur til den kunstneriske landsby Barbizon, som siden den første halvdel af det 19. århundrede har været besøgt af mange kunstmalere, som satte deres præg på realismen. I kan besøge det lokale museum. Dagens destination er Melun, en by der er kendt som ”Le Domaine des Reines Blanches”, da det i tidligere tider var området for enker efter de franske konger.

7. dag. Melun – Paris, cykling ca. 31 km
Vi nærmer os Paris, hvilket betyder at der er lidt mere trafik. Vi cykler den korte tur til slusen ved Evry, hvor vi finder Fleur, der sejler os det sidste stykke til Paris. Efter aftensmad er der guidet tur til fods i byen, hvor man kan vælge at deltage.

8. dag. Paris
Check-ud fra båden og afrejse

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Sværhedsgrad 2

down v arrow

Denne tur byder på cirka 240 km fordelt på de 6 cykeldage. Let terræn som alle i almindelig god form kan klare. I vælger selv om I vil køre på egen hånd eller om I vil følges med den engelsk-talende cykelguide, som jo kender de bedste seværdigheder undervejs og arrangerer besøg på f.eks. et bryggeri, et museum eller lignende. Guiden kan desuden f.eks. lappe cyklen hvis det skulle blive nødvendigt. Der udleveres detaljerede kort og rutevejledninger, så man også selv kan finde vej. Nogle dage vil der være mulighed for at cykle en kortere eller længere tur. Og skulle du ønske at tage en cykelfri dag, kan du bare at blive ombord og nyde udsigterne fra soldækket. 

Indkvartering

down v arrow

MS Fleur

Under din rejse gennem Paris og Seinedalen, bliver du indkvarteret på det lille, men yderst hyggelige, cykelkrydstogt MS Fleur . Skibet er designet til at passe igennem de mindre kanaler og sluser i Frankrig, og derfor rummer MS Fleur blot 10 kahytter og har plads til 20 mennesker. Desuden har  skibet en hyggelige restaurant og lounge m.m. Ombord på MS Fleur vækkes den franske drøm til live.

Cykel og cykeludstyr

down v arrow

Der kan lejes cykler med 11 gear. Du har også mulighed for at leje en elcykel. Cykellejen inkluderer en cykeltaske og vandflaske. 
Cykelhjelm kan lånes ombord.

Pga. begrænset plads ombord er det IKKE muligt at medbringe egen cykel på denne tur. 

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Man flyver til Paris Charles de Gaulle. Herfra kan du tage toget til Paris Gare de Lyon og Montargis.

Tog:
Du kan også tage toget, se eksempelvis De Franske JernbanerDeutsche Bahn og Eurostar for afgange og priser på togbilletter.

Kør selv:
Hvis du ønsker at køre i bil er det muligt at finde et parkeringshus i Paris, men det er som regel ret dyrt. I Montargis kan I parkere gratis ved politistationen. Der er halvanden time med tog mellem Paris Gare de Lyon og Montargis.

Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler altid at du får bekræftet turen fra os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Paris og Seinedalen med MS Fleur
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler altid at du booker og får bekræftet turen fra os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning
 • Helpension - morgenmad, madpakke, 3-retters aftenmenu (1 aften ikke inkl.)
 • Daglig kahytsrengøring
 • Daglig kaffe og te
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Engelsk-talende cykelguide
 • Entré til Jardin Bourdelle
 • Entré til biavlsmuseet
 • Besøg på rådhuset Bourron-Marlotte
 • Guidet besøg på Chateau-Landon
 • Afrejseinformation på dansk
 • Detaljerede cykelkort og rutebeskrivelser

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport fra/til Danmark til destinationen
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Afbestillings- og rejseforsikring

Tillæg (se priser under "bestil":

 • Cykelleje:
 • Elcykel (begrænset antal):

Rabat:
Man kan også vælge at købe turen uden cykelguide, entreer, besøg, færge mv. og cykle på egen hånd. Man vil få kort og rutemarteriale udleveret ombord og turguiden ombord vil foretage daglige cykelbriefings.  

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Boat & bike tours, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Boat bike tours. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden