Po-floden og Venedigs lagune

Italien | Cykelkrydstogt langs Po-floden | Sværhedsgrad 1

Bo midt i Venedigs smukke lagune ombord på Ave Maria eller Vita Pugna og oplev Po-flodens store delta samt cykelruten fra Venedig til Mantova eller omvendt. 

In stock
Travel Code
KR-80
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkCykl på to øer, der danner grænse mellem havet og lagunen Lido
blue encircled checkTilbring to nætter i Venedigs lagune, og oplev den fortryllende by
blue encircled checkOplev ”cyklernes by”, Ferrara, omkranset af de gamle bymure
calendar icon54 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

På denne fantastiske tur får du mulighed for at opleve Venedig og det ukendte Italien langs Po-floden. Turen snor sig fra Mantova langs floderne Mincio og Po til Venedig - eller omvendt fra Venedig til Mantova. Til vands og på cykel bevæger du dig gennem fredfyldte landskaber frem til den venetianske lagune. Dette store naturområde omkring Po-flodens brede delta ved Adriaterhavet er gennem tiderne blevet tørlagt. Nu omkranses det af grønne pinjeskove, der huser de mange forskellige dyre- og fuglearter. Inddæmmet land afbrydes af kanaler, hvor fiskernes hytter gemmer sig mellem sivene og små både transporterer beboerne rundt mellem lagunens små øer og næs. Turens højdepunkt er de 2 nætter vi tilbringer i Venedigs lagune.

Turen tilbydes med 2 forskellige både: Den lille, charmerende MS Vita Pugna og den større, totalrenoverede MS Ave Maria.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow
START FRA VENEDIG

1. dag. Ankomst til Venedig 
Velkommen ombord på MS Vita Pugna/MS Ave Maria. Kahytterne står til disposition fra kl. 18.00 og velkomstmøde med cykelguide og mandskab er kl. 18.30.
 
2. dag. Guidet bytur i Venedig og fri
Vidunderlig opvågning med udsigt til lagunen. Efter morgenmad er der en guidet bytur i Venedig. Herefter har I dagen til fri disposition. Natten tilbringer vi igen ombord med udsigt over lagunen.
 
3. dag. Venedig-Chioggia, cykling ca. 25 km 
I dag får I en rigtigt spændende cykeldag, idet I bl.a. cykler på 2 øer, der danner grænse mellem havet og lagunen – først den sofistikerede “Lido”, hvor Filmfestivalen i Venedig afholdes. Efter en kort færgesejlads til den autentiske aflange ø Pellestrine, oplever I fiskernes farverige huse og både. 
I den lille oase Ca' Roman venter MS Vita Pugna/MS Ave Maria på jer, og herfra sejler I til den livlige by Chioggia, hvor båden lægger til kaj. Chioggia er en charmerende fiskerby – også kaldet ”Lille Venedig”. Her er maleriske huse, smalle gader og gyder og et livligt folkeliv, der især udspiller sig langs kanalerne. 
 
4. dag. Chioggia-Po Delta naturpark-Adria, cykling ca. 40 km
Et morgen- eller formiddagsbesøg på fiskemarkedet er et ”must”. I gaderne sidder de gamle mænd og ordner deres garn ved fiskerbådene, med deres brogede sejl og fangst af kendte og ukendte fisk af alle mulige slags. Er der tid, så besøg verdens ældste klokketårn og få en forrygende udsigt over hele området. 
“Lille Venedig” forlades, og I cykler nu sydpå langs Po-Brondolo kanalen, som forbinder Venedigs lagune med Po-floden. I cykler langs Po-deltaets betagende naturpark med et fantastisk fugleliv, heriblandt hejrer og flamingoer. I overnatter i Adria, en gammel græsk havneby. 
 
5. dag. Adria-Ferrara-Zelo, cykling ca. 35 km + 35 km med bus
Efter en kort sejltur går dagens cykeletape gennem landbrugsland og små landsbyer mod Ferrara, hvis bymidte stadig er omkranset af de gamle bymure. Ferrara var en bystat der tiltrak mange indflydelsesrige arkitekter og kunstnere. De mange cykelstier og den udbredte brug af cykler har i dag givet Ferrara tilnavnet “cyklernes by”. Om eftermiddagen er der bustransfer til Zelo, hvor vi har fortøjningsplads for natten.
 
6. dag. Zelo-Mantova, cykling ca. 50 km 
Efter en kort cykeltur kommer I til landsbyen Bergantino, hvor der er mulighed for at gøre et stop og besøge tivoli-museet, inden I cykler langs Po-floden til Ostiglia, en lille landsby med en fin middelalderborg. Ved slusen Governolo forlader vi Po, og følger nu bifloden Mincio helt til Mantova, hvor båden lægger til kaj.
 
7. dag. Mantova – rundtur, cykling ca. 35 km
I dag opleves Mantova og omegn på cykel og til fods. Mantova er en dejlig by smukt beliggende ved Mincio-floden. Byen er nærmest omkranset af vand idet Minciofloden her har dannet søerne Lago Superiore, Lago Inferiore og Lago Mezzo. Byens hyggelige og nænsomt restaurererede, historiske centrum finder I omkring Piazza Sordello foran hertugernes imponerende palads og domkirken. Sidst på eftermidagen vil en lokal guide vise nogle af byens highlights.
 
8. dag. Hjemrejse
Hjemrejse efter morgenmad eller bliv nogle dage i Mantova. 
 
 
START FRA MANTOVA
 
1. dag. Ankomst til Mantova
Velkommen ombord på MS Vita Pugna eller MS Ave Maria, som ligger ved kaj i Porto Catena, ikke langt fra Mantovas hyggelige bymidte. Kahytterne står til disposition fra kl. 18.00, og velkomstmøde med cykelguide og mandskab er kl. 18.30.
 
2. dag. Mantova – rundtur, cykling ca. 35 km
I dag opleves Mantova og omegn på cykel og til fods. Mantova er en dejlig by smukt beliggende ved Mincio-floden. Byen er nærmest omkranset af vand idet Minciofloden her har dannet søerne Lago Superiore, Lago Inferiore og Lago Mezzo. Byens hyggelige og nænsomt restaurererede historiske centrum finder I omkring Piazza Sordello, foran hertugernes imponerende palads og domkirken. Sidst på eftermidagen vil en lokal guide vise nogle af byens highlights.
 
3. dag. Mantova-Zelo, cykling ca. 50 km 
I sejler til Governolo, hvor dagens cykel etape starter. I cykler langs Po-floden til Ostiglia, en lille landsby med en fin middelalderborg. Herfra til Bergantino og videre til Zelo, en sjov lille flække ved Bianco-kanalen.
 
4. dag. Zelo-Ferrara-Adria, cykling ca. 50 km og 60 km i bus 
Igen på cyklerne nu mod Ferrara, hvis bymidte stadig er omkranset af de gamle bymure. De mange cykelstier og den udbredte brug af cykler har givet Ferrara tilnavnet “cyklernes by”. Sidst på dagen er der bustransfer fra Ferrara til Adria, hvor båden venter. Adria er kendt som Polesines perle, en gammel græsk havn, berømt for sin handel med rav. 
 
5. dag. Adria- Po Delta naturpark-Chioggia, cykling ca. 40 km 
Først en sejltur til Porto Viro. Dagens cykel etape går mellem Po-deltaet og Adige-flodens udmunding. I cykler langs Po-Brondola kanalen, som forbinder Po-floden med Venedigs lagune. Overnatning ved øen Pellestrina, som ligger lige foran Chioggia. 
 
6. dag. Chioggia-Venedig, cykling ca. 25 km
Vi cykler langs lagunen og følger den nye cykelsti til “havnen”. Efter en kort sejltur (ikke inkl.) cykler vi videre på øen Lido langs ”Murazzi” (muren), som beskytter øen mod havet. Undervejs besøger vi Malamocco, én af de ældste bebyggelser i lagunen, og her ved den gamle havn mødes land, lagune og hav. Herfra sejler båden os til Venedig og vores kajplads. 
 
7. dag. Byrundtur i Venedig og fri
Efter en vidunderlig opvågning med udsigt til lagunen, vil en lokal guide vise os rundt i Venedig. Bagefter har I dagen til fri disposition. Natten tilbringer vi igen ombord med udsigt over lagunen.
 
8. dag. Afrejse
Afrejse efter morgenmaden eller ophold nogle dage i Venedig. 
 

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.


Sværhedsgrad 1

down v arrow

Turen er udelukkende i et terræn uden stigninger. Dagsetaper mellem 30 og 55 km for det meste langs kanaler og floder ad fredelige småveje og cykelstier. 
Hver dag kan du vælge at cykle med guide, på egen hånd eller blive ombord.

Indkvartering

down v arrow

MS Vita Pugna

Under din rejse kan du vælge at bo på MS Vita Pugna , som er et lille, hyggeligtskib med 10 kahytter og kan rumme op til 23 gæster, og derfor venter der dig en hyggelig italiensk atmosfære ombord. Dette cykelkrydstogt var oprindeligt et fragtskib, men i 1990'erne blev det ombygget til at fungfere som et passagerskib.

Se en video om MS Vita Pugna

MS Ave Maria

Du kan også vælge at hoppe ombord på cykelkrydstogtet MS Ave Maria og ligeledes blive forelsket i den italienske atmosfære. Cykelkrydstogtet fungerer som dit flydende hotel og følger dig på turens forskellige etapper og byder dig velkommen tilbage ombord om eftermiddagen til en solid aftensmad og en god nats søvn i din dejlige kahyt.

Cykel og udstyr

down v arrow

Der kan lejes unisex cykler med 27 gear, udstyret med en bagtaske, vandflaske og lås. Ønsker man at cykle "på egen hånd" kan man bede om at få udleveret en styrtaske/kortholder samt et lille reparationssæt pr. 2 cykler. Det er også muligt at leje en elcykel.

Muligt at leje cyklehjelm - bestilles hjemmefra.

Det er ikke muligt at medbringe egen cykel på turen.

Klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow
Fly og tog:
Både med fly og togrejser kan du med fordel rejse ud til startbyen og hjem fra byen, hvor turen afsluttes. Derved sparer du returtransporten til startstedet.
Hvis du ønsker at tage toget kan du se mere på Trenitalia.
Kør selv:
Du sørger selv for p-plads under opholdet samt returtransfer til startstedet. Information om parkering oplyses i rejseinformationen, der udsendes før afrejse.
Returtransport Mantova-Venedig eller omvendt tager ca. 2,5 time med tog. Der skal skiftes tog i Verona eller Monselice.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
HotelNætterPris pr. person
MS Vita Pugna
7
 
Fra 7.298,- DKK
MS Ave Maria
7
 
Fra 9.398,- DKK

Vælg venligst antal rejsende og afrejsedato øverst i søgebaren. Tryk på 'SØG' derefter.

down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

OBS:
Vi anbefaler altid, at du booker og får bekræftet turen fra os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Priserne inkluderer:

 • 7x overnatning
 • Helpension (morgenmad, madpakke og aftensmad)
 • Velkomstdrink
 • Kaffe og the ombord
 • Linned og håndklæder
 • Cykelhjelm 
 • Engelsktalende cykelguide
 • App med kort, vejbog, punkter af interesse og GPS
 • Rengøring af kahyt midt i ugen
 • Guidet byrundtur i Mantova
 • Besøg på ostefabrik og smagsprøve på Grana Padano
 • Besøg på Museum for Karrusel og Gadeunderholdning
 • Besøg på historisk glas fabrik på øen Murano
 • Havneafgifter
 • Bustransfer Ferrara-Zelo/Ferrara-Adria
Ikke inkluderet i prisen:
 • Transport til/fra Danmark
 • Drikkevarer ombord 
 • Middag på 6. dagen
 • Indgang til museer og ekstra gebyrer
 • Billetter til offentligt transport i Venedig
 • Adgangsgebyr til Venedig kommune - Træder i kraft den 1 . januar 2023 - Ca. 18-30 euro, som betales på stedet
Tilkøb (se priser under "bestil":
 • Cykelleje
 • Elcykel
 • Glutenfri/vegansk kost
 • Ekstra nætter i Mantova, Venedig eller Verona (På forespørgsel)

    Særlige betalingsvilkår:
    Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

    Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 95 dage før afrejse. Er der mindre end 95 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

    For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

    Agentforbehold:
    Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Girolibero og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Girolibero. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 

    Gå til toppen af siden