INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Rhinen fra Rotterdam til Køln eller omvendt

Cykelkrydstogt i Tyskland og Holland med MS Arkona

Nyd en herlig og oplevelsesrig cykelferie med båden MS Arkona som dit flydende hotel. Undervejs kommer du gennem den smukke natur i Tyskland og Holland, og oplever UNESCO verdens kulturarv.

In stock
Travel Code
KR-74
Det kan du glæde dig til

En oplevelsesrig tur med vidt forskellig natur og oplevelser. Man kommer igennem Tysklands interessante område, også kaldet ”Niederrhein” med Köln og Düsseldorf som skønne kultur metropoler. Storbyer med herlige grønne områder, domkirker, museer og dertil de små hyggelige ”kneiper” på hvert et gadehjørne. I øbet af turen krydses grænsen Tyskland-Holland og I kan opleve Arnheim, kendt for et af krigens største luftangreb fra allieret side. Ved grænsen forgrener Rhinen sig i et kæmpe delta med små og store flodarme ind over det flade marsk landskab. I Holland kommer I igennem herlige, kendte byer, som Wijk, omkranset af skove, Gorinchem med nationalparken Biesbosch og Hollands ældste by, Dordrecht. Et eldorado af forskellige naturoplevelser, og naturligvis krydret med et besøg i Kinderkijk med Hollands vartegn, 19 vindmøller på rad og række og UNESCO verdens kulturarv. Endvidere opleves Rotterdam som enten startby eller slutby, en tip-top moderne by med verdens største havne anlæg. På Rhinens sidste strækning i Tyskland og Holland.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Fra Rotterdam til Køln 

1. dag. Lørdag. Ankomst til Rotterdam
Check in på båden er mellem kl. 15.00 og 17.00. Båden bliver liggende natten over i Rotterdam, så der er tid til en aftentur i området ved verdens største havn.

2. dag. Søndag. Rotterdam – Dordrecht, cykling ca. 40 km
Dagen starter på cykel med et af ugens højdepunkter. I cykler langs med floden til Kinderdijk med de 19 berømte vindmøller på rad og række. De ældste vindmøller er fra 1800-tallet og er UNESCO verdenskulturarv. Efter et ophold her har I en kort cykeltur til byen Dordrecht, Hollands ældste by, beliggende på en ø, omkranset af floder og kanaler og fyldt med historiske bygninger og mindesmærker.

3. dag. Mandag. Dordrecht – Gorinchem, cykling ca. 37 km
På denne dags cykeletape oplever I natur… natur…. natur! I cykler igennem nationalparken ”De Biesbosch”, en eventyrlig tur på stier og veje igennem forgrenede flodarme med glasklart vand til alle sider. Her oplever I et at verdens meget få tidevandsområder med ferskvand. En forholdsvis kort cykeletape, som slutter i fæstningsbyen Gorinchem, hvor der er overnatningsstop.

4. dag. Tirsdag. Gorinchem – Wijk/Duurstede, cykling ca. 50 km. Bådtur fra Wijk bij Duurstede til Rhenen. 
Igen idag går cykeletapen igennem typiske hollandske landskaber. I følger det meste af dagen cykelstierne langs floden Linge (biflod til Rhinen) igennem gamle naturscenerier, før I kommer til overnatningsbyen Wijk bij Duurstede. En typisk hollandsk provinsby, som har det hele… små færger over floden, Duurstede slot, vindmøller og en dejlig atmosfære på knejper og cafeer. Nyd en aften bådtur til Rhenen. 

5. dag. Onsdag. Rhenen – Arnhem, cykling ca 30 km. Sejlads Arnhem-Emmerich 
I Rhenen kommer cyklerne frem og I cykler langs den nedre del af Rhinen. I kommer også igennem Betuwe, et af Hollands største områder med frugtplantager. Dagens etape slutter i den kendte by, Arnheim. En central by i 2. verdenskrig med af de største og mest uhyggelige luftangreb, hvor de allierede prøvede med at landsætte faldskærmstropper. En interessant by som indbyder til en aftenspadseretur.Om aftenen er der sejlads fra Arnhem til Emmrich, og her krydses grænsen mellem Holland og Tyskland. 

6. dag. Torsdag. Emmerich - Xanten, cykling ca. 31 km. Bådtur fra Xanten til Düsseldorf
Dagens cykeletape starter i Emmerich og går igennem naturreservatet Reeser Schanz og den gamle romerby Xanten, hvor den femskibede gotisk-romanske domkirke fra det 15. århundrede er et besøg værd. Udforsk den gamle romerske park, og bliv klogere på hvordan romerne levede for godt 2000 år siden.

7. dag. Fredag. Düsseldorf – Köln, cykling ca. 55 km.
Efter morgenmaden starter ugens sidste og skønne cykeletape fra Düsseldorf til Köln. Her følger I Rhinpromenaden det meste af tiden. Godt udbyggede cykelstier i et herligt område skiftende med industri og idyl følger jer på denne populære rute. En afstikker til en af byerne langs ruten betaler sig, da I her finder middelalderlige murværker, ruiner og tårne, før I til slut cykler ind i domkirkebyen Köln. Nyd denne sidste eftermiddag ved den livlige Rhinpromenade og nyd eventuel en Kölsch (lokal øl fra Køln). Aften afsluttes med en festmiddag om bord på MS Arkona.

8. dag. Lørdag. Afrejse fra Köln.
Efter morgenmaden check-ud og hjemrejse med mindre I har valgt at blive ombord til næste uges ferietur med MS Arkona.

Fra Køln til Rotterdam

1. dag. Lørdag. Ankomst til Køln
Check in på båden er mellem kl. 15.00 og 17.00. Båden bliver liggende natten over i Køln, så der er tid til en eftermiddag/aftentur rundt i Køln inden middag ombord på skibet.

2. dag. Søndag. Köln - Düsseldorf, cykling ca. 55 km
Efter morgenmaden starter den skønne cykeletape fra Köln til Düsseldorf. Her følger I Rhinpromenaden det meste af tiden. Godt udbyggede cykelstier i et herligt område skiftende med industri og idyl følger jer på denne populære rute. En afstikker til en af byerne langs ruten betaler sig, da I her finder middelalderlige murværker, ruiner og tårne, før I til slut cykler ind mod kulturelle metropol, Düsseldorf. 

3. dag. Mandag. Bådtur fra Düsseldorf til Xanten. Cykling fra Xanten til Emmerich, ca. 30 km. Bådtur fra Emmerich - Arnhem 
Allerede om natten sejler båden fra Düsseldorf til Xanten. Dagens cykeletape starter i den gamle romerby Xantan, hvor den femskibede gotisk-romanske domkirke fra det 15. århundrede er et besøg værd. Udforsk den gamle romerske park, og bliv klogere på hvordan romerne levede for godt 2000 år siden. Vi slutter dagens etape i Emmerich. Her venter skibet på dig, hvorfra I sejler over grænsen mellem Holland og Tyskland. 

4. dag. Tirsdag. Arnhem - Rhenen, cykling ca. 30 km. Rhenen - Wijk bij Duurstede (sejlads)
I dag starter turen i Arnhem, som er en central by i 2. verdenskrig med af de største og mest uhyggelige luftangreb, hvor de allierede prøvede med at landsætte faldskærmstropper. Undervejs kommer du også gennem Betuwe, et af Hollands største områder med frugtplantager. Dagens etape slutter af langs den nedre del af Rhinen i byen Rhenen.

5. dag. Onsdag. Wijk bij Duurstede - Gorinchem, cykling ca. 50 km
Dagens cykeletape starter i Wijk, som er en typisk hollandsk provinsby, som har det hele, små færger over floden, Duurstede slot, vindmøller og en dejlig atmosfære på knejper og cafeer. Igen i dag går cykeletapen igennem typiske hollandske landskaber. I følger det meste af dagen cykelstierne langs floden Linge (biflod til Rhinen) igennem gamle naturscenerier, før I kommer til overnatningsbyen Gorinchem. 

6. dag. Torsdag. Gorinchem - Dordrecht, cykling ca. 37 km
På denne dags cykeletape oplever I natur… natur…. natur! I cykler igennem nationalparken ”De Biesbosch”, en eventyrlig tur på stier og veje igennem forgrenede flodarme med glasklart vand til alle sider. Her oplever I et at verdens meget få tidevandsområder med ferskvand. En forholdsvis kort cykeletape, som slutter   i Hollands ældeste by Dordrect, hvor der er overnatningsstop.

7. dag. Fredag. Dordrecht - Rotterdam, cykling ca. 40 km
Turens sidste cykeletape starter i Hollands ældste by belligende på en ø, omkranset af floder og kanaler fyldt med historiske bygninger og mindesmærker. På vejen til Rotterdam cykler du langs floden til Kinderdijk med de 19 berømte vindmøller på række. De ældste vindmøller er fra 1800-tallet og er UNESCO verdenskulturarv. Turen slutter i en af verdens største havnebyer. 

8. dag. Lørdag, Afrejse fra Rotterdam
Efter morgenmad er der afrejse. 

Forbehold for programændringer:
Programændringer kan forekomme undervejs pga. fx vandstand i floden, ændrede kajpladser grundet fortrinsret til erhvervstrafik, reparationsarbejder på sluser og broer, m.m. I særlige tilfælde kan det være nødvendigt at foretage visse strækninger med bus.

Sværhedsgrad 1

Gode cykelstier på hele strækningen, hvor dags etaperne er fra 30 til 55 km i let terræn uden nævneværdige stigninger, så turen kan anbefales til enhver med almindelig kondition.

Indkvartering

MS Arkona er i vinteren 2017-18 blevet ombygget til et 4-stjernet skib og fået 48 nyrenoverede kahytter. 

På øvre dæk finder I den smagfuldt indrettede salon med bar og en lys og indbydende restaurant. Det rummelige soldæk er delvis overdækket og har komfortable liggestole, hvorfra man kan nyde det forbipasserende landskab. Både hoveddækket og øvre dæk har komfortable og moderne indrettede kahytter på 11 m². Alle kahytter har separate senge, eget badeværelse med brusebad og hårtørrer, tv, pengeskab og individuelt styret klimaanlæg.

Øvre dæk: to kahytter med panoramavinduer, der kan åbnes, og 12 Premium kahytter med glasdøre og fransk altan. 
Hoveddæk: 34 to-sengs kahytter med vinduer som ikke kan åbnes. 

Cykel og cykeludstyr

I kan leje gode, nye unisex cykler, 7 gear, hånd- og fodbremser, eller kun med håndbremser samt cykeltasker. Der er et antal el-cykler ombord, som kan lejes og som skal forudbestilles.

Hvis I vil medbringe din egen cykel, er dette også muligt, men der er begrænset plads, så dette skal anmeldes ved bestilling

Ved bestilling skal der opgives personhøjder til brug ved cykellejen. Se lejepriser i prislisten.

Hvordan kommer jeg frem?

Man skal selv komme frem til startbyen, Rotterdam eller Köln.
I kan med fordel bestille udrejse til startby og hjemrejse fra slutby, så sparer I returtransfer til startstedet.

Hvis du ønsker at flyve kan du flyve til Amsterdam og derfra en kort togtur til Rotterdam, cirka en halv time og toget går direkte fra lufthavnen. Der er også ofte billige og gode flyafgange til og fra Köln eller Düsseldorf. Få et overblik over flymulighederne på eksempelvis Momondo.

Det er også muligt at tage toget til Rotterdam eller Köln. Henvend dig til DSB-udland eller få et overblik over togtider og priser på ekempelvis Deutsche Bahn eller DSB

Vælger I at køre i egen bil, skal I selv sørge for P-plads, og dette kræver så en transfer før eller efter turen. Togrejsen Köln-Rotterdam eller omvendt tager ca. 3 timer med togskift i Bruxelles.

Bestil

Send rejseforespørgsel

Rhinen fra Rotterdam til Køln eller omvendt
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • 7 nætter i udvendig dobbeltkahyt med eget bad/toilet
 • Daglig rengøring af kahyt med skift af håndklæder/sengetøj efter behov
 • Velkomstdrink
 • Helpension - morgenmad, madpakke eller let frokost ombord (til dem som bliver ombord), 3-retters aftenmenu 
 • 6 x Eftermiddagskaffe/-te
 • Rutebeskrivelse og kortbog, 1 sæt pr. kahyt 
 • Engelsk- og tysktalende rejseleder om bord (cykler ikke med)
 • Daglig informationsmøde med gennemgang af næste dags rute
 • Afrejseinformation på dansk
 • Havne- og slusegebyrer

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Danmark
 • Drikkepenge

Tillæg:

 • Cykelleje, 7 gears cykel med cykeltaske
 • Dobbeltkahyt som enkeltkahyt: 3.000 - 3.800 kr. afhængigt af kahytstype og afrejsetidspunkt (begrænset antal)
 • El-cykel (begrænset antal) 


OBS:
 
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen. 

Drikkepenge: 
Turprisen er eksklusive drikkepenge. Niveauet er cirka 5 € pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene ellers kan de kan ligges i et glas i baren.


Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om SE-Tours. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden