INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Rhinen fra Rotterdam til Köln eller omvendt

Cykelkrydstogt i Tyskland og Holland med MS Olympia

Nyd en herlig og oplevelsesrig cykelferie med båden MS Olympia som dit flydende hotel. Undervejs kommer du gennem den smukke natur i Tyskland og Holland, og oplever UNESCO verdens kulturarv.

In stock
Travel Code
KR-74

Det kan du glæde dig til

En oplevelsesrig tur med vidt forskellig natur og oplevelser. Man kommer igennem Tysklands interessante område, også kaldet ”Niederrhein”, med Köln og Düsseldorf som skønne kultur metropoler. Storbyer med herlige grønne områder, domkirker, museer og dertil de små hyggelige ”kneiper” på hvert et gadehjørne. I løbet af turen krydses grænsen Tyskland-Holland og I kan opleve Arnheim, kendt for et af krigens største luftangreb fra allieret side. Ved grænsen forgrener Rhinen sig i et kæmpe delta med små og store flodarme ind over det flade marsk landskab. I Holland kommer I igennem herlige, kendte byer, som Wijk, omkranset af skove, Gorinchem med nationalparken Biesbosch og Hollands ældste by, Dordrecht. Et eldorado af forskellige naturoplevelser, og naturligvis krydret med et besøg i Kinderkijk med Hollands vartegn, 19 vindmøller på rad og række og UNESCO verdenskulturarv. Endvidere opleves Rotterdam som enten startby eller slutby, en tip-top moderne by med verdens største havneanlæg.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Fra Rotterdam til Köln 

1. dag. Lørdag. Ankomst til Rotterdam
Efter check ind på båden, er der tid til en aftentur i området ved verdens største havn.

2. dag. Søndag. Rotterdam – Dordrecht, cykling ca. 40 km
Dagen starter på cykel med et af ugens højdepunkter. I cykler langs med floden til Kinderdijk med de 19 berømte vindmøller på rad og række. De ældste vindmøller er fra 1800-tallet og er UNESCO verdenskulturarv. Efter et ophold her har I en kort cykeltur til byen Dordrecht, Hollands ældste by, beliggende på en ø, omkranset af floder og kanaler og fyldt med historiske bygninger og mindesmærker.

3. dag. Mandag. Dordrecht – Gorinchem, cykling ca. 37 km
På denne dags cykeletape oplever I natur… natur…. natur! I cykler igennem nationalparken ”De Biesbosch”, en eventyrlig tur på stier og veje igennem forgrenede flodarme med glasklart vand til alle sider. Her oplever I et af verdens meget få tidevandsområder med ferskvand. En forholdsvis kort cykeletape, som slutter i fæstningsbyen Gorinchem, hvor der er overnatningsstop.

4. dag. Tirsdag. Gorinchem – Wijk/Duurstede, cykling ca. 50 km. Bådtur fra Wijk bij Duurstede til Rhenen. 
Igen idag går cykeletapen igennem typiske hollandske landskaber. I følger det meste af dagen cykelstierne langs floden Linge (biflod til Rhinen) igennem gamle naturscenerier, før I kommer til overnatningsbyen Wijk bij Duurstede. En typisk hollandsk provinsby, som har det hele… små færger over floden, Duurstede slot, vindmøller og en dejlig atmosfære på knejper og cafeer. Nyd en aften bådtur til Rhenen. 

5. dag. Onsdag. Rhenen – Arnhem, cykling ca 30 km. Sejlads Arnhem-Emmerich 
I Rhenen kommer cyklerne frem og I cykler langs den nedre del af Rhinen. I kommer også igennem Betuwe, et af Hollands største områder med frugtplantager. Dagens etape slutter i den kendte by, Arnheim. En central by i 2. verdenskrig med af de største og mest uhyggelige luftangreb, hvor de allierede prøvede at landsætte faldskærmstropper. En interessant by som indbyder til en aftenspadseretur. Om aftenen er der sejlads fra Arnhem til Emmrich, og her krydses grænsen mellem Holland og Tyskland. 

6. dag. Torsdag. Emmerich - Xanten, cykling ca. 31 km. Bådtur fra Xanten til Düsseldorf
Dagens cykeletape starter i Emmerich og går igennem naturreservatet Reeser Schanz og den gamle romerby Xanten, hvor den femskibede gotisk-romanske domkirke fra det 15. århundrede er et besøg værd. Udforsk den gamle romerske park, og bliv klogere på hvordan romerne levede for godt 2000 år siden.

7. dag. Fredag. Düsseldorf – Köln, cykling ca. 55 km.
Efter morgenmaden starter ugens sidste og skønne cykeletape fra Düsseldorf til Köln. Her følger I Rhinpromenaden det meste af tiden. Godt udbyggede cykelstier i et herligt område, skiftende med industri og idyl, følger jer på denne populære rute. En afstikker til en af byerne langs ruten betaler sig, da I her finder middelalderlige murværker, ruiner og tårne, før I til slut cykler ind i domkirkebyen Köln. Nyd denne sidste eftermiddag ved den livlige Rhinpromenade og nyd eventuel en Kölsch (lokal øl fra Køln). Aften afsluttes med en festmiddag om bord på MS Arkona.

8. dag. Lørdag. Afrejse fra Köln.
Efter morgenmaden check-ud og hjemrejse med mindre I har valgt at blive ombord til næste uges ferietur med MS Arkona.

Fra Köln til Rotterdam

1. dag. Lørdag. Ankomst til Köln
Check in på båden er mellem kl. 15.00 og 17.00. Båden bliver liggende natten over i Köln, så der er tid til en eftermiddag/aftentur rundt i Köln inden middag ombord på skibet.

2. dag. Søndag. Köln - Düsseldorf, cykling ca. 55 km
Efter morgenmaden starter den skønne cykeletape fra Köln til Düsseldorf. Her følger I Rhinpromenaden det meste af tiden. Godt udbyggede cykelstier i et herligt område, skiftende med industri og idyl, følger jer på denne populære rute. En afstikker til en af byerne langs ruten betaler sig, da I her finder middelalderlige murværker, ruiner og tårne, før I til slut cykler ind mod den kulturelle metropol, Düsseldorf. 

3. dag. Mandag. Bådtur fra Düsseldorf til Xanten. Cykling fra Xanten til Emmerich, ca. 30 km. Bådtur fra Emmerich - Arnhem 
Allerede om natten sejler båden fra Düsseldorf til Xanten. Dagens cykeletape starter i den gamle romerby Xanten, hvor den femskibede gotisk-romanske domkirke fra det 15. århundrede er et besøg værd. Udforsk den gamle romerske park, og bliv klogere på hvordan romerne levede for godt 2000 år siden. Vi slutter dagens etape af i Emmerich. Her venter skibet på dig, hvorfra I sejler over grænsen mellem Holland og Tyskland. 

4. dag. Tirsdag. Arnhem - Rhenen, cykling ca. 30 km. Rhenen - Wijk bij Duurstede (sejlads)
I dag starter turen i Arnhem, som var en central by i 2. verdenskrig med af de største og mest uhyggelige luftangreb, hvor de allierede prøvede at landsætte faldskærmstropper. Undervejs kommer du også gennem Betuwe, et af Hollands største områder med frugtplantager. Dagens etape slutter af langs den nedre del af Rhinen i byen Rhenen.

5. dag. Onsdag. Wijk bij Duurstede - Gorinchem, cykling ca. 50 km
Dagens cykeletape starter i Wijk, som er en typisk hollandsk provinsby, som har det hele, små færger over floden, Duurstede slot, vindmøller og en dejlig atmosfære på knejper og cafeer. Igen i dag går cykeletapen igennem typiske hollandske landskaber. I følger det meste af dagen cykelstierne langs floden Linge (biflod til Rhinen) igennem gamle naturscenerier, før I kommer til overnatningsbyen Gorinchem. 

6. dag. Torsdag. Gorinchem - Dordrecht, cykling ca. 37 km
På denne dags cykeletape oplever I natur… natur…. natur! I cykler igennem nationalparken ”De Biesbosch”, en eventyrlig tur på stier og veje igennem forgrenede flodarme med glasklart vand til alle sider. Her oplever I et at verdens meget få tidevandsområder med ferskvand. En forholdsvis kort cykeletape, som slutter i Hollands ældeste by Dordrect, hvor der er overnatningsstop.

7. dag. Fredag. Dordrecht - Rotterdam, cykling ca. 40 km
Turens sidste cykeletape starter i Hollands ældste by belligende på en ø, omkranset af floder og kanaler fyldt med historiske bygninger og mindesmærker. På vejen til Rotterdam cykler du langs floden til Kinderdijk med de 19 berømte vindmøller på række. De ældste vindmøller er fra 1800-tallet og er UNESCO verdenskulturarv. Turen slutter i en af verdens største havnebyer. 

8. dag. Lørdag, Afrejse fra Rotterdam
Efter morgenmad er der afrejse. 

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Sværhedsgrad 1

Gode cykelstier på hele strækningen, hvor dagsetaperne er fra 30 til 55 km i let terræn uden nævneværdige stigninger, så turen kan anbefales til enhver med almindelig kondition.

Indkvartering

MS Olympia
Komfortabelt og hyggeligt flodskib med familiemiljø. Skibet blev renoveret i 2015/2016. Der er 49 kahytter i alt og plads til 96 gæster. I Panoramasalonen ligger baren og den indbydende restaurant. Soldækket er rummeligt og delvist skygget, herfra kan du nyde det forbipasserende landskab. Det er også her cyklerne opbevares.

Alle kahytter er ca. 11-12m² og har en-suite badeværelse, hårtørrer, telefon, TV, klimaanlæg, køleskab, pengeskab og stort panorama vindue.

Øvre dæk: 2-sengs kahytter. Vinduer kan åbnes.
Hoveddæk: 2-sengs kahytter. Vinduer kan ikke åbnes.
NB: Kahytter på hoveddæk, som ligger forrest og bagerst i skibet kan have let motor- og/eller generatorstøj, hvorfor der gives rabat.

Cykel og cykeludstyr

I kan leje gode, nye unisex cykler, 7 gear, hånd- og fodbremser, eller kun med håndbremser samt cykeltasker. Der er et antal elcykler ombord, som kan lejes og som skal forudbestilles.

Alternativt kan du medbringe din egen cykel.

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Du kan flyve til Amsterdam og derfra med tog fra lufthavnen til Rotterdam. Alternativt kan man flyve til Köln eller Düsseldorf.

Tog:
Det er også muligt at tage toget til Rotterdam eller Köln. Se mere hos Deutsche Bahn eller DSB

Kør selv:
Vælger I at køre i egen bil, skal I selv sørge for parkering, og dette kræver så en transfer før eller efter turen. Togrejsen Köln-Rotterdam eller omvendt tager ca. 3 timer med togskift i Bruxelles.

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 37: Startdato 10.09.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.298,- DKK
Praktiske Informationer

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen. 

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning
 • Helpension - morgenmad, madpakke eller let frokost ombord (til dem som bliver ombord), 3-retters aftenmenu 
 • Daglig rengøring af kahyt med skift af håndklæder/sengetøj efter behov
 • Velkomstdrink
 • 6x eftermiddagskaffe/-te
 • Rutebeskrivelse og kortbog, 1 sæt pr. kahyt 
 • Engelsk- og tysktalende rejseleder om bord (cykler ikke med)
 • Daglig informationsmøde med gennemgang af næste dags rute
 • Afrejseinformation på dansk
 • Havne- og slusegebyrer

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Danmark
 • Drikkepenge

Tillæg: (se priser under "bestil":

 • Cykelleje:
 • Elcykel:

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om SE-Tours. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden