INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Rhinen med herlige vinbyer med MS Arkona

Cykelkrydstogt fra Mainz til Köln eller Köln til Mainz

Nyd Rhinens herlige vinbyer fra enten Køln eller Mainz, og cykel gennem den smukke UNESCO-fredede Rhinen-dal, der snor sig gennem gamle byer med flotte bindingsværkshuse. MS Arkona er dit flydende hotel på hele turen. 

In stock
Travel Code
KR-65
Det kan du glæde dig til

I et pragtfuldt og urgammelt område sejler MS Arkona på denne tur. Netop her findes der utallige gamle borgruiner på vinskråningerne langs med floden, og lige akkurat denne flodstrækning er udvalgt til at være iblandt UNESCO`s verdenskulturarv. Floden baner sig vej igennem klippepartier med den sagnomspundne klippe Loreley, hvor sagnet siger, at den skønne jomfru sang så smukt, så søfolk forulykkede her på dette farlige og smalle sted af floden. Undervejs besøges små og store vinbyer med bindingsværksidyl, heriblandt den verdenskendte vinby Rüdesheim med det smalle brolagte stræde "Drosselgasse" til den store, flotte by Köln med den imponerende domkirke.

På turen oplever man et dejligt mix af natur, kultur og socialt samvær både om bord på båden og ude på cykelstierne langs med floden.

Nemme cykeletaper, ca. 30 til 45 km pr. dag, så alle kan være med. Og ellers er det helt op til dig selv, hvor meget eller hvor lidt du vil cykle i ugens løb. Du cykler helt i dit eget tempo, og bestemmer selv dine pauser ved de steder, som du har lyst til at udforske nærmere. Efter cykelturen går du igen ombord og kan slappe af på dit herlige, flydende hotel, MS Arkona. Måske i den flotte salon med tilstødende bar, før du får middagen serveret i den hyggelige restaurant. Hver dag en ny kajplads og et nyt sted at opleve i løbet af ugen.

Vælger du at springe cyklingen over og blive ombord og nyde sejladsen fra soldækket, er der nogle sluser, som skal passseres. Her kan der forekomme ventetid, men båden vil altid være fremme ved dagens etapemål sidst på eftermiddagen, hvor alle gæster så igen finder sammen i bar og saloner til en hyggesnak om dagens forskellige oplevelser.

Du kan også booke dette cykelkrydstogt som gruppetur med dansk rejseleder. Se Gruppetur langs Rhinen igennem skønne vinbyer.  

Indkvartering

MS Arkona er dit flydende hotel på denne skønne tur langs Rhinen. 

Skibet er i vinteren 2017/2018 blevet ombygget til et 4-stjernet skib og fået 48 nyrenoverede kahytter. 

På øvre dæk finder du den smagfuldt indrettede salon med bar og en lys og indbydende restaurant. Det rummelige soldæk er delvis overdækket og har komfortable liggestole hvorfra du kan nyde det forbipasserende landskab.
Både hoveddækket og øvre dæk har komfortable og moderne indrettede kahytter på ca. 11 m². Alle kahytter har separate senge, eget badeværelse med brusebad og hårtørrer, tv, pengeskab og individuelt styret klimaanlæg.

Øvre dæk: to kahytter med panoramavinduer, der kan åbnes og 1 seng. På øvre dæk er der også 12 premium kahytter med glasdøre og fransk altan. 
Hoveddæk: 34 to-sengs kahytter med vinduer som ikke kan åbnes. 

Arkona Arkona Premium kahyt
Standardkahyt Arkona Restaurant Premiumkahyt med fransk balkon Arkona
Dagsprogram
I 2019 er der følgende afgange fra Köln til Mainz: 
11. maj og 22. juni 
I 2019 er der følgende afgange fra Mainz til Köln: 
24. august, 1. juni og 27. juli.

Program fra Köln til Mainz

1. dag: Ankomst til Köln
Ankomst og indtjekning på skibet mellem kl. 15 og 17. Velkomstdrink og middag. Tilbring aftenen ombord eller i en af de hyggelige kneiper med en lokal "Kölsch" øl (Kölner Bier). Båden bliver liggende i Köln natten over. og der tilbud om en guided aftentur i Köln.

2. dag: Köln til Bonn, cykling ca. 37 km
Inden dagens cykeletape starter, er der mulighed for at besøge Kölns gamle bydel. Derefter går cykelturen mod Beethovens fødeby, Bonn. Dagens forløb vil blive præsenteret af turguiden ombord. På turen cykler vi forbi fritidsøen Groov, som ligger i en forstad til Köln. I Bonn kan du bl.a. besøge Beethovens tidligere hjem eller besøge det populære museum ”House of History” og blive klogere på Tysklandshistorie.   

3. dag: Bonn til Andernach, cykling ca. 45 km
En spændende dag hvor du passerer byen Königswinter med slottet Drachenburg oppe på Dranchenfelsklippen. Der er lidt stejlt derop, men absolut et besøg værd. I Königswinter kan du også besøge det store akvarium med ikke mindre end 6.000 forskellige fisk og havdyr. I dagens etapemål, byen Andernach, finder du en verdenskendt koldtvands-gejser der springer ca. 60 meter højt – et flot syn!

4. dag: Andernach til Koblenz, cykling ca. 25 km
Efter morgenmaden går det igen løs på cyklen, og i dag venter en kort etape. Først et kort stykke til Neuwied med det flotte slot Engers på venstre flodbred. Cykler I på højre flodbred, skal I over broen hvis I vil besøge slottet. I fortsætter igen langs floden til I kommer til selve Koblenz og ”Deutsche Eck”. Her flyder Moselfloden ud i Rhinen, og det er et skønt naturpanorama. Borgen Ehrenbreitstein, som ligger på modsatte flodbred, kan tilgås fra Koblenz via den imponerende "Rheinseilbahn" (sejlbane) der går tværs over floden med en helt fantastisk udsigt. Billetter til sejlbanen kan købes om bord.

5. dag: Koblenx til St. Goar, cykling ca. 38 km
Dagens etape vil både til vands og på cykel føre os gennem den øvre og mellem del af Rhindalen som af UNESCO er udnævnt til verdensnaturarv. Her bugter floden sig i skønne landskaber, og den ellers så store flod snævrer ind til en smal flod netop på dette stykke ved Boppard og St. Goar. Der er også flere borge på strækningen, bl.a. den romantiske Marksburg som aldrig har været bombet, selve Kurfyrstens slot i Boppard, Burg Rheinfels, som er den allerstørste borgruin ved Rhinen, samt borgene "Katz und Maus" på den anden flodbred i St. Goarshausen.

6. dag: St. Goar til Rüdesheim, cykling ca. 32 km
Igen en dag præget af smuk natur, borge og skønne cykelstier langs floden. Vi passerer den sagnomspundne klippe Loreley, hvor mange søfolk er forulykket i gamle dage, og videre gennem andre småbyer. Langs hele ruten følger vi cykelstierne helt nede ved floden med udsigt til skønne vinbjerge på den modsatte flodbred. På modsatte flodbred ligger også Rüdesheim, og der går en lille færge over floden så det er nemt at komme frem og tilbage, hvis kajpladsen er i byen Bingen. Rüdesheim er vinbyen over alle vinbyer, og det er et "must" at slentre en tur her i Drosselgasse og nyde et glas af den lokale vin i en af de mange vinstuer. Du kan også tage kabelbanen op til Niederwald-monumentet. Herfra er der en imponerende udsigt over Rüdesheim og floden. Tag en snak med turlederen hvis du ønsker en guidet rundtur i Rüdesheim (rundturen skal tilkøbes og kan ikke garanteres).

7. day: Rüdesheim – Mainz, cykling ca. 32 km
Sidste dag på denne skønne rute er lige så interessant som alle de tidligere dage. Først passerer vi byen Eltville med den velkendte kurfyrste-borg. Vi fortsætter videre rundt i våd-landskaber med kanaler og grønne enge indtil vi kommer til byen Mainz. Mainz er en herlig by, og her bør du tage dig tid til lidt sightseeing denne sidste dag. Besøg bl.a. den kejserlige St. Martin Domkirke, Altstadt, den gamle bydel med snævre brostensbelagte gader, blomsterrige torve ved Augustinerstrasse og Kirschgarten med de flotte restaurerede bindingsværkshuse. Her finder du gemytlige Weinstuben hvor man altid kan få skænket et glas af den lokale vin. Den sidste aften har kokken om bord på MS Arkona ofte forberedt en rigtig god middag, så nyd denne sidste aften med god mad, vin og socialt samvær.

8. dag: Hjemrejse
Efter morgenmaden er der check-ud og hjemrejse, med mindre du har besluttet dig for et par ekstra feriedage i dette skønne område.

Ret til ændringer af dagsprogram forbeholdes ved høj eller lav vandstand, slusetrafik eller andet vejrlig. 


Program fra Mainz til Köln

1. dag. Ankomst til Mainz
Ankomst og indtjekning på skibet mellem kl. 15 og 17. Velkomstdrink og middag. 
Mainz er en herlig by, og hvis du har tid, bør du tage på lidt sightseeing. Besøg bl.a. den kejserlige St. Martin Domkirke, Altstadt, den gamle bydel med snævre brostensbelagte gader, blomsterrige torve ved Augustinerstrasse og Kirschgarten med de flotte restaurerede bindingsværkshuse. Her finder du gemytlige Weinstuben hvor man altid kan få skænket et glas af den lokale vin.
Båden bliver liggende i Mainz natten over.

2. dag. Mainz - Rüdesheim, cykling ca. 32 km
I dag vil du opleve hvorfor Rhinen og dens omgivelser er en del af UNESCOs verdenskulturarv. Smukke øer og vingårde er med til at gøre denne region rundt om Rüdesheim så skøn. Inden ankomst til Rüdesheim vil du passere byen Eltville med sin velkendte kurfyrste-borg og byen Oestrich-Winkel med sit berømte vartegn: deres kran til læsning af vin. I Rüdesheim er Rüdesheim er vinbyen over alle vinbyer, og det verdenskendte vinstræde "Drosselgasse" bestemt også et besøg værd – nyd et glas af den lokale vin i en af de mange vinstuer. Du kan også tage kabelbanen op til Niederwald-monumentet. Herfra er der en imponerende udsigt over Rüdesheim og floden. Tag en snak med turlederen hvis du ønsker en guidet rundtur i Rüdesheim (rundturen skal tilkøbes og kan ikke garanteres).

3. dag. Rüdesheim - St. Goar (St. Goarshausen), cykling ca. 32 km
I dag vil du cykle langs med Rhinen gennem Den øvre mellemrhindal, forbi romantiske borge og ruiner, inklusive fæstningerne Reichenstein og Rheinstein. Du vil også passere den sagnomspundne klippe Loreley, hvor mange søfolk er forulykket i gamle dage. Fra toppen af klippen kan du nyde en flot udsigt over St. Goar og St. Goarshausen, inden du fortsætter til St. Goar, som er dagens endemål. 

4. dag. St. Goar - Koblenz, cykling ca. 38 km
Efter morgenmaden går det igen løs på cyklen. I dag kan du bl.a. opleve Kurfyrstens slot i Boppard og den romantiske borg Marksburg, som aldrig har været bombet, inden du når Koblenz. Det er ved Koblenz at du finder "Deutsche Eck”, som er stedet hvor Moselfloden flyder ud i Rhinen, og det er et skønt naturpanorama. 
Fra borgen Ehrenbreitstein, som du kan tilgå fra Koblenz via den imponerende "Rheinseilbahn" (sejlbane), der går tværs over floden, kan og nyde en helt fantastisk udsigt over det skønne Rhin-landskab. Billetter til sejlbanen kan købes ombord.

5. dag. Koblenz - Andernach, cykling ca. 25 km
Dagens etape vil tage dig forbi Neuwied med sit flotte slot Engers og derfra videre til dagens endemål, Andernach. Ligesom Koblenz er Andernach en af de ældste byer i Tyskland, og i byen finder du også en verdenskendt koldtvands-gejser, der springer ca. 60 meter højt, og som efter sigende skulle være den højeste i verden – et flot syn! Andernach byder på seværdigheder som Det Runde Tårn, og du kan også besøge vinlandsbyen Leutesdorf, som kan nåes med en færge fra Andernach.

6. dag. Andernach - Bonn, cykling ca. 45 km
En spændende dag hvor du passerer byen Königswinter med slottet Drachenburg oppe på Dranchenfelsklippen. Der er lidt stejlt derop, men absolut et besøg værd. I Königswinter kan du også besøge det store akvarium med ikke mindre end 6.000 forskellige fisk og havdyr. Derefter går cykelturen mod Beethovens fødeby, Bonn.
I Bonn kan du bl.a. besøge Beethovens tidligere hjem eller besøge det populære museum ”House of History” og blive klogere på Tysklandshistorie.

7. day. Bonn - Köln, cykling ca. 37 km
På din vej til Köln har du mulighed for en afslappende pause på fritidsøen Groov, som ligger i et stort vådområde i en forstad til Köln. Efter ankomst til Köln bør du tage en slentretur gennem byens gamle bydel. Byens museer og nogle af de nyere bydele ved Rheinaue-havnen er også et besøg værd. Oplev byens afslappede side med en lokal "Kölsch" øl (Kölner Bier).
Den sidste aften har kokken om bord på MS Arkona ofte forberedt en rigtig god middag, så nyd denne sidste aften med god mad, vin og socialt samvær.

8. dag. Hjemrejse
Efter morgenmaden er der udtjekning og hjemrejse, medmindre du har besluttet dig for et par ekstra feriedage i dette skønne område.

Ret til ændringer af dagsprogram forbeholdes ved høj eller lav vandstand, slusetrafik eller andet vejrlig. 

Sværhedsgrad og kort

Hele strækningen er på ca. 200 km med dagsetaper fra 25 til 45 km. Sværhedsgraden er nogenlunde som i Danmark; mest fladt, men med lette bakker som kan klares af enhver med almindelig kondition. Du får udleveret detaljeret cykelkort på båden, og rejselederen ombord forklarer hver aften på tysk (og engelsk ved behov) om morgendagens cykeletape. Du kan vælge at cykle på egen hånd eller sammen med den danske turleder, som deltager på cykeletaperne. 

Cykler og cykeludstyr

Du kan leje en velkørende 7 gears unisex bycykel specialbygget til formålet Har du præferencer for fod- eller håndbremser, skal dette opgives ved bestilling. 

Med i cykellejen følger en vandafvisende cykeltaske. 

Ønsker du at cykle med hjelm, skal du selv medbringe den, men det er ikke noget lovkrav i Tyskland.

Det er også muligt at leje elcykel (begrænset antal - bestil i god tid). 

Hvordan kommer man frem

Man skal selv komme frem til Köln eller Mainz, afhængig af startby.

Fly
En flyrejse er en god løsning, da man kan flyve ud til Frankfurt/Main og derfra en kort togtur til Mainz. Ca. ½ time og toget går direkte fra lufthavnen.

Tog
Du kan også vælge togrejse t/r fra Danmark til Mainz eller Köln. Henvend dig til DSB-udland i god tid, så er priserne ofte billigere, spørg f.eks. efter "orange" eller se på www.dsb.dk. Check evt. også Deutsche Bahn på www.bahn.de 

Du kan med fordel bestille udrejse til startby og hjemrejse fra slutby, så sparer du returtransfer til startstedet.

Bil
Vælger du at køre i egen bil, skal du selv sørge for P-plads. I Köln anbefales Globus-Parkgarage, ca. 6 km fra kajpladsen. Pris € 90/110 pr. uge. Overvåget og skal bestilles forud. I Mainz Parkeringshus ved banegården, ca. 10 € pr, døgn (ikke muligt at reservere forud).
(Priser med forbehold) 

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 35: Startdato 24.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer: 

  • 7 nætter i delt dobbeltkahyt med eget bad og toilet 
  • Helpension (morgenmad, frokostpakke, 3-retters aftenmenu) 
  • Velkomstdrink
  • Daglig rengøring med skift af håndklæder og sengetøj ved behov
  • Havne- og slusegebyrer
  • Tysk-og engelsk talende rejseleder om bord
  • Detaljeret cykelkort (1 sæt pr. kahyt)

Tillæg:

  • Enkeltkahyt: 3000-3800 kr. afhængig af rejsetidspunkt (meget begrænset antal)
  • Cykelleje 7-gears: 525 kr. 
  • El-cykel: pris 1250 kr. (begrænset antal - bestil i god tid)
OBS: Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Drikkepenge: Turprisen er excl. drikkepenge. Og på krydstogter i det hele taget er det normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 Euro pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 

Se betingelser og læs om SE-Tours her www.se-tours.de/de

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden