Bestil

Rhinen med herlige vinbyer med MS Olympia

Tyskland | Cykelkrydstogt mellem Mainz og Köln | Sværhedsgrad 1

Nyd Rhinens herlige vinbyer fra enten Köln eller Mainz, og cykel gennem den smukke UNESCO-fredede Rhinen-dal, der snor sig gennem gamle byer med flotte bindingsværkshuse.

In stock
Travel Code
KR-65
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkSmuk natur, historiske borge og skønne cykelstier langs Rhinen
blue encircled checkBesøg Beethovens fødeby, Bonn
blue encircled checkMulighed for at smage på lokale vine
calendar icon4 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

MS Olympia sejler på denne tur i et pragtfuldt og urgammelt område. Netop her findes der utallige gamle borgruiner på vinskråningerne langs med floden, og lige akkurat denne flodstrækning er udvalgt til at være iblandt UNESCO`s verdenskulturarv. Floden baner sig vej igennem klippepartier med den sagnomspundne klippe Loreley, hvor sagnet siger, at den skønne jomfru sang så smukt, så søfolk forulykkede her på dette farlige og smalle sted på floden. Undervejs besøges små og store vinbyer med bindingsværksidyl, heriblandt den verdenskendte vinby Rüdesheim, med det smalle brolagte stræde "Drosselgasse", og den store flotte by Köln med den imponerende domkirke.

På turen oplever man et dejligt mix af natur, kultur og socialt samvær, både ombord på båden og ude på cykelstierne langs med floden.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow
Program fra Köln til Mainz
1. dag: Ankomst til Köln
Ankomst og indtjekning på skibet kl. 16.00. Velkomstdrink og middag. Tilbring aftenen ombord på skibet eller i en af de hyggelige kneiper med en lokal "Kölsch" øl (Kölner Bier). Båden bliver liggende i Köln natten over.

2. dag: Köln til Bonn, cykling ca. 37 km
Inden dagens cykeletape starter, er der mulighed for at besøge Kölns gamle bydel. Derefter går cykelturen mod Beethovens fødeby, Bonn. Dagens forløb vil blive præsenteret af turguiden ombord. På turen cykler vi forbi fritidsøen Groov, som ligger i en forstad til Köln. I Bonn kan du bl.a. besøge Beethovens tidligere hjem, eller besøge det populære museum ”House of History” og blive klogere på Tysklands historie.   

3. dag: Bonn til Andernach, cykling ca. 45 km
En spændende dag hvor du passerer byen Königswinter med slottet Drachenburg oppe på Dranchenfelsklippen. Der er lidt stejlt derop, men absolut et besøg værd. I Königswinter kan du også besøge det store akvarium med ikke mindre end 6.000 forskellige fisk og havdyr. I dagens etapemål, byen Andernach, finder du en verdenskendt koldtvands-gejser der springer ca. 60 meter højt – et flot syn!

4. dag: Andernach til Koblenz, cykling ca. 25 km
Efter morgenmaden går det igen løs på cyklen, og i dag venter en kort etape. Først et kort stykke til Neuwied med det flotte slot Engers på venstre flodbred. Cykler I på højre flodbred, skal I over broen hvis I vil besøge slottet. I fortsætter igen langs floden til I kommer til selve Koblenz og ”Deutsche Eck”. Her flyder Moselfloden ud i Rhinen, og det er et skønt naturpanorama. Borgen Ehrenbreitstein, som ligger på modsatte flodbred, kan tilgås fra Koblenz via den imponerende "Rheinseilbahn" (sejlbane), der går tværs over floden med en helt fantastisk udsigt. Billetter til sejlbanen kan købes ombord.

5. dag: Koblenz til St. Goar/St. Goarshausen, cykling ca. 38 km
Dagens etape vil både til vands og på cykel føre os gennem den øvre og mellem-del af Rhindalen, som af UNESCO er udnævnt til verdensnaturarv. Her bugter floden sig i skønne landskaber, og den ellers store flod, snævrer ind til en smallere flod netop på dette stykke ved Boppard og St. Goar. Der er også flere borge på strækningen, bl.a. den romantiske Marksburg som aldrig har været bombet, Kurfyrstens slot i Boppard, Burg Rheinfels, som er den allerstørste borgruin ved Rhinen, samt borgene "Katz und Maus" på den anden flodbred i St. Goarshausen.

6. dag: St. Goar/St. Goarshausen til Rüdesheim, cykling ca. 32 km
Igen en dag præget af smuk natur, borge og skønne cykelstier langs floden. Vi passerer den sagnomspundne klippe Loreley, hvor mange søfolk er forulykket i gamle dage, og videre gennem andre småbyer. Langs hele ruten følger vi cykelstierne helt nede ved floden, med udsigt til skønne vinbjerge på den modsatte flodbred. På modsatte flodbred ligger også Rüdesheim, og der går en lille færge over floden så det er nemt at komme frem og tilbage. Rüdesheim er vinbyen over alle vinbyer, og det er et "must" at slentre en tur her i Drosselgasse og nyde et glas af den lokale vin i en af de mange vinstuer. Du kan også tage kabelbanen op til Niederwald-monumentet. Herfra er der en imponerende udsigt over Rüdesheim og floden. Tag en snak med turlederen hvis du ønsker en guidet rundtur i Rüdesheim (rundturen skal tilkøbes og kan ikke garanteres).

7. day: Rüdesheim – Mainz, cykling ca. 32 km
Sidste dag på denne skønne rute er lige så interessant som alle de tidligere dage. Først passerer vi byen Eltville med den velkendte kurfyrste-borg. Vi fortsætter videre rundt i våd-landskaber med kanaler og grønne enge, indtil vi kommer til byen Mainz. Mainz er en herlig by, og her bør du tage dig tid til lidt sightseeing denne sidste dag. Besøg bl.a. den kejserlige St. Martin Domkirke, den gamle bydel Altstadt med snævre brostensbelagte gader, blomsterrige torve ved Augustinerstrasse og Kirschgarten med de flotte restaurerede bindingsværkshuse. Her finder du gemytlige Weinstuben, hvor man altid kan få skænket et glas af den lokale vin. Den sidste aften har kokken ombord på MS Olympia ofte forberedt en rigtig god middag, så nyd denne sidste aften med god mad, vin og socialt samvær.

8. dag: Hjemrejse
Efter morgenmaden er der check-ud og hjemrejse, medmindre du har besluttet dig for et par ekstra feriedage i dette skønne område.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

 

Program fra Mainz til Köln
 
1. dag. Ankomst til Mainz
Ankomst og indtjekning på skibet kl. 16.00. Velkomstdrink og middag. 
Mainz er en herlig by, og hvis du har tid, bør du tage på lidt sightseeing. Besøg bl.a. den kejserlige St. Martin Domkirke, den gamle bydel Altstadt med snævre brostensbelagte gader, blomsterrige torve ved Augustinerstrasse og Kirschgarten med de flotte restaurerede bindingsværkshuse. Her finder du gemytlige Weinstuben, hvor man altid kan få skænket et glas af den lokale vin. Båden bliver liggende i Mainz natten over.

2. dag. Mainz - Rüdesheim, cykling ca. 32 km
I dag vil du opleve hvorfor Rhinen og dens omgivelser er en del af UNESCOs verdenskulturarv. Smukke øer og vingårde er med til at gøre denne region rundt om Rüdesheim så skøn. Inden ankomst til Rüdesheim vil du passere byen Eltville med sin velkendte kurfyrste-borg, og byen Oestrich-Winkel med sit berømte vartegn: deres kran til læsning af vin. Rüdesheim er vinbyen over alle vinbyer, og det verdenskendte vinstræde "Drosselgasse" er bestemt også et besøg værd – nyd et glas af den lokale vin i en af de mange vinstuer. Du kan også tage kabelbanen op til Niederwald-monumentet. Herfra er der en imponerende udsigt over Rüdesheim og floden. Tag en snak med turlederen hvis du ønsker en guidet rundtur i Rüdesheim (rundturen skal tilkøbes og kan ikke garanteres).

3. dag. Rüdesheim - St. Goar/St. Goarshausen, cykling ca. 32 km
I dag vil du cykle langs med Rhinen gennem Den øvre mellemrhindal, forbi romantiske borge og ruiner, og opleve fæstningerne Reichenstein og Rheinstein. Du vil også passere den sagnomspundne klippe Loreley, hvor mange søfolk er forulykket i gamle dage. Fra toppen af klippen kan du nyde en flot udsigt over St. Goar og St. Goarshausen, inden du fortsætter til St. Goar, som er dagens endemål. 

4. dag. St. Goar/St. Goarshausen - Koblenz, cykling ca. 38 km
Efter morgenmaden går det igen løs på cyklen. I dag kan du bl.a. opleve Kurfyrstens slot i Boppard og den romantiske borg Marksburg, som aldrig har været bombet, inden du når Koblenz. Det er ved Koblenz at du finder "Deutsche Eck”, som er stedet hvor Moselfloden flyder ud i Rhinen, og dette er et skønt naturpanorama. 
Fra borgen Ehrenbreitstein, som du kan tilgå fra Koblenz via den imponerende "Rheinseilbahn" (sejlbane) der går tværs over floden, kan du nyde en helt fantastisk udsigt over det skønne Rhin-landskab. Billetter til sejlbanen kan købes ombord.

5. dag. Koblenz - Andernach, cykling ca. 25 km
Dagens etape vil tage dig forbi Neuwied med sit flotte slot Engers og derfra videre til dagens endemål, Andernach. Ligesom Koblenz er Andernach en af de ældste byer i Tyskland, og i byen finder du også en verdenskendt koldtvands-gejser, der springer ca. 60 meter højt, og som efter sigende skulle være den højeste i verden – et flot syn! Andernach byder på seværdigheder som Det Runde Tårn, og du kan også besøge vinlandsbyen Leutesdorf, som kan nåes med en færge fra Andernach.

6. dag. Andernach - Bonn, cykling ca. 45 km
En spændende dag hvor du passerer byen Königswinter med slottet Drachenburg oppe på Dranchenfelsklippen. Der er lidt stejlt derop, men absolut et besøg værd. I Königswinter kan du også besøge det store akvarium med ikke mindre end 6.000 forskellige fisk og havdyr. Derefter går cykelturen mod Beethovens fødeby, Bonn. I Bonn kan du bl.a. besøge Beethovens tidligere hjem eller besøge det populære museum ”House of History” og blive klogere på Tysklands historie.

7. day. Bonn - Köln, cykling ca. 37 km
På din vej til Köln har du mulighed for en afslappende pause på fritidsøen Groov, som ligger i et stort vådområde i en forstad til Köln. Efter ankomst til Köln bør du tage en slentretur gennem byens gamle bydel. Byens museer og nogle af de nyere bydele ved Rheinaue-havnen er også et besøg værd. Oplev byens afslappede side med en lokal "Kölsch" øl (Kölner Bier). Den sidste aften har kokken om bord på MS Olympia ofte forberedt en rigtig god middag, så nyd denne sidste aften med god mad, vin og socialt samvær.

8. dag. Hjemrejse
Efter morgenmaden er der udtjekning og hjemrejse, medmindre du har besluttet dig for et par ekstra feriedage i dette skønne område.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Sværhedsgrad 1

down v arrow

Hele strækningen er på ca. 200 km med dagsetaper fra 25 til 45 km. Sværhedsgraden er nogenlunde som i Danmark; mest fladt, men med lette bakker som kan klares af enhver med almindelig kondition. Du får udleveret detaljeret cykelkort på båden, og rejselederen ombord forklarer hver aften på tysk (og engelsk ved behov) om morgendagens cykeletape.

Vælger du at springe cyklingen over og blive ombord og nyde sejladsen fra soldækket, er der nogle sluser, som skal passseres. Her kan der forekomme ventetid, men båden vil altid være fremme ved dagens etapemål sidst på eftermiddagen, hvor alle gæster så igen finder sammen i barer og saloner til en hyggesnak om dagens forskellige oplevelser.

Indkvartering

down v arrow

Under din rejse til søs bliver du indkvarteret på det hyggelige og komfortable krydstogtskib, MS Olympia , der tilbyder en række faciliteter såsom en panoramasalon, en bar og en overdådig restaurant m.m. Du kommer til at bo på en af de udvendige kahytter, der alle er indrettet med et vindue, så du altid har den bedste udsigt over de skiftende og naturskønne landskaber. Du kan godt begynde at glæde dig til en fantastisk sørejse på MS Olympia, hvor du kan nyde lækre delikatesser i restauranten, udsøgt vin i baren og bare den gode stemning ombord. Dette krydstogt giver dig det perfekte pusterum fra den travle hverdag.

Cykler og cykeludstyr

down v arrow

Der kan lejes 7 gears unisex bycykler med enten hånd- og fodbremser eller kun håndbremser. Der er vandafvisende cykeltaske inkluderet.
Det er også muligt at leje elcykel (begrænset antal). 

Ønsker du at cykle med hjelm, skal du selv medbringe den, men det er ikke noget lovkrav i Tyskland.

Klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Man kan flyve til Frankfurt. Der går tog direkte fra lufthavnen til Mainz. Turen tager ca. ½ time.

Tog:
Du kan også vælge togrejse t/r fra Danmark til Mainz eller Köln. Henvend dig til DSB Udland eller Deutsche Bahn.
Du kan med fordel bestille udrejse til startby og hjemrejse fra slutby, så sparer du returtransfer til startstedet.

Kør-selv:
Vælger du at køre i egen bil, skal du selv sørge for p-plads. I Köln anbefales overvåget parkering i Globus-Parkgarage, som ligger ca. 6 km fra kajpladsen (bestilles forud). Også muligt i Mainz parkeringshus ved banegården (ikke muligt at reservere forud).

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
           

Uge 26: Startdato 22.06.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 27: Startdato 29.06.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 30: Startdato 20.07.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 31: Startdato 27.07.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning 
 • Helpension (morgenmad, frokostpakke, 3-retters aftenmenu) 
 • Velkomstdrink
 • Daglig rengøring med skift af håndklæder og sengetøj ved behov
 • Havne- og slusegebyrer
 • Tysk-og engelsk talende rejseleder ombord
 • Dagligt informationsmøde
 • Detaljeret cykelkort (1 sæt pr. kahyt)

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport t/r Danmark
 • Drikkepenge

Tillæg: (se priser under "bestil":

 • Cykelleje

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om SE-Tours. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden