INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Rhinen og Neckarfloden

Cykelkrydstogt i Tyskland med MS Patria

Rhinen med den berømte Loreleyklippe og vinbyerne Rüdesheim, Heidelberg og Nierstein. Traktorkørsel i vinbjergene med vinsmagning som en ekstra oplevelse.

6.248,00 kr
In stock
Travel Code
KR-76
Rhinen og Neckarfloden

Denne herlige hotel flodbåd MS Patria sejler på både Mosel- og Rhinenstrækningen med hovedbyen Koblenz som "hjemmehavn" for begge ruter. Der er forskellige afgangsdatoer på disse to skønne cykelkrydstogter, men altid 8-dages ture fra lørdag til lørdag og begge ture foregår i de kendte og pragtfulde landskaber i Tysklands største vinområde.

Turen på Rhinen kom til i 2009, og vi fortsætter succeen på denne store, interessante og spændende flod. Ruten går fra Koblenz til Bad Wimpfen (eller omvendt) og følger floden Rhinen og den lille charmerende biflod Neckar, som byder på helt vidunderlig sejlads i naturskønne cykelstrækninger.

Rhinen er Europas længste flod og måske mest kendt i forbindelse med de store byer Bonn, Köln, Mainz m.fl. Men netop den smalle stræknng fra Koblenz til Mainz er utrolig smuk. Overalt ser du borgruiner på de stejle bjergskråninger, hvor floden flyder forbi kendte og smukke steder som Loreleyklippen og Rüdesheim, en af Tysklands mest kendte og populære vinbyer, hvor man absolut må gå en tur i "Drosselgasse" og smage på den gyldne Rhinskvin.

Ved Mainz går turen så videre langs bifloden Neckar til endnu en perle af en by, Heidelberg, og slutter så af i middelalderbyen Bad Wimpfen efter en skøn sejlads på den lidt mere intime Neckarflod. Denne strækning byder på utroligt flotte udsigtspanoramaer, kilometervis af vinbjerge på begge sider af floden, gamle borgruiner og små hyggelige vinbyer med farverige, blomstersmykkede bindingsværkshuse.
(Eller turen sejles omvendt og starter i Bad Wimpfen og slutter i Koblenz). Se rejsefakta.

Det er helt op til dig, hvor meget eller hvor lidt du har lyst til at cykle. Det er en individuel tur, så du sætter selv dit eget tempo og holder alle de pauser, du ønsker, ved de sightseeings, som lige præcis du har lyst til at uddybe nærmere. Og der er masser af tid ude på ruten og hele dagen til din rådighed.

Og har du en dag lyst til total afslapning, kan du bare blive ombord og nyde en herlig sejlads og udsigt fra soldækket. 
En ferieform, der virkelig tilgodeser alle med mere eller mindre "appetit" på daglig motion og cykelture.

Dagsprogram

I 2019 er der følgende afgange fra Koblenz til Bad Wimpfen: 18. maj, 13. juli og 7. september

Dag 1. Ankomst til Koblenz 
Check-in fra kl. 16.00 – 18.00. Båden bliver liggende i Koblenz natten over. Der er velkomstdrink før middagen. 

Dag 2. Bådtur fra Koblenz – Boppard. Boppard – Rüdesheim, cykling ca. 46 km. 
Tidlig morgen første sejlads på en meget smuk flodstrækning til Boppard. Her udleveres der cykler, og nu cykler du langs venstre flodbred igennem Loreley-dalen, forbi den berømte klippe, hvor sagnet fortæller, at søfarende i gamle dage lyttede til sangen og derved ofte forliste. Videre til en af de mest berømte vinbyer langs Rhinen, Rüdesheim med Bingen på modsatte flodbred. Overnatning ved en af disse to byer. Måske bør du nyde et glas rhinskvin på et af de utallige udskænkningssteder i byen. Man må også en tur igennem Drosselgasse i Rüdesheim denne aften.

Dag 3. Rüdesheim-Mainz, cykling ca. 32-35 km.
I dag cykler du igennem et smukt landskab og hyggelige byer indtil du når byen Mainz. I Mainz er der rigtig mange kendte seværdigheder, som f.eks. domkirken, slottet Electors Palace, Citadellet, Gutenbergdenkmal m.m. Og kajpladsen er lige i nærheden af centrum, så det er nemt at gå en tur rundt i byen, før den naturlige træthed melder sig. Overnatningsstop i Mainz.

Dag 4. Mainz- Nierstein,  cykling ca. 17-26 km.
Fra Mainz følger du cykelstierne først igennem byen med de mange maleriske husfacader og dernæst langs med floden, igennem talrige vinmarker indtil du kommer til Rhinens største vinby, Nierstein. Frokosten serveres ombord. Om aftenen vil der muligivis være et tilbud om en udflugt med traktorkørsel op i vinbjergene. En lokal vinbonde fortæller om vindyrkning, og du får prøvesmagninger samt aftensmad serveret i vinbondens restaurant. Efter en indholdsrig dag og aften tager traktortransporten dig tilbage til dit flydende hotel MS Patria. Hvis ikke man ønsker at tage med på denne udflugt, er der servering af aftensmad om bord på båden.

Dag 5. Bådtur fra Nierstein til Mannheim. Mannheim - Heidelberg, cykling ca. 25 km
Dagen begynder med en sejltur forbi den store by Worms til Mannheim, hvor dagens cykeletape påbegyndes. Første del af cykeletapen går igennem byen Lampertheim til den lille, fortryllende, keltiske by, Ladenburg, hvor bifloden Neckar løber ud i Rhinen, og hvorfra du de næste dage følger Neckar-floden. Sidste del af denne dags cykeletape er en kort strækning langs med Neckar til den vidunderlige by, Heidelberg med borgen og torvet, som indbyder til shopping og sightseeing. Overnatningsstop i Heidelberg, hvor en eventuel guidet byvandring (tilkøb) vil blive tilbudt. 

Dag 6. Heidelberg – Eberbach, cykling ca. 34 km. 
Når du har løsrevet dig fra den skønne by Heidelberg går det i dag videre på cykel ind i den smukke Neckardal. Du vil få mulighed for at udforske byerne Ziegelhausen og Neckarsteinach med de smalle, brostensbelagte gader, gamle husfacader og blomstersmykkede torve med hyggelig torvehandel. Byen Eberbach er etapemål og overnatningsstop. Om aftenen tilbydes der guidet byvandring (tilkøb) i byens smalle gader. 

Dag 7. Eberbach – Bad Wimpfen, cykling ca. 45 km. 
På ugens sidste cykeletape kommer du til den pragtfulde borg Burg Hornsberg, som virkelig er et besøg værd. En af de smukkeste borge i Neckardalen og siden 1259 hjemsted for biskopperne ”von Speyer”. Ugens sidste etapemål er Bad Wimpfen, en drømmeagtig middelalderby, som tilbage i 1182 var hjemsted for kejser Friedrich Barbarossa. Her nyder du atmosfæren og den sidste aften ombord på MS Patria.

Dag 8. Efter morgenmaden check-ud og hjemrejse.
Skal du tilbage til Koblenz, kan du købe togbillet og togturen tager ca. 3 timer. 

I 2019 er der følgende afgange fra Bad Wimpfen til Koblenz: 25. maj, 20. juli og 14. september

Dag 1. Ankomst til Bad Wimpfen

Check-in fra kl. 16:00. Skibets besætning byder jer velkommen. Båden bliver liggende i Bad Wimpfen natten over. 

Dag 2. Bad Wimpfen - Eberbach, cykling ca. 45 km

Dag 3. Eberbach - Heidelberg, cykling ca. 34 km

Dag 4. Heidelberg - Mannheim, cykling ca. 25 km. Bådtur Mannheim - Nierstein

Dag 5. Nierstein - Mainz, cykling ca. 17-26 km

Dag 6. Mainz - Rüdesheim, cykling ca. 32-35 km

Dag 7. Rüdesheim - Boppard, cykling ca. 46 km. Bådtur Boppard -Koblenz

Dag 8. Efter morgenmaden check-ud og hjemrejse

Check-ud efter morgenmad. Individuel afrejse. 

Indkvartering

Du bor hele ugen på MS Patria, en dejlig båd med plads til 68 gæster fordelt på hoveddæk og øverste dæk. Kahytterne er 7 m2 og praktisk indrettede med 2 senge der står vinkelret på hinanden. Alle kahytter har eget bad og toilet, vinduer (kan åbnes på øverste dæk) og air-condition i kahytterne på hoveddæk.
På øverste dæk finder du en hyggelig opholdssalon med en bar samt panoramavinduer. På hoveddækket finder du spiserestauranten. Derudover har båden et delvist overdækket soldæk med borde og stole, hvor man kan slappe af og nyde de forbipasserende landskaber.

Det er en international afgang og du vil være sammen med gæster fra flere forskellige nationer. Ruby Rejser har på hver afgang et antal kahytter til rådighed, men det vil være meget forskelligt fra uge til uge, hvor mange Ruby-gæster, der er med på turen.

Sværhedsgrad og kort

Ialt er cykelstrækningen på ca. 230 km på gode cykelstier og mindre biveje, og hele tiden langs med floderne Rhinen og Neckar i fladt terræn. På en enkelt dagsetape ved Eberbach er der lidt mere bakket område, men ikke mere end normalt i Danmark med bakker, som kan klares af enhver. 
Turene er med korte, lette dagsetaper fra 17 til 45 km, se dagsprogrammet. 

Du får tilsendt praktiske informationer på dansk. Endvidere udleveres om bord et detaljeret cykelkort på tysk eller engelsk, 1 sæt pr. kahyt.

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Cykler og cykeludstyr

Der kan lejes gode 7-gears unisex cykler med håndbremser eller fod- og håndbremser. 
Det er også muligt at leje el-cykler, dog i begrænset omgang - book i god tid. 
Cykellejen inkluderer en cykeltaske samt cykelforsikring. 

Egne cykler kan pga. den begrænsede plads ombord kun medbringes i begrænset omfang. Skal bekræftes på forhånd. 

Ønsker du at cykle med hjelm, skal du selv medbringe, da det ikke er muligt at leje cykelhjelm ombord, men det er ikke noget krav i Tyskland.

Hvordan kommer man frem

Du skal selv arrangere din transport frem til Koblenz/Bad Wimpfen, hvor turen starter og slutter.

FLY
Frankfurt er nærmeste lufthavn med direkte til fly fra Danmark.  
Lufthansa flyver direkte fra både København og Billund til Frankfurt. Videre transport med tog direkte til Frankfurt lufthavn til Koblenz, eller til Bad Wimpfen via Mannheim - ca. 1½ timers transporttid
En samlet oversigt over flymulighederne finder I her: Momondo 

TOG
Tjek tider og priser på Deutsche Bahns hjemmeside. Bemærk at de billigste billetpriser løbende justeres iht.  efterspørgslen.
Kontakt evt. Deutsche Bahns salgskontor i Danmark for yderligere hjælp:
Eller ring til DSB Udland på 70 13 14 18

BIL
Fra den dansk-tyske grænse er der ca. 7-800 km til Koblenz/Bad Wimpfen. Find kørevejledning på Google Maps
Inden afrejse formidler vi information om parkeringsmuligheder. 

Jeres afrejseinformationer vil indeholde mere detaljerede oplysninger omkring ankomst og afrejse. 

Bestil

Uge 21: Startdato 18.05.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.248,- DKK

Uge 22: Startdato 25.05.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.248,- DKK

Uge 29: Startdato 13.07.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.248,- DKK

Uge 30: Startdato 20.07.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.248,- DKK

Uge 38: Startdato 14.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.248,- DKK
Praktiske Informationer

OBS: Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Afgangen den 7. september laves som pakkerejse inkl. fly fra København, transfer til/fra båden, dansk turleder og cykelleje. Læs mere her: Vintur på Rhinen og Neckar


Prisen inkluderer/pr.person

 • 7 nætter i delt udvendig dobbeltkahyt med klimaanlæg og eget bad/toilet
 • Daglig kahytsrengøring med skift af håndklæder/sengetøj efter behov
 • Velkomstdrink
 • Helpension - morgenmad, madpakke eller let frokost, 3-retters aftenmenu
 • Eftermiddagskaffe/-te
 • Havne- og slusegebyrer
 • Tysk-og engelsktalende guide
 • Daglig informationsmøde med gennemgang af næste dags program
 • 1 sæt kortmateriale pr. kahyt.
 • Afrejseinformation på dansk

Tillæg:

 • Enkeltkahyt: +50% (begrænset antal på både hoveddækket og øverste dæk)
 • 7-gears uni-sexcykel: 525 kr. 
 • Elcykel: 1250 kr. (begrænset antal) 
 • Diverse udflugter (oplyses i afrejseinfomationen) - tilmelding og betaling om bord.
 • Afbestillingsforsikring / rejseforsikring 

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om SE-Tours her www.se-tours.de/de

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden