Skønne Mosel med MS Olympia

Tyskland | Cykelkrydstogt fra Koblenz til Saarburg eller omvendt | Sværhedsgrad 1

Oplev den pragtfulde Moseldal ombord på hotel-flodbåden MS Olympia. Frisk luft, let cykling, grønklædte vinbjerge og herlig stemning ombord. Mulighed for start i både Koblenz og Saarburg.

In stock
Travel Code
KR-60
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkKorte cykeletaper med god tid til sightseeing i de gamle byer
blue encircled checkFantastisk udsigt til Europas stejleste vinbjerge
blue encircled checkTrier, og dets velbevarede romerske byport ”Porta Nigra”
calendar icon22 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Denne herlige strækning langs med Moselflodens mange sving betegnes som en af Europas abslout smukkeste cykelstrækninger. Her finder du fortryllende gamle byer helt tilbage fra romertiden samt Europas stejleste vinbjerge, hvor de grønne vinmarker afløser slotte og borge på bjergskråningerne så langt øjet rækker. Sejlads og cykling igennem dette vidunderlige natursceneri kan næppe opleves flottere ret mange steder i verden.

Strækningen går fra Koblenz til Saarburg eller omvendt langs med Mosel og bifloden Saar.

På dette cykelkrydstogt i Tyskland er det helt op til dig selv, hvor meget eller hvor lidt du vil cykle i ugens løb, og ude på ruten cykler du helt i dit eget tempo, og du bestemmer selv dine pauser ved de seværdigheder, som du har lyst til at udforske nærmere. Cykeletaperne er forholdsvis korte, og dermed er der rigeligt tid til sightseeing i de skønne gamle byer.

Vælger du at blive ombord og nyde sejladsen fra soldækket, er der en del sluser, som skal passseres. Her kan der forekomme ventetid, men båden vil altid være fremme ved dagens etapemål sidst på eftermiddagen.

Vi tilbyder også cykelferie langs Mosel fra hotel til hotel med bagagetransport

Kort

down v arrow

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledene og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dagsprogram fra Koblenz til Saarburg

Dag 1. Ankomst til Koblenz
Check-in kl. 16.00. Aftenen og første nat er i Koblenz.
Særligt for 03.05.2025: påmønstring i Bonn. Afrejse kl. 17 mod Andernach.
Særligt for 09.08.2025: påmønstring fra Andernach. Aftenen og første nat er i Koblenz.

Dag 2. Koblenz - Alken -  Moselkern - Cochem/Andernach- Alken (sejlads) , cykling ca. 29 km 
Første dag byder på en herlig sejltur, mens du nyder morgenmaden ombord. I Alken begynder cykelturen langs med floden igennem skønne landskaber og landsbyer med smukke bindingsværkhuse pyntet med farverige blomsterkasser. Dertil en fantastisk udsigt til Europas stejleste vinbjerge, som spejler sig ned i floden med de mange sving og derved hele tiden nye oplevelser. Dagens etapemål er Cochem, en af de større byer med den flotte borg "Reichsburg". Tag dig tid til en aftentur langs den flotte havnepromenade.

Dag 3. Cochem - Zell an der Mosel, cykling ca. 39 km 
Du starter på dagens cykeletape efter morgenmaden til Beilstein, kendt som "Rothenburg an der Mosel" med skønne, gamle bindingsværkhuse. Derfra går det videre langs med flodens mange sving og forbi et af Europas stejleste vinbjerge, "dem Bremmer Calmont" og videre til Zell, kendt for vinen ”Zeller Schwarze Katz”. Om aftenen tilbydes der vinsmagning ved vinbonde, en udflugt, som kan tilmeldes og betales om bord. 

Dag 4. Zell - Bernkastel-Kues, cykling ca. 43 km 
Fra Zell cykler du først til byen Traben-Trarbach, som er karakteriseret ved mange bygninger i Jugendstil. Og derfra går turen videre langs med vandet og de skønne vinmarker til en af de allersmukkeste byer ved Mosel, Bernkastel-Kues med de farverige, gamle, blomstersmykkede gavlhuse på torvet og i de brostensbelagte, krogede gader. Tag en velfortjent pause på den middelalderlige markedsplads inden du igen går ombord på Patria i Kues. 

Dag 5. Bernkastel-Kues - Piesport - Mehring , cykling ca. 47 km 
I dag cykler du i et ældgammelt, romersk område. Først til Piesport, det ældste vindyrkningsområde ved Mosel. På cykeletapen kommer du til Tysklands ældste vinby, Neumagen-Dhron, hvor du kan se gamle, romerske "billedtavler" med forskellige motiver og en nybygget romersk "vinbåd", der i mål og lighed er opført som kopi af de gamle både. Besøg de romerske kældre og vingårdene på egen hånd. Fra Neumagen-Dhron følger du de flotte landskaber til feriebyen Mehring, beliggende direkte ved de stejle vinbjerge.

Dag 6. Mehring - Trier, cykling ca. 26-29 km 
Dagens cykeletape går via Pfalzel til Trier, en imponerende by kendt helt tilbage til romertiden og med den fantastisk velbevarede romerske byport "Porta Nigra" og den mægtige Konstantin basilikakirke. Båden venter på dig i Trier, hvor der er overnatningstop, så tag dig tid til sightseeing og shopping i denne herlige, urgamle by. 

Dag 7. Trier - Wasserbillig (Luxembourg) - Saarburg, cykling ca. 38 km 
På denne uges sidste tur drejer du væk fra Mosel og følger nu bifloden Saar ind over grænsen til Wasserbillig i Luxembourg. Båden sejler til Saarburg, også kaldt "Lille Venedig". Hvis du følger den direkte cykelrute fra Trier til Saarburg, er det kun ca. 20 km. Du kan også vælge at sejle med båden til Saarburg og så gå på opdagelse i denne vidunderlige by. Du må under alle omstændigheder tage dig tid i Saarburg, en fantastisk, fortryllende by med et vandfald midt i byen, små kanaler, farverige, blomstersmykkede husfacader og en drømmefyldt atmosfære på det smukke torv.

Dag 8. Afrejse fra Saarburg 
Check-ud efter morgenmaden og hjemrejse.

Dagsprogram fra Saarburg til Koblenz

Dag 1. Ankomst til Saarburg
Check-in mellem kl. 15 og 17. Første aften og nat er i Saarburg, som er en helt vidunderlig, lille by, der også bliver kaldt ”Lille Venedig ” på grund af de mange små kanaler. Her er en skøn atmosfære, og midt i byen finder du et flot 20 m højt vandfald. Allerede i år 964 blev Saarburg grundlagt af greve Siegfred af Luxemburg, og dens gamle, smalle gader med de toppede brosten, det udendørs cafèliv og blomsterpragten gør Saarburg til noget af det smukkeste på hele turen. Ligegyldigt om du starter eller slutter turen i Saarburg, må du tage dig tid til en rundtur og afslapning i denne skønne by. 

Dag 2. Saarburg – Wasserbillig (Luxembourg) – Trier, cykling ca. 38 km
I dag cykler I fra Saarburg gennem det idylliske naturreservat langs floden Saar videre til Wasserbillig i Luxemburg og herfra til Igeler Säule. Senere ankommer I til Trier, hvor skibet venter på jer. Udforsk byen på egen hånd. Byen har en over 2000 år gammel historie med den kendte romerske byport Porta Nigra og den berømte Basilika kirke.

Dag 3. Trier - Mehring, cykling ca. 26-29 km
Efter morgenmaden starter I på dagens cykeletape via Pfalzel til Mehring. I kommer igennem store vinområder med stejle vinbjerge på begge sider af den bugtende flod. Strækningen her regnes for det største vinområde i regionen Mosel-Saar-Ruwer, og hele dagen cykler I gennem grønne områder ad fredelige cykelstier til feriebyen Mehring.

Dag 4. Mehring - Piesport – Bernkastel-Kues, cykling ca. 47 km
Mehring er et fredeligt område med mange sommerhuse fra gammel tid. Ruten langs med flodbredden går atter igennem grønne vinmarker så langt øjet rækker. Du passerer Tysklands ældste vinby Neumagen-Drohn, hvor en nybygget vinbåd fra romertiden ligger ved floden. Herfra til Piesport og etapemålet Bernkastel-Kues, der oprindelig er 2 byer med bro over floden. Her må du absolut opleve torvet med de fantastisk flotte bindingsværkshuse, de smalle, krogede gader, farverige blomsterkasser og den hyggelige stemning overalt.

Dag 5. Bernkastel-Kues – Traben-Trarbach - Zell an der Mosel, cykling ca. 43 km
Fra Bernkastel-Kues går turen langs flodbreden igennem de små byer, Zeltingen, Lösnich og Wolf til Traben-Trarbach, 2 interessante byer der er bygget sammen og beliggende på begge sider af floden. Efter et stop og lidt sightseeing går turen videre først til landsbyerne Enkirch, Burg og Pünderich, inden du runder et af Moselflodens berømte sving og kommer til vinbyen Zell, mest kendt for vinen ”Zeller Schwarze Katz”. Denne aften tilbydes der rundvisning og vinsmagning på en lokal vingård (tilkøb, bookes og betales ombord). 

Dag 6. Zell an der Mosel – Beilstein – Cochem, cykling ca. 39 km
Efter morgenmaden er det op på cyklen igen og langs med alle de skønne, grønne vinmarker, igennem hyggelige, små landsbyer som Merl, Bullay, Neef og Senheim, indtil I kommer til Beilstein. Cykeletapen slutter i den lidt større by, Cochem, med den utroligt flotte Reichsburg højt og flot beliggende over floden. Her i Cochem er der overnatning, og I har mulighed for en interessant og skøn bytur i de hyggelige gågader langs med floden eller måske et besøg på borgen.

Dag 7. Cochem - Alken - Koblenz, cykling ca. 50 km
Du kan bruge dagen på afslapning på soldækket ombord på skibet. Nyd en sidste, skøn sejlads ind til byen Koblenz, hvor du evt. har tid til lidt sightseeing i denne smukke by, hvor Mosel flyder ud i Rhinen ved ”Deutsches Eck”. Det er også muligt at cykle fra Cochem til Koblenz og besøge Burg Eltz.
Særligt for afgangen 02.08.2025: Sidst på eftermiddagen sejler skibet til Andernach.

Dag 8. Afrejse fra Koblenz 
Check-ud efter morgenmad ca. kl. 9.00 og hjemrejse fra Koblenz.
Særligt for afgangen 02.08.2025: Check-ud efter morgenmad ca. kl. 9.00 og hjemrejse fra Andernach.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Sværhedsgrad 1

down v arrow

I alt er cykelstrækningen på ca. 225 km. fra Koblenz til Saarburg og 246 km. fra Saarburg til Koblenz. Turen er asfalteret. Turene er med korte, lette dagsetaper fra 26 og 47 km med mulighed for korte eller lange cykelstrækninger et par af dagene. Det vil turguiden ombord informere om. Der udleveres et detaljeret cykelkort på tysk eller engelsk, 1 sæt pr. kahyt. 

Indkvartering

down v arrow

Under din rejse til søs bliver du indkvarteret på det hyggelige og komfortable krydstogtskib, MS Olympia , der tilbyder en række faciliteter såsom en panoramasalon, en bar og en overdådig restaurant m.m. Du kommer til at bo på en af de udvendige kahytter, der alle er indrettet med et vindue, så du altid har den bedste udsigt over de skiftende og naturskønne landskaber. Du kan godt begynde at glæde dig til en fantastisk sørejse på MS Olympia, hvor du kan nyde lækre delikatesser i restauranten, udsøgt vin i baren og bare den gode stemning ombord. Dette krydstogt giver dig det perfekte pusterum fra den travle hverdag.

Cykler og cykeludstyr

down v arrow

På denne tur kan der lejes 7-gears cykler. Vælg mellem unisexcykel med kun håndbremser eller med fod- og håndbremser. Det er også muligt at leje elcykel (begrænset antal – book derfor i god tid). Cykellejen inkluderer forsikring og lån af vandafvisende cykeltaske.

Grundet den sparsomme plads ombord er det kun muligt at medbringe egen cykel i begrænset omfang. Ønsker du at medbringe din egen cykel, skal dette derfor bekræftes ved bestilling. 

Ønsker du at cykle med hjelm, skal du selv medbringe. Alternativt kan du købe en ombord på skibet. Cykelhjelm er ikke et krav i Tyskland.

Klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

FLY
Frankfurt er nærmeste lufthavn til Koblenz, og Luxembourg er nærmeste lufthavn til Saarburg. 
Lufthansa flyver direkte fra både København og Billund til Frankfurt. Videre transport med tog direkte fra Frankfurt lufthavn til Koblenz, ca. 1½ timers transporttid.
SAS og Luxair flyver direkte fra København til Luxembourg. Og ellers findes der forbindelser med Lufthansa, Swiss og KLM med skift undervejs.
En samlet oversigt over flymulighederne findes her: Momondo 

TOG
Tjek tider og priser på Deutsche Bahns hjemmeside. Bemærk, at de billigste billetpriser løbende justeres iht. efterspørgslen.
Kontakt evt. Deutsche Bahns salgskontor i Danmark for yderligere hjælp.

BIL
Fra den dansk-tyske grænse er der ca. 700 km til Koblenz og lige over ca. 760 km til Saarburg. Find kørevejledning på Google Maps
Inden afrejse formidler vi information om parkeringsmuligheder. 

Jeres afrejseinformationer vil indeholde mere detaljerede oplysninger omkring ankomst og afrejse. 

Skal du retur til startbyen, er det nemmest med tog. Køb evt. en Rheinland-Pfalz Ticket. Det er billigt at rejse flere sammen. Læs mere her: Deutsche Bahn

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
           

Uge 33: Startdato 10.08.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 34: Startdato 17.08.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 35: Startdato 24.08.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 36: Startdato 31.08.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 37: Startdato 07.09.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 38: Startdato 14.09.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 39: Startdato 21.09.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 40: Startdato 28.09.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 41: Startdato 05.10.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 19: Startdato 03.05.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 20: Startdato 10.05.2025 varighed 7 nætter

Fra 9.398,- DKK

Uge 31: Startdato 26.07.2025 varighed 7 nætter

Fra 9.398,- DKK

Uge 32: Startdato 02.08.2025 varighed 7 nætter

Fra 9.398,- DKK

Uge 33: Startdato 09.08.2025 varighed 7 nætter

Fra 9.398,- DKK

Uge 34: Startdato 16.08.2025 varighed 7 nætter

Fra 9.398,- DKK

Uge 35: Startdato 23.08.2025 varighed 7 nætter

Fra 9.398,- DKK

Uge 36: Startdato 30.08.2025 varighed 7 nætter

Fra 9.398,- DKK

Uge 37: Startdato 06.09.2025 varighed 7 nætter

Fra 9.398,- DKK

Uge 38: Startdato 13.09.2025 varighed 7 nætter

Fra 9.398,- DKK

Uge 39: Startdato 20.09.2025 varighed 7 nætter

Fra 9.398,- DKK

Uge 40: Startdato 27.09.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 41: Startdato 04.10.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor, at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning
 • Helpension - morgenmad, madpakke eller let frokost, 3-retters aftenmenu
 • Daglig kahytsrengøring med skift af håndklæder/sengetøj efter behov
 • Velkomstdrink
 • Eftermiddagskaffe/-te
 • Tysk-og engelsktalende guide
 • Daglig informationsmøde med gennemgang af næste dags program
 • 1 sæt kortmateriale pr. kahyt
 • Havne- og slusegebyrer

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport t/r Danmark
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring 
 • Drikkepenge (ca. 5 EUR pr person pr dag)

Tillæg:

 • Cykelleje
 • Gebyr for at medbringe egen cykel
 • Udflugter - arrangeres ombord

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om SE-Tours. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden