INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Skønne Mosel med MS Patria

Cykelkrydstogt i Tyskland fra Koblenz til Saarburg

Oplev den pragtfulde Moseldal ombord på hotel-flodbåden MS Patria. Frisk luft, let cykling, grønklædte, stejle vinbjerge og herlig stemning ombord. Turen starter i Koblenz og slutter i Saarburg.

In stock
Travel Code
KR-60

Det kan du glæde dig til

Denne herlige strækning langs med Moselflodens mange sving betegnes som en af Europas abslout smukkeste cykelstrækninger. Her finder du fortryllende gamle byer helt tilbage fra romertiden samt Europas stejleste vinbjerge, hvor de grønne vinmarker afløser slotte og borge på bjergskråningerne så langt øjet rækker. Sejlads og cykling igennem dette vidunderlige natursceneri kan næppe opleves flottere ret mange steder i verden.

Strækningen går fra Koblenz til Saarburg (eller omvendt) langs med Mosel og bifloden Saar. Ved romerbyen, Trier, drejer ruten ned ad bifloden Saar for så at slutte af i den lille eventyrby Saarburg. Eller du kan vælge at starte turen i Saarburg og så følge flodernes naturlige løb og slutte af i Koblenz, byen hvor Moselfloden flyder ud i Rhinen.

Det er helt op til dig selv, hvor meget eller hvor lidt du vil cykle i ugens løb, og ude på ruten cykler du helt i dit eget tempo, og du bestemmer selv dine pauser ved de seværdigheder, som du har lyst til at udforske nærmere. Cykeletaperne er forholdsvis korte, og dermed er der rigeligt tid til sightseeing i de skønne gamle byer.
Vælger du at blive ombord og nyde sejladsen fra soldækket, er der en del sluser, som skal passseres. Her kan der forekomme ventetid, men båden vil altid være fremme ved dagens etapemål sidst på eftermiddagen.

Vi tilbyder også cykelferie langs Mosel fra hotel til hotel med bagagetransport


Cykelkrydstogt med dansk rejseleder

Du kan også tilmelde dig Mosel midt i vinhøsten med dansk rejseleder.

Kort

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledene og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Koblenz
Check-in fra kl. 16.00 til 17.00. Aftenen og første nat er i Koblenz

Dag 2. Koblenz - Alken (sejlads) / Alken -  Moselkern - Cochem, cykling ca. 29 km 
Første dag byder på en herlig sejltur, mens du nyder morgenmaden ombord. I Alken begynder cykelturen langs med floden igennem skønne landskaber og landsbyer med smukke bindingsværkhuse pyntet med farverige blomsterkasser. Dertil en fantastisk udsigt til Europas stejleste vinbjerge, som spejler sig ned i floden med de mange sving og derved hele tiden nye oplevelser. Dagens etapemål er Cochem, en af de større byer med den flotte borg "Reichsburg". Tag dig tid til en aftentur langs den flotte havnepromenade.

Dag 3. Cochem- Zell an der Mosel, cykling ca. 39 km 
Du starter på dagens cykeletape efter morgenmaden til Beilstein, kendt som "Rothenburg an der Mosel" med skønne, gamle bindingsværkhuse. Derfra går det videre langs med flodens mange sving og forbi et af Europas stejleste vinbjerge, "dem Bremmer Calmont" og videre til Zell, kendt for vinen ”Zeller Schwarze Katz”. Om aftenen tilbydes der vinsmagning ved vinbonde, en udflugt, som kan tilmeldes og betales om bord. 

Dag 4. Zell - Bernkastel-Kues, cykling ca. 43 km 
Fra Zell cykler du først til byen Traben-Trarbach, som er karakteriseret ved mange bygninger i Jugendstil. Og derfra går turen videre langs med vandet og de skønne vinmarker til en af de allersmukkeste byer ved Mosel, Bernkastel-Kues med de farverige, gamle, blomstersmykkede gavlhuse på torvet og i de brostensbelagte, krogede gader. Tag en velfortjent pause på den middelalderlige markedsplads inden du igen går ombord på Patria i Kues. 

Dag 5. Bernkastel-Kues - Piesport - Mehring , cykling ca. 47 km 
I dag cykler du i et ældgammelt, romersk område. Først til Piesport, det ældste vindyrkningsområde ved Mosel. På cykeletapen kommer du til Tysklands ældste vinby, Neumagen-Dhron, hvor du kan se gamle, romerske "billedtavler" med forskellige motiver og en nybygget romersk "vinbåd", der i mål og lighed er opført som kopi af de gamle både. Besøg de romerske kældre og vingårdene på egen hånd. Fra Neumagen-Dhron følger du de flotte landskaber til feriebyen Mehring, beliggende direkte ved de stejle vinbjerge.

Dag 6. Mehring - Trier, cykling ca. 26-29 km 
Dagens cykeletape går via Pfalzel til Trier, en imponerende by kendt helt tilbage til romertiden og med den fantastisk velbevarede romerske byport "Porta Nigra" og den mægtige Konstantin basilikakirke. Båden venter på dig i Trier, hvor der er overnatningstop, så tag dig tid til sightseeing og shopping i denne herlige, urgamle by. 

Dag 7. Trier - Wasserbillig (Luxembourg) - Saarburg, cykling ca. 38 km 
På denne uges sidste tur drejer du væk fra Mosel og følger nu bifloden Saar ind over grænsen til Wasserbillig i Luxembourg. Båden sejler til Saarburg, og følger du den direkte cykelrute fra Trier til Saarburg, er det kun ca. 20 km. Du kan også vælge at sejle med båden til Saarburg og så gå på opdagelse i denne vidunderlige by. Du må under alle omstændighede tage dig tid i Saarburg, en fantastisk, fortryllende by med et vandfald midt i byen, små kanaler, farverige, blomstersmykkede husfacader og en drømmefyldt atmosfære på det smukke torv. Man kan næsten ikke løsrive sig fra byen her.

Dag 8. Afrejse fra Saarburg 
Check-ud efter morgenmaden og hjemrejse.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Sværhedsgrad

I alt er cykelstrækningen på ca. 200 km på gode cykelstier og mindre biveje og hele tiden langs med flodernes mange smukke krumninger i fladt terræn, som kan klares af enhver. Turen er asfalteret. Turene er med korte, lette dagsetaper fra 17 og 46 km med mulighed for korte eller lange cykelstrækninger et par af dagene. Det vil turguiden ombord informere om. Der udleveres et detaljeret cykelkort på tysk eller engelsk, 1 sæt pr. kahyt. 

Indkvartering

Du bor hele ugen på MS Patria, en dejlig båd med plads til 68 gæster fordelt på hoveddæk og øverste dæk. Kahytterne er 7 m2 og praktisk indrettede med 2 senge, der står vinkelret på hinanden. Alle kahytter har eget bad og toilet, vinduer (kan åbnes på øverste dæk) og air-condition i kahytterne på hoveddæk.
På øverste dæk finder du en hyggelig opholdssalon med en bar samt panoramavinduer. På hoveddækket finder du spiserestauranten. Derudover har båden et delvist overdækket soldæk med borde og stole, hvor du kan slappe af og nyde de forbipasserende landskaber.

Det er en international afgang, og du vil være sammen med gæster fra flere forskellige nationer. Ruby Rejser har på hver afgang et antal kahytter til rådighed, men det vil være meget forskelligt fra uge til uge, hvor mange Ruby-gæster der er med på turen.

Cykler og cykeludstyr

Der kan lejes gode 7-gears unisex cykler med håndbremser eller fod- og håndbremser.
Det er også muligt at leje el-cykler, dog i begrænset omgang - book i god tid.
Cykellejen inkluderer en cykeltaske samt cykelforsikring. 

Egne cykler kan pga. den begrænsede plads ombord kun medbringes i begrænset omfang. Skal bekræftes på forhånd. 

Ønsker du at cykle med hjelm, skal du selv medbringe, da det ikke er muligt at leje cykelhjelm ombord. Men det er ikke noget krav i Tyskland.

Hvordan kommer jeg frem?

FLY
Frankfurt er nærmeste lufthavn til Koblenz, og Luxembourg er nærmeste lufthavn til Saarburg. 
Lufthansa flyver direkte fra både København og Billund til Frankfurt. Videre transport med tog direkte fra Frankfurt lufthavn til Koblenz, ca. 1½ timers transporttid.
SAS og Luxair flyver direkte fra København til Luxembourg. Og ellers findes der forbindelser med Lufthansa, Swiss og KLM med skift undervejs.
En samlet oversigt over flymulighederne findes her: Momondo 

TOG
Tjek tider og priser på Deutsche Bahns hjemmeside. Bemærk, at de billigste billetpriser løbende justeres iht. efterspørgslen.
Kontakt evt. Deutsche Bahns salgskontor i Danmark for yderligere hjælp.

BIL
Fra den dansk-tyske grænse er der ca. 700 km til Koblenz og lige over ca. 760 km til Saarburg. Find kørevejledning på Google Maps
Inden afrejse formidler vi information om parkeringsmuligheder. 

Jeres afrejseinformationer vil indeholde mere detaljerede oplysninger omkring ankomst og afrejse. 

Skal du retur til startbyen, er det nemmest med tog. Køb evt. en Rheinland-Pfalz Ticket. Det er billigt at rejse flere sammen. Læs mere her: Deutsche Bahn

Klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 18: Startdato 30.04.2022 varighed 7 nætter

Fra 3.798,- DKK

Uge 22: Startdato 28.05.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.198,- DKK

Uge 24: Startdato 11.06.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.198,- DKK

Uge 26: Startdato 25.06.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.198,- DKK

Uge 30: Startdato 23.07.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.198,- DKK

Uge 32: Startdato 06.08.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.198,- DKK

Uge 34: Startdato 20.08.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.198,- DKK

Uge 38: Startdato 17.09.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.198,- DKK

Uge 40: Startdato 01.10.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 42: Startdato 15.10.2022 varighed 7 nætter

Fra 4.898,- DKK

Uge 44: Startdato 29.10.2022 varighed 7 nætter

Fra 3.798,- DKK
Praktiske Informationer

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor, at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning
 • Helpension - morgenmad, madpakke eller let frokost, 3-retters aftenmenu
 • Daglig kahytsrengøring med skift af håndklæder/sengetøj efter behov
 • Velkomstdrink
 • Eftermiddagskaffe/-te
 • Tysk-og engelsktalende guide
 • Daglig informationsmøde med gennemgang af næste dags program
 • 1 sæt kortmateriale pr. kahyt
 • Havne- og slusegebyrer
 • (Cykelleje (standardcykel) er inkluderet i følgende uger: 41 i 2021 samt 17 og 43 i 2022)

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport t/r Danmark
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring 
 • Drikkepenge (ca. 5 EUR pr person pr dag)

Tillæg:

 • Cykelleje: 700 kr.
 • Elcykel: 1570 kr.
 • Udflugter (oplyses i afrejseinformationen) - arrangeres ombord

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om SE-Tours. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Gå til toppen af siden

Loading...