INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykelkrydstogt i Tyskland

Skønne Mosel med MS Patria

Oplev den pragtfulde Moseldal ombord på hotel flodbåden "MS Patria". Frisk luft, let cykling, grønklædte, stejle vinbjerge og herlig stemning ombord.

3.998,00 kr
In stock
Travel Code
KR-60
Skønne Mosel med MS Patria

Denne herlige strækning langs med Moselflodens mange sving betegnes som en af Europas abslout smukkeste cykelstrækninger. Her finder du fortryllende gamle byer helt tilbage fra romertiden, Europas stejleste vinbjerge, hvor de grønne vinmarker afløser slotte og borge på bjergskråningerne så langt øjet rækker. Sejlads og cykling igennem dette vidunderlige natursceneri kan næppe opleves flottere ret mange steder i verden.

Strækningen går fra Koblenz til Saarburg (eller omvendt) langs med Mosel og bifloden Saar, og giver rigtig meget tid ude på cykel etaperne med forholdsvis korte cykel etaper hver dag, og dermed rigeligt tid tid til sightseeings i de skønne, gamle byer, - og tid til at nyde både ophold og sejlads ombord på båden. Ved romerbyen, Trier drejer ruten ned ad bifloden Saar for så at slutte af i den lille eventyr by, Saarburg. Eller du kan vælge at starte turen i Saarburg og så følge flodernes naturlige løb og slutte af i Koblenz, byen hvor Moselfloden flyder ud i Rhinen.
Der er forskellige afgangsdatoer og startbyer, se nærmere i afsnittet Rejsefakta.

Det er helt op til dig selv, hvor meget eller hvor lidt du vil cykle i ugens løb, og ude på ruten cykler du helt i dit eget tempo, og bestemmer selv dine pauser ved de sightseeings, som du har lyst til at udforske nærmere. 
Du har masser af tid og hele dagen til din rådighed, før du igen går ombord og nyder opholdet på båden. Hver dag en ny havn og et nyd sted at opleve.

Der er arrangeret vinsmagning og spændende traktorkørsel op i vinbjergne ved Piesport. Her fortæller vinbonden om hele vinprocessen og du prøvesmager her flere af disse herlige moselvine. Det er rejselederen ombord, der står for dette, så vær opmærksom på diverse arrangementer, som der informeres om hver aften før morgendagens cykeletape. 

Vælger du at blive ombord og nyde sejladsen fra soldækket, er der en del sluser, som skal passseres. Her kan der forekomme ventetid, men båden vil altid være fremme ved dagens etapemål sidst på eftermiddgen, hvor alle gæster så igen finder sammen i bar og saloner til en hyggesnak om dagens forskellige oplevelser.

Vi tilbyder også cykelferie langs Mosel fra hotel til hotel med bagagetransport - se mere her
samt en cykel-vintur langs Main fra Schweinfurt - se her

Indkvartering

Du bor hele ugen på MS Patria, en dejlig båd med plads til 68 gæster fordelt på hoveddæk og øverste dæk. Kahytterne er 7 m2 og praktisk indrettede med 2 senge der står vinkelret på hinanden. Alle kahytter har eget bad og toilet, vinduer (kan åbnes på øverste dæk) og air-condition i kahytterne på hoveddæk.
På øverste dæk finder du en hyggelig opholdssalon med en bar samt panoramavinduer. På hoveddækket finder du spiserestauranten. Derudover har båden et delvist overdækket soldæk med borde og stole, hvor man kan slappe af og nyde de forbipasserende landskaber.

Du har helpension ombord, dvs. morgenbuffét, hvor du smører din madpakke til cykelturen og om aftenen en 3-retters middag. Bliver du ombord hele dagen får du serveret en let frokost. Efter cykelturen er der om eftermiddagen kaffe og te og den sidste aften ombord serveres der "captains dinner" med 4 retter mad.

Det er en international afgang og du vil være sammen med gæster fra flere forskellige nationer. Ruby Rejser har på hver afgang et antal kahytter til rådighed, men det vil være meget forskelligt fra uge til uge, hvor mange Ruby-gæster, der er med på turen.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Koblenz
Check-in fra kl. 16.00 til 18.00. Båden ligger ved Peter Altmeier Ufer og der er velkomstdrink ca. kl. 18.00 med efterflg. middag.

2. dag. Koblenz - Alken (sejlads) / Alken -  Moselkern - Cochem, cykling ca. 29 km 
På denne første dag en herlig sejltur, mens du nyder morgenmaden ombord. I Alken starter cykelturen langs med floden igennem skønne landskaber og landsbyer med smukke bindingsværkhuse pyntet med farverige blomsterkasser. Dertil en fantastisk udsigt til Europas stejleste vinbjerge, som spejler sig ned i floden med de mange sving og derved hele tiden nye oplevelser. Dagens etapemål er Cochem, en af de større byer med den flotte borg "Reichsburg". Tag dig tid til en aftentur langs den flotte havnepromenade.

3. dag. Cochem- Beilstein - Zell, cykling ca. 39 km 
Du starter på dagens cykeletape efter morgenmaden til Beilstein, kendt som "Rothenburg an der Mosel" med skønne, gamle bindingsværkhuse. Derfra går det videre langs med flodens mange sving og forbi et af Europas stejleste vinbjerge, "dem Bremmer Calmont" og videre til Zell, kendt for vinen ”Zeller Schwarze Katz”. Om aftenen tilbydes der vinsmagning ved vinbonde, en udflugt, som kan tilmeldes og betales om bord. 

4. dag. Zell-Traben-Trarbach-Bernkastel-Kues, cykling ca. 43 km 
Fra Zell cykler du først til byen Traben-Trarbach, hvorfra mange af turistbådene udgår til diverse byer ved floden. Og derfra går turen videre langs med vandet og de skønne vinmarker til en af de allersmukkeste byer ved Mosel, Bernkastel-Kues med de farverige, gamle, blomstersmykkede gavlhuse på torvet og i de brostensbelagte, krogede gader. I aften tilbydes der vinsmagning ved en vinbonde. Tilmelding og betaling om bord til denne udflugt.

5. dag. Bernkastel-Kues - Piesport - Mehring , cykling ca. 47 km 
I dag cykler du i ældgammelt, romersk område. Først til Piesport hvor der er tilbud om traktorkørsel op i vinbjergene med vinbonden, som fortæller om vin dyrkningen. Igen en ekstra udflugt, du kan tilmelde dig om bord. På cykeletapen kommer du til Tysklands ældste vinby, Neumagen-Dhron, hvor du kan se gamle, romerske "billedtavler" med forskellige motiver, og en nybygget romersk "vinbåd", som i mål og lighed er opført som kopi af de gamle både. Fra Neumagen-Dhron følger du de flotte landskaber til feriebyen Mehring, beliggende direkte ved de stejle vinbjerge.

6. dag. Mehring - Trier, cykling ca.26-29 km 
Dagens cykeletape går til Trier, og der er tilbud om en guided tur i byen Trier. En impnerende by kendt helt tilbage til romertiden og med den fantastisk velbevarede romerske byport "Porta Nigra" og den mægtige Konstantin basilikakirke. Båden venter på dig i Trier, hvor er  overnatningstop, så tag dig tid til sightseeing og shopping i denne herlige, urgamle by. 

7. dag. Trier -Saarburg, cykling ca. 38 km 
På denne uges sidste tur drejer du væk fra floden Mosel og følger nu bifloden Saar ind over grænsen til Wasserbillig og Luxenburg.  Båden sejler til Saarburg og følger du den direkte cykelrute fra Trier til Saarburg er det kun ca. 20 km. Så du kan også vælge at sejle med båden til Saarburg og så gå på opdagelse i denne vidunderlige by. Du må under alle omstændighede tage dig tid i Saarburg, en fantastisk, fortryllende by med et vandfald midt i byen, små kanaler, farverige, blomstersmykkede husfacader og en drømmefyldt atmosfære på det smukke torv. Man kan næsten ikke løsrive sig fra byen her.

8. dag. Saarburg 
Check-ud efter morgenmaden og hjemrejse.
Har du ikke fået set nok af denne herlige by, Saarburg, har du måske tid til endnu en rundtur før du begynder din hjemrejse eller fortsætter ferien.

Rejsefakta

I 2018 er der følgende afgange fra Koblenz:  
7. og 21. april, 5. og 19. maj, 16. og 30. juni, 28. juli, 11. og 25. august, 22. september, 6. oktober.  

Og følgende afgange fra Saarburg:  
14. og 28. april, 12. og 26. maj, 23. juni, 7. juli, 4. og 18. august, 1. og 29. september, 13. oktober 

På øvrige datoer sejles turen Rhinen og Neckar mellem Koblenz og Bad Wimpfen

Turprisen er excl. drikkepenge. På krydstogter i det hele taget er det normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 Euro pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Sværhedsgrader og kort

Ialt er cykelstrækningen på ca. 200 km på gode cykelstier og mindre biveje, og hele tiden langs med flodernes mange smukke krumninger i fladt terræn, som kan klares af enhver.
Turene er med korte, lette dagsetaper fra 26 til 47 km med mulighed for korte eller lange cykelstrækninger et par af dagene. 

Du får tilsendt rutebeskrivelse og praktiske informationer på dansk. Endvidere udleveres et detaljeret cykelkort på tysk eller engelsk, 1 sæt pr. kahyt.

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledene og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Cykler og cykeludstyr

Der kan lejes gode 7-gears unisex cykler med håndbremser eller fod- og håndbremser. Har du specielle præferencer, bedes dette oplyst ved reservation (i bemærkninger).
Det er også muligt at leje el-cykler, dog i begrænset omgang - book i god tid.
Cykellejen inkluderer en cykeltaske samt cykelforsikring. 

Egne cykler kan pga. den begrænsede plads ombord kun medbringes i begrænset omfang. Skal bekræftes på forhånd. 

Ønsker du at cykle med hjelm, skal du selv medbringe, da det ikke er muligt at leje cykelhjelm ombord, men det er ikke noget krav i Tyskland.

Hvordan kommer man frem

Du sørger selv for at komme frem til startbyerne, Koblenz eller Saarburg i egen bil, med tog eller med fly.

Der er gode togforbindelser til Koblenz, f.eks. morgenafgang fra Kbh. ca. kl. 07.42 og ankomst til Koblenz kl. 17.45. med kun eet skift i Hamburg. Ligeså hjemturen med afgang fra Koblenz ca. kl. 12.00 og hjemkomst til Kbhn. ca. kl. 22.00.
Priseksempel pr. billet ca. kr. 1200. Skal bestilles direkte ved DSB Udland og ved tidlig bestilling er billetterne som oftest meget billige (spørg efter orange).

Der er også mulighed for billige flybilletter t/r til Frankfurt med 
SAS: www.sas.dk 
Lufthansa:www.lufthansa.dk
Airberlin: www.airberlin.com
Eller find alle flyrejser på www.momondo.com 

Fra Frankfurt lufthavn er der direkte tog til Koblenz, iøvrigt en meget flot togtur langs med Rhinen, som tager ca. 2 timer. 

Skal du retur til startbyen, er det meget nemt selv at købe togbilletter. Spørg efter en Rheinland-Pfalz Ticket, det er den billigste måde at komme retur på, ca. pris Euro 25,00 for 2 personer. Togturen tager ca. 2 timer.

Men du kan også med fordel bestille udrejse med tog til startbyen og hjemrejse direkte fra slutbyen, hvis du har valgt togtransport t/r Danmark.

Der er P-plads muligheder i Koblenz ved banegården, pris for 8 dages parkering, ca. 50/60 euro, eller i parkeringshus lige ved kajpladsen, pris ca. 100 Euro. Og det kan være en fordel at parkere bilen i Koblenz, selvom man har start på turen i Saarburg, som ligger længere væk fra den danske grænse. Derved er man ved bilen lørdag morgen efter check-ud på båden.
Men ellers kan der i Saarburg parkeres på parkeringspladsen "Brückenstrasse" ca. 150 m fra kajpladsen og her koster det kun ca. 10 euro pr.uge.

Bestil rejse

Uge 15: Ankomstdato 07.04.2018 varighed 7 nætter

Fra 3.998,- DKK

Uge 16: Ankomstdato 14.04.2018 varighed 7 nætter

Fra 3.998,- DKK

Uge 17: Ankomstdato 21.04.2018 varighed 7 nætter

Fra 4.748,- DKK

Uge 18: Ankomstdato 28.04.2018 varighed 7 nætter

Fra 4.748,- DKK

Uge 19: Ankomstdato 05.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.498,- DKK

Uge 20: Ankomstdato 12.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.498,- DKK

Uge 21: Ankomstdato 19.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.298,- DKK

Uge 22: Ankomstdato 26.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.298,- DKK

Uge 25: Ankomstdato 16.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.298,- DKK

Uge 26: Ankomstdato 23.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.298,- DKK

Uge 27: Ankomstdato 30.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.298,- DKK

Uge 28: Ankomstdato 07.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.298,- DKK

Uge 31: Ankomstdato 28.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.298,- DKK

Uge 32: Ankomstdato 04.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.298,- DKK

Uge 33: Ankomstdato 11.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.298,- DKK

Uge 34: Ankomstdato 18.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.298,- DKK

Uge 35: Ankomstdato 25.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.298,- DKK

Uge 36: Ankomstdato 01.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.298,- DKK

Uge 39: Ankomstdato 22.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.298,- DKK

Uge 40: Ankomstdato 29.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.298,- DKK

Uge 41: Ankomstdato 06.10.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.498,- DKK

Uge 42: Ankomstdato 13.10.2018 varighed 7 nætter

Fra 3.998,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer/pr.person

 • 7 nætter i delt udvendig dobbeltkahyt med klimaanlæg og eget bad/toilet
 • Daglig kahytsrengøring med skift af håndklæder/sengetøj efter behov
 • Velkomstdrink
 • Helpension - morgenmad, madpakke eller let frokost, 3-retters aftenmenu
 • Eftermiddagskaffe/-te
 • Havne- og slusegebyrer
 • Tysk-og engelsktalende guide
 • Daglig informationsmøde med gennemgang af næste dags program
 • 1 sæt kortmateriale pr. kahyt.
 • Afrejseinformation på dansk
 • Cykelleje (dog kun på afgangene 7., 14. og 21. april og 13. oktober) 

Tillæg:

 • Enkeltkahyt: +50% (begrænset antal på både hoveddækket og øverste dæk)
 • 7-gears uni-sexcykel: 525 kr. 
 • Elcykel: 1250 kr. (begrænset antal) 
 • Diverse udflugter (oplyses i afrejseinfomationen) - tilmelding og betaling om bord.
 • Afbestillingsforsikring / rejseforsikring 

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og læs om SE-Tours her www.se-tours.de/de

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden