INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Skønne Mosel med MS Patria

Cykelkrydstogt i Tyskland fra Koblenz til Saarburg

Oplev den pragtfulde Moseldal ombord på hotel flodbåden MS Patria. Frisk luft, let cykling, grønklædte, stejle vinbjerge og herlig stemning ombord. Turen starter i Koblenz og slutter i Saarburg.

In stock
Travel Code
KR-60
Skønne Mosel med MS Patria

Denne herlige strækning langs med Moselflodens mange sving betegnes som en af Europas abslout smukkeste cykelstrækninger. Her finder du fortryllende gamle byer helt tilbage fra romertiden, Europas stejleste vinbjerge, hvor de grønne vinmarker afløser slotte og borge på bjergskråningerne så langt øjet rækker. Sejlads og cykling igennem dette vidunderlige natursceneri kan næppe opleves flottere ret mange steder i verden.

Strækningen går fra Koblenz til Saarburg (eller omvendt) langs med Mosel og bifloden Saar. Ved romerbyen, Trier drejer ruten ned ad bifloden Saar for så at slutte af i den lille eventyr by, Saarburg. Eller du kan vælge at starte turen i Saarburg og så følge flodernes naturlige løb og slutte af i Koblenz, byen hvor Moselfloden flyder ud i Rhinen.

Det er helt op til dig selv, hvor meget eller hvor lidt du vil cykle i ugens løb, og ude på ruten cykler du helt i dit eget tempo, og bestemmer selv dine pauser ved de seværdigheder, som du har lyst til at udforske nærmere.  Cykeletaperne er forholdsvis korte, og dermed er der rigeligt tid til sightseeing i de skønne gamle byer.
Vælger du at blive ombord og nyde sejladsen fra soldækket, er der en del sluser, som skal passseres. Her kan der forekomme ventetid, men båden vil altid være fremme ved dagens etapemål sidst på eftermiddagen.

Vi tilbyder også cykelferie langs Mosel fra hotel til hotel med bagagetransport
samt en cykel-vintur langs Main fra Schweinfurt

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Koblenz
Check-in fra kl. 16.00 til 17.00. Aftenen og første nat er i Koblenz

Dag 2. Koblenz - Alken (sejlads) / Alken -  Moselkern - Cochem, cykling ca. 29 km 
På denne første dag en herlig sejltur, mens du nyder morgenmaden ombord. I Alken starter cykelturen langs med floden igennem skønne landskaber og landsbyer med smukke bindingsværkhuse pyntet med farverige blomsterkasser. Dertil en fantastisk udsigt til Europas stejleste vinbjerge, som spejler sig ned i floden med de mange sving og derved hele tiden nye oplevelser. Dagens etapemål er Cochem, en af de større byer med den flotte borg "Reichsburg". Tag dig tid til en aftentur langs den flotte havnepromenade.

Dag 3. Cochem- Zell an der Mosel, cykling ca. 39 km 
Du starter på dagens cykeletape efter morgenmaden til Beilstein, kendt som "Rothenburg an der Mosel" med skønne, gamle bindingsværkhuse. Derfra går det videre langs med flodens mange sving og forbi et af Europas stejleste vinbjerge, "dem Bremmer Calmont" og videre til Zell, kendt for vinen ”Zeller Schwarze Katz”. Om aftenen tilbydes der vinsmagning ved vinbonde, en udflugt, som kan tilmeldes og betales om bord. 

Dag 4. Zell - Bernkastel-Kues, cykling ca. 43 km 
Fra Zell cykler du først til byen Traben-Trarbach, som er karakteriseret ved mange bygninger i Jugendstil. Og derfra går turen videre langs med vandet og de skønne vinmarker til en af de allersmukkeste byer ved Mosel, Bernkastel-Kues med de farverige, gamle, blomstersmykkede gavlhuse på torvet og i de brostensbelagte, krogede gader. Tag en velfortjent pause på den middelalderlige markedsplads inden du igen går ombord på Patria i Kues. 

Dag 5. Bernkastel-Kues - Piesport - Mehring , cykling ca. 47 km 
I dag cykler du i et ældgammelt, romersk område. Først til Piesport, det ældste vindyrkningsområde vd Mosel. På cykeletapen kommer du til Tysklands ældste vinby, Neumagen-Dhron, hvor du kan se gamle, romerske "billedtavler" med forskellige motiver, og en nybygget romersk "vinbåd", som i mål og lighed er opført som kopi af de gamle både. Besøg de romerske kældre og vingårdene på egen hånd. Fra Neumagen-Dhron følger du de flotte landskaber til feriebyen Mehring, beliggende direkte ved de stejle vinbjerge.

Dag 6. Mehring - Trier, cykling ca. 26-29 km 
Dagens cykeletape går via Pfalzel til Trier, en imponerende by kendt helt tilbage til romertiden og med den fantastisk velbevarede romerske byport "Porta Nigra" og den mægtige Konstantin basilikakirke. Båden venter på dig i Trier, hvor er  overnatningstop, så tag dig tid til sightseeing og shopping i denne herlige, urgamle by. 

Dag 7. Trier - Wasserbillig (Luxembourg) - Saarburg, cykling ca. 38 km 
På denne uges sidste tur drejer du væk fra floden Mosel og følger nu bifloden Saar ind over grænsen til Wasserbillig i Luxembourg. Båden sejler til Saarburg og følger du den direkte cykelrute fra Trier til Saarburg er det kun ca. 20 km. Så du kan også vælge at sejle med båden til Saarburg og så gå på opdagelse i denne vidunderlige by. Du må under alle omstændighede tage dig tid i Saarburg, en fantastisk, fortryllende by med et vandfald midt i byen, små kanaler, farverige, blomstersmykkede husfacader og en drømmefyldt atmosfære på det smukke torv. Man kan næsten ikke løsrive sig fra byen her.

Dag 8. Afrejse fra Saarburg 
Check-ud efter morgenmaden og hjemrejse.

Indkvartering

Du bor hele ugen på MS Patria, en dejlig båd med plads til 68 gæster fordelt på hoveddæk og øverste dæk. Kahytterne er 7 m2 og praktisk indrettede med 2 senge der står vinkelret på hinanden. Alle kahytter har eget bad og toilet, vinduer (kan åbnes på øverste dæk) og air-condition i kahytterne på hoveddæk.
På øverste dæk finder du en hyggelig opholdssalon med en bar samt panoramavinduer. På hoveddækket finder du spiserestauranten. Derudover har båden et delvist overdækket soldæk med borde og stole, hvor man kan slappe af og nyde de forbipasserende landskaber.

Det er en international afgang og du vil være sammen med gæster fra flere forskellige nationer. Ruby Rejser har på hver afgang et antal kahytter til rådighed, men det vil være meget forskelligt fra uge til uge, hvor mange Ruby-gæster, der er med på turen.

Sværhedsgrader og kort

I alt er cykelstrækningen på ca. 200 km på gode cykelstier og mindre biveje, og hele tiden langs med flodernes mange smukke krumninger i fladt terræn, som kan klares af enhver. Turen er asfalteret. Turene er med korte, lette dagsetaper fra 17 og 46 km med mulighed for korte eller lange cykelstrækninger et par af dagene. Det vil tur-guiden ombord informere om. Der udleveres et detaljeret cykelkort på tysk eller engelsk, 1 sæt pr. kahyt. 

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledene og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Cykler og cykeludstyr

Der kan lejes gode 7-gears unisex cykler med håndbremser eller fod- og håndbremser.
Det er også muligt at leje el-cykler, dog i begrænset omgang - book i god tid.
Cykellejen inkluderer en cykeltaske samt cykelforsikring. 

Egne cykler kan pga. den begrænsede plads ombord kun medbringes i begrænset omfang. Skal bekræftes på forhånd. 

Ønsker du at cykle med hjelm, skal du selv medbringe, da det ikke er muligt at leje cykelhjelm ombord, men det er ikke noget krav i Tyskland.

Hvordan kommer man frem

FLY
Frankfurt er nærmeste lufthavn til Koblenz, og Luxembourg er nærmest lufthavn til Saarburg. 
Lufthansa flyver direkte fra både København og Billund til Frankfurt. Videre transport med tog direkte til Frankfurt lufthavn til Koblenz, ca. 1½ timers transporttid.
SAS og Luxair flyver direkte fra København til Luxembourg. Og ellers er der findes der forbindelser med Lufthansa, Swiss og KLM med skift undervejs.
En samlet oversigt over flymulighederne findes her: Momondo 

TOG
Tjek tider og priser på Deutsche Bahns hjemmeside. Bemærk at de billigste billetpriser løbende justeres iht.  efterspørgslen.
Kontakt evt. Deutsche Bahns salgskontor i Danmark for yderligere hjælp.

BIL
Fra den dansk-tyske grænse er der ca. 7-800 km til Koblenz/Saarburg. Find kørevejledning på Google Maps
Inden afrejse formidler vi information om parkeringsmuligheder. 

Jeres afrejseinformationer vil indeholde mere detaljerede oplysninger omkring ankomst og afrejse. 

Skal du retur til startbyen, er det nemmest med tog. Køb evt. en Rheinland-Pfalz Ticket. Det er billigt at rejse flere sammen. Læs mere her: Deutsche Bahn

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 16: Startdato 11.04.2020 varighed 7 nætter

Fra 3.798,- DKK

Uge 18: Startdato 25.04.2020 varighed 7 nætter

Fra 5.698,- DKK

Uge 22: Startdato 23.05.2020 varighed 7 nætter

Fra 6.498,- DKK

Uge 24: Startdato 06.06.2020 varighed 7 nætter

Fra 6.498,- DKK

Uge 26: Startdato 20.06.2020 varighed 7 nætter

Fra 6.498,- DKK

Uge 30: Startdato 18.07.2020 varighed 7 nætter

Fra 6.498,- DKK

Uge 32: Startdato 01.08.2020 varighed 7 nætter

Fra 6.498,- DKK

Uge 34: Startdato 15.08.2020 varighed 7 nætter

Fra 6.498,- DKK

Uge 38: Startdato 12.09.2020 varighed 7 nætter

Fra 6.498,- DKK

Uge 40: Startdato 26.09.2020 varighed 7 nætter

Fra 6.498,- DKK

Uge 42: Startdato 10.10.2020 varighed 7 nætter

Fra 4.798,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning
 • Helpension - morgenmad, madpakke eller let frokost, 3-retters aftenmenu
 • Daglig kahytsrengøring med skift af håndklæder/sengetøj efter behov
 • Velkomstdrink
 • Eftermiddagskaffe/-te
 • Tysk-og engelsktalende guide
 • Daglig informationsmøde med gennemgang af næste dags program
 • 1 sæt kortmateriale pr. kahyt
 • Havne- og slusegebyrer
 • (Cykelleje (standardcykel) er inkluderet i følgende uger: 16 og 42 i 2020)

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport t/r Danmark
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring 
 • Drikkepenge (ca. 5 EUR pr person pr dag)

Tillæg:

 • Cykelleje: 570 kr.
 • Elcykel: 1260 kr.
 • Udflugter (oplyses i afrejseinfomationen) - arrangeres ombord

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om SE-Tours. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Gå til toppen af siden