INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Smukke Donau fra Passau til Wien

Cykelkrydstogt på Donau med dansk turleder

Wien, vin og vals – og vidunderlig smuk natur langs smukke Donau. Glæd dig til at cykle langs gamle, bilfri pramdragerstier og sejle gennem den verdensberømte Donausløjfe.

In stock
Travel Code
KRG-77

Det kan du glæde dig til

Vi tilbyder igen i år denne populære gruppetur! Glæd dig til en smuk tur langs Donau på denne seniorvenlige grupperejse til skønne Donaudal, hvor vi bor ombord på flodbåden MS Prinzessin Katharina. Vi cykler ad herlige bilfrie cykelstier fra Passau til Wien, den allersmukkeste strækning langs Donau. Rejsen inkluderer fly fra København og transfer til båden. Der er dansk turleder med på rejsen, og det står dig frit for, om du cykler med turlederen, på egen hånd eller i små grupper.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. København - Passau
Afrejse midt på dagen med direkte fly fra København til München. Bustransfer til den flotte by Passau, som er kendt for stedet hvor de tre floder Donau, Inn og Ilz løber sammen. Vi tager direkte til båden og checker ind. Velkomstdrink og første middag ombord. Båden bliver i Passau natten over. 

2. dag. Passau "Great loop" - Linz, cykling ca. 46 km
Den første skønne cykelstrækning går forbi Mühlviertel bjergene, som falder smukt og stejlt ned mod Donauflodens bredder. I Trappist-klosteret ved Engelhartszell kan I evt. få en forfriskning i form af en af de specielle likører eller øl, som de brygger her. Ved Schlögen slynger Donau sig 180 grader i et fantastisk betagende landskab, hvor vi sejler med en af de små cykelfærger over til den anden bred. I Brandstatt går vi igen ombord på skibet for så at sejle den sidste strækning til Linz. Her har vi kajplads lige ved centrum og tæt på det fantastisk flotte torv, som ligger lige til en dejlig spadsertur. Mulighed for udflugt med det lille gule ”tog” Linzer City Express.

3. dag. Linz – Mauthausen - Grein, cykling ca. 36-40 km
Tidlig morgen sejler vi til Mauthausen. Mulighed for at lave en afstikker op til Mauthausen koncentrationslejr, der ligger på en bakketop over byen. Fra Mauthausen går cykelturen langs med Donaufloden igennem grønne engdrag, forbi campingpladser og typisk østrigske, blomstersmykkede huse. Hele dagen oplever vi et afvekslende landskab forbi majsmarker og skov.Ruten fortsætter gennem det frugtbare område i Machland-regionen. Målet for dagens etape er den charmerende by Grein, der også bliver kaldt "Strudengaus perle" på grund af dens idylliske beliggenhed. Mulighed for guidet rundtur på borgen Greinburg (tilkøbes ombord). 

4. dag. Grein – Melk - Tulln, cykling ca. 50 km
Dagens cykeletape går gennem det vildsomme Strudengau område, hvor floden flere steder er ret smal og med kraftige strømninger. I gamle dage en frygtet strækning af søfolk. Derfra gennem området Nibelungengau, med gamle byer og borgruiner, til de to byer Emmersdorf og Melk, som er forbundet med en bro. Melk er specielt kendt for det pragtfulde barokke kloster “Stift Melk”, som ligger højt og flot på bakkedraget ved byen. I sejler fra Melk sidst på aftenen og ligger til næste destination blomsterbyen Tulln tidlig morgen.

5. dag. Tulln – Wien/Nussdorf (eller Korneuburg), cykling ca. 36 km 
En nem dagsetape ind til smukke Wien. Umiddelbart før vi kommer til hovedstaden, ligger Klosterneuburg som et pragtfuldt barokt bygningsværk med den 900 år gamle kuppel og et vidunderligt guldsmedehåndværk fra middelalderen. Kort før ankomst til skibskajen i Wien-Nussdorf kommer vi til den lille "heurigen" landsby Kahlenbergerdorf, hvor I kan nyde en dejlig slentretur gennem vinmarkerne med en vidunderlig udsigt til millionbyen, Wien. Udflugt med bus og til fods rundt i Wien sen eftermiddag (tilkøb).

6. dag. Fridag i Wien
I kan bruge denne dag på flere måder afhængig af lyst og interesse. Der tilbydes en meget interessant, guidet cykeltur rundt i Wien med engelsk- eller tysktalende guide (tilkøb). I kan også vælge en bytur på egen hånd i Wien. Og/eller I kan tage på en cykeltur til wienernes bilfri ferieparadis, Donauinsel, en kunstig ø midt i floden med cykelstier på kryds og tværs, bademuligheder og hyggelige rastepladser overalt. Om aftenen kan I vælge tilbuddet om koncertbilletter inkl. bustransport til den populære Wiener-koncertaften med et potpourri af musik, opera og ballet. Om natten sejler båden til Krems.  

7. dag. Wachau - Pöchlarn, cykling ca. 40-49 km 
I dag starter den sidste og utroligt smukke cykeletape igennem et af Østrigs allerflotteste landskaber. Her oplever vi den gamle landsby, Dürnstein, med borgen på bjergtoppen og de krogede, gamle gader med de toppede brosten, skønne vinmarker, flotte udsigter og små vinlandsbyer med hyggelige Gasthöfe og heurigen. Dette er ”hjertet” af Wachau, hvor vi kan smage på den lokale Marillenlikør (abrikos) eller måske blot nyde stemningen her, før vi i Emmersdorf igen går ombord på båden for at sejle tilbage mod Passau. Denne sidste aften er der gallamiddag ombord.

8. dag. Passau. Check-ud
Ved morgenmaden kan I nyde den sidste skønne sejlads gennem Donaudalen, inden vi ankommer til Passau midt på formiddagen. Bussen henter os og kører os retur til München lufthavn, hvorfra vi flyver til København. 

Forbehold for programændringer:
Programændringer kan forekomme undervejs pga. fx vandstand i floden, ændrede kajpladser grundet fortrinsret til erhvervstrafik, reparationsarbejder på sluser og broer, m.m. I særlige tilfælde kan det være nødvendigt at foretage visse strækninger med bus.

Sværhedsgrad 1

Den samlede cykelstrækning er på ca. 200 km i virkelig nemt og fladt terræn langs med floden. De fleste dage er der mulighed for at vælge en rute på den ene eller anden side af floden. Cykelruterne der går væk fra flodbredden kan være mere kuperet, og det kan være nødvendigt at stå af og trække cyklen. Dagsetaperne er fra ca. 35 til 50 km. 

Der udleveres gode, detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt), så det er nemt at finde vej. Desuden holder bådens rejseleder hver dag informationsmøde på engelsk og tysk omkring morgendagens cykeletape, og den danske rejseleder oversætter for dem der ikke er så gode til det sproglige. Turlederen tager også med ud på cykelruterne hver dag. Man kan vælge at cykle sammen med den danske turleder, cykle på egen hånd eller i små grupper. Mange vil gerne følges med turlederen den første dag, men som regel cykler folk mere spredt i løbet af ugen og vælger de ruter, der passer bedst til dem. 

Cykelstierne er på næsten hele strækningen asfalteret og helt uden biltrafik, så du rigtig kan nyde udsigt, natur og den rene, klare luft fra cykelsadlen uden bilstøj. 
Absolut et cykelkrydstogt, der kan anbefales til alle med forskellig kondition og krav til mere eller mindre afslapning og aktivitet på ferien.

Indkvartering

Krydstogtskibet MS Prinzessin Katharina fungerer som dit flydende hjem under din pragtfulde rejse til søs. Skibet er indrettet med 71 udvendige kahytter, og de er præget af et klassisk og elegant design, hvilket skaber en hyggelig og charmerende atmosfære ombord. Udover et lækkert design tilbyder krydstogtskibet flere forskellige faciliteter såsom en overdådig panorama-restaurant, to barer, et hyggeligt boghjørne, et soldæk m.m. MS Prinzessin Katharina tilbyder dig en gloriøs pause fra den travle hverdag.

Cykel og cykeludstyr

På denne tur kan du vælge mellem 3 forskellige cykeltyper:

 • unisex-cykel med 7 gear med kun håndbremser
 • unisex-cykel med 7 gear med fod- og håndbremser
 • elcykel (unisex) med 8 gear 

Sammen med cyklen udleveres en vandafvisende cykeltaske, lås, pumpe, ét sæt lappegrej og ét sæt kortmateriale per kahyt. 

Ønsker du at cykle med hjelm, skal du selv medbringe den, da det ikke er muligt at leje cykelhjelm ombord. Det er ikke noget krav i Tyskland at bære cykelhjelm.

Hvordan kommer jeg frem?

Vi flyver med Lufthansa eller SAS fra København/Billund til München t/r, og derefter med bus fra München til Passau t/r. Ønsker du selv at stå for transporten fra Danmark til båden og retur, tilbyder vi et fradrag i prisen. Du vælger transportønske ved bestilling, hvor du også kan se fradraget. 

Vejr og klima

Klima

Transport

Flytider for fremtidige datoer følger senere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 21: Startdato 20.05.2023 varighed 7 nætter

Fra 12.498,- DKK

Uge 33: Startdato 12.08.2023 varighed 7 nætter

Fra 12.998,- DKK

Uge 38: Startdato 16.09.2023 varighed 7 nætter

Fra 12.998,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Fly København/Billund-München t/r
 • Bustransfer München Lufthavn-Passau tur/retur
 • Ophold i udvendig dobbeltkahyt med klimaanlæg og eget bad/toilet
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Helpension på båden- morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Daglig kaffe og kage
 • 4-retters festmiddag og underholdning sidste aften
 • Daglig kahytsrengøring
 • Daglige informationsmøder
 • Detaljerede cykelkort - et sæt pr. kahyt
 • Guidebog med beskrivelser af rute, seværdigheder og praktiske informationer - et sæt pr. kahyt
 • Engelsk-/tysktalende rejseleder om bord
 • Dansk turleder
 • Havnegebyrer

Ikke inkluderet i prisen:

 • Cykelleje
 • Drikkepenge
 • Flodbåde når I skal krydse floden. Beregn 2-3 euro pr. overfart (i alt ca. 100 kr. for hele ugen)
 • Udflugter (bl.a. koncertaften i Wien) – beskrives i afrejseinformationen; bestilles og betales ombord
 • Afbestillings- og rejseforsikring.

  Fradrag:

  • Fradrag for selv at komme frem til båden 

  Drikkepenge:
  Turprisen er excl. drikkepenge. På krydstogter i det hele taget er det normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 euro pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

  Deleværelse:
  Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.

  Bemærkning:
  Deltagerantal er minimum 16 personer og maximum 32 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

  Gå til toppen af siden