INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Tre floder, seks vinområder og 7000 slotte fra Castets en Dorthe

Cykelkrydstogt i Frankrig med MS Bordeaux

Det perfekte cykelkrydstogt for den frankofile vinelsker gennem de legendariske vinområder Saint-Émilion, Pomerol, Sauternes og Médoc. Turen starter i Castets en Dorthe og slutter i Libourne. 

In stock
Travel Code
KR-78
Det kan du glæde dig til

Med M/S Bordeaux har du nu mulighed for at opleve området omkring Bordeaux - et af de smukkeste og mest berømte i Frankrig. Her hvor floderne Garonne og Dordogne og Gironde mødes, før de fortsætter ud i Atlanterhavet findes et af verdens fineste vinområder. På de frodige skråninger dyrkes nogle af Frankrigs mest berømte vine så som Saint-Émilion, Pomerol, Sauternes, Médoc og Margaux.

I løbet af ugen cykler du gennem 6 forskellige vinområder, forbi et utal af stilfulde vinslotte og smukke vingårde – måske med mulighed for en vinsmagning eller to undervejs.

Midt på ugen lægger M/S Bordeaux til kaj i Bordeaux, og du har nu en hel dag til at udforske denne UNESCO by til fods eller på cykel. Nyd de fantastiske bygninger, de skønne pladser og denne hyggelige atmosfære langs floden. Besøg eventuelt også det nybyggede og spektakulære vinmuseum.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

Ønsker du at sejle fra Libourne til Castets-en-Dorthe klik her

1. dag. Ankomst Castets-en-Dorthe
Individuel ankomst om eftermiddagen, hvor du har mulighed for en lille test cykeltur i Castets og langs kanalen Entre-deux-Mers, som forbinder Atlanterhavet med Middelhavet. Det flade og frugtbare område omkring Castets bliver også kaldt "Lille Holland". Fortsæt lidt ind i landet forbi lunde med valnødde- og kiwitræer og langs frodige marker. Hvis tiden tillader det, kan man også besøge slottet, Chateau du Hamel, som blev bygget i midten af det 16. århundrede. Din kahyt er klar om eftermiddagen. Herefter er der velkomstdrink og aftensmad ombord.


2. dag. 
Castets-en-Dorthe til Loupiac/Cadillac. Cykling ca. 27-46 km
I dag starter cykelturen hen mod den charmende by Saint Macaire. Her har du mulighed for at besøge forfatter, Francois Mauriac’s, tidligere bopæl. Han modtog i 1952 nobelprisen i litteratur. I byen har du også mulighed for at deltage i vinsmagning.Du cykler langs korn og solsikkermarker og når byen La Réole, som huser broen der krydser floden, Garonne,. Broen er inspireret af Eiffeltårnet. Du kan nyde byens kirke og to slotte, mens du slentre i de smalle brostensbelagte gader. Du slutter dagen af med cykling langs ”canal de la Garonne”, som blev anlagt under Napoleon. Du kan vælge at cykle direkte tilbage til båden eller cykle videre i det flotte landskab til Meilhan-sur-Garonne. Sejlads langs Garonne floden fører til Loupiac, som ligger tæt på byen Cadillac. Cadillac er en fæstningsby, på fransk en ”bastide”, beliggende i vinområdet Entre-deux-Mers mellem floderne Dordogne og Garonne.


3. dag.  Loupiac/Cadillac til Bordeaux. Cykling ca. 35-50 km
I dag er det Sauterne området, med de søde vine, der skal udforskes på cykel. Du cykler langs floden Ciron, der bugter sig gennem landskabet. Cirons flodens kølige vand blander sig med Garonneflodens varmere vand. Om efteråret, hvor klimaet er tørt og lunt, er det netop kombinationen af det lune og det kølige, der giver de gunstige betingelser for produktionen af den berømte Sauterne vin. Du cykler forbi populære vinmarker, som Château d’Yquem, Château Guiraud, Clos Haut Peyraguey og mange flere. Om eftermiddagen sejler I ad Garonnefloden til Bordeaux, hvor skibet ligger ved kaj midt i byen med udsigt til den berømte Stenbro, Place de la Bourse og Quai des Chartrons.
Nyd en dejlig aften rundt i Bordeauxs gamle gader og med velholdte paladser og hyggelige pladser. Eller slap af på båden med udsigt til lysene over Bordeaux og Garonnefloden.


4. dag. Bordeaux – UNESCO rundtur. Cykling ca. 16 km
Bystyret i Bordeaux har gjort rigtig meget for at gøre det nemt og sikkert at komme rundt som cyklist. Tag en tur langs floden eller følg cykelskiltene rundt i byen. Der er meget at se på men blandt det mest kendte kan vi nævne Cailhau Gate (den kongelige byport), Pey Berlans klokketårn ved katedralen, området den Gyldne Trekant omkranset af tre fine boulevarder, det eventyrlige springvand Girondins, vandspejlet på Place de la Bourse, og meget mere. Der er masser af seværdigheder at gå på opdagelse efter men glem ikke et café-besøg og smag den klassiske kage canelé fra Bordeaux. 
Besøg også det moderne vinmuseum La Cité du Vin.
Det er muligt at udvide cykelrundturen, hvor ”Roger Lapébie’s” cykelstien, vil føre dig til vinregionen Entre-Deux-Mers.


5. dag. Bordeaux - Lamarque - Margaux (Medoc) - Bourg. Cykling ca. 42 km
Om morgenen sejler skibet fra Bordeaux til Lamarque i Gironde-flodmundingen, hvor du starter din cykeltur i det berømte vinområde Medoc. Som du snor dig gennem vinmarker, vil du opdage nogle af Médocs smukkeste slotte og prestigefyldte vingårde, som med stolthed kan præsentere adskillige præmievine. Stop ved en af disse store vingårde for et besøg / vinsmagning og lær alt om klassificering af vine og vinproduktion før du vender tilbage til båden i Lamarque.

Sidst på eftermiddagen sejles der ad Girondes brede flodmunding til anløbsbroen ved Bourg, en malerisk lille by hvor floderne Gironde og Dordogne flyder sammen.


6. dag. Bourg - Blaye Fortress and vinmarker - Fronsac/Libourne. Cykling ca, 25-41 km
Din cykeltur starter fra Bourg og snart kommer du til Cotes de Blayes vinmarker. Områdets vinslotte er mindre kendte, men deres vinproduktion står fuldt mål med de mere berømte naboer på den modsatte flodbred af Médoc. Dagens etape byder på et lettere bakket terræn. Du vil blive imponeret over at se, hvad denne region bærer på af hemmeligheder bag dens bakkede landskab dækket med endeløse vinstokke og oversået med eventyrlige slotte og elegante herregårde. Siden middelalderen har utallige pilgrimme på vej til Santiago de Compostela passeret gennem denne region. I Blaye kan du tage en kort afstikker gennem Vauban fæstningen (på UNESCOs verdensarvsliste) for at beundre dette militære mesterværk bygget under kong Ludvig den 14.
Returnér til Bourg ad en smuk, stille vej langs flodlejet. Om aftenen sejles til Fronsac / Libourne på Dordogne-floden.


7. dag. 
Fronsac / Libourne - Pomerol & Saint-Émilion. Cykling ca. 21-43 km
I Libourne kan du spadsere til det maleriske torv, omgivet af bygninger fra så langt tilbage som det 16. århundrede. Du kan besøge det ugentlige marked fredag morgen, før du starter ud på cykel og udforsker de berømte Pomerol og St. Emilion vinområder. Igen i dag er landskabet præget af utallige vinstokke. Et sandt paradis for vinelskere!  Udforsk de middelalderlige gader i den smukke landsby Saint-Emilion og de omkringliggende vinmarker. Det er ikke uden grund er området fredet under UNESCO. Turen fortsætter ad små maleriske biveje og stier, hvor du vil få et glimt af nogle af verdens mest berømte vingårde som Angelus, Ausonne, Cheval Blanc og Petrus.


8. dag. Check-ud
Efter en begivenhedsrig uge er det blevet tid for hjemrejse. Afmønstring og evt. tilkøbt bustransfer til togstationen i Bordeaux sker efter morgenmad.   

Forbehold for programændringer:
Programændringer kan forekomme undervejs pga. fx vandstand i floden, ændrede kajpladser grundet fortrinsret til erhvervstrafik, reparationsarbejder på sluser og broer, m.m. I særlige tilfælde kan det være nødvendigt at foretage visse strækninger med bus.

Sværhedsgrad 1-2

Turen er overvejende nem og i fladt terræn på fredelige småveje og cykelstier, på dag 6 er der dog mere udfordrende i bakket terræn. Den samlede cykelstrækning er cirka 200-250 km. Dagsetaperne er mellem 16-50 km og nogle dage kan du vælge mellem kortere eller længere etaper. Der udleveres gode detaljeret cykelkort, 1 sæt pr. kahyt, så det er nemt at finde vej.

Indkvartering

Båden MS Bordeaux er jeres flydende hotel på hele turen. Det er en ældre velholdt båd, 78 m lang og 10 m bred, med 49 kahytter og plads til 96 gæster. Af hensyn til gæsternes komfort medtages dog max 80 gæster. 
På øverste dæk finder man i den ene ende af båden den hyggelige panoramasalon med bar, sofahjørne og et lille dansegulv. I den anden ende af båden ligger restauranten, hvor morgen- og aftensmad serveres.
Øverst på båden ligger soldækket med stole og borde – samt cykelparkering.

Dækstyper: Begge dæk er beliggende over vandlinjen. Alle kahytter er udvendige og har et lille vindue, der kan åbnes (ikke under sejlads), eget bad og toilet, air-condition, TV og mini-safe.

Øverste dæk er der 11 dobbeltkahytter (ca. 8 kvm) med 2 adskilte senge samt 2 enkeltkahytter (ca. 6 kvm). 
Under dæk har 34 dobbeltkahytter (ca. 8 kvm) med 2 adskilte senge samt 2 suiter (ca. 11,6 kvm).

Turen er med helpension med morgenbuffet, lille frokost om bord eller madpakke til cykelturen, og om aftenen en 3-retters middag. Det er en international afgang, og der vil være gæster fra mange forskellige nationer om bord. Meget tit knyttes der venskaber på tværs af alle grænser, når snakken går i baren efter dagens mange oplevelser.

Hvordan kommer jeg frem?

Du skal selv komme frem til påmønstringsbyen Castets-en-Dorthe eller Libourne/Fronsac i Frankrig. Hvis du ønsker at flyve er den nærmeste lufthavn Bordeaux. Der er ingen direkte fly fra Danmark til Bordeaux, men der er forbindelser fra både Billund og København via Amsterdam eller Paris til Bordeaux med KLM / Air France. Du kan få et overblik over flymulighederne på eksempelvis Momondo
Fra Bordeaux Lufthavn ind til togstationen Bordeaux Gare St.Jean i centrum er der en lufthavnsbus. Der kan bestilles bustransfer fra togstationen Bordeaux Gare St.Jean ud til båden og retur igen, når turen er slut. 

Bestil

Uge 44: Startdato 26.10.2019 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK
Praktiske Informationer

Kahytter er på forespørgsel. 

Priserne inkluderer:

 • Ophold i delt dobbeltkahyt med bad og toilet
 • Helpension (morgenmad, picnic, 3 retters middag) 
 • Velkomstdrink
 • Daglig rengøring af kahyt
 • Kaffe og te hver eftermiddag
 • Rutebeskrivelser og kort (på engelsk)
 • Daglige briefinger af næste dags etape på engelsk/fransk 

Tillæg:

 • Leje af 21-gears cykel med cykeltaske
 • Leje af elcykel med cykeltaske
 • Bustransfer fra Bordeaux til/fra båden
 • Det er muligt at leje en tandem cykel 
 • Engelsktalende cykelguide med ud på ruten
 • Enkeltkahytstillæg er på 50%  
 • Hvis du vil cykle med cykelhjelm, skal du selv medbringe den, men det er ikke noget krav i Frankrig. Der er begrænset antal hjelme ombord.

OBS:
Vi anbefaler altid at du booker og får bekræftet turen fra os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.


Drikkepenge:
Turprisen er excl. drikkepenge. Det er normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 euro pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.


Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Aquitaine-Cruises og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Aquitaine-Cruises.
Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 
Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden