INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Tre floder, seks vinområder og 7000 slotte fra Libourne

Cykelkrydstogt i Frankrig med MS Bordeaux

Det perfekte cykelkrydstogt for den frankofile vinelsker gennem de legendariske vinområder Saint-Émilion, Pomerol, Sauternes og Médoc. Turen starter i Libourne og slutter i Castets en Dorthe.

In stock
Travel Code
KR-78-1
Vinens rige

Med M/S Bordeaux har du nu mulighed for at opleve området omkring Bordeaux - et af de smukkeste og mest berømte i Frankrig. Her hvor floderne Garonne og Dordogne og Gironde mødes, før de fortsætter ud i Atlanterhavet findes et af verdens fineste vinområder. På de frodige skråninger dyrkes nogle af Frankrigs mest berømte vine så som Saint-Émilion, Pomerol, Sauternes, Médoc og Margaux.

I løbet af ugen cykler du gennem 6 forskellige vinområder, forbi et utal af stilfulde vinslotte og smukke vingårde – måske med mulighed for en vinsmagning eller to undervejs.

Midt på ugen lægger M/S Bordeaux til kaj i Bordeaux, og du har nu en hel dag til at udforske denne UNESCO by til fods eller på cykel. Nyd de fantastiske bygninger, de skønne pladser og denne hyggelige atmosfære langs floden. Besøg evt også det nybyggede og spektakulære vinmuseum.

Indkvartering

Båden MS Bordeaux er jeres flydende hotel på hele turen. Det er en ældre velholdt båd, 78 m lang og 10 m bred, med 49 kahytter og plads til 96 gæster. Af hensyn til gæsternes komfort medtages dog max 80 gæster. 
På øverste dæk finder man i den ene ende af båden den hyggelige panoramasalon med bar, sofahjørne og et lille dansegulv. I den anden ende af båden ligger restauranten, hvor morgen- og aftensmad serveres.
Øverst på båden ligger soldækket med stole og borde – samt cykelparkering.

Dækstyper: Begge dæk er beliggende over vandlinien. Alle kahytter er udvendige og har et lille vindue, der kan åbnes (ikke under sejlads), eget bad og toilet, air-condition, TV og mini-safe.
Øverste dæk er der 11 dobbeltkahytter (ca. 8 kvm) med 2 adskilte senge samt 2 enkeltkahytter (ca. 6 kvm). 
Underste dæk har 34 dobbeltkahytter (ca. 8 kvm) med 2 adskilte senge samt 2 suiter (ca. 11,6 kvm).

Opholdssalon Junior suite nedredæk Standard kahyt øvredæk

Turen er med helpension. Dvs. morgenbuffet, lille frokost om bord eller madpakke til cykelturen, og om aftenen en 3-retters middag.

Det er en international afgang, og der vil være gæster fra mange forskellige nationer om bord. Meget tit knyttes der venskaber på tværs af alle grænser, når snakken går i baren efter dagens mange oplevelser.

Dagsprogram

Ønsker du at sejle fra Castets-en-Dorthe til Libourne klik her

Dag 1. Ankomst Libourne.

Individuel ankomst om eftermiddagen med mulighed for en lille test cykeltur nær floden Dordogne. Du har også mulighed for opleve Libourne, som bliver kaldt "the little Bordeaux". Din kahyt er klar om eftermiddagen. Herefter er der velkomstdrink og aftensmad ombord.

Dag 2. Libournais og Saint-Emilion vinområder. Cykling ca. 21-43 km.

I Libourne kan du spadsere til det maleriske torv, omgivet af bygninger fra så langt tilbage som det 16. århundrede. På cykel udforsker de berømte Pomerol og St. Emilion vinområder. Igen i dag er landskabet præget af utallige vinstokke. Et sandt paradis for vinelskere!  Udforsk de middelalderlige gader i den smukke landsby Saint-Emilion og de omkringliggende vinmarker. Det er ikke uden grund er området fredet under UNESCO. Turen fortsætter ad små maleriske biveje og stier, hvor du vil få et glimt af nogle af verdens mest berømte vingårde som Angelus, Ausonne, Cheval Blanc og Petrus.

Dag 3.  Libourne til Bourg. Cykling ca. 25-41 km

Din cykeltur starter i Libourne. Du vil opleve Cotes de Blayes vinmarker. Områdets vinslotte er mindre kendte, men deres vinproduktion står fuldt mål med de mere berømte naboer på den modsatte flodbred af Médoc. Dagens etape byder på et lettere bakket terræn. Du vil blive imponeret over at se, hvad denne region bærer på af hemmeligheder bag dens bakkede landskab dækket med endeløse vinstokke og oversået med eventyrlige slotte og elegante herregårde. Siden middelalderen har utallige pilgrimme på vej til Santiago de Compostela passeret gennem denne region.  I Blaye kan du tage en kort afstikker gennem Vauban fæstningen (på UNESCOs verdensarvsliste) for at beundre dette militære mesterværk bygget under kong Ludvig den 14.

I Bourg kan du tage en forfriskende dukkert efter en mindre strabaserende cykeletape. 

Dag 4. Bourg - Lamarque - Bordeaux. Cykling ca. 42 km

Om morgen sejler skibet fra Bourg til Lamarque, hvor dagens cykeletape starter i det berømte vinområde Medoc.Som du snor dig gennem vinmarker, vil du opdage nogle af Médocs smukkeste slotte og prestigefyldte vingårde, som med stolthed kan præsentere adskillige præmievine. Stop ved en af disse store vingårde for et besøg / vinsmagning og lær alt om "Grand Crus" klassificering af vine og vinproduktion. 

Det vil være muligt, at tage en alternativ cykelrute ud til vinområderne Pauillac og aint-Espèphe og cykle blandt vinmarker, hvor Grands Crus Classés vine dyrkes. Om eftermiddagen sejler I ad Garonnefloden til Bordeaux, hvor skibet ligger ved kaj midt i byen forhåbentlig med udsigt til den berømte Stenbro, Place de la Bourse og Quai des Chartrons.

Dag 5. Bordeaux – UNESCO rundtur. Cykling ca. 16 km

Bystyret i Bordeaux har gjort rigtig meget for at gøre det nemt og sikkert at komme rundt som cyklist. Tag en tur langs floden eller følg cykelskiltene rundt i byen.

Der er meget at se på men blandt det mest kendte kan vi nævne Cailhau Gate (den kongelige byport), Pey Berlans klokketårn ved katedralen, området den Gyldne Trekant omkranset af tre fine boulevarder, det eventyrlige springvand Girondins, vandspejlet på Place de la Bourse, og meget mere. Der er masser af seværdigheder at gå på opdagelse efter men glem ikke et café-besøg og smag den klassiske kage canelé fra Bordeaux.

Besøg også det moderne vinmuseum La Cité du Vin. 

Det er muligt at forlænge cykelrundturen, hvor ”Roger Lapébie’s” cykelstien vil føre dig til vinregionen Entre-Deux-Mers.

Dag 6. Bordeaux - Loupiac - Castets-en-Dorthe. Cykling ca, 35-50 km

I dag er det Sauterne området, med de søde vine, der skal udforskes på cykel. Du cykler langs floden Ciron, der bugter sig gennem landskabet. Cirons flodens kølige vand blander sig med Garonneflodens varmere vand. Om efteråret, hvor klimaet er tørt og lunt, er det netop kombinationen af det lune og det kølige, der giver de gunstige betingelser for produktionen af den berømte Sauterne vin. Du cykler forbi populære vinmarker, som Château d’Yquem, Château Guiraud, Clos Haut Peyraguey og mange flere.

Dag 7. Castets-en-Dorthe til Entre-Deux-Mers. Cykling ca. 27-46 km.

I dag starter cykelturen hen mod den charmende by Saint Macaire. Her har du mulighed for at besøge forfatter, Francois Mauriac’s, tidligere bopæl. Han modtog i 1952 nobelprisen i litteratur. I byen har du også mulighed for at deltage i vinsmagning.Du cykler langs korn og solsikkermarker og når byen La Réole, som huser broen der krydser floden, Garonne. Broen er inspireret af Eiffeltårnet. Du kan nyde byens kirke og to slotte, mens du slentre i de smalle brostensbelagte gader. Du slutter dagen af med cykling langs ”canal de la Garonne”, som blev anlagt under Napoleon. Du kan vælge at cykle direkte tilbage til båden eller cykle videre i det flotte landskab til Meilhan-sur-Garonne. 

Dag 8. Check-ud.

Efter en begivenhedsrig uge er det blevet tid for hjemrejse. Afmønstring og evt. tilkøbt bustransfer til togstationen i Bordeaux sker efter morgenmad.

Programmet på alle cykelkrydstogter kan variere fra tur til tur afhængigt af f.eks. vandstand i floden, ændrede kajpladser pga. erhvervstrafik der får fortrinsret, reparationsarbejder på sluser og broer. I særlige tilfælde kan det være nødvendigt at foretage visse strækninger med bus.
Sværhedsgrad

Den samlede cykelstrækning er på ca. 200-250 km i virkelig nemt og fladt terræn på fredelige småveje og cykelstier. Dagsetaperne er mellem ca. 16 og 50 km, og nogle af dagene kan du vælge mellem en kortere eller længere etape. 
Der udleveres gode, detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt), så det er nemt at finde vej. 

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Hvordan kommer man frem

Du skal selv komme frem til påmønstringsbyen Castets-en-Dorthe eller Libourne/Fronsac i Frankrig.  

Nærmeste lufthavn er Bordeaux. 
Der er ingen direkte fly fra Danmark til Bordeaux, men der er forbindelser fra både Billund og København via Amsterdam eller Paris til Bordeaux med KLM / Air France. 

Air France: www.Airfrance.dk
KLM: www.klm.dk 
Eller find alle flyrejser på www.momondo.com 

Fra Bordeaux Lufthavn ind til togstationen Bordeaux Gare St.Jean i centrum er der en lufthavnsbus. Se her: http://www.bordeaux.aeroport.fr/en/info/bordeaux-airport-shuttle-service

Der kan bestilles bustransfer fra togstationen Bordeaux Gare St.Jean ud til båden og retur igen, når turen er slut. 
Afgang fra Bordeaux Gare St.Jean kl.14.00. 
Afgang fra båden retur til Bordeaux Gare St.Jean kl. 09.00. 
Transfertid ca. 1 time. 
Pris: 50 € (375 kr.) tur/retur. Bestilles og betales hjemmefra. 

Bestil

Uge 45: Startdato 02.11.2019 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK
Praktiske Informationer

Kahytter er på forespørgsel. 

Priserne inkluderer:

 • Ophold i delt dobbeltkahyt med bad og toilet
 • Helpension (morgenmad, picnic, 3 retters middag) 
 • Velkomstdrink
 • Daglig rengøring af kahyt
 • Kaffe og te hver eftermiddag
 • Rutebeskrivelser og kort (på engelsk)
 • Daglige briefinger af næste dags etape på engelsk/fransk 

Tillæg:

 • Leje af 21-gears cykel med cykeltaske: 575 kr. 
 • Leje af elcykel med cykeltaske: 1250 kr. 
 • Bustransfer fra Bordeaux til/fra båden: 375 kr. 
 • Det er muligt at leje en tandem cykel 
 • Engelsktalende cykelguide med ud på ruten
 • Enkeltkahytstillæg er på 50%  
 • Hvis du vil cykle med cykelhjelm, skal du selv medbringe den, men det er ikke noget krav i Frankrig. Der er begrænset antal hjelme ombord
Drikkepenge:
Turprisen er excl. drikkepenge. Det er normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 euro pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Aquitaine-Cruises og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Aquitaine-Cruises her www.aquitaine-cruises.com.

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden