INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykelcruise i Frankrig med MS Bordeaux

Tre floder, seks vinområder og 7000 slotte

NYHED Det perfekte cykelkrydstogt for den frankofile vinelsker gennem de legendariske vinområder Saint-Émilion, Pomerol, Sauternes og Médoc.

7.548,00 kr
In stock
Travel Code
KR-78
Vinens rige

Med M/S Bordeaux har du nu mulighed for at opleve området omkring Bordeaux - et af de smukkeste og mest berømte i Frankrig. Her hvor floderne Garonne og Dordogne og Gironde mødes, før de fortsætter ud i Atlanterhavet findes et af verdens fineste vinområder. På de frodige skråninger dyrkes nogle af Frankrigs mest berømte vine så som Saint-Émilion, Pomerol, Sauternes, Médoc og Margaux.

I løbet af ugen cykler du gennem 6 forskellige vinområder, forbi et utal af stilfulde vinslotte og smukke vingårde – måske med mulighed for en vinsmagning eller to undervejs.

Midt på ugen lægger M/S Bordeaux til kaj i Bordeaux, og du har nu en hel dag til at udforske denne UNESCO by til fods eller på cykel. Nyd de fantastiske bygninger, de skønne pladser og denne hyggelige atmosfære langs floden. Besøg evt også det nybyggede og spektakulære vinmuseum.

Indkvartering

Båden MS Bordeaux er jeres flydende hotel på hele turen. Det er en ældre velholdt båd, 78 m lang og 10 m bred, med 49 kahytter og plads til 96 gæster. Af hensyn til gæsternes komfort medtages dog max 80 gæster. 
På øverste dæk finder man i den ene ende af båden den hyggelige panoramasalon med bar, sofahjørne og et lille dansegulv. I den anden ende af båden ligger restauranten, hvor morgen- og aftensmad serveres.
Øverst på båden ligger soldækket med stole og borde – samt cykelparkering.

Dækstyper: Begge dæk er beliggende over vandlinien. Alle kahytter er udvendige og har et lille vindue, der kan åbnes (ikke under sejlads), eget bad og toilet, air-condition, TV og mini-safe.
Øverste dæk er der 11 dobbeltkahytter (ca. 8 kvm) med 2 adskilte senge samt 2 enkeltkahytter (ca. 6 kvm). 
Underste dæk har 34 dobbeltkahytter (ca. 8 kvm) med 2 adskilte senge samt 2 suiter (ca. 11,6 kvm).

Turen er med helpension. Dvs. morgenbuffet, lille frokost om bord eller madpakke til cykelturen, og om aftenen en 3-retters middag.

Det er en international afgang, og der vil være gæster fra mange forskellige nationer om bord. Meget tit knyttes der venskaber på tværs af alle grænser, når snakken går i baren efter dagens mange oplevelser.

Dagsprogram

TURBESKRIVELSE FRA CASTETS-EN-DORTHE TIL LIBOURNE: 

Dag 1. Ankomst Castets-en-Dorthe.
 
Individuel ankomst fra kl. 15 og mulighed for en lille test cykeltur på omkring 10 km langs kanalen Entre-deux-Mers, som forbinder Atlanterhavet med Middelhavet. Det flade og frugtbare område omkring Castets bliver også kaldt "Lille Holland". Fortsæt lidt ind i landet forbi lunde med valnødde- og kiwitræer og langs frodige marker. Din kahyt er klar ved 17- tiden. Herefter velkomstdrink og aftensmad ombord.

Dag 2. Castets-en-Dorthe – Sauternes - Cadillac. Cykling 35-50 km. 
I dag er det Sauterne området, med de søde vine, der skal udforskes på cykel. Du cykler langs floden Ciron, der bugter sig gennem landskabet. Cirons flodens kølige vand blander sig med Garonneflodens varmere vand. Om efteråret, hvor klimaet er tørt og lunt, er det netop kombinationen af det lune og det kølige, der giver de gunstige betingelser for produktionen af den berømte Sauterne vin. Langs de fredelige landeveje ligger vinmarkerne og de små slotte, og stemningen præges af middelalderlige indtryk fra da englænderne regerede her i regionen. 
Sidst på eftermiddagen lægger båden fra kaj og sejler nedad Garonnefloden til Loupiac eller Cadillac, en hyggelig lille by med en knejsende borg.

Dag 3.  Loupiac/Cadillac – Entre-deuz-Mers/Graves - Bordeaux. Cykling ca. 40 km
Cadillac er en fæstningsby, på fransk en ”bastide”, beliggende i vinområdet Entre-deux-Mers mellem floderne Dordogne og Garonne. I dag cykler du i vinområdet ”Premier Côtes de Bordeaux. Har du lyst, er det muligt at besøge forfatteren Francois Mauriac’s hus samt Malromé slottet fra det 16-ende århundrede, hvor maleren Toulouse Lautrect boede. Selvfølgelig byder området også på flere fristende vinsmagningssteder. 
Om eftermiddagen sejler I ad Garonnefloden til Bordeaux, hvor skibet ligger ved kaj midt i byen med udsigt til den berømte Stenbro, Place de la Bourse og Quai des Chartrons.
Nyd en dejlig aften rundt i Bordeauxs gamle gader og med velholdte paladser og hyggelige pladser. Eller slap af på båden med udsigt til lysene over Bordeaux og Garonnefloden.

Dag 4. Bordeaux – rundtur. Cykling ca. 16 km 
Bystyret i Bordeaux har gjort rigtig meget for at gøre det nemt og sikkert at komme rundt som cyklist. Tag en tur langs floden eller følg cykelskiltene rundt i byen. Du kan også tilmelde dig en guidet rundtur på cykle (kan tilkøbes ombord).
Der er meget at se på men blandt det mest kendte kan vi nævne Cailhau Gate (den kongelige byport), Pey Berlans klokketårn ved katedralen, området den Gyldne Trekant omkranset af tre fine boulevarder, det eventyrlige springvand Girondins, vandspejlet på Place de la Bourse, og meget mere. Der er masser af seværdigheder at gå på opdagelse efter men glem ikke et café-besøg og smag den klassiske kage canelé fra Bordeaux. 
Besøg også det moderne vinmuseum La Cité du Vin.  

Dag 5. Bordeaux - Lamarque - Margaux (Medoc) - Bourg. Cykling ca. 40 km
Om morgenen sejler skibet fra Bordeaux til Lamarque i Gironde-flodmundingen, hvor du starter din cykeltur i det berømte vinområde Medoc. Som du snor dig gennem vinmarker, vil du opdage nogle af Médocs smukkeste slotte og prestigefyldte vingårde, som med stolthed kan præsentere adskillige præmievine. Stop ved en af disse store vingårde for et besøg / vinsmagning og lær alt om klassificering af vine før du vender tilbage til båden i Lamarque.
Sidst på eftermiddagen sejles der ad Girondes brede flodmunding til anløbsbroen ved Bourg, en malerisk lille by hvor floderne Gironde og Dordogne flyder sammen. 

Dag 6. Bourg - Blaye Fortress and vinmarker - Fronsac/Libourne. Cykling 35-50 km. 
Din cykeltur starter fra Bourg og snart kommer du til Cotes de Blayes vinmarker. Områdets vinslotte er mindre kendte, men deres vinproduktion står fuldt mål med de mere berømte naboer på den modsatte flodbred af Médoc. Du vil blive imponeret over at se, hvad denne region bærer på af hemmeligheder bag dens bakkede landskab dækket med endeløse vinstokke og oversået med eventyrlige slotte og elegante herregårde. Siden middelalderen har utallige pilgrimme på vej til Santiago de Compostela passeret gennem denne region. I Blaye kan du tage en kort afstikker gennem Vauban fæstningen (på UNESCOs verdensarvsliste) for at beundre dette militære mesterværk bygget under kong Ludvig den 14. Returnér til Bourg ad en smuk, stille vej langs flodlejet. Om aftenen sejles til Fronsac / Libourne på Dordogne-floden.

Dag 7. Fronsac / Libourne - Pomerol & Saint-Émilion. Cykling 35-50 km. 
I Libourne kan du spadsere til det maleriske torv, omgivet af bygninger fra så langt tilbage som det 16. århundrede. Du kan besøge det ugentlige marked fredag morgen, før du starter ud på cykel og udforsker de berømte Pomerol og St. Emilion vinområder. Igen i dag er landskabet præget af utallige vinstokke. Et sandt paradis for vinelskere!  Udforsk de middelalderlige gader i den smukke landsby Saint-Emilion og de omkringliggende vinmarker. Ikke uden grund er området fredet under UNESCO. Turen fortsætter ad små maleriske biveje og stier, hvor du vil få et glimt af nogle af verdens mest berømte vingårde som Angelus, Ausonne, Cheval Blanc og Petrus.

Dag 8. Check-ud. 
Efter en begivenhedsrig uge er det blevet tid for hjemrejse.
Afmønstring og evt. tilkøbt transfer kl.9.  

TURBESKRIVELSE FRA LIBOURNE TIL CASTETS-EN-DORTHE

Dag 1. Ankomst Libourne
Individuel ankomst fra kl. 15 og mulighed for en lille test cykeltur på omkring 10-15 km. Din kahyt er klar ved 17- tiden. Herefter velkomstdrink og aftensmad ombord.

Dag 2. Libourne, Saint Emilion & Pomerol vinmarker rundtur (Cykling 35-50 Km). Libourne / Fronsac – Bourg
Din dag begynder med et besøg og spadseretur til det pittoreske Libourne-torvet omgivet med bygninger, der dateres så langt tilbage som det 16. århundrede og forbi markedet. I Libourne starter turen forbi de berømte vinmarker Pomerol og Saint-Émilion. Du vil nyde cykling gennem dette uspolerede UNESCO World Heritage landskab ad små maleriske bagveje og stier. Undervejs vil du passere de prestigefyldte Angelus, Ausone, Cheval Blanc og Petrus Châteaux og vinmarker - nogle af verdens mest berømte vinmarker - et sandt paradis for vinelskere! Et highlight på turen er Saint Emilion. Om aftenen vil skibet sejle videre ned ad floden til den lille by Bourg, hvor Dordogne og Garonne floderne mødes. Her lægger I til kaj for natten.

Dag 3. Bourg - Blaye rundtur + Blaye Fortress (UNESCO) (Cykling 35-50 km)
Undervejs på dagens cykeltur vil du besøge landsbyers torve og tårnhøje slotte. Bliv fortryllet af 'douceur de vivre' (det søde liv) der er så typisk for denne vinregion, Côtes de Blaye. Mens vin fra denne region måske er mindre kendt end nogle af naboregionerne St. Emilion, Pomerol og Médoc, er kvaliteten af de producerede vine her dog ganske enestående. Du vil fra cyklen opleve endeløse vinmarker, eventyrlige slotte og elegante herregårde. Siden middelalderen har talrige pilgrimme på vej til Santiago de Compostella i Spanien gået igennem dette område. I Blaye kan du lave en kort sløjfe gennem Vauban-citadellet for at beundre dette militære mesterværk af arkitekten 'Solkongen Louis XIV. Tilbage til Bourg via 'Corniche', en naturskøn, stille vej langs Gironde floddeltaet.

Dag 4: Bourg – Lamarque. Lamarque - Margaux (Médoc) rundtur (Cykling ca. 40 km). Lamarque – Bordeaux
Denne morgen vil du nyde morgenmaden, mens du sejler den brede Gironde floddelta til kajpladesen i Lamarque. Senere vil du passere nogle af Margauxs bedste vinproducenter, herunder Châteaux Palmer, Issan, Lewis Brown, Rauzan Segla, Ferrière og sidst men ikke mindst Château Margaux. Du vil have mulighed for at stoppe ved en af disse store vinmarker for et besøg og en prøvesmagning (valgfrit). Sidst på eftermiddagen sejler MS Bordeaux langs floden Garonne mod den fortryllende by Bordeaux. Skibet kommer til kaj for natten i byens centrum, hvor du vil se regionens mest prestigefyldte panorama: Stenbroen, Place de La Bourse og Quai des Chartrons.

Dag 5. Bordeaux. Rundtur i hjertet af Bordeaux (Cykling ca. 15 km). Sejlads Bordeaux – Cadillac. 
Bystyret i Bordeaux har gjort rigtig meget for at gøre det nemt og sikkert at komme rundt som cyklist. Tag en tur langs floden eller følg cykelskiltene rundt i byen. Du kan også tilmelde dig en guidet rundtur på cykle (kan tilkøbes ombord).
Der er meget at se på men blandt det mest kendte kan vi nævne Cailhau Gate (den kongelige byport), Pey Berlans klokketårn ved katedralen, området den Gyldne Trekant omkranset af tre fine boulevarder, det eventyrlige springvand Girondins, vandspejlet på Place de la Bourse, og meget mere. Der er masser af seværdigheder at gå på opdagelse efter men glem ikke et café-besøg og smag den klassiske kage canelé fra Bordeaux.
Besøg også det moderne vinmuseum La Cité du Vin.  Efter aftensmaden sejles ad Garonne til den maleriske by Cadillac. Cadillac er en fæstningsby, på fransk en ”bastide”, beliggende i vinområdet Entre-deux-Mers mellem floderne Dordogne og Garonne.

Dag 6: Cadillac - Sauternes (Cykling 35-50 km). Sejlads Cadillac - Castets-en-Dorthe
I dag vil du opleve Sauternais-regionen, der er berømt for de søde dessertvine, der produceres i området. Du cykler langs floden Ciron, der bugter sig gennem landskabet. Cirons flodens kølige vand blander sig med Garonneflodens varmere vand. Om efteråret, hvor klimaet er tørt og lunt, er det netop kombinationen af det lune og det kølige, der giver de gunstige betingelser for produktionen af den berømte Sauterne vin. Langs de fredelige landeveje ligger vinmarkerne og de små slotte, og stemningen præges af middelalderlige indtryk fra da englænderne regerede her i regionen. I aften sejler du yderligere op ad floden til den naturskønne landsby Castets-en-Dorthe til båden ikke kan komme længere.

Dag 7: Castets-en-Dorthe - Entre-Deux-Mers & Graves (Cykling ca. 40 km)
Dagens cykelrute fører dig gennem vinområdet "Premieres Côtes de Bordeaux" på den nordlige bred af Garonne-floden, kendt som oprindelsesstedet for Bordeaux-vine. Har du lyst, er det muligt at besøge forfatteren Francois Mauriac’s hus samt Malromé slottet fra det 16-ende århundrede, hvor maleren Toulouse Lautrect boede. Selvfølgelig byder området også på flere fristende vinsmagningssteder. 
Din sidste middag om bord på skibet i Castets-en-Dorthe.

Dag 8. Check-ud. 
Efter en begivenhedsrig uge er det blevet tid for hjemrejse. 
Afmønstring og evt. tilkøbt transfer kl.9.  

Rejsefakta

MS Bordeaux sejler enten fra Castets-en Dorthe til Fronsac/Libourne, eller fra Fronsac/Libourge til Castets-en Dorthe. 

Turen som er beskrevet her er fra Castets-en Dorthe til Fronsac/Libourne og har afgang på følgende lørdage i 2018:
28. april, 12. og 26. maj, 9. og 23. juni, 7. og 21. juli, 4. og 18. august, 1., 15. og 29. september, 13. oktober


Fra Fronsac/Libourne til Castets-en Dorthe læses turbeskrivelsen i omvendt rækkefølge. I denne retning er er afgang på følgende lørdage i 2018:
5. og 19. maj, 2., 16. og 30. juni, 14. og 28. juli, 11. og 25. august, 8. og 22. september, 6. oktober. 

Ekstra ture: 
Castets-en-Dorthe til Libourne/Fronsac 14. april 2018.
Libourne/Fronsac til Castets-en-Dorthe 21. april 2018 og 20. oktober 2018.

Turprisen er excl. drikkepenge. Det er normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 euro pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Sværhedsgrad

Den samlede cykelstrækning er på ca. 200-250 km i virkelig nemt og fladt terræn på fredelige småveje og cykelstier. Dagsetaperne er mellem ca. 16 og 50 km, og nogle af dagene kan du vælge mellem en kortere eller længere etape. 
Der udleveres gode, detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt), så det er nemt at finde vej. Desuden er der gennemgang på engelsk og fransk af morgendagens cykeletape hver aften af bådens rejseleder. 

Ønsker du at cykle med en engelsktalende guide hele ugen, kan dette tilkøbes for 120 euro pr. person. Muligheden forudsætter at minimum 8 personer tilmelder sig dette. Gruppen vil være på max 20 deltagere. 

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Cykler og cykeludstyr

Du kan leje en god 21-gears cykel. De har håndbremser og er udstyret med en cykeltaske. 
Du kan også leje en el-cykel. 

Hvis du vil cykle med cykelhjelm, skal du selv medbringe den, men det er ikke noget krav i Frankrig. 

Hvordan kommer man frem

Du skal selv komme frem til påmønstringsbyen Castets-en-Dorthe eller Libourne/Fronsac i Frankrig.  

Nærmeste lufthavn er Bordeaux. 
Der er ingen direkte fly fra Danmark til Bordeaux, men der er forbindelser fra både Billund og København via Amsterdam eller Paris til Bordeaux med KLM / Air France. 

Air France: www.Airfrance.dk
KLM: www.klm.dk 
Eller find alle flyrejser på www.momondo.com 

Fra Bordeaux Lufthavn ind til togstationen Bordeaux Gare St.Jean i centrum er der en lufthavnsbus. Se her: http://www.bordeaux.aeroport.fr/en/info/bordeaux-airport-shuttle-service

Der kan bestilles bustransfer fra togstationen Bordeaux Gare St.Jean ud til båden og retur igen, når turen er slut. 
Afgang fra Bordeaux Gare St.Jean kl.14.00. 
Afgang fra båden retur til Bordeaux Gare St.Jean kl. 09.00. 
Transfertid ca. 1 time. 
Pris: 50 € (375 kr.) tur/retur. Bestilles og betales hjemmefra. 

Bestil rejse

Uge 39: Startdato 22.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 9.448,- DKK

Uge 40: Startdato 29.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 9.448,- DKK

Uge 41: Startdato 06.10.2018 varighed 7 nætter

Fra 9.448,- DKK

Uge 42: Startdato 13.10.2018 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 43: Startdato 20.10.2018 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK
Praktiske Informationer

Kahytter er på forespørgsel. 

Priserne inkluderer:

 • Ophold i delt dobbeltkahyt med bad og toilet
 • Helpension (morgenmad, picnic, 3 retters middag) 
 • Velkomstdrink
 • Kaffe og te hver eftermiddag
 • Rutebeskrivelser og kort (på engelsk)
 • Daglige briefinger på engelsk/fransk 

Tillæg:

 • Leje af 21-gears cykel med cykeltaske: 575 kr. 
 • Leje af elcykel med cykeltaske: 1250 kr. 
 • Bustransfer fra Bordeaux til/fra båden: 50 € / 375 kr. 
 • Engelsktalende cykelguide med ud på ruten: 120 € (2018)
 • Enkeltkahytstillæg varierer mellem 1500 og 2650 kr. afhængigt af dæk og sæson. 

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Boat & Bike Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og læs om Boat & Bike Tours her www.boatbiketours.com 

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden