Tyske og polske kulturperler

Tyskland | Cykelkrydstogt i den nordlige del af Tyskland | Sværhedsgrad 2

Tag på et eventyrligt cykelkrydstogt ombord på MS Princess, hvor du udforsker tyske og polske områder, får indsigt i forskellige kulturer og nyder selskabet sammen med dine medrejsende.

In stock
Travel Code
KR-108
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkBesøg den ældste fungerende sluse i Tyskland ved Finow-kanalen
blue encircled checkCykl gennem naturreservatet Lower Oder Valley National Park
blue encircled checkHygge og samvær med dine medrejsende
calendar icon25 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

På dette vidunderlige cykelkrydstogt har du mulighed for at udforske nogle af Tysklands og Polens vidundere til lands og til vands. Under rejsen bor du på det hyggelige skib MS Princess, som tilbyder indbydende faciliteter. Når du ikke befinder dig på skibet, er du på cyklen, hvor du kan glæde dig til at passere naturskønne landskaber, mens du nyder fællesskabet med dine medrejsende. Som noget helt nyt, kan du vælge imellem to sejlruter, hvor den ene går fra Stralsund – Berlin, mens den anden går fra Berlin – Stralsund. Lige meget, hvilken rute du vælger, kommer du hjem med en masse fantastiske sejl- og cykeloplevelser! Hvad er mere vidunderligt end at sidde på soldækket og nyde den fantastiske udsigt over landskabet, der langsomt passerer forbi, og samtidig få indsigtsrig viden om land, folk, kultur og natur på de dejlige cykelture?

Kort

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Program fra Stralsund til Berlin: 

Dag 1. Ankomst til Stralsund
Du ankommer på egen hånd til Stralsund. Det er muligt at stige ombord på skibet fra kl. 16.00 – og i mellemtiden kan du gå en tur i byens historiske centrum, som ligger på en lille ø. Byen har en vigtig fortid, og huser derfor en lang række spændende seværdigheder.

Dag 2. Stralsund - Lauterbach – Peenemünde. Ca. 48 km
Dagens cykeltur fører dig gennem Stralsund, over Rügen-dæmningen til Gustow, der er kendt for sin unikke landsbykirke. Derefter kører du forbi byerne Poseritz, Groß Schoritz (Ernst Moritz Arndts fødeby), Garz og Putbus - gå ikke glip af den berømte, cirkulære plads bestående af klassiske bygninger, hvor alle gaderne løber sammen. Derefter går turen til Lauterbach i den sydøstlige del af øen Rügen. Her går du om bord på båden. Der er afgang til Usedom omkring kl. 18.30.

Dag 3. Peenemünde – Wolgast. Ca. 15-25 km
I dag har du masser af tid til at udforske øen Usedom. Her kan du fx se det Historiske/Tekniske Museum i Peenemünde. Du kan også vælge "strandruten" via Trassenheide og Zinnowitz. Herefter cykler du forbi Karlshagen havn, Zecherin og Wolgast, også kendt som "porten til øen Usedom". Den middelalderlige, historiske bykerne med rådhuset og Sankt Petri-kirken er under alle omstændigheder interessante attraktioner, som du ikke bør gå glip af.

Dag 4. Wolgast – Stettin. Hviledag ombord
I dag vil du tilbringe hele dagen ombord på MS Prinsess. Skibet krydser de vidstrakte farvande i Stettin-bugten (Oder La-goon) og når frem til Stettin, den grønne by ved Oder-mundingen, som er en af Østersøens største havnebyer. Hold øje med det rekonstruerede slot fra hertugerne af Pommern, der ligger i byens historiske centrum.

Dag 5. Stettin – Mescherin – Schwedt. Ca. 28-30 km
Om morgenen sejler skibet fra Stettin til Mescherin. På denne cykeldag kommer du til at cykle forbi Gartz og gennem en del af det unikke naturreservat Nationalpark Nedre Odertal, inden du når frem til Schwedt, som er dagens slutdestination.

Dag 6. Schwedt – Eberswalde. Ca. 32-33 km
Om morgenen sejler du fra Schwedt til Hohensaaten. Efter landgang cykler du i retning af Niederfinow (det er muligt at sejle dertil i stedet), gennem det pragtfulde landskab, forbi små bakker, lysninger og idylliske skove. Det sidste stykke foregår på Treidel-cykelruten langs Finow-kanalen til Eberswalde. I hjertet af byen i Finow-kanalen ligger den ældste fungerende sluse i Tyskland, som har været et teknisk monument siden 1978.

Dag 7. Eberswalde - Oranienburg – Berlin. Ca. 38-42 km
Fra morgenstunden går turen til Oranienburg, hvor der er flere flotte seværdigheder, som du ikke bør gå glip af: Barokslottet med en tilhørende park, museum og et idyllisk orangeri. Derefter fører den velmarkerede cykelrute dig sydpå gennem Ruppin-havområdet og ender i sprudlende Berlin. Brug den sidste tid på at se nogle af hovedstadens mange unikke seværdigheder såsom Brandenburger Tor, TV-tårnet og Risdagsbygningen.

Dag 8. Hjemrejse
Afrejse fra skibet inden kl. 9 efter morgenmad. 

Program fra Berlin til Stralsund: 

Dag 1: Ankomst til Berlin
Du ankommer til Berlin på egen hånd. Det er muligt at stige ombord på skibet fra kl. 16.00. Ankommer du tidligt, har du derfor tid til at udforske storbyens historiske centrum eller spadsere rundt på det kendte shopping-område, Kurfürstendamm.

Dag 2: Berlin – Oranienburg – Eberwalde ca. 38-42 km
I dag starter selve cyklingen. Dagens velafmærkede cykelrute snor sig nordpå gennem Ruppin-området til idylliske Oranienburg, hvor du kan se frem til at de et smukt slot i barokarkitektur med tilhørende park, museum og orangeri. Herefter går du ombord på MS Princess igen, hvor du kan slappe af, mens skibet sejler til Eberswalde. I byens hjerte, i Finow-kanalen, ligger den ældste fungerende sluse i hele Tyskland, som har været et teknisk monument siden 1978.

Dag 3: Eberswalde – Hohensaaten – Schwedt ca. 32-65 km
På dagens første strækning cykler du gennem det fantastiske landskab på den populære Treidel-cykelrute, langs Finow-kanalen, forbi skove, lysninger, over små bakker i retning af Niederfinow til Hohensaaten. Her går du ombord på skibet igen og sejler til Schwedt. Hvis du stadig har cykelfeber i kroppen, kan du droppe sejlturen og cykle fra Hohensaaten til Schwedt, som er en cykeltur på 32 km.

Dag 4: Schwedt – Mescherin – Stettin ca. 28-30 km
I dag cykler du igennem det unikke naturreservat Lower Oder Valley National Park, som er den eneste nationalpark i Tyskland beliggende i et vådområde. Derefter cykler du videre til Gartz og Mescherin, hvor skibet venter på dig. Herfra sejler du til den store havneby Stettin i Polen ved Oders udmunding ved Østersøens sydkyst. Byen gemmer på et renæssanceslot, bedre kendt som Hertugslottet, og det er helt uden tvivl et besøg værd.

Dag 5: Stettin – Wolgast. Hviledag ombord
I dag tilbringer du hele dagen ombord på skibet. Efter den sidste snævre passage ankommer MS Princess til det store vand i Stettin-bugten (Oderlagunen). Efter ovenfarten når du Wolgast, også kaldet ”Porten til Usedom-øen”. Det historiske middelaldercentrum med rådhuset og Sankt Petri-kirken er uden tvivl interessante seværdigheder, som bør besøges.

Dag 6: Wolfgast – Peenemünde – Lauterbach Ca. 15-25 km
Om morgenen cykler du gennem Zecherin og Karlshagan Harbour til Peenemünde, hvor det Historiske-Tekniske Museum bestemt er et besøg værd. Hvis vejret er meget godt, er strandruten via Trassenheide og Zinnowitz et godt alternativ. Du går ombord på skibet igen i Peenemünde, og ca. kl. 18.00 sejler skibet til Lauterbach i den sydøstlige del af øen Rügen (ankomst ca. kl. 21.00).

Dag 7: Lauterbach – Stralsund Ca. 48 km
I dag bør du ikke gå glip af den nærliggende by Putbus, som er særdeles kendt på grund af byens cirkus. Klassiske bygninger ligger langs byens cirkulære torv, hvor alle gaderne løber sammen. Dagens cykeltur fører dig gennem Puthus, Garz, Groß Schoritz (Ernst Moritz Arndts fødeby), Posertitz og Gustow med sin kendte landsbykirke, indtil du når Stralsund, hvor skibet møder dig igen. Stralsund har en betydningsfuld fortid, og derfor er en spadseretur gennem byens historiske centrum virkelig et besøg værd.

Dag 8: Hjemrejse
Du forlader skibet inden kl. 9 efter morgenmaden.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Sværhedsgrad 2

down v arrow

Denne tur har sværhedsgrad 2. Du cykler både ad bilfrie stier, landeveje med lidt trafik, asfalterede cykelstier, markveje og grusveje. Dagsetapperne ligger mellem 16 og 48 km. Hver kahyt får udleveret en rutevejledning og et kort.

Ruterne er for det meste flade med enkelte, stejle stigninger og nedkørsler.

Indkvartering

down v arrow

Undervejs bor du på MS Princess , som vil fungere som dit flydende hjem. Det komfortable cykelkrydstogt har både en restaurant og en hyggelig salon. Alle kahytter har eget badeværelse, en hårtørrer, tv, aircondition og sikkerhedsskab.

Cykel og cykeludstyr

down v arrow

På denne tur kan der lejes 7-gears cykler. Vælg mellem unisexcykel med kun håndbremser eller med fod- og håndbremser. Det er også muligt at leje elcykel (begrænset antal – book derfor i god tid).
Cykellejen inkluderer forsikring og lån af vandafvisende cykeltaske. 

Grundet den sparsomme plads ombord er det kun muligt at medbringe egen cykel i begrænset omfang. Ønsker du at medbringe din egen cykel, skal dette derfor bekræftes ved bestilling. 

Cykelhjelm er ikke inkluderet i lejen. Det anbefales, at du medbringer sin egen.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Det er muligt at flyve til Rostock Laage. Lufthavnen er cirka 120 km fra kajen i Stralsund. Til/fra Berlin, kan du flyve fra Berlin Brandenburg BER Airport. Lufthavnen er cirka 30 km fra kajen i tog.

Tog:
Du kan også tage toget til Stralsund eller Berlin. Togbilletter kan købes ved DSB Udland. Togstationen i Stralsund ligger 2 km fra molen. 

Kør selv:
Stralsund og Berlin er i kør-selv afstand fra Danmark. Det er muligt, mod et beløb, at parkere din bil og tage toget tilbage, når rejsen er slut.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Klima

down v arrow

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
         

Uge 31: Startdato 27.07.2024 varighed 7 nætter

Fra 7.898,- DKK

Uge 32: Startdato 03.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 7.898,- DKK

Uge 33: Startdato 10.08.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 34: Startdato 17.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 7.898,- DKK

Uge 35: Startdato 24.08.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 36: Startdato 31.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 7.898,- DKK

Uge 37: Startdato 07.09.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 21: Startdato 17.05.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 22: Startdato 24.05.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 23: Startdato 31.05.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 24: Startdato 07.06.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 25: Startdato 14.06.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 26: Startdato 21.06.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 27: Startdato 28.06.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 28: Startdato 05.07.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 29: Startdato 12.07.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 30: Startdato 19.07.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 31: Startdato 26.07.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 32: Startdato 02.08.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 33: Startdato 09.08.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 34: Startdato 16.08.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 35: Startdato 23.08.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 36: Startdato 30.08.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 37: Startdato 06.09.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 38: Startdato 13.09.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os og afventer bekræftelse på turen, før du arrangerer transport fra Danmark til destinationen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatninger
 • Helpension (7x morgenmad, 6x frokostmadpakke til cykelturene eller snacks om bord (til dem der ikke cykler), 7x 3-retters middag, 6x eftermiddagskaffe eller te.
 • Dagligt møde inden cykelturene
 • International turleder om bord
 • Rutevejledninger og kort (digitalt)
 • GPX-tracks
 • Alle afgifter for havne, broer og sluser
 • Velkomstdrink
 • Daglig rengøring af kahyt, udskiftning af håndklæder og sengetøj efter behov

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport til og fra Danmark
 • Parkeringsafgifter og shuttle
 • Turistskat
 • Entreer og udflugter
 • Færgeafgifter
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer ombord

Tillæg:

 • Cykelleje
 • Elcykel

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om SE-Tours. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden