INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Rhinen igennem 3 lande, Schweiz, Frankrig og Tyskland med dansk rejseleder

Vintur på Rhinen fra Basel til Mainz. MS Andante og Ældre Sagen

Dette års vintur med Ældre Sagen sejler på  Rhinen strækningen, fra Basel til Mainz, og krydser grænserne i 3 lande, Schweiz, Frankrig og Tyskland. Med skønne Alsace i fokus. Kun en afrejse 2. september 2017

0,00 kr
In stock
Travel Code
KR-61
MS Andante på Rhinen med Ældre Sagen

Et cykelkrydstogt på en spændende strækning på Rhinen tilbydes medlemmer i Ældre Sagen inkl. flytransport og transfers. Udrejse til Basel i Schweiz og efter 8 skønne dage ombord på den flotte hotelbåd MS Andante returrejse hjem fra Frankfurt. Nem rejsemåde og herlige oplevelser på de daglige cykel etaper venter.

Turen går på Rhinens f'ørste forløb med udsigt til de smukke Schwarzwald bjerge, som afløses af grønne vinmarker og bindingsværk idyl i Alsace ved grænsen ind til Frankrig. På de sidste etaper kommer du til det store tyske vinområde Rheinland - Pfalz med mange kendte vinbyer  og især Heidelberg med den flotte borg er en stor oplevelse.

En spændende flodstrækning både til vands og på cykelstierne. Nemme cykeletaper, ca. 20 til 62 km pr. dag, og nogle dage med valgfri korte eller lange cykelruter. Og ellers er det helt op til dig selv, hvor meget eller hvor lidt du vil cykle i ugens løb, og du cykler helt i dit eget tempo, og bestemmer selv dine pauser ved de steder, som du har lyst til at udforske nærmere. Ruby Rejser har også en turleder med, så man kan også altid følges med turlederen ude på ruten.

Efter cykelturen går du igen ombord og kan slappe af på dit herlige, flydende hotel, MS Andante. Måske i den hyggelige salon med tilstødende bar, før du får middagen serveret i den flotte restaurant. Hver dag en ny kajplads og et nyt sted at opleve i løbet af ugen.
Vælger du at blive ombord og nyde sejladsen fra soldækket, er der nogle sluser, som skal passseres. Her kan der forekomme ventetid, men båden vil altid være fremme ved dagens etapemål sidst på eftermiddgen, hvor alle gæster så igen finder sammen i bar, saloner og på soldækket til en hyggesnak om dagens forskellige oplevelser.

En vidunderlig ferieform med både lidt aktivitet og afslapning. Og rigtig godt egnet for familie- og vennegrupper, som har  forskellige ønsker til ferieugens aktiviteter og afslapning. Du vælger selv og vil alligevel altid være sammen med medrejsende om bord på dit flydende hotel, som er din faste base hele ugen.

Rejsefakta

Denne tur for medlemmer i Ældre Sagen har kun een afgang denne sæson, nemlig 
LØRDAG D. 2.9.2017 med hjemkomst lørdag d. 9.9.2017

Der er inkluderet flytransport T/R fra København. Deltagere vest for Storebælt får kr. 300 i bro rabat

Flytider:
Udrejse fra Kastrup d. 2.9. 14.45         ankomst Zürich  16.35. Herfra bustransfer til Basel.
Hjemrejse fra Frankfurt d. 9.9.16.40    ankomst Kastrup 18.00

Bustransfer til og fra kajpladserne i Basel og Frankfurt.

Du kan også vælge at komme frem og tilbage ved egen transport. Så gives der en kør-selv rabat på kr. 1000 pr. person

Indkvartering

MS Andante har plads til 84 gæster ombord og er helt nyrenoveret i 2008/2009 med flotte, hyggelige saloner, bar og delvist overdækket soldæk.
På denne afgang har Ruby Rejser reserveret kahytter ombord til ca. 25 personer, så man vil opleve dejligt socialt samvær hele ugen både om bord på båden og ude på cykel ruterne. 

Der er kahytter på både hoveddækket og øverste dæk (promenadedækket). Ingen kahytter er beliggende under vandlinien, og der er i alle kahytter indv. regulerbart klima anlæg og vinduer, der kan åbnes. Desuden er alle kahytter udstyret med fritstående senge (ingen køjesenge), toiletbord, eget bad/toilet og farvefjernsyn.
Hvis du ønsker en total ”slapperdag” kan du vælge at blive på båden og nyde sejlturen og de flotte udsigter. Skipper og besætning servicerer dig på alle måder i den hyggelige spise- og opholdssalon med tilhørende bar, eller du kan også vælge at ”slikke” sol på soldækket, mens du lytter til bølgernes beroligende skvulpen.

Man har fuld pension, dvs. morgenbuffet, madpakke/frokost, eftermiddags kaffe og 3-retters middag om aftenen. Hvis man vælger at blive ombord på båden hele dagen, serveres der en let kold anretning til frokost. Sidste aften arangeres der en lidt bedre festmiddag med ekstra social hygge. 

Der kan købes diverse drikkevarer ombord, og som oftest tilbydes der vin til middagen fra det lokale vindistrikt, hvor båden har kajplads. Og så er alle Ruby gæster inviteret til vinsmagning i Breisach, vinregion Baden,  på turens 3. dag.
Men undervejs hele ugen er det helt oplagt at nyde den liflige Rhinskvin i de smukke og kendte vinbyer langs hele strækningen.

Sværhedsgrad og kort

Ialt er cykelstrækningen på ca. 220 km på gode cykelstier og mindre biveje, så turen kan klares af enhver med almindelig kondi.
Dagsetaperne er på ca.20 til 62 km i fladt område med ganske få bakker, som i Danmark og hele tiden langs med floden med skønne udsigter.

Du får tilsendt rutebeskrivelse og praktiske informationer på dansk. Endvidere udleveres et detaljeret cykelkort på tysk eller engelsk, 1 sæt pr. kahyt.

Der informeres hver dag af rejselederen om bord om morgendagens etape, både sværhedsgraden og om de interessante steder, man kommer forbi. Og samtidig har Ruby Rejser sin egen turleder med om bord, som er behjælpelig med oversættelser.

Dagsprogram

1. dag.  Ankomst til Basel
Afrejse med fly fra Danmark. og bustransfer til båden. Check-in på båden mellem kl. 15.00 og 17.00. Båden bliver liggende i Basel natten over, så der er måske tid til en aftentur i havneområdet.

2. dag. Basel- Breisach, cykling ca. 60 km eller afslapning ombord
Denne første dag kan man tage på en af de længere cykeletaper via Bellingen og Neuenburg langs floden. Rejselederen ombord forklarer aftenen før om sværhedsgraden. Men man kan også vælge at blive ombord og nyde landskaberne fra soldækket. Etapemålet er under alle omstændigheder Breisach, en smuk by og lige i centrum af delstaten Badens vinområde med utallige sekt-(tysk champagne) og vinkældre.

3. dag. Breisach – Colmar, ca. 50 km, eller Breisach-Freiburg, ca. 62 km
Båden bliver i dag liggende i Breisach og du har 2 cykelruter, som du kan vælge imellem. Den korte tur igennem vidunderlig natur i Schwarzwald-regionen til Colmar, som er den uofficielle hovedstad for de kendte Alsace-vine. Eller den lidt længere tur på ca. 62 km til Freiburg med flotte bygningsværker, historisk kulturhus på Münsterplatz (torvet) og et herligt bycentrum. Tag evt. toget tilbage til Breisach, det er muligt at få cyklerne med toget. Rejselederen om bord kan give yderligere oplysninger. 
Og så er der arrangeret en tur i vinbjergene med vinbonden og efterflg. vinsmagning. Inkl. i turprisen for alle ruby gæster.

4. dag. Breisach-Rhinau, ca. 42-49 km. Sejlads til Strasbourg (Kehl).
I dag cykler du i Frankrig til den lille by Rhinau, som er beliggende midt i et skønt flodlandskab, præget af pragtfuld natur og grønne vinmarker. I Rhinau går du igen om bord og båden sejler så til Kehl, som næsten er sammenbygget med Strassburg. Og så er der tid til sightseeing på egen hånd i begge disse skønne byer. I Kehl Rådhuset, Weinbrennerhaus og vandtårnet, som er byens vartegn. I Strassburg de smukke bindingsværkhuse med farverig blomsterpragt.

5. dag. Strasbourg (Kehl) –Gambsheim, sejlads og cykling til  Pittersdorff, ca. 40 km
Dagen starter med en smuk sejlads til Gambsheim og herfra starter du på dagens cykeletape, hvor målet er Rastatt-Plittersdorf. Bydelen Rasttatt er i traditionel barock stil med 2 skønne barockslotte, beliggende lige ved naturreservatet ”Raststatter Rheinauge”, og en fantastisk natur venter med sjældne fugle og mange dyr ganske tæt ved denne dags overnatningsby, Pittersdorf. Her tilbydes der en guided bytur.

6. dag. Pittersdorf-Sondernheim sejlads. Cykling til Speyer, ca. 20 km
Igen i dag nyder du en morgensejlads til Sondernheim, hvor der er start på dagens cykeletape igennem et pragtfuldt vinområde i landsdelen Pfalz (Rheinland-Pfalz). Etapemålet er byen Speyer, som går for at være en af Tysklands ældste byer, bl.a. domkirken er et besøg værd. Den hører siden 1981 til UNESCOS kultur mindesmærker. Kulinarisk også en by med godt ry, så nyd f.eks. en af de kendte Pfälzer vine midt i denne gamle, romantiske by med de mange flotte bygningsværker. Mulighed for en guided bytur.

7. dag. Speyer-Heidelberg-Mannheim, ca. 30-60 km.  Til Mainz sejlads.
Ugens sidste dag med en rigtig flot rute til Mannheim. Enten den direkte vej, eller med en lille afstikker til den fantastisk flotte by Heidelberg med en af Tysklands ældste borgruiner højt hævet over byen. Og i Mannheim finder du en af de største og mest velbevarede barok slotsanlæg i verden. Et område her ved Rhinen, som emmer af kultur og seværdigheder. Fra Mannheim nyder du en sidste sejlads med MS Andante til Mainz med de smukt renoverede bindingsværkshuse i den gamle bydelDenne sidste aften venter der en bedre festmiddag efter en uge fyldt med dejlige oplevelser.

8. dag. Check ud efter morgenmaden og bustransfer til Franfurt lufthavn.  Flyrejse retur til Danmark.

Cykler og cykeludstyr

Der er gode lejecykler om bord, 7 gears Uni-sex med lav indstigning og hånd- og fodbremser.

Dertil udleveres en cykeltaske med reparationssæt.

Ønsker du at cykle med hjelm, skal du selv medbringe den, da det ikke er muligt at leje cykelhjelm ombord, men det er ikke noget krav i Tyskland.
Der kan lejes el-cykler, pris pr. uge Euro 165/ kr. 1240. KUN I BEGRÆNSET ANTAL.
Og så fratrækkes beløbet for alm, lejecykel, dvs ekstra for El-cykel kr. 715, som skal være forudbestilt og betalt.

Hvordan kommer man frem

Denne tur med Ældre Sagen er så dejlig nem. da der er flybilletter inkluderet i prisen.  Alt er tilrettelagt med bustranfers til og fra kajpladserne, og vi har en dansk turleder med på hele turen, så man skal kun sørge for at komme til og fra lufthavnen i Danmark.

Gode rejsetider, se under rejsefakta.

Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Vintur på Rhinen fra Basel til Mainz. MS Andante og Ældre Sagen
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Da rejsen er udsolgt har vi sat en ekstra afgang op på Rhinen. Denne gang fra Mainz til Köln med afrejse 9. september. Læs mere om turen her

 

 Prisen inkluderer/pr.person

 • Flytransport med Lufthansa T/R Kastrup
 • Bustransfers til og fra kajpladserne
 • Ophold med helpension som beskrevet
 • Velkomstdrink
 • Kaffe og te om eftermiddagen
 • Cykelleje af 7-gears cykler
 • Daglig kahytsrengøring med skift af sengetøj ved behov
 • Havne- og slusegebyrer
 • Tysk-og engelsktalende rejseleder ombord
 • Vinsmagning og udflugt i vinbjergene
 • Dansk turleder
 • 1 sæt kortmateriale pr. kahyt.

Tillæg:

 • Evt. Leje af el-cykel. kr. 715. Skal forudbestilles og KUN begrænset antal
 • Evt. tilbudte udflugter om bord

Deltager vest for Storbælt får kr. 300 i brorabat
Hvis man vælger egen transport t/r er der en rabat på kr. 1000 pr. person

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og læs om SE-Tours her www.se-tours.de/de

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Tilbage til toppen