INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Vintur på Rhinen og Neckar

Cykelkrydstogt fra Koblenz til Bad Wimpfen, Tyskland

Klassisk sejl- og cykeltur gennem smukke vinområder langs én af Europas længste floder, Rhinen, og gennem Neckardalen med de berømte byer Rüdesheim, Heidelberg og Nierstein. 

In stock
Travel Code
KRG-61

Det kan du glæde dig til

Turen går fra Koblenz til Bad Wimpfen og følger floden Rhinen og den lille charmerende biflod Neckar. Rhinen er en af Europas længste floder, og netop den smalle strækning fra Koblenz til Mainz er utrolig smuk. Overalt ser du borgruiner på de stejle bjergskråninger, hvor floden flyder forbi kendte og smukke steder som Loreleyklippen og Rüdesheim, en af Tysklands mest kendte og populære vinbyer. Her skal man absolut gå en tur i "Drosselgasse" og smage på den gyldne Rhinskvin.
Ved Mainz går turen så videre langs bifloden Neckar til endnu en perle af en by, Heidelberg, og slutter af i middelalderbyen Bad Wimpfen efter en skøn sejlads på den lidt mere intime Neckarflod.
Denne strækning byder på utroligt flotte udsigtspanoramaer, kilometervis af vinbjerge på begge sider af floden, gamle borgruiner og små hyggelige vinbyer med farverige, blomstersmykkede bindingsværkshuse.

Dette er en pakkerejse med flyrejse fra Danmark (Billund eller København), bustransfer til/fra kajpladserne i Koblenz og Badwimpfen, ophold med helpension på båden og leje af gode 7-gears cykler inkluderet i prisen, og der er en Ruby turleder med på hele turen. 

Kort

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse fra København eller Billund. Ankomst til Koblenz
Vi flyver midt på dagen fra København eller Billund direkte til Frankfurt. Herfra kører bussen os til Koblenz, hvor båden MS Patria venter på os. Velkomstdrink med efterfølgende middag. Båden bliver liggende ved Peter Altmeier Ufer natten over, så der er mulighed for at slentre lidt rundt i Koblenz’ gader.

Dag 2. Koblenz – Boppard – Rüdesheim, cykling ca. 46 km.
Tidlig morgen starter første sejlads på en meget smuk flodstrækning til Boppard. Her udleveres der cykler, og vi cykler nu langs venstre flodbred igennem Loreley-dalen, forbi den berømte klippe hvor sagnet fortæller, at søfarende i gamle dage lyttede til sangen og derved ofte forliste. Videre til en af de mest berømte vinbyer langs Rhinen, Rüdesheim, med Bingen på modsatte flodbred. Overnatning ved en af disse to byer. Nyd et glas rhinskvin i en af de utallige udskænkningssteder i byen. En tur igennem Drosselgasse i Rüdesheim må man heller ikke gå glip af denne aften.

Dag 3. Rüdesheim-Mainz, cykling ca. 32-35 km.
I dag kan du vælge din cykelrute enten på venstre flodbred igennem byen Eltville og Niederwalluf, eller på den højre flodbred igennem rolige landskaber forbi landsbyen Budenheim til Mainz-forstaden Mombach. De store byer Wiesbaden og Mainz er næsten sammenvokset på begge sider af floden, som er meget bred her, med udsigt til småøer (også kaldt "auen" i det tyske sprog). I Mainz er der rigtig mange kendte seværdigheder, som f.eks. domkirken, slottet Electors Palace, Citadellet, Gutenbergdenkmal m.m. Og kajpladsen er lige i nærheden af centrum, så det er nemt at gå en tur rundt i byen, før den naturlige træthed melder sig. Overnatningsstop i Mainz.

Dag 4. Mainz- Nierstein, cykling ca. 17 eller 26 km.
Fra Mainz følger vi først cykelstierne igennem byen med de mange maleriske husfacader og dernæst langs med floden, igennem talrige vinmarker, indtil vi kommer til Rhinens største vinby, Nierstein. Frokosten serveres ombord. Om aftenen er der udflugt med traktorkørsel op i vinbjergene. En lokal vinbonde fortæller om vindyrkning, og vi får prøvesmagninger samt aftensmad serveret i vinbondens restaurant. Efter en indholdsrig dag og aften er der igen traktortransport tilbage til vores flydende hotel MS Patria. Hvis ikke man ønsker at tage med på denne udflugt, er der servering af aftensmad ombord på båden.

Dag 5. Nierstein - Mannheim - Heidelberg, cykling ca. 25 km
Dagen begynder med en sejltur forbi den store by Worms til Mannheim, hvor dagens cykeletape påbegyndes. Første del af cykeletapen går igennem byen Lampertheim til den lille, fortryllende, keltiske by Ladenburg, hvor bifloden Neckar løber ud i Rhinen, og hvorfra vi de næste dage følger Neckar-floden. Sidste del af denne dags cykeletape er en kort strækning langs med Neckar til den vidunderlige by Heidelberg, med borgen og torvet, som indbyder til shopping og sightseeing. Overnatningsstop i Heidelberg, hvor der tilbydes en guidet byvandring (tilkøb).

Dag 6. Heidelberg – Eberbach, cykling ca. 34 km.
Når vi har løsrevet os fra den skønne by Heidelberg, går det i dag videre på cykel ind i den smukke Neckardal. Vi har masser af tid til rådighed til at udforske byerne Ziegelhausen og Neckargemünd med de smalle, brostensbelagte gader, gamle husfacader og blomstersmykkede torve med hyggelig torvehandel. Byen Eberbach er etapemål og overnatningsstop, og om aftenen tilbydes der guidet byvandring ifølge med en uniformsklædt nattevægter gennem de smalle gader (tilkøb).

Dag 7. Eberbach – Bad Wimpfen, cykling ca. 45 km.
På ugens sidste cykeletape kommer vi til den pragtfulde borg Burg Hornberg, som virkelig er et besøg værd. Det er en af de smukkeste borge i Neckardalen og siden 1259 hjemsted for biskopperne ”von Speyer”. Ugens sidste etapemål er Bad Wimpfen, en drømmeagtig middelalderby, som tilbage i 1182 var hjemsted for kejser Friedrich Barbarossa. Her suger vi lige den sidste atmosfære til os og nyder den sidste aften ombord på MS Patria.

Dag 8. Efter morgenmaden check-ud og hjemrejse til Danmark.
Vi spiser morgenmad og kører til Frankfurt for at flyve hjem til København og Billund.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Sværhedsgrad

I alt er cykelstrækningen på ca. 230 km på gode cykelstier og mindre biveje, og hele tiden langs med floderne Rhinen og Neckar i fladt terræn. På en enkelt dagsetape ved Eberbach er der lidt mere bakket, men dette kan sammenlignes med bakker i Danmark, som kan klares af enhver. 
Turene er med korte og lette dagsetaper fra 17 til 45 km. 

Der udleveres gode, detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt), så det er nemt at finde vej. Desuden holder bådens rejseleder hver dag informationsmøde på engelsk og tysk omkring morgendagens cykeletape, og den danske rejseleder oversætter for dem der ikke er så gode til det sproglige. Ruby-turlederen tager også med ud på cykelruterne hver dag. Man kan vælge at cykle sammen med den danske turleder eller cykle på egen hånd eller i små grupper. Mange vil gerne følges med turlederen den første dag, men som regel cykler folk mere spredt i løbet af ugen og vælger de ruter, der passer bedst til dem. 

Indkvartering

Du bor hele ugen på MS Patria, en dejlig båd med plads til 68 gæster, fordelt på hoveddæk og øverste dæk. Kahytterne er 7 m2 og praktisk indrettede med 2 senge der står vinkelret på hinanden. Alle kahytter har eget bad og toilet, vinduer (kan åbnes på øverste dæk) og air-condition i kahytterne på hoveddæk.
På øverste dæk finder du en hyggelig opholdssalon med en bar samt panoramavinduer. På hoveddækket finder du spiserestauranten. Derudover har båden et delvist overdækket soldæk med borde og stole, hvor man kan slappe af og nyde de forbipasserende landskaber. 

Cykler og cykeludstyr

På denne tur er en unisex-cykel (damemodel) med 7 gear inkluderet i prisen. Vælg mellem en cykel kun med håndbremser eller fod- og håndbremser. 
Det er også muligt at leje elcykel (begrænset antal - book i god tid). 
Sammen med cyklen udleveres en vandafvisende cykeltaske. 
Ved bestilling skal du oplyse din højde, så vi kan reservere en cykel i den rigtige størrelse til dig. 
På denne rejse er det ikke muligt at medbringe egen cykel. 

Ønsker du at cykle med hjelm, skal du selv medbringe den, da det ikke er muligt at leje cykelhjelm ombord. Det er dog ikke noget krav i Tyskland.

Hvordan kommer jeg frem?

Inkluderet på denne rejse er fly fra København eller Billund til Frankfurt tur/retur og bustransfer fra Frankfurt lufthavn til bådens kajplads tur/retur. 

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 38: Startdato 18.09.2021 varighed 7 nætter

Udsolgt
Praktiske Informationer

 Prisen inkluderer:

 • Flyrejse fra Billund eller København t/r
 • Bustransfer til og fra kajpladserne
 • Ophold i valgte kahytstype
 • Helpension som beskrevet
 • Velkomstdrink
 • Kaffe og te om eftermiddagen
 • Leje af cykel med 7-gears cykler
 • Daglig kahytsrengøring med skift af sengetøj ved behov
 • Havne- og slusegebyrer
 • Tysk-og engelsktalende rejseleder ombord
 • Dansk turleder
 • 1 sæt kortmateriale pr. kahyt.

Tillæg:

 • Evt. Leje af el-cykel. Begrænset antal; skal forudbestilles i god tid 
 • Evt. tilbudte udflugter ombord

Gå til toppen af siden

Loading...