INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykelrejserne fra Middelhavet til Adriaterhavet

Coast to Coast

Det er vores mest populære destination inden for cykelrejser, og er med årene blevet en klassiker. 

10.998,00 kr
In stock
Travel Code
COL-028
Det kan du glæde dig til

Hvad enten du ønsker at køre på de franske veje øst/vest fra Middelhavet til Atlanterhavet, eller vest/øst fra Atlanterhavet til Middelhavet vil du helt sikkert få nogle cykeloplevelser, du aldrig vil glemme.

Alene den fascinerende natur er helt i særklasse, men også de mange kendte stigninger fra Tour de France og Vuelta a Espagna giver en følelse af at være i et med naturen og stjernerne, på en måde der måske kun opleves i Pyrenæerne.

Bjergene her er anderledes end Alperne, de er grønnere, og man kommer helt tæt på dyrelivet. Det er ikke usædvanligt, at møde heste, køer eller lamaer på vejen, mens det andre gange er fårehyrden driver sine dyr til friske græsarealer.

Mange af stigningerne på ruten behøver ikke nærmere præsentation, de har indprentet sig på nethinden, når vi i Turen eller Vueltaen har fulgt de store slag i Pyrenæerne. Det er et must for cykelentusiaster, at prøve kræfter med disse legendariske bjerge, beliggende på grænsen mellem Frankrig og Spanien.

Det er dog ikke kun cykelområdet i Pyrenæerne, der er helt fantastisk, de mange små hyggelige bjergbyer er med til at gøre oplevelsen komplet, gastronomien byder på lækre oste, paté og god vin, hvilket sætter lidt ekstra krydderi på turen.

De klassiske stigninger er altid er med på ruten, men vi bestræber os på, hele tiden at finde nye mere ukendte islæt, så selv hvis du før har kørt C2C er det ikke den samme tur du vil opleve, og har du kun kørt den ene vej vil du opleve turen helt anderledes fra den modsatte side.

Afhængig af hvilket hold du vælger, er de planlagte dagsetaper fra 65-145 km. Turens længde er mellem 650- 800 km, og der køres mellem 10.000-18.500 højdemeter. Vi inddeler i 2-3 hold efter niveau og der vil være en kompetent guide på hvert hold.

Information om turen

I uge 35 starter vi ved middelhavet og inden længe kommer de første rigtige bjerge til syne Col d’Aussieres og Col de Saint Louis, ikke de længste stigninger, men det er god opvarmning til de store udfordringer de kommende dage.

Herfra kommer bjergene som perler på en snor. Portet d’Aspet, hvor vi holder ind og mindes Fabio Casertelli, Col de Mente og ikke mindst Col de Peyresourde, hvor der skal spises pandekager, inden nedkørslen til Saint Lary.

Hvis man kan snakke om en kongeetape, er det dagen efter, Col d’Aspin og Tourmalet, måske de mest legendariske Tour stigninger overhovedet, og for de rigtig hårde er også Luz Ardiden på menuen. Uanset hvor mange gange man har kørt over Tourmalet er der noget mytisk over det bjerg. Fra toppen af Aspin kan man se Tourmålets top og hvad der venter lige om hjørnet. Hvis vejret tillader det, er der frokost i det grønne helt tæt på toppen. I baren på toppen er der udstillet cykler fra de tidlige år Touren lagde vejen over Tourmalet, de vidner om de ufattelige udfordringer datidens gamle Tour-helte måtte gå igennem.

Fra toppen af Tourmålet går den nedad til hotellet i Argeles Gazost, hvis ikke lige det fantastiske bjerg Luz Ardiden også er på menuen.

Udsigten fra hotellet, for os danskere helt unik, vi ser direkte op på Hautacam, bjerget hvor Riis på den store klinge endegyldigt skubbede Indurain af Tour-tronen. Vi har normalt hviledag her, så en tur op ad dette legendariske bjerg er oplagt.

Argeles Gazost ligger smukt kun 500 meter fra starten af Col de Soulor og Col d’Aubisque. Der findes mange fantastiske stigninger i Europa, men turen over de to stigninger er måske den smukkeste, specielt den snoede bjergvej fra Soulor til Aubisque giver gåsehud. Dyrelivet er helt fantastisk med både lammegribbe og ørne.

Vejen ud til havet ved Bayonne er et farvel til Pyrenæerne, der slutter med Aubisque. Turen er dog alligevel ret krævende, det går op og ned hele dagen, ikke de store stigninger men alligevel. Vi tager måske er der en afstikker ind i det baskiske område, hvor stejle Col Bagagui og Col de Burdincurutcheta tapper os for de sidste kræfter.

En uges strabadser er så småt ved at være slut, og tæerne kan endelig dyppes i Atlanterhavet.

Indkvartering

Vi skal bo i delt dobbeltværelser på små lokale hoteller med halvpension. Frokosten nydes ude på ruten for egen regning.

Sværhedsgrad 4

Dette er en krævende tur, hvor vejene kan være af blandet kvalitet, og lidt grusveje kan forekomme. Deltagerene må derfor have en god kondition og være udholdende. 

Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Coast to Coast
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Bemærk venligst, at vi i uge 35 cykler fra Øst mod Vest  

Inkluderet i prisen: 

  • Ophold i delt dobbeltværelse
  • Cykeltransport
  • Fly transport tur-retur samt bustransfer
  • Indkvatering i delt dobbeltværelser
  • Halv pension (Morgenmad & aftensmad)
  • Følgebil
  • Kompetente guider

Transport:

Fly - nærmere info kommer

.


Der tages forbehold for uforudsete ændringer undervejs. 

Gå til toppen af siden