INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Coast to Coast - Fra Atlanterhavet til Middelhavet

REJS I UGE 35 – SVÆRHEDSGRAD 3 OG 4

Tag med til vores mest populære cykelrejse, der er blevet en vaskeægte klassiker.  Prøv kræfterne af i de legendariske bjerge i Pyrenæerne og kom tættere på naturen. 

In stock
Travel Code
COL-028

Det kan du glæde dig til

Denne rejse er et must for cykelentusiaster, der vil prøve kræfter med de legendariske bjerge i Pyrenæerne beliggende på grænsen mellem Frankrig og Spanien. Hvad enten du ønsker at køre på de franske veje øst/vest fra Middelhavet til Atlanterhavet, eller vest/øst fra Atlanterhavet til Middelhavet vil du helt sikkert få nogle cykeloplevelser, du aldrig glemmer. I 2022 går ruten fra Bayonne i vest til Perpignan i øst, hvor den fascinerende natur er helt i særklasse. Ruten har mange af de kendte stigninger fra Tour de France og Vuelta a Espana, som giver en følelse af at være ét med naturen og stjernerne, på en måde der måske kun opleves i Pyrenæerne.

Bjergene er helt anderledes her end i Alperne. De er betydeligt grønnere, og du kommer helt tæt på dyrelivet. Det er ikke usædvanligt at møde heste, køer eller lamaer på vejen, mens du andre gange kan hilse på fårehyrden, der driver sine dyr til friske græsarealer. Mange af stigningerne på ruten behøver ikke nærmere præsentation, men har indprentet sig på nethinden, når vi i Touren eller Vueltaen har fulgt de store slag i Pyrenæerne. Det er dog ikke kun cykelområdet i Pyrenæerne, der er helt fantastisk. De mange små hyggelige bjergbyer er med til at gøre oplevelsen komplet, og gastronomien byder på god fransk mad, paté og god vin, hvilket sætter lidt ekstra krydderi på turen. 

De klassiske stigninger er altid med på ruten, men vi bestræber os på hele tiden at finde nye og mere ukendte steder. Så selv hvis du før har kørt Coast to Coast er det ikke den samme tur du vil opleve, hvis du tilmelder dig igen, og har du kun kørt den ene vej vil du opleve turen helt anderledes fra den modsatte side.  

Vi kører turen på 3 forskellige sværhedsgrader. Vi inddeler os i 2-3 hold efter niveau, og der vil være en kompetent guide på hvert hold.  

Afhængig af hvilket hold du vælger, er de planlagte dagsetaper fra 86-145 km. Turens samlede længde er mellem 620 - 820 km, og der køres ialt mellem 10.000-18.500 højdemeter. Du kan hver dag frit vælge hvilket hold du vil køre med. 

Col de Marie Blanque, Col d´Aubisque, Col du Soulor, Hautacam, Col des Bordéres, Col du Tourmalet, Col d´Aspin, Horquette,  Col de Val Louron-Azet, Col de Peyresourde. Ka’ du genkende navnene? Det er alle sammen kendte stigninger – som ligger lige på eller ved vores rute. Mon ikke vi kommer til at stifte bekendtskab med de fleste af dem? Jo det gør vi!

Dagsprogram

Dag 1 (Afrejse):
Afrejse fra København til Biarritz. Vi transporteres i bus til vores hotel i Bayonne – og gør cyklerne klar til første etape.
 

 

Dag 2:
Vi cykler fra Bayonne til Oloron. Mellem 87 og 154 km og 1.800 – 2.800 hm.
 

 

Dag 3:
Turen går i dag til Argeles Gazost – og bringer os forbi Col de Aubisque. Etaper mellem 88 og 126 km med 2.100-3.800 hm.
 

 

Dag 4: 
Vi skal til Bagneres, og kommer forbi Tourmalet og Col de Aspin, og måske også Luz Ardiden. Etaper mellem 108 og 125 km med 2.400 – 3.500 hm
 

 

Dag 5: 
Turen går videre til Lorp Sentaraille – og vi skal stifte bekendtskab med Col de Peyresourde, Col de Portet Aspet. Turene er mellem 87 og 115 km med 1.450 – 2.600 hm.
 

 

Dag 6:
Vi kører til Quillan – og vi forlader de allermest ikoniske bjerge. Turene denne dag er mellem 125 og 164 km med 2.000 og 3.500 hm.
 

 

Dag 7:
Er den sidste etape på turen tværs over Frankrig fra Atlanterhavet til Middelhavet og byder på mellem 113 og 130 km og 1.200 – 1.700 hm. De sidste 40-50 kilometer af turen er næsten ”pandekage flade.” Vi når, efter en fantastisk uge, frem til Middelhavet og har nu lagt Pyrenæerne bag os.  

Vi afslutter ugen i Perpignan – med god mad og en hyggelig aften. 

 

Dag 8 (hjemrejse): 
Hjemrejsedag. Vi flyver hjem til Danmark igen.
 

 

** der tages forbehold for ændringer i ruten. 

Kort over rejsen

Coast to coast 2022 ruten

Kortet er vejledende og indeholder ikke præcise angivelser 

De endelige ruter offentliggøres ca. 14 dage før afgang.

Indkvartering

Undervejs bor vi på nøje udvalgte lokale hoteller med halvpension.

(NB!! der tages forbehold for ændring af hoteller / målbyer) 
 

Frokosten nydes ude på ruten for egen regning. 
 

De færdige ruter offentliggøres ca. 1-2 uger før afgang. 

Sværhedsgrad 3-4

Dette er en tur, der henvender sig til dig, der er aktiv og ambitiøs motionscyklist, og som holder af at gi’ den gas på landevejen og ikke mindst bjergene sammen med andre, og som stadig værdsætter fællesskabet før, under og ikke mindst efter dagens cykelture. Du kører helt sikkert længere ture og vil også gerne have lidt ekstra højdemeter i benene. Du er klar til at udfordre dig selv flere dage i træk. 

Du får mest ud af turen, hvis du før afgang har kørt ca. 3500 træningskilometer ca. 8 måneder i forvejen. 

Ruterne vi kører, kan enkelte steder have strækninger hvor kvaliteten af asfalten er under middel, og der kan forekomme enkelte stykker med grus. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 35: Startdato 27.08.2022 varighed 7 nætter

Udsolgt
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer: 

 • Flytransport fra København t/r
 • Transfer mellem lufthavn og hotel t/r
 • 7 nætters ophold på hotel inkl. halvpension 
 • Cykeltransport t/r
 • Rutinerede cykelguider 
 • Daglige ruter fordelt på 2-3 hold og sværhedsgrader 
 • Aflåst rum til cykelopbevaring på hotellerne 
 • Bagagetransport mellem hotellerne 
 • Evt. hotelskatter 

   Prisen inkluderer ikke: 

   • Frokost 
   • Drikkevarer 
   • Afbestillingsforsikring (6% af rejsens pris) 
   • Evt. drikkepenge 

   Cykeltransport: 
   Cyklerne pakkes i papkasser som udlånes af os. Du modtager kassen ved cykelaflevering. Du skal afmontere pedalerne samt forhjul på din cykel. Hjul pakkes i hjulpose og må ikke indeholde andet en selve hjulet, samt evt. pedaler. Cyklerne transporteres i kassevogn eller med lastbil. Bagagerummet er altid aflåst når der transporteres cykler i biler. Vi benytter "anonyme" biler, så det ikke er tydeligt, hvad bilerne indeholder.  

   VIGTIGT 
   Husk at mærke din cykel og forhjul med navn, indkvarteringssted og telefonnummer.  

   Bemærk venligst: din cykel er forsikret mod biluheld.  
   Sørg alligevel for at have en forsikring, der dækker transportskader og rejser med cykel i udlandet, hvis der mod alle hensigter skulle komme en skramme. 

   Læs mere om cykeltransport og tidsskema for opsamling af cykler ved at følge dette link til cykeltransport. 

   Aflevering af cykler på andre steder og tidspunkter end nævnte, er ikke muligt. 
   OBS !! Vi tager forbehold for ændring af sted og tidspunkter 

   Minimumstilslutning: 
   Deltagerantal er minimum 18 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser. 

   Deleværelse:
   Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.


   Gå til toppen af siden