INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Norditaliens skønhed fra cyklen

Comosøen til Adriaterhavet

Vi er super glade for at kunne tilbyde denne fantastiske tur rundt i Norditalien. Start ved den smukke Comosø og derfra ind i Dolomitterne, for at slutte ved havet nær Venedig.

10.998,00 kr
In stock
Travel Code
COL-029
Det kan du glæde dig til

Norditalien er kendt for sit fantastiske cykelområde, men der bydes også på gastronomiske og kulturelle oplevelser. På turen kommer vi igennem fire regioner (Lombardiet, Sydtyrol, Trentino Alto Adige og Veneto). Alle italienske regioner, men som adskiller sig fra hinanden ved sprog, mad og kultur.
Lombardiet og Veneto er typiske italienske områder, hvor der tales italiensk og spises pasta, hvorimod Sydtyrol er tysktalende og med et køkken, som minder om det vi kender fra Østrig. Det betyder stor variation i det sprog og den kultur, vi møder på hotellerne om eftermiddagen. Vi starter Ved Comosøen i Morbegno.
Det er en tur, der byder på mange kendte stigninger fra Giroen, men også ukendt terræn, der ofte benyttes i de italienske klassikere som Lombardiet Rundt. 

Program for turen

Dag 1
Vi lander efter den korte bustransfer fra Milano lufthavn i  Valle Brembana og hovedbyen her: Morbegno. Den store dal som overordnet hører til Valtellina regionen er et dejligt naturområde. Der producres her god rødvin, oste og ikke mindst den kendte Bresaola (lufttørret saltet oksefilet). En anden specialitet her som man næsten må prøve er Pizzoccheri ! Det er en unik varm pasta egnsret lavet af  boghvedemel, kål, kartofler og ost. Morbegno er indgangen til de højere bjerge, hvor mange af de lokale cykelryttere fra Bergamo elsker at træne og mange danske cykelryttere har gennem tiderne været i Morbegno, da det tidligere var et område mange klubber afholdt de årlige træningslejre. Vi bor selvfølgelig på hotel La Ruota 

Dag 2-4
Ruten fra Morbegno varierer hvert år med hvilke stigninger fra Dolomitterne vi har på progrannet. Derfor er det absolut en mulighed at deltage igen og igen, og stadig blive udfordret med nye stigninger der ikke var med sidst. I 2017 kørte vi østpå blandt andet over Aprica, Passo Tonale, Passo Mendola, San Lugano og Passo Pordoi inden hviledagen i Arabba, mens deltagerne på 2018 udgaven kørte nordpå fra Morbegno over Teglio, Mortirolo fra Tovo siden, Bormio 2000 og Passo Stelvio.Efter 2. køredag bor vi ofte i området omkring Bolzano.Vi er nu i regionen Trentino-Alto Adige også kaldet Südtirol. Vi er i den tysk talende del af Italien og regionen er kendt for deres kæmpe arealer med æbletræer og vinranker. Det er her A22 motorvejen forbinder Tyskland og Østrig med resten af Italien via Brennerpasset.

Dag 5
Dag 5 er hviledag. De der har lyst kan køre Sella Ronda på hviledagen. Det er en utrolig smuk oplevelse på godt 55 km og med fire fantastiske stigninger – Passo Pordoi, Passo Sella, Passo Gardena og Passo Campolongo. Der ligger flere gode pizzeriaer langs ruten, så det er oplagt at spise frokost på turen. Hvis de 55 km ikke er nok, kan turen forlænges med Valparola og Falzarego.

Dag 6
Efter hviledagen køres de sidste egentlige stigninger i Dolomitterne. Det kan være Passo di Falzarego og Passo Giau hvor især den sidste har tocifrede stigningsprocenter. Efter nedkørslen fra Passo Giau går det gennem et smukt landskab med kurver og tunneller til Belluno. Det kan også være Passo Fedaia op forbi de store inddæmmede vandreservoirs samt Dolomitternes højeste bjerg Pala di San Martino mere kendt som Marmolada (3343moh).

Dag 7
Herefter er de høje bjerge lagt bag os, men de skimtes stadig i baggrunden. Vi kommer nu til det ægte Italien, hvor der overnattes på Park Hotel Villa Carpenada. En gammel biskopbolig fra 1675, der er unikt indrettet i datidens originale stil. I denne del af Italien er temperaturen højere, så den liflige og boblende hvidvin Prosecco, der produceres her i området, er et populært indslag under middagen.

Dag 8
Sidste etape på turen har en velkendt udfordring, samt den store nyhed Monte Grappa. Først på dagen rammer vi Passo San Boldo. Dette bjergpas har en af de smukkeste bjergveje der findes. Siden romertiden har handelsvejen gået over denne bjergtop. Under første verdenskrig havde østrigerne behov for at kunne transportere krigsmateriel ned til Po-sletten og konstruerede derfor en vej med tunneller i kurverne og en jævn stigningsprocent, så de tunge køretøjer kunne passere San Boldo. Et skue vi nyder i dag, når man står og venter på grønt lys ved en af tunnellerne. Sidste del af dette års rutes kører vestpå, gennem fladt terræn med mange vinmarker og fabrikker med kendte mærker indenfor cykelsporten. Man bemærker at regionen her er en af landets rigeste. På denne etape skal vi også over Croce d´Aune, som er kendt af alle cykelfans, da det var her Tullio Campagnolo siges at have opfundet hurtigspændet i forsøget på at skifte hjul under en Giro etape.
Til sidst skal vi over dette års store nyhed, Monte Grappa i 1745m højde. Under 1. og 2. verdenskrig udspilledes her store krigsslag og det store Militære Monument lige inden toppen er bestemt et besøg værd. Her hædres og mindes over 12000 soldater fra datidens krige med hver deres store hvide mindesten.

Sidste dag bor vi i selveste Bassano del Grappa. En gammel by tilbage fra det 2. århundrede. Byen emmer af kultur og historie, og er også i cykel sammenhæng meget kendt især for banecykling. VM i banecykling blev holdt her i 1985, med vor egen Hans Henrik Ørsted som vinder i individuelt forfølgelsesløb. Der køres også årligt en stor mængde af Grand Fondo løb herfra.

Sværhedsgrad 3-5

Med dagsetaper der skifter mellem cykling i kuperet terræn med få stejle stigninger og til svære stigninger og muligheden for dårlige veje, svinger sværhedsgraden for denne tur fra middel til meget krævende. Deltagerne må derfor være erfarne cykelryttere med en virkelig god kondition og udholdenhed. 

Indkvartering

Vi skal bo i delt dobbeltværelse på små lokale hoteller med halvpension.

Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Comosøen til Adriaterhavet
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

  • Ophold i delt dobbeltværelse
  • Cykeltransport
  • Fly transport t/r samt bustransfer
  • Indkvatering på gode hoteller
  • Halv pension (Morgenmad, let frokost i det fri og aftensmad)
  • Følgebil
  • Kompetente guider

 Der tages forbehold for uforudsete ændringer undervejs.

Bemærkninger:
Afhængig af hvilket hold du vælger, er de planlagte dagsetaper fra 65-145 km. Turens længde er mellem 600-800 km, og der køres mellem 10.000-18.500 højdemeter. Vi inddeler i 2-3 hold efter niveau og der vil være en kompetent guide på hvert hold.


Transport

Vi rejser frem og tilbage med fly. 

Turen er inkl. flytransport t/r, bustransfer og transport af din cykel og bagage.

Indkvarteringerne er på gode hoteller med halvpension, let frokost, følgebil og kompetente guider.

Gå til toppen af siden