Dag 11 - Sydgående Udflugter

Vi anbefaler alle vores gæster at forhåndsbestille udflugter da en del af udflugterne har begrænset kapacitet. Det er kun restpladserne der sælges ombord. Der står en kode ud for hver udflugt f.eks. 11A, hvor 11-tallet står for den dag udflugten finder sted dvs. på dag 11. På den sydgående rejse fra Kirkenes starter rejsen således på dag 8. Priserne er kun gældende ved forhåndsbestilling.

Klik her for at se priser på udflugter - gælder for afrejse 01.04.2024


Oversigt:

Trondheim med Nidarosdomen med Hurtigruten - Ruby rejser Nidarosdomens skjulte rum med Hurtigruten - Ruby Rejser Atlanterhavsvejen med Hurtigruten - Ruby Rejser

11A Trondheim med Nidarosdomen

jan, feb, mar, apr, maj, jun,
jul, aug, sep, okt, nov, dec

11B Nidarosdomens skjulte rum

jan, feb, mar, apr, maj, jun,
jul, aug, sep, okt, nov, dec

11C Atlanterhavsvejen (Kristiansund)

apr, maj, jun, jul, aug, sep

Bergstatt - storslået marmormine - Ruby rejser

11E Bergstatt: Storslået marmormine

sep, okt, nov, dec, jan, feb, mar, apr


11A TRONDHEIM MED NIDAROS DOMKIRKE

Kom med på opdagelse i middelalderbyen og med guidet rundvisning i domkirken
 

11A Trondheim med Nidarosdomen - Ruby Rejser

Højdepunkter på rejsen

  • Besøg Nidarosdomkirken
  • Oplev Trondheims historie

Selvom Trondheim i norsk målestok er en storby, har byen formået at bevare meget af den charme og intimitet, som man oplever i en lille by. Men Trondheim byder også på kontraster. Her kan du se klosterruiner, farverige husrækker på bryggen, imponerende træbygninger og den smukke bro, som blev bygget i 1861. Trondheim er også verdenskendt for at sit forsknings- og uddannelsesmiljø, moderne idrætsanlæg, pulserende natteliv og mange servicetilbud.

På turen tager vi forbi “Udsigten”, hvor vi tager et fotostop. Undervejs på turen vil vi fortælle om Trondheim. Turen går videre til Norges nationalhelligdom – den berømte Nidarosdomkirke. Den enorme bygning med sine smukke gotiske detaljer og udsmykninger blev påbegyndt i 1070 og er bygget over Olav den Helliges grav. Af mange betegnes domkirken som Norges smukkeste kirkebygning. I domkirken vil der være en guidet rundvisning.

Vigtig information

Transport: Bus

Påklædning: Gode sko

Diverse: Fotografering er ikke tilladt inde i Nidarosdomkirken.

Niveau: 1

Varighed: 2 timer
Datoer: 1. januar – 31. december

11B NIDAROSDOMENS SKJULTE RUM

Rejs tilbage i tiden og udforsk skjulte rum og hemmelige kamre dybt inde i Trondheims gamle Nidarosdom, Norges nationalhelligdom. Kun forbeholdt Hurtigrutens Platinum-gæster.
 

11B Nidarosdomens skjulte rum

Højdepunkter på rejsen

  • Besøg Nidarosdomen, Norges nationalhelligdom.
  • Se skjulte kamre inde i domkirken.
  • Udforsk Norges største samling af middelalderlige gravsten.

Denne æstetisk smukke domkirke er bygget over Sankt Olavs grav. Sankt Olav var Norges skytshelgen, som bragte kristendommen til de hedenske vikinger og har været en central del i byens og landets historie i næsten et årtusinde. Inde i kirken kan man ikke undgå at blive helt imponeret over den romanske og gotiske arkitektur med dens høje hvælvinger, slanke søjler og smukke ornamenter. Du får en unik mulighed for at komme på opdagelsestur til domkirkens skjulte kamre. Nede i kælderen kommer vi gennem kryptens dyster gange og udforsker Norges største samling af middelalderlige gravsten. I kontrast til den mørke krypt kan du også klatre op ad den stejle, snoet trappe og ind til de fortryllende og guddommelige kapeller fra det 12. århundrede. Snyd ikke dig selv for denne betagende oplevelse i den smukke Nidarosdom, der engang var hele Skandinaviens religiøse centrum.

Vigtig information

Beklædning: Behagelige sko. Stejle og smalle trapper i Nidarosdomen. Kun for Hurtigrutens Platinum-gæster.
Transport: Minibus
Måltider på turen: Ingen
Fysisk niveau for at deltage på udflugten: 2 – Udflugten er for de fleste, men kræver nogen fysisk anstrengelse. Indebærer moderat fysisk aktivitet på relativt jævnt underlag og let terræn. Passer ikke til gæster med nedsat mobilitet.

Varighed: 2 timer 
Datoer: 1. januar – 31. december


11C ATLANTERHAVSVEJEN (KRISTIANSUND-MOLDE)

Oplev Atlanterhavsvejen – vejen der strækker sig over otte broer i naturskønne omgivelser
 

11C Atlanterhavsvejen

Højdepunkter på rejsen

Denne berømte vej, som strækker sig snoende med sine 8,2 kilometer gennem naturskønne omgivelser med otte broer, er en af Norges mest besøgte turistmål. Vores tur starter med en kort sightseeing i klipfiskebyen Kristiansund, før vi tager videre til Averøy. Vi tager forbi Kvernes stavkirke, som menes af være blevet bygget i første halvdel af 1300-tallet. Kirken, der er af den såkaldte “møretype” har en fantastisk flot beliggenhed og er rigt udsmykket. Vi tager også ind forbi Bjartmars Favorittkro, hvor husets specialitet serveres: Bacalao lavet af lokale råvarer. Derfra går turen videre ad Atlanterhavsvejen og afsluttes med en kort sightseeing i Molde. Molde fik navnet “Blomsternes by” af forfatteren Henrik Ibsen – i dag er byen kendt som “Rosernes by”.

Vigtig information

Transport: Bus

Forplejning: Bacalao, brød, karamelbudding, kaffe/te

Påklædning: Gode sko, varmt tøj
Udflugten gennemføres ikke på følgende dato i 2022: 17. maj

Niveau: 1

Varighed:     4 timer 30 minutter
Datoer: 11. maj – 10. september       

11E BERGTATT MARMORMINE

11E Bergtatt marmormine

Højdepunkter på rejsen

  •  Sejltur på krystalklar sø med besøg i marmormine
  •  Velsmagende suppe lavet af lokale råvarer
  •  Sightseeing i kystbyen Molde

En udflugt der starter i Kristiansund og ender i Molde. Vi tager dig med på en guidet bus tur til Bergtatt, der er en arbejdende marmor og kalkstensmine.

Vi kører fra Kristiansund mod Eide, hvor vi mødes med vores vært, der følger os til indgangen til minen. Vi får en sikkerhedsdemonstration før vi udstyres med hjelme og redningsveste. Vi går ombord til en uforglemmelig tur på en oplyst krystalklar sø. På vejen skal vi selvfølgelig smage på vand der er taget direkte fra en klippevæg. Vi glider langsomt ind til den store hall hvor der er dækket op med starinlys. Vi skal her spise en grønsagssuppe lavet af lokale ingredienser. Vi afslutter besøget med at se en film om minen. Når vi er kommet til Molde så er der en kort tur rundt forinden vi mødes med skibet igen.

Praktisk information

Transport: Bus (og sejlads)

Forplejning: Suppe

Påklædning: Varme sko og varmt tøj.

Niveau: 2: Udflugten er for de fleste, men kræver nogen fysisk anstrengelse. Indebærer moderat fysisk aktivitet på relativt jævnt underlag og let terræn. Passer ikke til gæster med nedsat mobilitet. Landgang med tenderbåd. Adgang til og fra tenderbåd er ikke handikapvenlig.

Varighed: 4 timer 30 minutter
Datoer: 15. september til 30. april