Dag 10 - Sydgående Udflugter

Loading...

Vi anbefaler alle vores gæster at forhåndsbestille udflugter da en del af udflugterne har begrænset kapacitet. Det er kun restpladserne der sælges ombord. Der står en kode ud for hver udflugt f.eks. 10B, hvor 10-tallet står for den dag udflugten finder sted dvs. på dag 10. På den sydgående rejse fra Kirkenes starter rejsen således på dag 8. Priserne er kun gældende ved forhåndsbestilling.

Klik her for at se priser på udflugter - gælder for afrejse 2021  

Oversigt

UNESCO-vegaøerne med Hurtigruten - Ruby Rejser Det norske lakseeventyr med Hurtigruten - Ruby Rejser

10B UNESCO Vega-skærgården

jun, jul, aug, sep

10C Det norske lakseeventyr

jan, feb, mar, apr, maj, jun,
jul, aug, sep, okt, nov, dec


10B UNESCO Vega-skærgården (Sandnes-Sjøen-Brønnøysund)

Vegaøerne – Oplev det fantastiske kulturlandskab, som er på UNESCO’s Verdensarvsliste

10B Vegaøerne

Højdepunkter på rejsen

  • UNESCO verdensarvområde.
  • Indblik i det lokale landsbyliv
  • Lær om edderfugle

Vegaøerne består af 6000 øer og er blevet skrevet på UNESCO’s Verdensarvsliste i 2004. Øgruppen ligger lige mellem Sandnessøen og Brønnøysund.

På Vegaøen får du et spændende indblik i livet i øfolkets liv ved de tidligere ægge- og dunsamlepladser. Fra Sandnessøen sejler vi gennem øriget Vesterøen, før vi ankommer til fiskerihavnen Nes, som ligger på hovedøen Vega. Vi går i land her og besøger E-huset, der er et museum. Museet om edderfugle dokumenterer den enestående tradition med at have edderfugle som husdyr. Du vil her få et indblik i edderfuglelandskabet med den spændende og farverige rede-arkitektur. Dunrensning vil også blive demonstreret. På Nes er der en kystcafé og en verdensarvsudstilling i et velbevaret bygningsmiljø, som giver rammerne om edderfuglenes spændende historie. Fra Nes går turen videre gennem Vegas skærgård til Brønnøysund, hvor vi igen går om bord på Hurtigruten.

Vigtig information

Transport: Båd

Påklædning: Gode sko, varmt og vindtæt tøj

Niveau: 2 – Moderat fysisk aktivitet med relativt jævnt underlag og let terræn, men stejl trappe til E-huset. Passende for de fleste.

Varighed: 4 timer
Datoer: 10. juni – 9. september

10C Det norske lakseeventur (Brønnøysund)

Lær omkring opdræt af laks

10C Det norske lakseeventyr

Højdepunkter på rejsen

  • Lær om moderne laksefiskeri
  • Prøv et undervandskamera
  • Smag frisk laks fra de norske have

En af verdens største eksportører af fisk og mad fra havet er Norge. Der serveres hver dag mad fra de norske farvande til 37 millioner mennesker i hele verden. Den frugtbare kyst og det kolde og klare vand giver gunstige forhold for miljøvenligt og ansvarligt havbrug.

Udflugten starter fra Nrønnøysund med en bysightseeing i bus, inden vi krydser den fascinerende Brønnøysund-bro og fortsætter turen til Toft og Norsk Havbrukssenter. Du får her et indblik i opdræt og miljøet omkring opdrætsanlæggene. Her er tusinde af laks, og du får at se, hvordan de lever og spiser. Du kan også selv prøve at fodre fiskene og på den måde lære om moderne havbrug. Centeret tilbyder også gæsterne undervandskamera, en smagsprøve på laks og dygtige guider, som viser rundt på udstillingsanlægget.

Vigtig information

Transport: Bus

Påklædning: Gode sko og varmt tøj
Der bliver en prøvesmagning af laks

Varighed: 1 time 15 minutter
Datoer: Hele året