Dag 2 - Nordgående Udflugter

Herunder kan du læse uddybende om udflugternes indhold. Vi anbefaler alle vores gæster at forhåndsbestille udflugter, da en del af udflugterne har begrænset kapacitet. Det er kun restpladserne, der sælges ombord. Der står en kode ud for hver udflugt f.eks. 2B, hvor 2-tallet står for den dag udflugten finder sted dvs. på dag to. Priserne er kun gældende ved forhåndsbestilling.

Klik her for at se priser på udflugter - gælder for afrejse fra 01.04.2024 - 31.03.2025


Oversigt: 

550x235-geiranger-panorama-1 Aalesund_Leslie_A_Kelly Atlanterhavsparken_HaraldMValderhaug

2B Geiranger med Trollstigen Pas

juni, juli, aug

2C/2E Jugend vandretur i Ålesund

sep, okt, nov, dec, 
jan, feb, mar, apr, maj

2D Atlanterhavsparken og Aksla

jan, feb, mar, apr, maj, nov, dec

2g-vandretur ved Hjorundfjorden besoeg-i-en-saeterhytte-hjorundfjorden

2F En smag af Norge, Hjørundfjorden

sep, okt

2G Fjeldvandretur Hjørundfjorde

sep, okt

2H Vandretur med besøg på en fjeldgård

sep, okt

Udflugter til rejsen med Hurtigruten

2J Hjørundfjorden, Geiranger og Ålesund

okt

2K Kajaktur i Ålesund 

jan, feb, mar, apr, maj

 2L Alnes fyr

nov, dec, jan, feb, mar, apr, 
maj, jun

2M Frilandsmuseet Sunnmøre

nov, dec, jan, feb, mar, apr, 
maj, jun

2N Romsdalgondolen 

nov, dec, jan, feb, mar, apr, 
maj, jun

 


2B GEIRANGER MED TROLLSTIGEN (GERIANGER-MOLDE)

Velkommen til verdens mest uberørte rejsemål – Geiranger med Trollstigen-passet!
 

Geirangerfjorden med Trollstigen med Hurtigruten - Ruby Rejser

Højdepunkter på udflugten:

 • Oplev Geiranger der er på UNESCOs verdensarvsliste
 • Smuk udsigt, som vil tage pusten fra dig.
 • Oplev fjord og fjelde 
 • Spændende køretur langs Trollstigens hårnålesving
 • Besøg Gudbrandsjuvet
 • Middag på kvalitetshotel i Molde

I dag har du mulighed for at opleve Geirangerfjorden fra oven. Fjorden er omgivet af høje fjelde, vilde vandfald og frodig vegetation, hvorfor fjorden bl.a. står på UNESCO’s verdensarvliste! National Geographic har kåret Geiranger til verdens mest uberørte rejsemål.

Du bliver fragtet i land i tenderbåde og kører med bus videre op ad Ørneveien, der er 620 meter over havoverfladen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Geirangerfjorden. Efter fotostop, så hopper vi ind i bussen igen og kører videre langs det idylliske Eidsdalsvatnet, hvorfra en færge sejler os fra Eidsdal til Linge. Ved Gudbrandsjuvet tager vi et stop for at tage billeder, før vi kommer til højfjeldet.

En af turens største højdepunkter er de 11 hårnålesving ned langs Trollstigen. Vel nede af fjeldet igen tager vi en kop kaffe og en bid brød, før vi fortsætter til Romsdalsfjorden, hvor landskabet ændrer sig og får et mildere terræn. Vi slutter af med en middag i Molde, inden vi går om bord på skibet igen. Denne udflugt er for dig der vil opleve fjorden fra oven, troldefjelde og smukke udsigter – alt sammen i én udflugt!

Praktisk information: 

Udflugtens start: Byen Geiranger

Udflugtens slutsted: Molde

Transport: Tenderbåd/båd/bus

Målitder: Kaffe/te, lidt godt til ganen og middag i Molde. 

Påklædning: Vi anbefaler at du pakker en lille taske med lidt varmt tøj, så du kan tage på og af afhængigt af vejr og vind.

Bemærkninger: Det er kun deltagere på udflugten, der kan gå i land i Geiranger. Frokost om bord på Hurtigruten før ankomst i Geirangerfjorden kl 13.15.

Sværhedsgrad: 2 – For de fleste, kræver turen nogen fysisk anstrengelse. Der er landgang med tenderbåd. Adgang til og fra tenderbåd er ikke handikapvenlig. (Sværhedsgraden er fra 1 til 4, hvor 1 er for de fleste)

Varighed: ca. 7 timer 30 minutter

Datoer (sommer): 2. juni til 1. september.

 


 

2C/2E JUGENDSTIL VANDRETUR I ÅLESUND

Guidet vandretur igennem byen, hvor du lære om den unikke jugendarkitektur
 

Ålesund byvandring - Hurtigruten - Ruby Rejser

Højdepunkter på udflugten

 • Verdenskendt jugendstilarkitektur
 • Informationsrig vandring med guide
 • Besøg jugendstilcenteret

Ålesund er kendt for sin særprægede jugenstilarkitektur, der har mange spir og tårne og detaljerede udsmykninger. I 1904 brændte det meste af byen Ålesund, hvorefter byen blev genrejst i den kontinentale byggestil. Ved ankomst til kajen tager en guide imod os og ud på en hyggelig slentretur gennem gaderne. Vi kommer blandt andet forbi fiskerihavnen Brosundet, det specielle Apotekertorv og hovedgaden, som er rigt udsmykket. Vi kommer også ind forbi Jugenstilcentret, hvor du kan se bredden i norsk jugendstil – fra reklame til smykkekunst. På Jugenstilcentret fremvises også det smukke, originale jugendstilinteriør. Hér vil du også få et indblik i tiden, hvor byen brændte i 1904. Nyd detaljerne!

Praktisk information

Udflugten starter/slutter: Ålesund

Transport: Ingen - det er en gåtur i byen

Beklædning: Gode sko, beklædning efter vejrforhold.

Sværhedsgrad: 2 – Udflugten er for de fleste, men kræver nogen fysisk anstrengelse. Indebærer moderat fysisk aktivitet på relativt jævnt underlag og let terræn. Passer ikke til gæster med nedsat mobilitet. (Sværhedsgraden er fra 1 til 4, hvor 1 er for de fleste). 

Varighed:ca. 2 timer

Datoer (Vinter, forår): (2E) 2. september til 1. november / (2C): 2. november  til 1. juni 

 


 

2D ATLANTERHAVSPARKEN OG AKSLA (ÅLESUND)

Besøg et af Nordeuropas største saltvandsakvarier! 
 

Atlanterhavsparken og Aksla i Ålesund - Hurtigruten - Ruby Rejser

Højdepunkter på udflugten:

 • Nordeuropas største saltvandsakvarium
 • Se et spektakulært dykkershow
 • Oplev pingviner og fisk i alle farver

Vi starter turen til byfjeldet Aklsa, hvorfra vi nyder udsigten over Ålesund og tager billeder, inden vi fortsætter til Europas største saltvandsakvarium. Du får mulighed for at opleve Norges kyst under vandoverfladen. Vi vandrer mellem store landskabsakvarier.

Du vil også have mulighed for at opleve det kendte dykkershow, hvor de store fisk håndfodres af dykkere i Norges største akvarietank. Udenfor kan du besøge pingvinerne. 

Praktisk information

Udflugten starter/slutter: Ålesund

Transport: Bus

Beklædning: Gode sko, varmt og vindtæt tøj.

Sværhedsgrad: 2 – Udflugten er for de fleste, men kræver nogen fysisk anstrengelse. Indebærer moderat fysisk aktivitet på relativt jævnt underlag og let terræn. Passer ikke til gæster med nedsat mobilitet. (Sværhedsgraden er fra 1 til 4, hvor 1 er for de fleste)

Varighed: ca. 2 timer

Datoer (vinter, forår): 2. januar til 1. juni / 2. november til 30. december

Gennemføres ikke: 1. januar, 17. maj, 24.- 25. og 31. december

 


 

2F EN SMAG AF NORGE (HJØRUNDFJORDEN)

En smag af Norge – vi besøger Norangsdalen og historiske bosættelser
 

Hjørundfjorden Hurtigruten - Travelnorth - Ruby Rejser

Højdepunkter på udflugten:

 • Du ser den smukke Hjørundfjord
 • Du besøger den smukke Norangsdal
 • Du smager lokale specialiteter
 • Du besøger historiske bosættelser

Oplev stedet hvor Kejser Vilhelm II af Tyskland kom på besøg flere gange for at nyde Norges særegne natur. Hér anker vi op uden for byen Urke, hvor en mindre båd sejler os i land.

Vi fortsætter turen i bus gennem Norangsdalen, som ofte kaldes “Norges smalleste dal”. Dalen er ofte lukket om vinteren på grund af sin form og beliggenhed. Undervejs gør vi stop for at nyde udsigten til nogle af de særegne steder. Et af de mest specialle steder vi kommer til at opleve på udflugten, er Lyngstølvatnet. Her kan man kan se mærkerne fra en gammel bosættelse i fortiden lige under overfladen. Et skrev i 1908 efterlod en dæmning, som skabte Lyngstølvatnet.

Vi afslutter med en tur forbi det historiske hotel Union Øye, som historisk set har spillet en vigtig rolle. Du smager på lokale specialiteter samt drikkevarer. Der bliver også tid til at opleve lokalsamfundet Urke, som vil byde på lokal historie i forskellige former. Tag med på turen og få en anderledes oplevelse i storslået natur – en smag af Norge!

Praktisk information

Udflugten starter/slutter: Urke

Transport: Tenderbåd/bus

Måltider: Smagsprøver på lokale specialiteter på hotellet

Beklædning: Gode sko, varmt tøj.

Sværhedsgrad: 1 – Indebærer begrænset fysisk aktivitet. De fleste kan være med på turen, der foregår i bus. Landgang med tenderbåd. Adgang til og fra tenderbåd er ikke handicapvenlig. (Sværhedsgraden er fra 1 til 4, hvor 1 er for de fleste)

Varighed: ca. 2 timer 15 minutter

Datoer (efterår): 2. september til 1. november

 


 

2G FJELDVANDRETUR VED HJØRUNDFJORDEN

En fysisk hård vandretur til smukt udsigtspunkt
 

 Vandretur ved Hjørundfjorden - Hurtigruten - Ruby Rejser

Højdepunkter på udflugten:

 • Majestætiske fjelde med utrolige udsigter
 • Bjørnehule
 • Kaffepause i Leknes dalen

Deltag i en spektakulær fjeldvandretur langs Hjørundfjorden. Du kommer på en samlet stigning, der er 325 meter.Vandringen starter på en gårdvej og derefter en videre på en sti for traktorer. Efter en stille start på grusvejen er der en temmelig stejl stigning mod toppen for de sidste 900 meter. Det sidste stykke til toppen er på sten trapper fra sherpaer.

På toppen venter der en fantastisk udsigt. Vi fortsætter videre gennem dalen, med udsigt til Sæbø bosættelse på den anden side af fjorden. Du kan rent faktisk besøge en bjørnegrotte, der holdes godt. Før vi går ned igen så er der en kaffepause i Leknes dalen, med udsigt over landsbyen Urke og fjorden, der strækker sig ind i Øye. Der er majestætiske fjelde hvorend du kigger. Vi tager den samme vej tilbage, og der er også tid til at besøge den lokale købmand inden vi slutter udflugten på cafeen Urke Kaihus, der serverer en velfortjent, kold øl.

Praktisk information

Udflugten starter/slutter: Urke

Transport: Tenderbåd til land og retur

Måltider: Kaffe, snacks og lokal øl

Beklædning: Vandresko, beklædning efter vejrforhold. Vi anbefaler at medbringe en rygsæk med vandflaske, evt. ekstra tøj, kamera og solbriller.

Sværhedsgrad: 4 – Indebærer høj fysisk aktivitet over en længere periode. Det er terræn som oftest er ujævnt, glat og stejlt. Du skal bære din egen rygsæk og udstyr. Ikke egnet hvis du har begrænset mobilitet. (Sværhedsgraden er fra 1 til 4, hvor 1 er for de fleste)

Aldersbegrænsning: 12 år sammen med forældre

Varighed: 2 timer og 45 minutter

Datoer (efterår): 2. september til 1. november

 


 

2H VANDRETUR MED BESØG PÅ EN FJELDGÅRD (HJØRUNDFJORDEN)

Vandretur over enge til Haukåssætra med besøg i en sæterhytte
 

Højdepunkter på udflugten:

 •  Besøg i en gammel sæterhytte
 •  Lær om livet på en norsk bondegård
 •  Smagsprøve på lokale delikatesser

Deltag i en vandretur og kom med på besøg i en gammel sæterhytte. Rejs tilbage i tiden for at lære om livet på en norsk bondgård og få en smagsprøve på lokale delikatesser.

Guiden fortæller om livet på gården i gamle dage og hvordan kørerne blev flyttet til sæteren, hvor de græssede og blev malket morgen og aften. For de små gårde i området var det vigtigt at udnytte afsidesliggende områder om sommeren. Græsningsområderne var så langt fra landsbyen, at det var nødvendigt at bygget små sæterhuse. Husene ved Haukåssetra blev restaureret i 1990-tallet og vidner om en svunden tid. Efter besøget så følger vi vejen tilbage og besøger den lokale købmand.

Praktisk information

Udflugten starter/slutter: Urke

Transport: Tenderbåd til land fra skibet t/r

Måltider: Lokale specialiteter

Beklædning: Gode vandresko, beklædning efter vejrforhold. Vi anbefaler at medbringe en ryksæk med vandflaske, ekstra tøj, kamera og solbriller. 

Sværhedsgrad: Niveau 3 Indebærer fysisk aktivitet på ujævnt underlag og/eller stejlt terræn. Du kan forvente at bære egen rygsæk og udstyr. Ikke egnet hvis du har begrænset mobilitet. (Sværhedsgraden er fra 1 til 4, hvor 1 er for de fleste). 

Varighed: ca. 2 timer og 45 minutter

Datoer (efterår): 2. september til 1 november

 


 

2J HJØRUNDFJORDEN, GEIRANGER OG ÅLESUND

Oplev Geirangerfjorden, der er på UNESCOs verdensarvliste og jugendstil i Ålesund
 

2J Hjørundfjorden, Geiranger og Ålesund

Højdepunkter på udflugten:

 • Den smukke landsby Urke og området omkring.
 • Oplev Ålesund fra fjeldet, Aksla.
 • Udsigt fra Flydalsjuvet i Geiranger.

I Hjørundfjorden går vi i land i landsbyen Urke og kører med bus videre gennem den smalle Norangsdalen. Herfra sejler vi igennem den smukke Geirangerfjord, inden vi kører op i fjeldene til en fantastisk udsigt ved Flydalsjuvet i Geiranger. Nogle af Norges mest populære feriebilleder er taget her.

Vi fortsætter turen ad Ørnevejen, den stejleste vejstrækning op ad fjeldsiden fra Geiranger. Vi tager færgen fra Eidsdal til Linge og fortsætter til landsbyen Stordal, hvor vi holder en pause for at få forfriskninger.

Vi afslutter dagen i Ålesund, der er kendt for sin smukke jugendstilarkitektur. Her tager vi på en kort sightseeing og beundrer udsigten fra byens fjeld, Aksla, inden vi igen går ombord på skibet.

Praktisk information

Udflugten starter: Urke i Hjørundfjorden

Udflugten slutter: Ålesund

Transport: Bus og færge.

Måltider: Kaffe/te, fiskesuppe eller konserveret kød og fladbrød.

Beklædning: Vandresko, varmt og vindtæt tøj.

Sværhedsgrad:  2 – For de fleste, kræver turen nogen fysisk anstrengelse. Der er landgang med tenderbåd. Adgang til og fra tenderbåd er ikke handikapvenlig (Sværhedsgraden er fra 1 til 4, hvor 1 er for de fleste). 

Varighed: ca. 7 timer

Datoer (Efterår): 1. oktober til 31. oktober

 


 

2K KAJAKTUR I ÅLESUND

Guidet kajaktur gennem Ålesund
 

2K Kajaktur i Ålesund

Højdepunkter på udflugten:

 • Lær mere om byens historie.
 • Rundvisning af erfarne lokalguider.
 • Udforsk Ålesunds jugendstil-bygninger.

Oplev jugendstilbyen fra vandet og hør noget om branden, der ødelagde store dele af byen i 1904. Byen blev efterfølgende genopbygget i tidens fashionable stil, art nouveau / jugendstil.

Udflugten starter i byens centrum, hvor du får udleveret alt nødvendigt udstyr og en sikkerhedsorientering. Vi gør holdt flere gange på turen for at tage billeder. Rejselederne er uddannede kajakguider og har en stor lokal viden, der sikrer en god dag på vandet.

Praktisk information:

Udflugten starter: Ålesund

Udflugten slutter: Ålesund

Transport: Kajak

Beklædning: Vandresko, varmt og vindtæt tøj.Specielt tøj udleveres.

Sværhedsgrad: Niveau 3 Indebærer fysisk aktivitet på ujævnt underlag og/eller stejlt terræn. Du kan forvente at bære egen rygsæk og udstyr. Ikke egnet hvis du har begrænset mobilitet. (Sværhedsgraden er fra 1 til 4, hvor 1 er for de fleste)

Varighed: ca. 4 timer

Datoer: 1. januar til 31. maj 


2L ALNES FYR

Oplev øerne Giske og Godøy og nyd landskabet ved Alnes Fyr
 

Alnes Fyrtårn om sommeren. Der er blomster og grønt græs foran det røde og hvide fyrtårn

Højdepunkter på udflugten:

 • Se det betagende hav fra Alnes Fyrtårn
 • Udforsk Giske og Godøys fantastiske vikingehistorie 
 • Nyd en traditionel, friskbagt, hjemmelavet kage ved fyrtånet 
 • Besøg Aksla-fjeldet og nyd det panoramiske landskab fra udsigtsstedet 

Udflugten starter med bus til øen, Giske, også kendt som "Sagaøen", som er fødested for vikingehøvdingen Rollo. Vi passerer dernæst den hvide marmorkirke fra det 12. århundrede, som blev bygget af øens regerende familie til eget brug. Turen fortsætter til Godøy og op til fiskerbyen Alnes, hvor vi finder Alnes Fyrtårn. Fyrtårnet er bygget i i 1876 og er et fredet levn fra norsk kultur med en fantatisk udsigt for dem, som begiver sig helt op til toppen. 

Praktisk information:

Udflugten starter: Ålesund

Udflugten slutter: Ålesund

Transport: Bus

Beklædning: Vandresko, varmt og vindtæt tøj

Sværhedsgrad: Niveau 1 - Passende for alle

Varighed: 3 timer og 30 minutter

Datoer: 2. november til 1. juni 


2M FRILANDSMUSEET SUNNMØRE

Udforsk byen Ålesund, og oplev kultur og historie på det fascinerende friluftsmuseum Sunnmøre
 

Frilandsmuseet Sunnmøre om sommeren

Højdepunkter på udflugten:

 • Nyd Ålesunds jugendstil-arkitektur
 • Nyd den spektakulære udsigt fra Akslas udsigtssted
 • Udforsk traditionelle, norske huse på frilandsmuseet 
 • Se museets varierede samling af lokalt byggede både 

Smag på moderne norske liv, inden vi rejser tilbage i tiden og oplever , hvordan man levede for århundrede siden. Friluftsmuseet byder på gamle bondegårde med smukke, naturlige omgivelser. Få et indblik i lokalområdets kulturelle og arkitektoniske historie, når du udforsker husene og udstillingerne. Tag et kig ind i mussets bådsamling og se vikingeskibene, som har stor historisk betydning for skibsbygningen i regionen. 

Praktisk information:

Udflugten starter: Ålesund

Udflugten slutter: Ålesund

Transport: Bus

Beklædning: Vandresko, varmt og vindtæt tøj

Sværhedsgrad: Niveau 2 - Passende for de fleste 

Varighed: ca. 3 timer

Datoer: 2. november til 1. juni


2N ROMSDALGONDOLEN 

Sightseeing-tur fra Romsdalen til Nesaksla-fjeldet
 

Udsigt fra Nesaksla – toppen af romsdalgondolen

Højdepunkter på udflugten:

 • Oplev Ålesunds seværdigheder og hele det omkringliggende landskab
 • Tag et kig på Europas højeste, lodrette overhængende klippevæk ved Trolleveggen
 • Hør om den lokale folklore i besøgscentre og lær om bjergbestigning i Norge
 • Tag en tur i gondolen og nyd en 360-graders udsigt ved Nesaksla-fjeldet   

Turen starter med sigtseeing i Ålesund, hvorefter vi tager afsted langs fjordene og begiver os ud over Ørskog-fjeldet, før vi ankommer til Romsdalen. På langs ad Rauma-elven kan de store majestætiske fjelde opleves, inden Europas højeste, lodrette klippe væg møder os. Disse alper har nogle af verdens mest udfordrende stigninger, og der fortælls om disse og Norsk bjergsbestigningshistorie, når vi tager ind på besøgscentret ved Åndalsnes. 

Tag på en fem-minutters gondoltur, som transporterer os op til Nesaksla-fjeldet, hvor en udsøgt parnoramaudsigt venter. Efterfølgende er der guidet vandretur på toppen, lidt alenetid og afslutningsvis serveres der en lækker frokost. 

Når vi kommer tilbage til den lille by nedenfor, kører vi med bussen en afslappende tur i fjordlandskabet tilbage til vores skib.

Praktisk information:

Udflugten starter: Ålesund

Udflugten slutter: Ålesund

Transport: Bus/gondol 

Beklædning: Vandresko, varmt og vindtæt tøj. Terrænet kan være gladt om vintern, så husk sko med godt greb.

Måltider: Frokost 

Sværhedsgrad: Niveau 2 - Passende for de fleste 

Varighed: ca. 8 timer

Datoer: 2. november til 1. juni