Dag 3 - Nordgående Udflugter

Priser på udflugter ved forhåndsbestilling

Vi anbefaler alle vores gæster at forhåndsbestille udflugter da en del af udflugterne har begrænset kapacitet. Det er kun restpladserne der sælges ombord. Vælg dine udflugter. Der står en kode ud for hver udflugt f.eks. 3A, hvor 3-tallet står for den dag udflugten finder sted dvs. på dag 3.

Klik her for at se priser på udflugter - gælder for afrejse april 2018 til og med marts 2019.

Klik her for at se priser på udflugter - gælder for afrejse april 2019 til og med marts 2020.


Oversigt

Nidaros Domkirke og Ringve Nidarosdomen i Trondheim Trondheim_Chabot_GI

3A Nidarosdomen & Ringve Museum

apr, maj, jun, jul, aug

3B Trondheim med Nidarosdomen

jan, feb, mar, sep, okt, nov, dec

3D Byvandring i Trondheim

jan, feb, mar, apr, maj, juni

juli, aug, sep, okt, nov, dec

i-kajak-paa-nidelven cyckling-i-trondheim 3I Den nordligste sporvogn

3G Kajak på Nidelven

juni, juli, aug, sep, aug, okt

3H Cykling i Trondheim

apr, maj, juni, juli, aug

3I Den nordligste sporvognstur i verden og skihop

sep, okt, nov, dec

jan, feb, mar, apr, maj


3A Nidarosdomen & Ringve museum i Trondheim

3A Nidaros Domkirke og Ringve museum (Trondheim)

Gå på opdagelse i middelalderbyen og se Tordenskjolds barndomshjem

Højdepunkter på rejsen

 1. Se to af Trondheims vigtigste seværdigheder
 2. Norges eneste katedral i gotisk stil
 3. Syngende guider ved Ringve
 4. Smuk botanisk have ved Ringve

Trondheim blev grundlagt i år 997 af vikingekongen Olav Tryggvason. Under denne udflugt vil du stifte nærmere bekendtskab med to af byen mest kendte seværdigheder, hvor der er lagt op til en kulturel og herskabelig oplevelser. Vi besøger først nationalhelligdommen Nidarosdomkirken. Domkirken, som er bygget over Olav den Helliges grav, er Norges eneste katedral i gotisk stil og blev påbegyndt i 1070. Du vil få et indblik i den fascinerende detaljerigdom og de fantastiske kunstværker. Efter en guidet rundvisning vil der også være tid til, at du kan gå rundt på egen hånd.

Fra Nidarosdomkirken tager vi videre til Ringve Musikhistoriske Museum. Museet ligger i en smuk herregård, hvor søhelten Tordenskjold tilbagte sin barndoms somre. Herregården ligger idyllisk lige uden for Trondheim omgivet af en botanisk have med flot udsigt over byen og fjorden. På museet tager guiderne os med på en musikalsk rejse gennem historien, spiller på instrumenter, og vi kommer til at se og høre mange forskellige instrumenter fra alle verdenshjørner.

Vigtig information

Transport: Bus

Påklædning: Husk gode sko, da der er en del trapper på Ringve. Fotografering er ikke tilladt inde i Nidarosdomkirken og på Ringve.

Niveau: 2 – Udflugten er for de fleste, men kræver nogen fysisk anstrengelse. Indebærer moderat fysisk aktivitet på relativt jævnt underlag og let terræn. Passer ikke til gæster med nedsat mobilitet.

Varighed: 3 timer
Datoer: 3. april – 2. september

3B Trondheim med Nidarosdomen (Trondheim)

3B Nidarosdomen

Besøg Norges første hovedstad – Trondheim!

Højdepunkter på rejsen

 • Se Norges eneste katedral i gotisk stil – Nidarosdomkirken.

Selvom Trondheim i norsk målestok er en storby, har byen formået at bevare meget af den charme og intimitet, som man oplever i en lille by. Men Trondheim byder også på kontraster. Her kan du se klosterruiner, farverige husrækker på bryggen, imponerende træbygninger og den smukke bro, som blev bygget i 1861. Trondheim er også verdenskendt for at sit forsknings- og uddannelsesmiljø, moderne idrætsanlæg, pulserende natteliv og mange servicetilbud.

På turen tager vi forbi “Udsigten”, hvor vi tager et fotostop. Undervejs på turen vil vi fortælle om Trondheim. Turen går videre til Norges nationalhelligdom – den berømte Nidarosdomkirke. Den enorme bygning med sine smukke gotiske detaljer og udsmykninger blev påbegyndt i 1070 og er bygget over Olav den Helliges grav. Af mange betegnes domkirken som Norges smukkeste kirkebygning. I domkirken vil der være en guidet rundvisning.

Vigtig information

Transport: Bus

Påklædning: Gode sko

Diverse: Fotografering er ikke tilladt inde i Nidarosdomkirken.

Niveau: 1 – Indebærer begrænset fysisk aktivitet. De fleste kan være med på turen, der foregår i bus.

Varighed: 2 timer
Datoer: 1. januar til 2. april /
3. september til 31. december

3D Byvandring i Trondheim

3D Trondheim bydvandring - Ruby Rejser

Se Trondheims højdepunkter

Højdepunkter på rejsen

 • Oplev Trondheims 1000-årige historie til fods
 • Se den kongelige bolig
 • Gå gennem “Lykkens portal”

Oplev Trondheims højdepunkter gennem en rejse i byens 1.000-årige historie. I anden halvdel af det 19. århundrede blev havnen udviklet, og det er her på kajen, at udflugten starter. Fra kajen går du op til Stiftsgården, den kongelige residens i Trondheim. På det travle torv kan du tage et nærmere kig på statuen af Viking Kong Olav Tryggvason – som er Trondheims grundlægger. Herfra fortsætter turen til Nidarosdomen, den store katedral i byen. Når du krydser den gamle bybro, vil du opleve den røde overbygning, der af de lokale er kendt som “Lykkeporten”. Området på den anden side af broen kaldes Bakklandet – her er den charmerende træ-arkitektur bevaret. Oprindeligt var dette område den industrielle del af byen. De gamle fabriksbygninger er nu blevet renoveret og bygget om til ønskeboliger omgivet af butikke og gourmetrestauranter. Her kan du også opleve verdens eneste cykel-elevator!

Vigtig information

Påklædning: Gode sko, varmt tøj

Indgang til Nidarosdomkirken er ikke inkluderet.

Niveau: 2 – Deltagerne skal være i stand til at gå et godt stykke (ca. 5 km)

Varighed: ca. 2 timer 15 minutter
Datoer: 1. januar – 31. december

3G Kajak på Nidelven (Trondheim)

3G Trondheim fra en kajak - Ruby Rejser

Oplev Nid-Elven i Kajak i Trondheim

Højdepunkter på rejsen

 • Oplev Trondheim fra en kajak på Nidelven
 • Naturoplevelse du aldrig glemmer

Her kan du opleve Trondheim fra en anden side end normalt, når vi padler langs Nidelven og ind i kanalerne. Kajakturen i historiske omgivelser giver dig en naturoplevelse, du aldrig glemmer. En urban padletur med kajak i elven giver dig et anderledes, men spændende indtryk af, hvad Trondheim kan byde på. De farverige træhus bebyggelser nede ved havnen, Nidarosdomen, Kristiansten fæstning og den smukke Marine Park, er nogle af de ting du kan se langs elven.

Nidelven er også en rigtig god fiske elv. Der står ørred langs hele elven, og de nederste 8 km står der laks. Hvert år bliver der fanget laks, på over 20 kg. her!

Vigtig information

 • Beklædning: Gode sko, beklædning efter vejr og vind forhold.
Varighed: 2 timer 30 minutter
Datoer: 3. juni – 2. september


3H Cykeltur i Trondheim

3H Cykeltur i Trondheim - Ruby Rejser

Trondheim satser på at blive den mest cykelvenlige by i Norge

 Højdepunkter på rejsen

 • Det historiske bakklandet
 • Cykelelevatoren Trampe – den eneste i verden
 • Smukke omgivelser, hvor vi også passerer Nidarosdomen

Trondheim har i dag over 5 km røde cykelstier i gaderne, i centrum. Denne tur går fra skibet, gennem historiske Bakklandet, hvor vi prøver cykelelevatoren Trampe – den eneste i verden. Vi cykler videre langs brygge rækkerne, med udsigt mod Nidarosdomen og langs Nidelven til Ila, over den nye cykelbro og langs fjorden tilbage til skibet. Cykelturen langs fjorden er i smukke omgivelser, blandt andet med udsigt til øen Munkholmen. Turen passer til alle.

Vigtig information

Beklædning: Gode sko, varmt tøj der passer til cykling.

Niveau 3: Indebærer fysisk aktivitet på ujævnt underlag og/eller stejlt terræn. Du kan forvente at bære egen rygsæk og udstyr. Ikke egnet hvis du har begrænset mobilitet.

Varighed: 2 timer 30 minutter
Datoer: 3. april – 2. september


3I Den nordligste sporvognstur i verden og skihop (Trondheim)

3H Den nordligste sporvognstur i verden

Kør med verdens nordligste sporvogn rundt i Trondheim og nyd udsigten over den farverige by

 Højdepunkter på rejsen

 • Sporvognstur med guide i en klassisk togvogn fra 1950erne.
 • Udsigt over Trondheim.
 • Oplev skihoparenaen, der i 1997 blev brugt til verdensmesterskabet.

Fra byens centrum rejser du i en klassisk togvogn på den nordligste sporvognslinje i verden, forbi farverige huse og resterne af Trondheims bymur. Gråkallbanen har kørt siden 1924 på smalle spor fra byens centrum til Trondheims forstæder. Derefter ankommer du til søen Lian, som er den endelige destination for sporvognslinjen. Herfra tager bussen dig til skihopområdet Granåsen, som blev bygget til verdensmesterskabet i 1997. Du vil få tid til at iagttage de store skihopbakker, der bruges til træning og konkurrencer både sommer og vinter. På turen tilbage mod skibet, kører vi igennem Trondheims centrum og laver et stop for at tage billeder ved Nidarosdomen – Norges nationale helligdom. Kirken har en historie på over 1000 år og er pilgrimsfærdsmålet i nord på grund af sin placering på Sankt Olavs grav. Den imponerende vestlige facade og glasmaleriet vil med garanti forbløffe dig.

Vigtig information

Bemærkninger: Begrænset fysisk aktivitet. Rundturen kan afvikles i omvendt rækkefølge.

Varighed: 2 timer 30 minutter
Datoer: 15. september – 15. maj