Dag 3 - Nordgående Udflugter

Herunder kan du læse uddybende om udflugternes indhold. Vi anbefaler alle vores gæster at forhåndsbestille udflugter da en del af udflugterne har begrænset kapacitet. Det er kun restpladserne der sælges ombord. Vælg dine udflugter. Der står en kode ud for hver udflugt f.eks. 3A, hvor 3-tallet står for den dag udflugten finder sted dvs. på dag 3. Priserne er kun gældende ved forhåndsbestilling.

Klik her for at se priser på udflugter - gælder for afrejse 01.04.2024


Oversigt

Nidaros Domkirke og Ringve Nidarosdomen i Trondheim Trondheim_Chabot_GI

3A Nidarosdomen & Ringve Museum

apr, maj, jun, jul, aug, sep

3B Trondheim med Nidarosdomen

jan, feb, mar, apr, sep, okt, nov, dec

3D Byvandring i Trondheim

jan, feb, mar, apr, maj, juni

juli, aug, sep, okt, nov, dec

i-kajak-paa-nidelven cyckling-i-trondheim

3G Kajak på Nidelven

jan, feb, mar, april, maj, juni,
juli, aug, sep, okt, nov, dec

3H Cykling i Trondheim

apr, maj, juni, juli, aug, sep


3A NIDAROSDOMEN & RINGVE MUSEUM I TRONDHEIM

Gå på opdagelse i middelalderbyen og se Tordenskjolds barndomshjem
 

3A Nidaros Domkirke og Ringve museum (Trondheim)

Højdepunkter på udflugten:

 • Se to af Trondheims vigtigste seværdigheder
 • Norges eneste katedral i gotisk stil
 • Syngende guider ved Ringve
 • Smuk botanisk have ved Ringve

Trondheim blev grundlagt i år 997 af vikingekongen Olav Tryggvason. Under denne udflugt vil du stifte nærmere bekendtskab med to af byen mest kendte seværdigheder, hvor der er lagt op til en kulturel og herskabelig oplevelser. 

Vi besøger først Ringve Musikhistoriske Museum. Museet ligger i en smuk herregård, hvor søhelten Tordenskjold tilbagte sin barndoms somre. Herregården ligger idyllisk lige uden for Trondheim omgivet af en botanisk have med flot udsigt over byen og fjorden. På museet tager guiderne os med på en musikalsk rejse gennem historien, og vi kommer til at se og høre mange forskellige instrumenter fra alle verdenshjørner.

Vi besøger først nationalhelligdommen Nidarosdomkirken. Domkirken, som er bygget over Olav den Helliges grav, er Norges eneste katedral i gotisk stil og blev påbegyndt i 1070. Du vil få et indblik i den fascinerende detaljerigdom og de fantastiske kunstværker. Efter en guidet rundvisning vil der også være tid til, at du kan gå rundt på egen hånd.

Praktisk information

Udflugten starter/slutter: Trondheim

Transport: Bus

Beklædning: Husk gode sko, da der er en del trapper på Ringve. Fotografering er ikke tilladt inde i Nidarosdomkirken og på Ringve.

Sværhedsgrad: 2 – Udflugten er for de fleste, men kræver nogen fysisk anstrengelse. Indebærer moderat fysisk aktivitet på relativt jævnt underlag og let terræn. Passer ikke til gæster med nedsat mobilitet. (Sværhedsgraden er fra 1 til 4, hvor 1 er for de fleste). 

Varighed: 3 timer

Datoer (forår, sommer): 3. april – 2. september


3B TRONDHEIM MED NIDAROSDOMEN (TRONDHEIM)

Besøg Norges første hovedstad – Trondheim!
 

3B Nidarosdomen

Højdepunkter på udflugten:

 • Rundtur i byen
 • Udsigtspunkt over byen med fotostop
 • Se Norges eneste katedral i gotisk stil – Nidarosdomkirken.

Selvom Trondheim i norsk målestok er en storby, har byen formået at bevare meget af den charme og intimitet, som man oplever i en lille by. Men Trondheim byder også på kontraster. Her kan du se klosterruiner, farverige husrækker på bryggen, imponerende træbygninger og den smukke bro, som blev bygget i 1861. Trondheim er også verdenskendt for at sit forsknings- og uddannelsesmiljø, moderne idrætsanlæg, pulserende natteliv og mange servicetilbud.

På turen tager vi forbi “Udsigten”, hvor vi tager et fotostop. Undervejs på turen vil vi fortælle om Trondheim. Turen går videre til Norges nationalhelligdom – den berømte Nidarosdomkirke. Den enorme bygning med sine smukke gotiske detaljer og udsmykninger blev påbegyndt i 1070 og er bygget over Olav den Helliges grav. Af mange betegnes domkirken som Norges smukkeste kirkebygning. I domkirken vil der være en guidet rundvisning.

Praktisk information

Udflugten starter/slutter: Trondheim

Transport: Bus

Beklædning: Gode sko og vand- og vindtæt tøj.

Bemærkninger: Fotografering er ikke tilladt inde i Nidarosdomkirken.

Sværhedsgrad: 1 – Indebærer begrænset fysisk aktivitet. De fleste kan være med på turen, der foregår i bus. (Sværhedsgraden er fra 1 til 4, hvor 1 er for de fleste). 

Varighed: 2 timer

Datoer (vinter, efterår): 1. januar til 2. april / 3. september til 31. december


3D BYVANDRING I TRONDHEIM

Se Trondheims højdepunkter

3D Trondheim bydvandring - Ruby Rejser

Højdepunkter på udflugten:

 • Oplev Trondheims 1000-årige historie til fods
 • Se den kongelige bolig
 • Gå gennem “Lykkens portal”

Oplev Trondheims højdepunkter gennem en rejse i byens 1.000-årige historie. I anden halvdel af det 19. århundrede blev havnen udviklet, og det er her på kajen, at udflugten starter. Fra kajen går du op til Stiftsgården, den kongelige residens i Trondheim. På det travle torv kan du tage et nærmere kig på statuen af Viking Kong Olav Tryggvason – som er Trondheims grundlægger. Herfra fortsætter turen til Nidarosdomen, den store katedral i byen. Når du krydser den gamle bybro, vil du opleve den røde overbygning, der af de lokale er kendt som “Lykkeporten”. Området på den anden side af broen kaldes Bakklandet – her er den charmerende træ-arkitektur bevaret. Oprindeligt var dette område den industrielle del af byen. De gamle fabriksbygninger er nu blevet renoveret og bygget om til ønskeboliger omgivet af butikke og gourmetrestauranter. Her kan du også opleve verdens eneste cykel-elevator!

Praktisk information

Udflugten starter/slutter: Trondheim

Beklædning: Gode sko, varmt tøj

Bemærkninger: Indgang og rundvisning i Nidarosdomkirken er ikke inkluderet. Deltagere skal kunne få 5 kilometer. Afvikles ikke 24. december.

Sværhedsgrad: 2 – Deltagerne skal være i stand til at gå et godt stykke (ca. 5 km). (Sværhedsgraden er fra 1 til 4, hvor 1 er for de fleste)

Varighed: ca. 2 timer 15 minutter

Datoer (Vinter): 1. januar – 31. december


3G KAJAK PÅ NIDELVEN (TRONDHEIM)

Oplev Nidelven fra en Kajak
 

3G Trondheim fra en kajak - Ruby Rejser

Højdepunkter på udflugten: 

 • Oplev Trondheim fra en kajak på Nidelven
 • Naturoplevelse du aldrig glemmer

Her kan du opleve Trondheim fra en anden side end normalt, når vi padler langs Nidelven og ind i kanalerne. Kajakturen i historiske omgivelser giver dig en naturoplevelse, du aldrig glemmer. En urban padletur med kajak i elven giver dig et anderledes, men spændende indtryk af, hvad Trondheim kan byde på. De farverige træhus bebyggelser nede ved havnen, Nidarosdomen, Kristiansten fæstning og den smukke Marine Park, er nogle af de ting du kan se langs elven.

Nidelven er også en rigtig god fiske elv. Der står ørred langs hele elven, og de nederste 8 km står der laks. Hvert år bliver der fanget laks, på over 20 kg. her!

Praktisk information:

Udflugten starter/slutter: Trondheim 

Transport: Taxi og kajak

Måltider: Chokolade og en drik

Beklædning: Gode sko, beklædning efter vejr og vind forhold. Våddragt er inkl. fra 1. november til 2. april, men resten af året kan du leje den.

Aldersbegrænsning: 6 år sammen med forældre

Sværhedsgrad4 – Indebærer høj fysisk aktivitet over en længere periode. Det er terræn som oftest er ujævnt, glat og stejlt. Du skal bære din egen rygsæk og udstyr. Ikke egnet hvis du har begrænset mobilitet. (Sværhedsgraden er fra 1 til 4, hvor 1 er for de fleste). 

Varighed: 2 timer og 30 minutter

Datoer: Hele året

Gennemføres ikke 24 december.3H CYKELTUR I TRONDHEIM

Trondheim satser på at blive den mest cykelvenlige by i Norge
  

3H Cykeltur i Trondheim - Ruby Rejser

 Højdepunkter på udflugten:

 • Det historiske bakklandet
 • Cykelelevatoren Trampe – den eneste i verden
 • Smukke omgivelser, hvor vi også passerer Nidarosdomen

Trondheim har i dag over 5 km røde cykelstier i gaderne, i centrum. Denne tur går fra skibet, gennem historiske Bakklandet, hvor vi prøver cykelelevatoren Trampe – den eneste i verden. Vi cykler videre langs brygge rækkerne, med udsigt mod Nidarosdomen og langs Nidelven til Ila, over den nye cykelbro og langs fjorden tilbage til skibet. Cykelturen langs fjorden er i smukke omgivelser, blandt andet med udsigt til øen Munkholmen. Turen passer til alle.

Praktisk information:

Udflugten starter/slutter: Trondheim

Transport: Cykel

Måltider: Kaffe og wienerbrød

Beklædning: Gode sko, varmt tøj der passer til cykling.

Sværhedsgrad 3: Indebærer fysisk aktivitet på ujævnt underlag og/eller stejlt terræn. Du kan forvente at bære egen rygsæk og udstyr. Ikke egnet hvis du har begrænset mobilitet. (Sværhedsgraden er fra 1 til 4, hvor 1 er for de fleste)

Varighed: 2 timer 30 minutter

Datoer (forår, sommer): 3. april – 2. september