Danmark

Tag på en aktiv ferie i Danmark og opdag fædrelandets skønhed

Selvom mange af os elsker at rejse til udlandet og fylde vores ferie med eksotiske oplevelser, er der nu også noget fantastisk ved at holde ferie i Danmark. Oplev vores danske favoritter på en aktiv ferie med Ruby Rejser.

Aktiv ferie i Danmark med skønne naturoplevelser

Lange, dejlige sandstrande, skøn og frodig natur, behagelige temperaturer og spændende lokalkulturer – ja, det danske land har masser at byde på, også når det kommer til ferier. Langt de fleste danskere har elskede ferieminder fra en sommerferie i Danmark, hvor man f.eks. har siddet på en badebro og fisket efter krabber eller spist is fra den lokale strandbod, mens solen bagede fra en skyfri himmel.

Ferier i Danmark er bare indbegrebet af hygge kombineret med skønne aktiviteter i naturen. Selvom vores kære land er relativt lille er udvalget af feriemål og -aktiviteter både stort og varieret, og en aktiv ferie i Danmark er derfor et oplagt valg, der søger spændende oplevelser og afslapning kombineret med motion og naturskønne områder. 

Vores rejser i Danmark byder på alt fra øhop og fredelige sølandskaber til smukke istidslandskaber og storbyferie – plus så meget mere! Vælg en ferie i Danmark, og opdag hvilke fantastiske oplevelser vores eget land har at byde på. Læs mere om 7 feriemål i Danmark, som alle danskere SKAL opleve, nederst på siden.

Læs mere
per side

3 Items

Danmark | Gruppevandreferie med lokal rejseleder | Sværhedsgrad 1-2

Kom med på en guidet vandreferie på vidunderlige Sydfyn. Her oplever du mange smukke danske naturperler og en rig kulturhistorie i mens du nyder lokale delikatesser. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 4 nætter
Forespørg
Fyn | Cykelferie med mange dejlige smagsoplevelser | Sværhedsgrad 2

Er du til duften af gule raps- og hvedemarker, udsigten til bølgende bakker, blå himmel, det friske pust af havvand og en lang række af lækre smagsoplevelser? Så er en cykelferie på Fyn den perfekte ferie for dig.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Samtale, deltagelse og fællesskab i smukke omgivelser

Vil du se, hvor det hele sker, og hvor de store emner bliver drøftet? Så tag med til Folkemødet på vidunderlige Bornholm. Vi kører med bus fra Jylland, og du får god tid til at fordybe dig i dansk politik.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_bus.png
  Bus
 • 4 nætter
Forespørg

Vandreferie i Danmark

Mange overser, at Danmarks enestående natur indbyder til mere end blot en almindelig gåtur. Faktisk opfordrer de danske landskaber til vandring, da de er unikke og særegne, formet under den sidste istid, hvor gletsjerne trak sig tilbage og efterlod en imponerende variation af bakker og dale, ideelle til vandreture.

Når du skal vandre i Danmark, er du aldrig langt fra de brusende have, der omkranser landet. Forestil dig at stå på en bakketop med udsigt over både land og vand, mens du indånder den friske luft dybt ned i dine lunger.

På en dansk vandreferie med Ruby Rejser kan du glæde dig til at opleve de smukkeste sider af dit eget land og samtidig finpudse din vandreform. Drømmer du om en længerevarende vandreferie, kan du tage en snak med en af vores erfarne turledere, der glædeligt deler deres viden om, hvad det indebærer at tage med Ruby Rejser til andre spændende destinationer i både Europa og resten af verden.

Find alle vores vandreferier i Danmark her.

Cykelferie i Danmark

Måske tror du, at ferier i Danmark er kedelige, og at du har set det meste af det, landet har at byde på. Forbered dig på en blive overrasket. En cykelferie i Danmark giver dig mulighed for at se hjemlandet med helt nye øjne, mens du triller afsted ad de idylliske cykelstier, der tilsammen udgør omkring 12.000 km i alt.

Danmark er blandt et af de mest cykelvenlige lande i verden og har faktisk flere cykler end indbyggere. Den kompakte størrelse og det flade terræn gør det nemt og hurtigt at rejse mellem seværdigheder uden store distancer eller stejle stigninger. Og så er cyklen også en billig måde at rejse på. 

Vil du med på et dansk eventyr og opleve nogle af landets smukkeste områder på to hjul, så tag et kig på alle vores cykelferier i Danmark her. Vi har cykelferier i hele landet, fra det idylliske Søhøjland til det pulserende København.

Vandreferie på Mols Vandreferie på Fyn

Cykelferie i Danmark

7 feriemål i Danmark du SKAL opleve som dansker

Søhøjlandet

Søhøjlandet er kendt for at være både Danmarks højest beliggende og mest sørige område. Landskabet strækker sig fra den jyske højderyg i vest til Aarhus Bugt i øst og fra Silkeborg i nord til Skanderborg i syd. Med en blanding af højtragende bakker, store skove og idylliske søer, hvoraf flere er forbundne af Danmarks største å, Gudenåen, er Søhøjlandet den oplagte destination for en cykelferie i Jylland.

Det er også i Søhøjlandet, du finder Himmelbjerget og Silkeborgsøerne. Et af vores forslag til at opleve dette skønne område er at sejle turen med Hjejlen på Silkeborgsøerne fra Ry til foden af Himmelbjerget og derefter ”bestige” Himmelbjerget for en fantastisk udsigt over området.

Smilets by, Aarhus

Med sine hyggelige brostensgader, charmerende pladser, hyggelige fortovscaféer og kulturelle højdepunkter, som kunstmuseet Aros og det levende historiemuseum Den Gamle By, er det ikke så underligt, at Aarhus blev udnævnt som European Capital of Culture 2017. Her i Østjyllands hovedstad kan udvalget af seværdigheder og attraktioner snildt måle sig med mange andre storbyer, men fordelen her er, at du får det hele inden for gåafstand. Besøg Aarhus på en cykelferie i Østjylland, og opdag, hvorfor den bliver kaldt "smilets by".

Den jyske vestkyst

Vestkystens rå og vilde landskab udstråler sand idyl med små huse gemt i klitterne, hvide sandstrande, så langt øjet rækker, og fyrtårne, der spejder ud over det åbne hav. Her mærker du virkelig naturen på egen krop – med vind i håret og duften af havet. Tag på en guidet tur ud i Vadehavet, gå på ravjagt langs strandene, eller tag en kikkert med, og se om du kan spotte nogle af de talrige fuglearter, som trækker forbi om foråret og efteråret.

Mols Bjerge

I nationalparken Mols Bjerge finder du både fantastiske landskabsudsigter og noget af Danmarks mest sjældne natur. Det unikke terræn blev skabt under den seneste istid, og nationalparken er i dag Østjyllands mest besøgte kyst- og naturområde. Mols Bjerge er oplagt både til en dagsudflugt og til et par dages vandring, da her er mange vandrestier af forskellige længder at vælge imellem. Gå ikke glip af at nyde udsigten til den bugtende østjyske kyst fra ikoniske Trehøje eller at se Danmarks største runddysse, Poskær Stenhus.

Forår i Mols Bjerge Ebeltoft by, Midtjylland

Silkeborgsøerne

Nordsjælland

Nordsjælland er gennemskåret af cykelruter på kryds og tværs, og sammen med sine mange kulturelle seværdigheder og skønne strande og naturområder er regionen helt perfekt til en aktiv ferie. Gå på opdagelse i kulturperler som Louisiana Museum of Modern Art, Karen Blixens hjem, Rungstedlund, M/S Museet for Søfart, Esrum Kloster, og besøg de historiske slotte Kronborg, Fredensborg Slot og Frederiksborg Slot på cykel.

København

Er du mest til storbyferie, eller ønsker du at kombinere din ferie med lidt byliv, er vores egen hovedstad, København, en fantastisk spændende by. Den er godt nok ikke lige så stor som mange andre europæiske hovedstæder, men byen er propfyldt med kulturelle seværdigheder, historiske bygninger, gode shoppingmuligheder og grønne parker.

Det Sydfynske Øhav

Når vi siger ”øhop”, tænker du nok på Galapagos, Thailand eller Kroatien. Men du behøver faktisk slet ikke at rejse så langt væk. Det Sydfynske Øhav er et helt unikt naturområde, som strækker sig over den sydlige del af Fyn med alt fra De Fynske Alper og Egebjerg Bakker til Svendborg på sydkysten og spændende øer som Ærø, Tåsinge og Langeland.

Hele området byder på mange interessante kulturperler og masser af lokale seværdigheder og specialiteter, du kan afprøve. Vores personlige favorit er helt sikkert Ærø, som efter vores mening har det hele: betagende natur, lokal kunst, underskøn gastronomi og en historisk stemning med brostensbelagte gader og bindingsværkshuse.

Frederiksborg Slot, Hillerød Nyhavn, København

Små huse på Ærø

5 gode grunde til at holde ferie i Danmark

 1. Mangfoldig kultur og natur: Mange er slet ikke klar over, hvor store kultur- og naturforskelle, der er findes inden for vores egne grænser. Vælg derfor en ferie i Danmark, og glæd dig til at udforske et måske ukendt hjørne af vores land.
 2. Skab og genopdag ferieminder: Nyd at have tiden til at udforske Danmarks mange tilbud uden hverdagens stress og jag, og brug den ekstra tid til at skabe værdifulde ferieminder med dine kære, imens I fordyber jer i enten nye eller allerede velkendte og elskede fællesaktiviteter.
 3. Nem og miljøvenlig ferie: Med en ferie i Danmark sparer du ikke kun masser af tid på transporten til og fra destinationen. Du får også en ferie, hvor miljøpåvirkningen er minimeret i forhold til en ferie, hvor du rejser med fly.
 4. Kort rejsetid: Du kan relativt hurtigt og nemt komme til destinationen. Ferier i Danmark er derfor oplagte både til en klassisk ugelang ferie og en kort miniferie.
 5. Ferie med børn: Ferier i Danmark er ideelle for familier med børn. Fra forlystelsesparker som Legoland og Tivoli til interaktive museer og børnevenlige strande, er der altid noget spændende og sjovt at opleve for de små rejsende. Danske byer er også indrettet til børnefamilier, og du vil finde legepladser og grønne områder spredt rundt omkring, der gør det nemt at holde børnene underholdt og glade under ferien.

Bestil din ferie i Danmark hos Ruby Rejser

Ruby Rejser er et dansk rejsebureau med mange års erfaring, når det kommer til aktive ferier. Selvom vi elsker at rejse til udlandet og udforske eksotiske steder, er vi også helt forgabte i vores eget skønne land. En ferie i Danmark kan noget helt specielt, og derfor stræber vi efter at sammensætte fantastiske rejser, der vil overraske og gøre enhver dansker stolt af sit fædreland. Tag med på en af vores cykelferier eller vandreferier, og glæd dig til at opdage Danmarks skjulte perler. 

Hvis vores ferier i Danmark ikke interesserer dig, har vi også mange andre alternativer. Du kan f.eks. tage med os til Norge, Finland eller Tyskland, som byder på aktive eventyr inden for relativ kort rejseafstand.