Danmark

Tag på en aktiv ferie i dejlige Danmark

Selvom mange af os elsker at rejse til udlandet og fylde vores ferie med eksotiske oplevelser, er der nu også noget fantastisk ved at holde ferie i Danmark. Oplev vores danske favoritter på en aktiv ferie.

Perfekt til aktivferie med skønne naturoplevelser

Lange dejlige sandstrande, skøn og frodig natur, behagelige temperaturer og spændende lokalkulturer – ja, Danmark har masser at byde på, når det kommer til at vælge, hvor man skal holde ferie. Hvem af os har ikke, ligegyldig alder, elskede ferieminder fra sommerferie i Danmark, hvor man fx har siddet på en badebro og fisket efter krabber, eller spist is købt i den lokale strandbod, mens solen bagede fra en skyfri himmel? Ferie i Danmark er bare indbegrebet af hygge kombineret med skønne aktiviteter i naturen. Selvom Danmark er et relativt lille land, er udvalget af ferieaktiviteter både stort og varieret, og Danmark er derfor et oplagt valg, hvis du vil kombinere aktiv ferie med afslappende aktiviteter og spændende seværdigheder. 

I Danmark kan du nyde alt fra øhop og fredelige sølandskaber til smukke istidslandskaber og storbyferie – plus så meget mere! Vælg en ferie i vores eget skønne rige, og opdag hvilke fantastiske oplevelser vores eget land har at byde på. Du kan eksempelvis gå på opdagelse i vores cykelferier og vandreferier i Danmark.

Læs mere
per side

2 Items

Danmark | Gruppevandreferie med lokal turleder | Sværhedsgrad 1-2

Kom med på en guidet vandreferie på vidunderlige Sydfyn. Her oplever du mange smukke danske naturperler og en rig kulturhistorie i mens du nyder lokale delikatesser. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 4 nætter
Forespørg
Samtale, deltagelse og fællesskab i smukke omgivelser

Vil du se, hvor det hele sker, og hvor de store emner bliver drøftet? Så tag med til Folkemødet på vidunderlige Bornholm. Vi kører med bus fra Jylland, og du får god tid til at fordybe dig i dansk politik.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_bus.png
  Bus
 • 4 nætter
Forespørg

5 gode grunde til at holde ferie i Danmark

 1. Mange er slet ikke klar over, hvor store forskelle der er i lokalkulturen og naturen inden for vores egne grænser. Vælg derfor en ferie i Danmark og glæd dig til at udforske et måske ukendt hjørne af vores land.
 2. Nyd at have tiden til at udforske Danmarks mange tilbud uden hverdagens stress og jag, og brug den ekstra tid til at skabe værdifulde ferieminder med dine kære, imens I fordyber jer i enten nye eller allerede velkendte og elskede fællesaktiviteter.
 3. Med en ferie i Danmark sparer du ikke kun masser af tid på transporten til og fra destinationen. Du får også en ferie, hvor miljøpåvirkningen er minimeret i forhold til en ferie, hvor du rejser med fly.
 4. Du kan relativt hurtigt og nemt komme til destinationen. Danmark er derfor oplagt både til en klassisk ugelang ferie og en miniferie.
 5. Med Danmarks geografiske udformning og mange, mange kilometer kystlinje, er du aldrig langt fra en strand og en forfriskende dukkert.

 

7 steder i Danmark du bør opleve

Det Sydfynske Øhav

Når man siger ”øhop”, tænker mange nok på Det Græske Øhav eller Det Dalmatiske Øhav. Men du behøver faktisk slet ikke at rejse længere væk end Sydfyn. Det Sydfynske Øhav er et helt unikt naturområde, som strækker sig over den sydlige del af Fyn med De Fynske Alper og Egebjerg Bakker, til Svendborg på sydkysten og spændende øer som Ærø, Tåsinge og Langeland. Hele området byder på mange interessante kulturperler og masser af lokale seværdigheder og specialiteter at springe ud i. Men vores personlige favorit er helt sikkert Ærø, som efter vores mening har det hele: betagende natur, en historisk stemning med brostensbelagte gader og bindingsværkshuse, kunst og underskøn gastronomi.

Søhøjlandet

Søhøjlandet er kendt for at være både det højest beliggende og mest sørige område i Danmark. Landskabet, som strækker sig fra den jyske højderyg i vest til Aarhus Bugt i øst, og fra Silkeborg i nord til Skanderborg i syd, byder på en skøn blanding af højtragende bakker, store skove og idylliske søer, hvoraf flere er forbundne af Danmarks største å, Gudenåen. Søhøjlandet er den oplagte destination for en cykelferie.

Det er også i Søhøjlandet, du finder bl.a. Himmelbjerget og Silkeborgsøerne. Et af vores forslag til at opleve dette skønne område er at sejle turen med Hjejlen på Silkeborgsøerne fra Ry til foden af Himmelbjerget og derefter ”bestige” Himmelbjerget for en fantastisk udsigt over området.

Strandhuse ved Ærøskøbing, Ærø Skove i Søhøjlandet Søhøjlandet

Aarhus

Med sine hyggelige brostensgader, charmerende pladser, hyggelige fortovscaféer og kulturelle højdepunkter, som kunstmuseet Aros og det levende historiemuseum Den Gamle By, er det ikke så underligt, at Aarhus blev udnævnt som European Capital of Culture 2017. Her i Østjyllands hovedstad kan udvalget af seværdigheder og attraktioner snildt måle sig med mange andre storbyer, men fordelen her er, at du får det hele inden for gåafstand.

Mols Bjerge

I Nationalpark Mols Bjerge finder du både fantastiske landskabsudsigter og noget af Danmarks mest sjældne natur. Det unikke terræn blev skabt under den seneste istid, og nationalparken er i dag Østjyllands mest besøgte kyst- og naturområde. Mols Bjerge er oplagt både til en dagsudflugt og til et par dages vandring, da her er mange vandrestier af forskellige længder at vælge imellem. Gå ikke glip af at nyde udsigten til den bugtende østjyske kyst fra ikoniske Trehøje eller at se Danmarks største runddysse, Poskær Stenhus.

Aros-regnbuen i Aarhus Café i Latinerkvarteret, Aarhus Udsigt fra Mols Bjerge

Nordsjælland

Nordsjælland er gennemskåret af cykelruter på kryds og tværs, og sammen med sine mange kulturelle seværdigheder og skønne strande og naturområder er regionen derfor perfekt til en aktiv ferie. Gå på opdagelse i kulturperler som fx Louisiana Museum of Modern Art, Karen Blixens hjem, Rungstedlund, M/S Museet for Søfart, Esrum Kloster og de historiske slotte Kronborg, Fredensborg Slot og Frederiksborg Slot.  


København

Er du mest til storbyferie, eller ønsker du at kombinere din ferie med lidt byliv, er vores egen hovedstad, København, en fantastisk spændende by. Den er godt nok ikke lige så stor som mange andre europæiske hovedstæder, men byen er propfyldt med kulturelle seværdigheder, historiske bygninger, gode shoppingmuligheder, grønne parker og skjulte skatte. Vi tilbyder et bredt udvalg af cykelferier på Sjælland.

Frederiksborg Slot i Nordsjælland Kyst i Nordsjælland Nyhavn i København

Den jyske vestkyst

Vestkystens rå og vilde landskab udstråler sand idyl med små huse gemt i klitterne, hvide sandstrande så langt øjer rækker, og fyrtårne der spejder ud over det åbne hav. Her mærker du virkelig naturen på egen krop – med vind i håret og duften af havet. Tag på en guidet tur ud i Vadehavet, gå på ravjagt langs strandene, eller tag en kikkert med og se om du kan spotte nogle af de talrige fuglearter, som trækker forbi om foråret og efteråret.

Klitter ved Vestkysten Fugle på stranden Fyrtårn ved Hirtshals