Ecuador

Andesbjerge, UNESCO-byer, bananplantager og Galápagosøerne

Tag med på en opdagelsesrig rejse til Ecuador, og glæd dig til den perfekte kombination af kolonial verdenshistorie, kulturel rigdom og betagende natur i Andesbjergene og på Galápagosøerne.

Rejser til Ecuador – UNESCO-byer, aktive vulkaner og Galapagos

Lige midt i verdens navle, på ækvator, ligger det fantastiske land Ecuador. Ecuador, som ligger i det nordvestlige Sydamerika og grænser op til Columbia, Peru og Stillehavet, indeholder stort set alt, hvad den eventyrlystne rejsende søger. Høje bjerge, frodig jungle, aktive vulkaner, indianerkultur og unikt dyreliv på Galápagosøerne.

En rejse til Ecuador byder på fantastiske natur- og kulturoplevelser, hvor du blandt andet kan opleve Andesbjergene, Amazonasjunglen og flere charmerende byer, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Mulighederne er mange, og det afspejles også i vores udvalg af rejser til Ecuador. 

Med Ruby Rejser kan du eksempelvis rejse til Ecuador med et ekspeditionskrydstogt, der sejler til flere sydamerikanske lande som Peru og Chile. Vi har også rejser til Ecuador og Galapagos, hvor du får en unik mulighed for at udforske Galápagosøerne og lære om arternes oprindelse på helt nært hold. 

Læs mere om vores rejser til Ecuador og hvad du skal opleve i landet nederst på siden.

Læs mere
per side

3 Items

Oplev alt hvad Galapagosøerne har at byde på | Rejs i 2023 & 2024

Tag med på en unik ekspeditionsrejse med miljømæssig opdagelse, når vi rejser fra Quito i Ecuador og følger i Charles Darwins fodspor for at opleve naturvidunderne på de enestående Galápagosøer.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller Tyskland
 • 10 nætter
Forespørg
Tag med os på en rejse med historisk og miljømæssig opdagelse | Rejs i 2023 & 2024

Oplev levnene efter inkaernes civilisation i Peru, tilbring tid med at udforske Quito og gå op ad en stadig aktiv vulkan i Ecuadors del af Andesbjergene, inden vi udforsker de enestående Galápagosøer.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra Oslo
 • 12 nætter
Forespørg
Ekspeditionsrejse på Galápagosøerne | Rejse i 2024 og 2025

Træd i Darwins fodspor, og udforsk Galápagosøerne ombord på skønne MS Santa Cruz II. Over 8 dage vil du stifte bekendtskab med de eventyrlige øer ud fra Ecuadors smukke vestkyst.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 8 nætter
Forespørg

Oplev det bedste af Ecuador på ekspeditionsrejser

Nok kan du opleve meget af smukke Ecuador med bil eller bus på fastlandet, men hvis du ønsker at opleve de fjerntliggende Galápagosøer eller flere sydamerikanske lande på én gang, er en ekspeditionsrejse den bedste og hurtigste måde af gøre det på.

På vores rejser til Ecuador bor du på et af Hurtigrutens eksklusive ekspeditionsskibe, der sejler dig fra kyst til kyst og ø til ø. Nyd den fantastiske udsigt over Stillehavet fra skibets dæk, og gå på opdagelse i landets imponerende kultur og natur, når skibet lægger til land. Bestig majestætiske vulkaner som Cotopaxi, lær om Ecuadors fascinerende historie i Quitos gamle bydel og gå amok i et skaldyrsmekka af en anden verden i Puerto Bolívar. 

Nogle af vores rejser til Ecuador byder også på en unik mulighed for at udforske Galápagosøerne, der er kendt for deres utrolige dyreliv. På denne videnskabsorienterede rejse til Galapagos vil du lære om Darwins opdagelser samt foretage dine egne og komme tæt på dyrearter som Galapagos-kæmpeskildpadder, leguaner og blåfodede suler. 

Lyder en rejse til Ecuador på et ekspeditionskrydstogt som noget for dig, kan du finde alle vores ekspeditionsrejser til Sydamerika her.

Hurtigruten-ekspeditionsskib Ekspeditionstur til Galapagos Ekspeditionstur til Galapagos

Seværdigheder og oplevelser til bucketlisten

Før du rejser til Ecuador, er det en god idé at planlægge godt, så du har tid nok til det, du vil opleve. Selvom landet er relativt lille, er der nemlig utroligt mange seværdigheder og steder, du ikke må gå glip af. Du kan læse mere om, hvad din rejse til Ecuador kan indeholde herunder.

Den guddommelige Cotopaxi-vulkan

Cotopaxi er en imponerende, snedækket vulkan og et højdepunkt i Ecuadors smukke Andesbjerge. Denne majestætiske vulkan, beliggende 50 km syd for Quito, er en af de mest aktive i landet og en af de højeste aktive vulkaner i verden med en imponerende højde på 5.897 m.o.h.

Cotopaxi-vulkanen er indhyllet i gamle legender og traditioner, og dens navn stammer fra det lokale Quechua-sprog, hvor "Coto" betyder "halshug" og "paxi" betyder "gud". For inkakulturen og de indfødte folkeslag var Cotopaxi en hellig vulkan, anset som hjem for guderne, og den var omsluttet af stor respekt og ærefrygt. Selv i moderne tid har Cotopaxi en særlig plads i Ecuadors nationalidentitet, og den kan blandt andet findes på landets flag som et symbol på styrke, mod og naturens kræfter.

Vejen til toppen af vulkanen er udfordrende, men hvis du våger at bestige den, bliver du belønnet med en spektakulær panoramaudsigt over Andesbjergene og den omkringliggende Cotopaxi National Park. Nationalparken er et naturskønt landskab med frodige dale, maleriske søer og blomstrende fauna og er hjemsted for et mangfoldigt dyreliv. Hold blandt andet øje med vilde heste, alpakaer, lamaer, kondorer, andesmåger og andre specielle fuglearter.

 Cotopaxi-vulkanen Gruppe bestiger Cotopaxi Lamaer i Cotopaxi National Park

UNESCO-hovedstaden, Quito

Midt i Andesbjergene ligger Ecuadors charmerende hovedstad Quito, der er fyldt med fascinerende historie og kultur. Quito blev grundlagt som en gammel inka-bosættelse og senere erobret af den spanske kolonimagt. Dette afspejles i Quitos gamle bydel, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er en skattekiste af yndefuld arkitektur, historiske bygninger og kirker fra den spanske æra.

Quito strækker sig over ækvator, og er smukt beliggende i en høj dal hele 2850 meter oppe, hvilket giver en fantastisk udsigt til de nærliggende Andesbjerge. Udover fascinerende historie og smukke udsigter byder hovedstaden også på en blomstrende kulturscene. Gå en tur gennem Calle La Ronda, en ældgammel gågade, der var hjemsted for mange digtere og kunstnere, og som i dag er fyldt med små butikker og hyggelige caféer. Besøg Basilica del Voto Nacional, en fantastisk, nygotisk kirke i byens centrum, og gå på opdagelse i de mange farverige markeder, der byder på ecuadorianske godter. 

Puerto Bolívar, Machala - verdens bananhovedstad

Machala er en charmerende kystby i det sydlige Ecuador. Byen spiller en vigtig rolle i landets økonomi på grund af sin betydelige produktion af guld, kakao, kaffe og skaldyr – men mest af alt – store mængder bananer, der har gjort byen kendt som "verdens bananhovedstad". 

Ud over bananproduktion er byen også kendt for sin kulturelle mangfoldighed, hvor indflydelsen fra både inkariget og den spanske arv er tydelig. Dette kommer til udtryk i musik, danse, traditionelle fester og gastronomi. Den venlige lokalbefolkning, charmerende pladser og usædvanlige monumenter i gadebilledet bidrager til den hyggelige og afslappede atmosfære, du møder i byen.

Machala er populær blandt rejsende for sine smukke sandstrande og Puerto Bolívar, der en af de største fiskerihavne i Ecuador. Smag frisk fisk og skaldyr på en af havnens adskillige restauranter, og nyd udsigten til de naturlige mangrovesumpe på Isla Jambeli på den modsatte bred.

Udsigt over Quito med Cotopaxi i baggrunden Basilica del Voto Nacional, Quito Banantruck i Quito

Ecuadorianske livretter

Under din rejse til Ecuador må du ikke gå glip af den fantastiske madscene af friske grøntsager, frugter og friskfanget fisk og skaldyr, som landet er kendt for. Hvis du er nysgerrig på den sydamerikanske madkultur, har vi her samlet fire lækre ecuadorianske specialiteter, du kan starte med at teste:

 1. Ceviche: Ceviche er kendt som Ecuadors nationalret. Retten består af frisk fisk eller skaldyr marineret i citrussaft og krydderier, som typisk serveres med løg, tomat, koriander og avokado i en skål.

 2. Llapingachos: Ecuadorianske kartoffelmoskager fyldt med ost og stegt på panden. De serveres typisk med stegte æg, pølser og en peanutsovs.

 3. Encebollado: Traditionel fiskesuppe lavet med tun, løg, tomater og koriander. Encebollado er en meget populær ret ved kystområderne, hvor den laves med friskfanget tun.

 4. Canelazo: Canelazo er en varm drik lavet med sukkerørspiritus, frugter og krydderier som kanel og nelliker. Denne drik er populær i de køligere højlandsområder, hvor der dyrkes sukkerrør. 

Men der er også mange andre ecuadorianske livretter, som er værd at smage. Du kan eksempelvis prøve det berømte ecuadorianske chokolade, kaffe og friske frugter fra de lokale markeder.

Galápagosøerne

Galápagosøerne er et paradis i Stillehavet, der ligger omkring 1000 km vest for Ecuadors kyst. Denne unikke øgruppe er kendt for sin ekstraordinære biodiversitet og sin afgørende indflydelse på Charles Darwins evolutionsteori. Det var på disse øer, at Darwin observerede variationen i arter og indsamlede data, der bidrog til hans teorier om evolution gennem naturlig selektion.

Det er ikke uden grund, at UNESCO har anerkendt Galápagosøerne som verdensarv siden 1978. De eventyrlige øer er hjemsted for et unikt dyreliv og arter, som ikke findes andre steder i verden. Øen er nemlig så isoleret, at dyr og planter har måtte tilpasse sig for at overleve naturens udvikling, herunder Galapagos-kæmpeskildpadder, blåfodede suler, leguaner, havleguaner, søløver og en bred vifte af fuglearter.

Sammen med Ruby Rejser kan du rejse til Ecuador og Galapagos på et ekspeditionskrydstogt og følge i Darwins fodspor. Dette er en oplevelse, som enhver spirende opdagelsesrejsende bør krydse af bucketlisten.

Galapagos Galapagos-skildpadde Galapagos-søløve

 

5 sjove facts om Ecuador

 1. Verdens tætteste punkt på rummet: Mount Chimborazo, en bjergtop i Ecuador, er teknisk set det punkt på Jorden, der er tættest på rummet. Dette skyldes, at Jorden buler ud ved ækvator, hvilket gør Chimborazos bjergtop tættere på rummet end Mount Everests.

 2. De mange mikroklimaer: Ecuador er kendt for sit varierede landskab og klima fuld af kontraster. Trods landets beskedne størrelse på 256.370 km2 er der alt fra tropiske regnskove til snedækkede bjerge, hvilket er ekstraordinært. 

 3. Sproglig mangfoldighed: Ecuador er et land med en bemærkelsesværdig sproglig mangfoldighed. Udover spansk, der er det officielle sprog, tales der over 20 indfødte sprog i landet. Quechua er et af de største sprog og tales af cirka 2,5 millioner, mens shuar og 9-10 andre indianske sprog tales i de østlige regnskovsområder.

 4. Det originale guldbryllups-land: Ecuador har en tradition, hvor par, der har været gift i 50 år, får en ceremoniel fejring af deres lange ægteskabsliv, ofte ledsaget af musik og dans. Dette er en smuk og hjertevarmende tradition i landet.

 5. Find balancen på ækvator: I hovedstaden Quito kan du besøge det berømte Intiñan Solar Museum, som hævder at ligge direkte på ækvator. Her kan du balancere objekter, se vand dræne i en lige linje og lære om ækvatorfænomener. 

Find din rejse til Ecuador hos Ruby Rejser

Hos Ruby Rejser er vi eksperter i rejseplanlægning, og vi er altid klar til at hjælpe dig med at indfri dine rejsedrømme – uanset om det er en rejse til Ecuador, Canada eller Skotland

Vores rejser er altid nøje planlagte og kvalitetssikre, så du kan nyde din ferie, mens vi sørger for alt det praktiske. Vælg mellem vores eksisterende rejser til Ecuador og andre lande, eller kontakt os, hvis du har nogle specifikke ønsker, vi skal hjælpe dig med.