INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Alaska & Britisk Columbia | Nordgående

Vildmark, gletsjere og kultur | Rejs maj og Juni 2022

Oplev det sydøstlige Alaska, Alaska-bugten og Prince William Sund på samme rejse. En rejse, hvor du bestemt skal holde udkig efter hvaler, sælger, havfugle, bjørne og oddere. Du besøger de smukkeste fjorde og ser gletsjere i Alaskas vildmark. 

In stock
Travel Code
EX-045

Det kan du glæde dig til

På denne ekstraordinære rejse har du mulighed for at udforsk nogle af Alaskas vilde landskaber - blandt andre Misty Fjords, College Fjord og Icy Bay. Du vil derforuden opleve en naturskøn bustur fra Seward til Anchorage med stop ved Alaska Wildlife Conservation Center. Undervejs på turen har du desuden mulighed for at se den hvidhovedede ørn og brune og sorte bjørne samt hvaler. Udover anderledes dyreliv samt betagende natur har du på rejsen mulighedn for at lære noget om den oprindelige befolknings og de tidlige nybyggeres historie i grænsebyerne Haines, Sitka og Cordova.

Kort

Alaska og British Columbia - Vildmark, gletsjere og kultur (Nordgående)

Rejseplan

Dag

Sted

1

Vancouver, Canada 

2

Til søs

3

Misty Fjords National Monument

4

Wrangell, Alaska

5

Tracy/Endicott Arm-fjordene, Alaska

6

Petersburg, Alaska

7

Haines, Alaska

8

William Henry Bay, Alaska

9

Sitka, Alaska

10

Icy Bay

11

Cordova

12

College Fjord

13

Seward

14

Anchorage

Dagsprogram

Dag 1: Ekspeditionsrejsen begynder

Vancouver er en livlig by med havnefront, parker, nærliggende bjerge, mange cafeer, butikker, gallerier, museer og en række kulturelle kvarterer, som man kan udforske. Du har mulighed for at nyde en smuk rejse ud i den canadiske vildmark på et Rocky Mountaineer-tog - et af Hurtigrutens programmer til et forlænget ophold inden ekspeditionsrejsen.

 

Dag 2: På vej gennem British Columbia

Vi sejler nordpå i åbent hav mod Alaska gennem nettet af smalle kanaler og stræder i Canadas Indre Passage. Du kan følge Ekspeditionsteamets fascinerende foredrag i Videnskabscentret, slappe af på dækket på udkig efter delfiner, marsvin, spækhuggere og hvaler eller siddei en salon og hilse på de medrejsende.

 

Dag 3: Uspoleret vildmark

Det største vildmarksområde i det sydøstlige Alaska, Misty Fjords National Monument, har tætte, grønne regnskove, granitbjerge, der er prydet af dramatiske vandfald, bjergstrømme og vådområder langs kysten. Ofte fylder en mælkeagtig tåge bugterne. Når vejret tillader det, så kan man opleve området i RIB-båd eller i kajak.

 

Dag 4: Alaskas sjæl

Wrangell er en af Alaskas ældste øbyer, og den har tilhørt fire nationer - Tlingit, Rusland, Storbritannien og USA. Talrige helleristninger på stranden og mos-dækkede totempæle er områdes historiske minder. Wrangell, ligger uden for andre krydstogtskibes ruter, og er nu bare en hyggelig fiskerby.

 

Dag 5: Fra regnskove til gletsjere

Fjordene Tracy og Endicott Arm er nogle af det sydlige Alaskas ægte perler med frodige grønne sider af høje bjerge med enestående, dybe dale. Mens vi sejler i det fascinerende område, kan man studere de besynderlige former på isbjergene, der er kælvet fra de robuste, strålende, blå gletsjere inderst i fjordene. Det er også hjemsted for bjerggeder og spættede sæler. Hvis havforholdene er gode, udforsker vi området i RIB-både og kajakker.

 

Dag 6: Alaskas Lille Norge

Petersburg med kælenavnet "Lille Norge" er en blomstrende fiskerby med en stærk norsk kulturarv, et betagende landskab og masser af marint liv. Beboerne er stolte af deres skandinaviske rødder og fejrer de norske helligdage. Som byens hjerte midt i byen ligger Sons of Norway-hallen.

 

Dag 7: Kunst i vildmarken

Haines er omgivet af gletsjer-dækkede bjerge. Den lille Alaska-by har været hjemsted for chilkat tlingit-folk i århundreder - fra før de europæiske handlende kom i slutningen af det 19. århundrede efterfulgt af guldfeber-tiden. Haines er nu kendt for sit kunstnersamfund, men er fortsat en lille by i udkanten af vildmarken.

 

Dag 8: Tid til at udforske vildmarken

Vi sejler ind på land med skibets RIB-både for at udforske bopladsen i selskab med lokale guider. Her ved Chilkat-bjergkæden består vildmarken af gammel skov, der er hjemsted for brune og sorte bjørne, ulve, elge og sitka-sorthalede hjorte. Om aftenen sejler vi gennem Point Adolphus, et berømt hvalsafari-farvand.

 

Dag 9: Oplev Sitkas blandede kulturer

Fra Sitka er der udsigt over Sisters Mountains og Mount Edgecumbe, der er en sovende vulkan. Sitka var hovedstad i Alaska, da området hørte til Rusland. Nu er den historiske by en blanding af kulturer. Besøg den russisk-ortodokse Saint Michael's Cathedral (Sobor Arkhangela Mikhaila - efter ærkeenglen Michael), eller besøg den nærliggende Sitka National Historical Park, der har mange udsmykkede tlingit-totempæle udstillet.

 

Dag 10: Tidevandsgletsjere

Icy Bay lever op til sit navn. I Prince William-sundet er den helt ekstraordinære natur skabt af de tre gletsjere, der fortsat kælver is i bugten. Vores mål er at udforske Guyot-gletsjeren. Vejret og isbjergene afgør, hvilke områder vi kan besøge.

Dag 11: Oplev Alaskas lille hemmelighed

Cordova er en autentisk Alaska-laksefiskerby, der er omgivet af en enorm skov og kun er tilgængelig med båd eller fly. Takket være den fjerne beliggenhed har Cordova bevaret atmosfæren fra gamle dage bedre end mange andre samfund. Havoddere, ørne og tundra-svaner ses ofte, mens elge, bævere, ulve og bjørne er sjældnere seværdigheder.

 

Dag 12: Ivy League-fjorden

I den nordlige del af Prince William-sundet er det tid til at udforske College Fjord, der er omgivet af de sneklædte Chugach-bjerge. Området har fem storslåede tidevandsgletsjere og et dusin mindre gletsjere, der udmunder i Ivy League Fjord.

 

Dag 13: Alaskas naturscenerier og dyreliv

Efter landgang fra skibet kører vi fra den livlige fiskerby Seward gennem et imponerende landskab til Anchorage. Vi stopper på vejen ved Alaska Wildlife Conservation Center, et vildtreservat, der er dedikeret til at bevare Alaskas dyreliv. Herefter kører vi videre til dit hotel for at overnatte.

 

Dag 14: Nordens Big Apple

Byen Anchorage ligger mellem Chugach-bjergene og har mere end 40 % af delstatens befolkning. Lokalbefolkningen fisker laks i Ship Creek, og 1500 elge vandrer frit. Du kan forlænge dit ophold med et valgfrit program efter rejsen.

Livet ombord på M/S Roald Amundsen

Ekspeditionsskibet MS Roald Amundsen er et af Hurtigrutens nyeste skibe og stod færdigt i 2019. Skibet er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter, og er desuden et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybridteknologi. Skibet har store udsigtsplatforme på flere dæk, så vores gæster kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet. MS Roald Amundsen har også tre restauranter med menuer, der afspejler råvarerne fra de områder, vi sejler forbi. Der findes et separat pooldæk inklusiv pools, jacuzzi og barer. Det nye skib har kun udvendige kahytter. Nedenfor kan du læse mere om to af kahytstyperne:  

 • Udvendig kahyt (kahytklasse RS)
  Denne udvendige kahytstype er på midterste eller nederste dæk. Kahytterne er på 17 m2, er rummelige og har vindue. Der er fleksibelt sovearrangement med separate senge og TV med høj kahyt-standard. Sengepladser fra 2 til 4 personer. 

 • Udvendig kahyt (kahytklasse RR)
  Denne udvendige kahytstype på mellemdækket er større og meget rummelig. Kahytterne er mellem 19 og 23 m2, har fleksible sengearrangementer og TV med høj kahyt-standard. Dobbeltseng er standard i denne kahytstype, men kan fås med enkeltsenge efter forespørgsel. Sengepladser fra 2 til 4 personer.

Priser på andre kahytstyper oplyses gerne ved anmodning. Kontakt os pr mail eller telefon.

Læs mere om skibet og kahytskategorier her

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedatoer: 

Priser på andre kahytstyper, enkeltkahytter og afrejsedatoer oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

 • 20. maj 2022
 • 13. juni 2022

Prisen inkluderer:

 • Overnatning og morgenmad i Anchorage efter ekspeditionsrejsen
 • Transport fra havnen i Seward til hotel i Anchorage med et stop på Alaska Wildlife Conservation Center inklusive adgangsgebyr, engelsktalende guide og en madpakke
 • Ekspeditionsrejse med kahytskategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets vin, øl, sodavand og mineralvand) i Restaurant Aune og Restaurant Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm for suite-rejsende
 • Te og kaffe
 • Internetadgang. Vi sejler i fjerne egne med begrænset internetforbindelse. Streaming er ikke muligt.
 • Vandflaske til genopfyldning ved skibets vandstationer
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og i land
 • En række udflugter

Ikke inkluderet:

 • Fly tur/retur fra Danmark
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Udflugter med Hurtigrutens samarbejdspartnere
 • Tilbudte ekstra-aktiviteter med Hurtigrutens Ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område

Bemærkninger:

Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Personlige oplysninger
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst. Rejsende skal selv sørge for at opfylde alle visumkrav. Læs mere om alle indrejsekrav her.

 • Sundhedserklæring
  Alle skal udfylde en sundhedserklæring inden afrejse, Godkendelse af en læge er obligatorisk for rejser til Antarktis, Nordvestpassagen, Nordøstgrønland og Svalbard med undtagelse af sejladser med MS Nordstjernen. Lægeerklæringen må ikke udfyldes af lægen tidligere end 8 uger før afrejsedato. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. 

Hurtigrutens fleksible prissystem:

De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:

Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden