Bestil

Alaska og Britisk Columbia | Nordgående

Vildmark, gletsjere og kultur | Rejs maj og Juni 2024

Oplev det sydøstlige Alaska, Alaska-bugten og Prince William Sund og hold et godt udkig efter hvaler, sælger, havfugle, bjørne og oddere. Du besøger de smukkeste fjorde og ser gletsjere i Alaskas vildmark. 

In stock
Travel Code
EX-045
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Oplev Alaskas' anderledes dyreliv og imponerende naturlandskab
blue encircled check Besøg Alaskas Wildlife Conservation Center
blue encircled check Bliv klogere på den oprindelige befolknings historie
calendar icon2 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon14 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

På denne ekstraordinære rejse har du mulighed for at udforsk nogle af Alaskas vilde landskaber - blandt andre Misty Fjords, College Fjord og Icy Bay. Du vil derforuden opleve en naturskøn bustur fra Seward til Anchorage med stop ved Alaska Wildlife Conservation Center. Undervejs på turen har du desuden mulighed for at se den hvidhovedede ørn og brune og sorte bjørne samt hvaler. Udover anderledes dyreliv samt betagende natur har du på rejsen mulighedn for at lære noget om den oprindelige befolknings og de tidlige nybyggeres historie i grænsebyerne Haines, Sitka og Cordova.

Kort

down v arrow

Alaska og British Columbia – Vildmark, gletsjere og kultur (nordgående)

Rejseplan

down v arrow

Dag Sted
1 Vancouver, Canada 
2 Expeditionens begyndelse
3 Canadas Indre Passage
4 Misty Fjords National Monument
5 Wrangell, Alaska
6 Tracy/Endicott Arm-fjordene, Alaska
7 Petersburg, Alaska
8 Haines, Alaska
9 William Henry Bay, Alaska
10 Sitka, Alaska
11 Icy Bay
12 Cordova
13 College Fjord
14 Seward
15 Anchorage

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: British Columbias livlige havneby

Ekspeditionskrydstogtet starter i Vancouver. Vancouver er en livlig by med havnefront, parker, nærliggende bjerge, mange cafeer, butikker, gallerier, museer og en række kulturelle kvarterer, som man kan udforske. Første overnatning finder sted på et fint hotel i Vancouver. Du har mulighed for at nyde en smuk rejse ud i den canadiske vildmark på et Rocky Mountaineer-tog - et af Hurtigrutens programmer til et forlænget ophold inden ekspeditionsrejsen. 

 

Dag 2: Ekspeditionens begyndelse

Efter morgenmad på hotellet er der byrundtur til de vigtigste seværdigheder i smukke Vancouver. Udflugten slutter ved skibet det står klar til at tage dig på en uforglemmelig ekspedition.


Dag 3: På vej gennem British Columbia

Vi sejler nordpå i åbent hav mod Alaska gennem nettet af smalle kanaler og stræder i Canadas Indre Passage. Du kan følge Ekspeditionsteamets fascinerende foredrag i Videnskabscentret, slappe af på dækket på udkig efter delfiner, marsvin, spækhuggere og hvaler eller siddei en salon og hilse på de medrejsende.

 

Dag 4: Uspoleret vildmark

Det største vildmarksområde i det sydøstlige Alaska, Misty Fjords National Monument, har tætte, grønne regnskove, granitbjerge, der er prydet af dramatiske vandfald, bjergstrømme og vådområder langs kysten. Ofte fylder en mælkeagtig tåge bugterne. Når vejret tillader det, så kan man opleve området i RIB-båd eller i kajak.

 

Dag 5: Alaskas sjæl

Wrangell er en af Alaskas ældste øbyer, og den har tilhørt fire nationer - Tlingit, Rusland, Storbritannien og USA. Talrige helleristninger på stranden og mos-dækkede totempæle er områdes historiske minder. Wrangell, ligger uden for andre krydstogtskibes ruter, og er nu bare en hyggelig fiskerby.

 

Dag 6: Fra regnskove til gletsjere

Fjordene Tracy og Endicott Arm er nogle af det sydlige Alaskas ægte perler med frodige grønne sider af høje bjerge med enestående, dybe dale. Mens vi sejler i det fascinerende område, kan man studere de besynderlige former på isbjergene, der er kælvet fra de robuste, strålende, blå gletsjere inderst i fjordene. Det er også hjemsted for bjerggeder og spættede sæler. Hvis havforholdene er gode, udforsker vi området i RIB-både og kajakker.

 

Dag 7: Alaskas Lille Norge

Petersburg med kælenavnet "Lille Norge" er en blomstrende fiskerby med en stærk norsk kulturarv, et betagende landskab og masser af marint liv. Beboerne er stolte af deres skandinaviske rødder og fejrer de norske helligdage. Som byens hjerte midt i byen ligger Sons of Norway-hallen.

 

Dag 8: Kunst i vildmarken

Haines er omgivet af gletsjer-dækkede bjerge. Den lille Alaska-by har været hjemsted for chilkat tlingit-folk i århundreder - fra før de europæiske handlende kom i slutningen af det 19. århundrede efterfulgt af guldfeber-tiden. Haines er nu kendt for sit kunstnersamfund, men er fortsat en lille by i udkanten af vildmarken.

 

Dag 9: Tid til at udforske vildmarken

Vi sejler ind på land med skibets RIB-både for at udforske bopladsen i selskab med lokale guider. Her ved Chilkat-bjergkæden består vildmarken af gammel skov, der er hjemsted for brune og sorte bjørne, ulve, elge og sitka-sorthalede hjorte. Om aftenen sejler vi gennem Point Adolphus, et berømt hvalsafari-farvand.

 

Dag 10: Oplev Sitkas blandede kulturer

Fra Sitka er der udsigt over Sisters Mountains og Mount Edgecumbe, der er en sovende vulkan. Sitka var hovedstad i Alaska, da området hørte til Rusland. Nu er den historiske by en blanding af kulturer. Besøg den russisk-ortodokse Saint Michael's Cathedral (Sobor Arkhangela Mikhaila - efter ærkeenglen Michael), eller besøg den nærliggende Sitka National Historical Park, der har mange udsmykkede tlingit-totempæle udstillet.

 

Dag 11: Tidevandsgletsjere

Icy Bay lever op til sit navn. I Prince William-sundet er den helt ekstraordinære natur skabt af de tre gletsjere, der fortsat kælver is i bugten. Vores mål er at udforske Guyot-gletsjeren. Vejret og isbjergene afgør, hvilke områder vi kan besøge.


Dag 12: Oplev Alaskas lille hemmelighed

Cordova er en autentisk Alaska-laksefiskerby, der er omgivet af en enorm skov og kun er tilgængelig med båd eller fly. Takket være den fjerne beliggenhed har Cordova bevaret atmosfæren fra gamle dage bedre end mange andre samfund. Havoddere, ørne og tundra-svaner ses ofte, mens elge, bævere, ulve og bjørne er sjældnere seværdigheder.

 

Dag 13: Ivy League-fjorden

I den nordlige del af Prince William-sundet er det tid til at udforske College Fjord, der er omgivet af de sneklædte Chugach-bjerge. Området har fem storslåede tidevandsgletsjere og et dusin mindre gletsjere, der udmunder i Ivy League Fjord.

 

Dag 14: Alaskas naturscenerier og dyreliv

Efter landgang fra skibet kører vi fra den livlige fiskerby Seward gennem et imponerende landskab til Anchorage. Vi stopper på vejen ved Alaska Wildlife Conservation Center, et vildtreservat, der er dedikeret til at bevare Alaskas dyreliv. Herefter kører vi videre til dit hotel for at overnatte.

 

Dag 15: Nordens Big Apple

Byen Anchorage ligger mellem Chugach-bjergene og har mere end 40 % af delstatens befolkning. Lokalbefolkningen fisker laks i Ship Creek, og 1500 elge vandrer frit. Du kan forlænge dit ophold med et valgfrit program efter rejsen.

Livet ombord på M/S Roald Amundsen

down v arrow

Ekspeditionsskibet MS Roald Amundsen er et af Hurtigrutens nyeste skibe og stod færdigt i 2019. Skibet er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter, og er desuden et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybridteknologi. Skibet har store udsigtsplatforme på flere dæk, så vores gæster kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet. MS Roald Amundsen har også tre restauranter med menuer, der afspejler råvarerne fra de områder, vi sejler forbi. Der findes et separat pooldæk inklusiv pools, jacuzzi og barer. Det nye skib har kun udvendige kahytter.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedatoer: 

Priser på andre kahytstyper, enkeltkahytter og afrejsedatoer oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

 • 16. maj 2024
 • 09. juni 2024

Prisen inkluderer:

 • Overnatning og morgenmad i Vancouver før ekspeditionskrydstogtet
 • Overnatning og morgenmad i Anchorage ved ekspeditionskrydstogtets afslutning
 • Transport fra hotel til skibet i Vancouver inklusive udflugt med rundtur i byen.
 • Transport fra skibet i Seward til hotellet i Anchorage med et ophold ved Alaska Wildlife Conservation Center - inklusive adgangsbillet, engelsktalende guide og madpakke
 • Ekspeditionsrejse med kahytskategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord.
 • Internetadgang. Vi sejler i fjerne egne med begrænset internetforbindelse. Streaming er ikke muligt.
 • Vandflaske til genopfyldning ved skibets vandstationer
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og i land
 • En række udflugter

Ikke inkluderet:

 • Fly tur/retur fra Danmark
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Udflugter med Hurtigrutens samarbejdspartnere
 • Tilbudte ekstra-aktiviteter med Hurtigrutens Ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden