INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Alaska og British Columbia

Vildmark, gletsjere og kultur ad den indre passage | Rejs maj 2020

Tag på med på opdagelse i den indre passage mellem Canada og Alaska, og oplev enorm vildmark, frodig regnskov og dybe fjorde, mens vi holder udkig efter vilde fugle, hvaler, bjørne og søløver. 

In stock
Travel Code
EX-031

Det kan du glæde dig til

Tag med på et fantastisk eventyr med Hurtigruten langs Canadas og Alaskas kyst ad den indre passage. Du besøger små byer i beskyttede farvande, og du stifter bekendtskab med små øer, guldgraverbyer, nationalparker, totempæle og et rigt dyreliv. Du kan se frem til at følge Den indre Passage gennem rolige kanaler mellem British Columbia og Alaska og holde udkig efter hvaler, spækhuggere, bjørne, havorddere, sæler og søløver i et område med rigt dyreliv. Undervejs vil du også besøge små fiskerbyer og landsbyer, hvor det virker som om tiden er frosset fast, og du vil opleve den enorme vildmark med store vidder, frodig regnskov, dybe fjorde og gletsjere. Du sejler med Hurtigrutens hybridskibe M/S Roald Amundsen, der kun har udvendige kahytter.

Rejseplan

Dag Sted Overnatning
1 Vancouver På skib
2 Til søs På skib
3 Ketchikan, Alaska På skib
4 Sitka På skib
5 Haines På skib
6 Tracy Arm / Endicott Arm På skib
7 Juneau På skib
8 Icy Strait Point På skib
9 Petersburg På skib
10 Wrangell På skib
11 Misty Fjords National Monument På skib
12 Prince Rupert På skib
13 Butedale, British Columbia På skib
14 Alert Bay På skib
15 Vancouver Hotel i Vancouver
16 Vancouver -

Kort

Sejlads med Hurtigruten Alaska og British Columbia

Dagsprogram

Dag 1. Velkommen til sprudlende Vancouver

Du befinder dig nu i Vancouver, der er en af det amerikanske kontinents smukkest beliggende byer. Tag en tur rundt i byen og se parker ved vandet, bjerge med vandrestiger i nærheden, skisport om vinteren, en masse caféer, museer og den hyggelige gamle bydel Gastown med de smukke victorianske bygninger.

Dag 2. Canadas indre Passage til Alaska

Ombord på Hurtigrutens skib bruger du dagen på vandet, hvor du kan spejde efter dyreliv såsom delfiner, marsvin, spækhuggere og hvaler, der hyppigt ses i de rolige indre farvande. Du sejler gennem nettet af smalle kanaler i Canadas indre Passage. Du vil undervejs også blive inviteret med til foredrag, eller du kan slappe af på dækket eller i en salon. 

Dag 3. Porten til Alaska ved Ketchikan

Du skal nu på udkig i den farverige landsby, der har huse på pæle fra guldfebertiden. Husene er placeret langs flodbredden og områder ved kendt som verdens laksehovedstad og er en ægte grænseby omgivet af høje bjerge. Byen har en af de største samlinger af stående totempæle og har stærke bånd til tlingit-kulturen. 

Dag 4. Historiske gader og snedækkede bjergtoppe 

Når vi sejler ind til byen Sitka kan vi allerede betragte noget af den smukke natur der omkranser med snedækkede bjergtoppe, små øer og endda en vulkan inden for synsvidde. Sitka hedder byen og det var en tidligere hovedstad i det russiske Alaska. Byen er fyldt med historie fra datiden med blandt andet en russisk katedral og udsmykkede totempæle.

Dag 5. Kunst i vildmarken

Før de europæiske handlende kom i slutningen af det 19. århundrede, der er efterfulgt af guldfeber-tiden, der var den lille Alaska-by Haines hjemsted for chilkat tlingit-folk i århundrede. Byen ligger dybt inde i fjorden og er kendt for sit kunstnersamfund og er fyld af historier. 

Dag 6. Fjorde og dybe fale i Alaska

Vi kan i dag se frodige grønne bjergsider med dybe daler ved fjordene Tracy og Endicott Arm. Vi bruger dagen ved fjordene, hvor vi måske kan spotte besynderlige former for isbjerge, der er kælvet fra de blå gletsjere inderst i fjordene.

Dag 7. Guldfeber

I dag besøger vi Alaskas hovedstad Juneau, og her bor næsten halvdelen af det sydøstlige Alaskas. Byen kan kun nås med fly eller skib, da ingen veje fører hertil på grund af det bjergrige område. Byen har haft mange forskellige navne igennem tide og har været et sted for minearbejdere at hugge efter guld i bjergene og dalene. Det er en guldgraverbys aura med gamle saloner, historiske hoteller modsat de pulserende, travle gader, der fører ud til talrige vandrestier. Her i området findes både brune bjørne og pukkelhvaler.

Dag 8. De oprindelige folks bosættelser

Icy Strait Point er en privat ejet destination - i modsætningen til de fleste andre steder der er ejet af byerne. Det er ejet af ca. 1350 alaska indbyggere og du kan her få et glimt af den oprindelige befolknings bosættelser. Det er den største bosættelse for tlingit-indianere i Alaska og her har generationer levet ved havet, der har været rigt på pukkelhvaler og spækhuggere, havoddere, helleflyndere og stillehavslaksHusene er prydet med udskæringer, totempæle viser klaernes historie og museumsudstillinger. 

Dag 9. Lille Norge i Alaska

"Lille Norge" er tilnavnet til byen Petersburd, der er sjældent besøgt. Det er en lille fiskerby med en stærk norsk kulturarv, et betagende landskab og masser af marineliv. Beboerne fejre de norske helligdage.

Dag 10. En af de ældste øbyer

Wrangell er en af Alaskas ældste øbyer, og den har tilhørt fire nationer - Tlingit, Rusland, Storbritannien og USA. Talrige helleristninger på standen og mosdækkede totempæle er områdets historiske minder.

Dag 11. Det største vildmarksområde

Uspoleret vildmark kendetegner området ved det sydøstlige Alaske: Misty Fjords National Momument. Der er tætte, grønne regnskove, granitbjerge, der er prydet af dramatiske vandfald, bjergstrømme og vådområder langs kysten. Ofte så fylder en mælkeagtig tåge bugterne og man fornemmer roen.

Dag 12. Canadisk grænseby

Porten til British Columbia går på nordkysten ved Prince Rupert. I begyndelsen af de tyvende århundrede var det en travl by med stor havn og jernbaneterminal. Nu er det en søvning priivinsby med nogle interessante historier og vilmark lige uden for døren.

Dag 13. Oplevelser i Den indre Passage

Øerne på den vestlige side af området giver god beskyttelse mod Stillehavets til tider barske vejr, og havnebyer ligger mere eller mindre i læ, så man undgår for store bølger. 

Dag 14. Totempæle, malerier og ceremonimasker

Kwakwaka'wakw First Nations-samfundet har hjemme i den smukke lille by Alert Bay ved Vancouver Islands nordspids. 

Dag 15. Kosmopolitiske Vancouver

Vores ekspeditionsrejse har nået sit slutmål ved Vancouver. Du har en nat på hotel, hvor du tager direkte til efter ankomsten. 

Dag 16. Eventyret slutter

Du kan nu nyde morgenmaden på hotellet inden du vender snuden hjem.

Skib og kahytter

Ekspeditionsskibet MS Roald Amundsen er et af Hurtigrutens nyeste skibe og stod færdigt i 2019. Skibet er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter, og er desuden et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybridteknologi. Skibet har store udsigtsplatforme på flere dæk, så vores gæster kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet. MS Roald Amundsen har også tre restauranter med menuer, der afspejler råvarerne fra de områder, vi sejler forbi. Et separat pooldæk er inklusiv pools, jacuzzi og barer. Det nye skib har kun udvendige kahytter. Nedenfor kan du læse mere om to af kahytskategorierne. Der kan forespørges på andre kahytskategorier - kontakt os pr. telefon eller mail.

 • Udvendig kahyt (kahytklasse RS)
  Denne udvendige kahytstype er på midterste eller nederste dæk. Kahytterne er på 17 m2, er rummelige og har vindue. Der er fleksibelt sovearrangement med separate senge og TV med høj kahyt-standard. Sengepladser fra 2 til 4 personer. 

 • Udvendig kahyt (kahytklasse RR)
  Denne udvendige kahytstype på mellemdækket er større og meget rummelig. Kahytterne er mellem 19 og 23 m2, har fleksible sengearrangementer og TV med høj kahyt-standard. Dobbeltseng er standard i denne kahytstype, men kan fås med enkeltsenge efter forespørgsel. Sengepladser fra 2 til 4 personer.

 • Udvendig superior kahyt (kahytklasse XT)
  Denne kahytstype er en rummelig 15-19m2 udvendig kahyt med vindue og balkon på øverste dæk. Der er dobbeltseng og fleksibel sengeopstilling, og enkelte har sovesofa. Der er tv, velværearktikler, kedel og kaffe og te.

Læs mere om kahytskategorier her

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer
Afrejsedato 
 • 17. maj 2020

Prisen inkluderer:

 • Ekspeditionssejlads i valgte kahytskategori
 • Helpension ombord (morgenmad, frokost og aftensmad) 
 • Drikkevarer til middag (øl, vin, sodavand, mineralvand)
 • Kaffe og te ombord 
 • Landgange og aktiviteter om bord og i land
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter
 • Transport fra skib til hotel i Vancouver
 • En hotel overnatning inkl. morgenmad i Vancouver efter rejsen.
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr til aktiviter 
 • Wifi - men bemærk at vi sejler i fjerntliggende områder hvor der kan være begrænset forbindelse.

Ikke inkluderet:

 • Flyrejser til/fra Danmark til Vancouver (Kan tilkøbes)
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes)
 • Udflugter (kan tilkøbes ca 6 måneder før afrejse)
 • Drikkepenge (ikke et krav, men ønsker du at give anbefaler vi ca. 80 NOK per person per dag)

Bemærkninger:

Vi tager forbehold for ændringer i det planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode løsning plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Lægeerklæring
  Det kræves at alle medbringer en lægeerklæring udfyldt på Hurtigrutens formular tidligst 8 uger inden afrejse. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. Lægeerklæringen skal afleveres ved ombordstigning.
 • Personlige oplysninger
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.
 • Visum Der kræves visum til USA (ESTA) og til Canada (ETA)

Hurtigrutens fleksible prissystem:

De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder at de kan variere afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:

Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er her 30% af rejsens pris, mens restbetalingen forfalder 180 dage før afrejse. Er der mindre end 180 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Gå til toppen af siden