INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Alaska og British Columbia: Den indre passage

Vildmark, gletsjere og kultur | Rejs maj 2020

Oplev Alaskas enorme vildmark med frodig regnskov, dybe fjorde og flotte gletsjere alt imens vi holder udkig efter hvaler, spækhuggere, bjørne og søløver. Vi sejler gennem Den indre Passage gennem rolige kanaler mellem British Columbia og Alaska.

In stock
Travel Code
EX-031

Det kan du glæde dig til

Rejser til Alaska er hurtigt blevet udsolgt for 2019, fordi det er en destination man bedst oplever ved at sejle med Hurtigruten. Hurtigruten besøger små byer i Den indre Passage, der er i beskyttede farvande, og vi stifter bekendtskab med små øer, guldgraverbyer, nationalparker, totempæle og et rigt dyreliv

 • Følg Den indre Passage gennem rolige kanaler mellem British Columbia og Alaska
 • Hold udkig efter hvaler, spækhuggere, bjørne, havorddere, sæler og søløver - et område med rigt dyreliv
 • Besøg i små fiskerbyer og landsbyer, hvor det virker som om tiden er frosset fast
 • Oplev den enorme vildmark med store vidder, frodig regnskov, dybe fjorde og gletsjere
 • Sejlads med et af Hurtigrutens hybridskibe M/S Roald Amundsen, der kun har udvendige kahytter.

Dagsprogram

Dag 1: Velkommen til sprudlende Vancouver 

Du befinder dig nu i Vancouver, der er en af det amerikanske kontinents smukkest beliggende byer. Tag en tur rundt i byen og se parker ved vandet, bjerge med vandrestiger i nærheden, skisport om vinteren, en masse caféer, museer og den hyggelige gamle bydel Gastown med de smukke victorianske bygninger.

Dag 2: Canadas indre Passage til Alaska

Ombord på Hurtigrutens skib bruger du dagen på vandet, hvor du kan spejde efter dyreliv såsom delfiner, marsvin, spækhuggere og hvaler, der hyppigt ses i de rolige indre farvande. Du sejler gennem nettet af smalle kanaler i Canadas indre Passage. Du vil undervejs også blive inviteret med til foredrag, eller du kan slappe af på dækket eller i en salon. 

Dag 3: Porten til Alaska ved Ketchikan

Du skal nu på udkig i den farverige landsby, der har huse på pæle fra guldfebertiden. Husene er placeret langs flodbredden og områder ved kendt som verdens laksehovedstad og er en ægte grænseby omgivet af høje bjerge. Byen har en af de største samlinger af stående totempæle og har stærke bånd til tlingit-kulturen. 

Dag 4: Historiske gader og snedækkede bjergtoppe 

Når vi sejler ind til byen Sitka kan vi allerede betragte noget af den smukke natur der omkranser med snedækkede bjergtoppe, små øer og endda en vulkan inden for synsvidde. Sitka hedder byen og det var en tidligere hovedstad i det russiske Alaska. Byen er fyldt med historie fra datiden med blandt andet en russisk katedral og udsmykkede totempæle.

Dag 5: Kunst i vildmarken 

Før de europæiske handlende kom i slutningen af det 19. århundrede, der er efterfulgt af guldfeber-tiden, der var den lille Alaska-by Haines hjemsted for chilkat tlingit-folk i århundrede. Byen ligger dybt inde i fjorden og er kendt for sit kunstnersamfund og er fyld af historier. 

Dag 6: Fjorde og dybe fale i Alaska

Vi kan i dag se frodige grønne bjergsider med dybe daler ved fjordene Tracy og Endicott Arm. Vi bruger dagen ved fjordene, hvor vi måske kan spotte besynderlige former for isbjerge, der er kælvet fra de blå gletsjere inderst i fjordene.

Dag 7: Guldfeber

I dag besøger vi Alaskas hovedstad Juneau, og her bor næsten halvdelen af det sydøstlige Alaskas. Byen kan kun nås med fly eller skib, da ingen veje fører hertil på grund af det bjergrige område. Byen har haft mange forskellige navne igennem tide og har været et sted for minearbejdere at hugge efter guld i bjergene og dalene. Det er en guldgraverbys aura med gamle saloner, historiske hoteller modsat de pulserende, travle gader, der fører ud til talrige vandrestier. Her i området findes både brune bjørne og pukkelhvaler.

Dag 8: De oprindelige folks bosættelser 

Icy Strait Point er en privat ejet destination - i modsætningen til de fleste andre steder der er ejet af byerne. Det er ejet af ca. 1350 alaska indbyggere og du kan her få et glimt af den oprindelige befolknings bosættelser. Det er den største bosættelse for tlingit-indianere i Alaska og her har generationer levet ved havet, der har været rigt på pukkelhvaler og spækhuggere, havoddere, helleflyndere og stillehavslaksHusene er prydet med udskæringer, totempæle viser klaernes historie og museumsudstillinger. 

Dag 9: Lille Norge i Alaska

"Lille Norge" er tilnavnet til byen Petersburd, der er sjældent besøgt. Det er en lille fiskerby med en stærk norsk kulturarv, et betagende landskab og masser af marineliv. Beboerne fejre de norske helligdage.

Dag 10: En af de ældste øbyer

Wrangell er en af Alaskas ældste øbyer, og den har tilhørt fire nationer - Tlingit, Rusland, Storbritannien og USA. Talrige helleristninger på standen og mosdækkede totempæle er områdets historiske minder.

Dag 11: Det største vildmarksområde

Uspoleret vildmark kendetegner området ved det sydøstlige Alaske: Misty Fjords National Momument. Der er tætte, grønne regnskove, granitbjerge, der er prydet af dramatiske vandfald, bjergstrømme og vådområder langs kysten. Ofte så fylder en mælkeagtig tåge bugterne og man fornemmer roen.

Dag 12: Canadisk grænseby 

Porten til British Columbia går på nordkysten ved Prince Rupert. I begyndelsen af de tyvende århundrede var det en travl by med stor havn og jernbaneterminal. Nu er det en søvning priivinsby med nogle interessante historier og vilmark lige uden for døren.

Dag 13: Oplevelser i Den indre Passage

Øerne på den vestlige side af området giver god beskyttelse mod Stillehavets til tider barske vejr, og havnebyer ligger mere eller mindre i læ, så man undgår for store bølger. 

Dag 14: Totempæle, malerier og ceremonimasker

Kwakwaka'wakw First Nations-samfundet har hjemme i den smukke lille by Alert Bay ved Vancouver Islands nordspids. 

Dag 15: Kosmopolitiske Vancouver

Vores ekspeditionsrejse har nået sit slutmål ved Vancouver. Du har en nat på hotel, hvor du tager direkte til efter ankomsten. 

Dag 16: Tak for denne gang 

Du kan nu nyde morgenmaden på hotellet inden du vender snuden hjem.

Ruteplan

Alaska og British Columbia med Hurtigruten - Ruby Rejser

Dit hjem ombord - M/S Roald Amundsen

I 2019 er Hurtigrutens nyeste tilføjelse til flåden helt klar til at udforske Antarktis. MS Roald Amundsen er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter. Skibet er et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybrid teknologi.

Vi ønsker, at genskabe atmosfæren fra de store opdagelsesrejsendes æra i  en moderne ramme præget af kvalitet og høj komfort. Skibet har store udsigtsplatforme på flere dæk, så vores gæster kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet.

Seks ud af ti kahytter har private balkoner, mens to ud af ti kahytter er suiter. MS Roald Amundsen har også tre restauranter med menuer, der afspejler de råvarer og mad på rejsemålene. Et separat pool dæk er inklusiv pools, jacuzzi og barer. 

 • RS (polar outside) er en rummelig ca 17m2  udvendig kahyt med vindue, der er placeret på midterste dæk, har dobbeltseng og tv. 
 • XT (arctic superior) er en rummelig 15-19mudvendig kahyt med vindue og balkon på øverste dæk. Der er dobbeltseng og fleksibel sengeopstilling, enkelte har sovesofa. Der er tv, velværearktikler, kedel, kaffe og te.

Der er flere kahytsmuligheder mellem de to nævnte, og priser på andre kahytstyper og enkeltkahytter oplyses ved anmodning. Find din kahytskategori her

Bestil

2 personer. RS - udvendig kahyt, frapris per person

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
2117-05-202001-06-202015 nætter30.371,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
2117-05-20201530.371,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer
Afrejsedato 
 • 17. maj 2020

Rejsens pris inkluderer:

 • Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad) 
 • Drikkevarer til middag (øl, vin, sodavand, mineralvand)
 • Kaffe og te ombord 

 • Kahytskategori efter eget valg
 • Transport fra skib til hotel i Vancouver
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Landgange og aktiviteter om bord og i land
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr til aktiviter 
 • Wifi - men bemærk at vi sejler i fjerntliggende områder hvor der kan være begrænset forbindelse.

Ikke inkluderet:

 • Flyrejser til/fra Danmark til Vancouver (Kan tilkøbes)
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes)
 • Udflugter (kan tilkøbes ca 6 måneder før afrejse)
 • Drikkepenge (ikke et krav, men ønsker du at give anbefaler vi ca. 80 NOK per person per dag)

Vi tager forbehold for ændringer i programmet grundet vind-og vejr.

Bemærkninger

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Lægeerklæring
  Det kræves at alle medbringer en lægeerklæring udfyldt på Hurtigrutens formular tidligst 8 uger inden afrejse. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. Lægeerklæringen skal afleveres ved ombordstigning.
 • Personlige oplysninger
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejr - det er også derfor det kaldes en ekspeditionsrejse, fordi det ikke altid er plan A, men nogle gange den ligeså gode løsning plan B som iværksættes. 

Hurtigrutens fleksible prissystem

De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder at de kan variere afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

Gå til toppen af siden