INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Alaska og British Columbia | Sydgående

Vildmark, gletsjere og kultur | Rejs maj-juni 2022

Glæd dig til en helt enestående rejse på 14 dage til Alaska og British Columbia. Du vil opleve spektakulære landskaber, byernes historie samt få chancen for at opleve unikke dyrearter. 

In stock
Travel Code
EX-056

Det kan du glæde dig til

Vi sejler sydpå fra Anchorage gennem Alaska-golfen og Den Indre Passage til Vancouver. Vi spejder efter dyreliv i spektakulære landskaber - Misty Fjords, College Fjord og William Henry Bay. Lær noget om den oprindelige befolknings kultur og historie og om guldfebertiden i Alaska.

Kort

Alaska og British Columbia - Vildmark, gletsjere og kultur (sydgående)

Rejseplan

Dag Sted
1 Ancgorage
2 Seward, Alaska
3 College Fjord
4 Icy Bay
5 William Henry Bay, Alaska
6 Haines, Alaska
7 Tracy / Endicott Arm-fjordene, Alaska
8 Sitka, Alaska
9 Petersburg, Alaska
10 Wrangell, Alaska
11 Misty Fjords National Monument
12 British Columbia - Den Indre Passage
13 Alert Bay, British Columbia
14 Vancouver, Canada

Dagsprogram

Dag 1. Alaskas største by
Overnatning på hotel i Anchorage. Byen er et af de eneste steder i Alaska med alt, der hører til moderne amerikansk liv: adskillige indkøbscentre, gourmetrestauranter og kunstcentre. Forlæng dit ophold med et valgfrit program inden rejsen.


Dag 2. Alaskas naturscenerier og dyreliv. Starten af ekspeditionen
Om morgenen vil der være transport gennem det fantastiske landskab til Seward. På vejen besøger vi Alaska Wildlife Conservation Center. Dette vildtreservat i Portage Valley, der er omgivet af bjerge og gletsjere, er dedikeret til at bevare Alaskas dyreliv og rehabilitere forladte eller tilskadekomne dyr. Du kan se bjørne, bison, elge, rensdyr, wapiti-kronhjorte, ørne, ugler, moskusokser og mange fuglearter.
Seward, som hovedsageligt er en fiskerby, byder de besøgende velkommen med smukke kystomgivelser. MS Roald Amundsen venter på, at du stiger ombord i havnen.

Dag 3. Ivy League-gletsjerne
Vi tilbringer dagen i den nordlige del af Prince William-sundet, hvor vi udforsker College Fjord, der er omgivet af de sneklædte Chugach-bjerge. Området er hjemsted for fem storslåede tidevandsgletsjere og et dusin mindre, mest opkaldt efter berømte Ivy League-universiteter på østkysten. 

Dag 4. Tidevandsgletsjere
Icy Bay lever op til sit navn. I Prince William-sundet er den spektakulære natur skabt af de tre gletsjere, der fortsat kælver is i bugten. Vores mål er at udforske Guyot-gletsjeren. Vejret og isbjergene afgør, hvilke områder vi kan besøge.

Dag 5. Udforskning af vildmarken
Om morgenen sejler vi igennem Point Adolphus, der er et kendt hvalsafari-farvand. Derefter sejler ind på land med skibets RIB-både for at udforske bopladsen i selskab med lokale guider. Her ved Chilkat-bjergkæden består vildmarken af gammel skov, der er hjemsted for brune og sorte bjørne, ulve, elge og sitka-sorthalede hjorte.

Dag 6. Kundst i vildmarken
Haines er omgivet af gletsjer-dækkede bjerge. Den lille Alaska-by har været hjemsted for chilkat tlingit-folk i århundreder - fra før de europæiske handlende kom i slutningen af det 19. århundrede efterfulgt af guldfeber-tiden. Haines er nu kendt for sit kunstnersamfund, men er fortsat en lille by i udkanten af vildmarken.

Dag 7. Fra regnskove til gletsjere
Fjordene Tracy og Endicott Arm er nogle af det sydlige Alaskas ægte perler med frodige grønne sider af høje bjerge med spektakulære, dybe dale. Mens vi sejler i det uforglemmelige område, kan man studere de besynderlige former på isbjergene, der er kælvet fra de robuste, strålende, blå gletsjere inderst i fjordene. Det er også hjemsted for bjerggeder og spættede sæler. Hvis havforholdene er gode, udforsker vi området i RIB-både og kajakker.
Dag 8. Sitka - Blandede kulturer
Fra Sitka er der udsigt over Sisters Mountains og Mount Edgecumbe, der er en sovende vulkan. Sitka var hovedstad i Alaska, da området hørte til Rusland. Nu er den historiske by en blanding af kulturer. Besøg den russisk-ortodokse Saint Michael's Cathedral (Sobor Arkhangela Mikhaila - efter ærkeenglen Michael), eller besøg den nærliggende Sitka National Historical Park, der har mange udsmykkede tlingit-totempæle udstillet.

Dag 9. Alaskas lille Norge
Sjældent besøgte Petersburg med kælenavnet "Lille Norge" er en blomstrende fiskerby med en stærk norsk kulturarv, et betagende landskab og masser af marint liv. Beboerne er stolte af deres skandinaviske rødder og fejrer de norske helligdage. Som byens hjerte midt i byen ligger Sons of Norway-hallen.

Dag 10. Alaskas sjæl
Wrangell er en af Alaskas ældste øbyer, og den har tilhørt fire nationer - Tlingit, Rusland, Storbritannien og USA. Talrige helleristninger på stranden og mos-dækkede totempæle er områdes historiske minder. Wrangell, ligger uden for andre krydstogtskibes ruter, og er nu blot en hyggelig fiskerby.
Dag 11. Wrangell, Alaska
Det største vildmarksområde i det sydøstlige Alaska, Misty Fjords National Monument, har tætte, grønne regnskove, granitbjerge, der er prydet af dramatiske vandfald, bjergstrømme og vådområder langs kysten. Ofte fylder en mælkeagtig tåge bugterne. Når vejret tillader det, kan man opleve området i RIB-båd eller i kajak.

Dag 12. Sejlads gennem Canadas indre passage
På vej sydover sejler vi gennem Den Indre Passage og beundrer steder som f. eks Grenville Channel, Princess Royal Channel eller Johnstone Strait. Nyd den enestående udsigt over rolige fjorde og bjerge, der er dækket af stedsegrønne skove. I modsætning til andre krydstogtskibe, der normalt passerer området om natten, kan vi se det sublime sommerlandskab i dagtimerne.

Dag 13. Den oprindelige befolkning - Den Indre Passages vogtere
Alert Bays Kwakwaka’wakw-samfund bor i den smukke by på Vancouver Islands nordspids. Nyd de detaljerige totempæle, malerier, udskæringer og ceremonimasker på det lokale museum. Vi søger efter dyreliv på de nærliggende øer.
Dag 14. Ekspeditionen slutter
Rejsen slutter i pulserende Vancouver, der har en flot havnefront, parker, nærliggende bjerge, mange cafeer, butikker, gallerier, museer og en række kulturelle kvarterer at udforske. Forlæng eventuelt opholdet og tag med på Hurtigrutens heldagsudflugt til Whistler.

Livet ombord MS Roald Amundsen

Ekspeditionsskibet MS Roald Amundsen er et af Hurtigrutens nyeste skibe og stod færdigt i 2019. Skibet er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter, og er desuden et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybridteknologi. Skibet har store udsigtsplatforme på flere dæk, så vores gæster kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet. MS Roald Amundsen har også tre restauranter med menuer, der afspejler råvarerne fra de områder, vi sejler forbi. Der findes et separat pooldæk inklusiv pools, jacuzzi og barer. Det nye skib har kun udvendige kahytter. Nedenfor kan du læse mere om to af kahytstyperne:  

 • Udvendig kahyt (kahytklasse RS)
  Denne udvendige kahytstype er på midterste eller nederste dæk. Kahytterne er på 17 m2, er rummelige og har vindue. Der er fleksibelt sovearrangement med separate senge og TV med høj kahyt-standard. Sengepladser fra 2 til 4 personer. 

 • Udvendig kahyt (kahytklasse RR)
  Denne udvendige kahytstype på mellemdækket er større og meget rummelig. Kahytterne er mellem 19 og 23 m2, har fleksible sengearrangementer og TV med høj kahyt-standard. Dobbeltseng er standard i denne kahytstype, men kan fås med enkeltsenge efter forespørgsel. Sengepladser fra 2 til 4 personer.

Priser på andre kahytstyper oplyses gerne ved anmodning. Kontakt os pr mail eller telefon.

Læs mere om skibet og kahytskategorier her

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedatoer: 

 • 31. maj 2022
 • 24. juni 2022

Prisen inkluderer:

 • Overnatning og morgenmad i Anchorage inden ekspeditionsrejsen
 • Transport fra hotellet i Seward med et stop på Alaska Wildlife Conservation Center inklusive adgangsgebyr, engelsktalende guide og en madpakke
 • Ekspeditionsrejse med kahytskategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets vin, øl, sodavand og mineralvand) i Restaurant Aune og Restaurant Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm for suite-rejsende
 • Te og kaffe
 • Internetadgang. Vi sejler i fjerne egne med begrænset internetforbindelse. Streaming er ikke muligt.
 • Vandflaske til genopfyldning ved skibets vandstationer
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og i land
 • En række udflugter
 • Aktiviteter ombord
 • Lån af støvler, vandrestave og andet udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke

Ikke inkluderet:

 • Internationale flyrejser
 • Rejse- og afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes) 
 • Tilbudte ekstra aktiviteter og udflugter

Bemærkninger:

Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Personlige oplysninger
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst. Rejsende skal selv sørge for at opfylde alle visumkrav. Læs mere om alle indrejsekrav her.

 • Sundhedserklæring
  Alle skal udfylde en sundhedserklæring inden afrejse, Godkendelse af en læge er obligatorisk for rejser til Antarktis, Nordvestpassagen, Nordøstgrønland og Svalbard med undtagelse af sejladser med MS Nordstjernen. Lægeerklæringen må ikke udfyldes af lægen tidligere end 8 uger før afrejsedato. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. 

Hurtigrutens fleksible prissystem:

De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:

Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 180 dage før afrejse. Er der mindre end 180 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden

Loading...