Alaska og British Columbia | Sydgående

Vildmark, gletsjere og kultur | Rejs maj og juni 2025

Tag med på et utroligt ekspeditionseventyr, der i løbet af 14 dage tager dig med til Alaska og British Columbia. Her venter der utrolige naturfænomener, unikke dyr og kulturelle oplevelser.

In stock
Travel Code
EX-056
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Fantastisk ekspeditionsrejse ombord på HX Hurtigrutens nyeste skib
blue encircled check Udforsk Alaskas vildmark til fods, og se bjørne, ulve og elge
blue encircled check Lær om Alaska-folkets oprindelige kultur og historie
calendar iconIngen dato sat
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon13 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Tag med på et fantastisk eventyr, der tager dig med sydpå fra Anchorage gennem Alaska-golfen og Den Indre Passage til Vancouver. På denne ekspeditionsrejse i Nordamerika kan du se frem til at spejde efter områdernes utrolige dyreliv og ekstraordinære landskaber ved Misty Fjords, College Fjord og William Henry Bay. Undervejs kommer du til lære noget om den oprindelige befolknings kultur og historie og om guldfebertiden i Alaska.

Kort

down v arrow

Alaska og British Columbia - Vildmark, gletsjere og kultur (sydgående)

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted
1 Anchorage
2 Seward, Alaska
3 College Fjord
4 Icy Bay
5 William Henry Bay, Alaska
6 Haines, Alaska
7 Tracy / Endicott Arm-fjordene, Alaska
8 Sitka, Alaska
9 Petersburg, Alaska
10 Wrangell, Alaska
11 Misty Fjords National Monument
12 British Columbia - Den Indre Passage
13 Alert Bay, British Columbia
14 Vancouver, Canada

Dagsprogram

down v arrow
Dag 1. Oplevelser i Anchorage

Den eventyrlige rejse i Alaska starter med en overnatning i Anchorage, der er en by med masser af restauranter, gallerier og butikker. Anchorage Museum og Alaska Native Heritage Center giver os lidt indsigt i lokal kultur. De, der foretrækker livet udendørs, kan besøge den blomstrende Town Square Park eller tage på laksefiskeri i Ship Creek. 

For at få mest muligt ud af opholdet anbefaler vi at tage med på vores tilkøbsoplevelsesdage før rejsen i den utrolige Denali-nationalpark, som omfatter Nordamerikas højeste bjergtop og mange af de dyrearter, der også findes i Alaska.


Dag 2. Den første smag af fantastiske Alaska

Efter morgenmaden tager vi en idyllisk køretur til Seward. Ruten går gennem halvøen Kenai, som af både beboerne i Alaska og besøgende anses for at være noget af verdens mest betagende landskab. Transporten fører os gennem betagende landskaber på vejen mod Stillehavskysten, hvor ekspeditionsskibet venter. 

Ombordstigningen sker i Seward, der er den eneste isfri dybvandshavn med forbindelser i bil, tog og fly til Alaskas indre. Ombord på M/S Roald Amundsen er det tid til at finde kahytten og udforske det rummelige og komfortable ekspeditionsskib, som vil være vores hjem i næsten to uger.

Dag 3. Ivy League-isbræerne

Vi besøger College Fjord, hvor der er fem tidevandsgletsjere og fem dalgletsjere udover en række andre typer.  

Harrimans ekspeditionsteam fra 1899, der sejlede på fjorden, navngav isbræerne efter de skoler, de gik på - bl.a. Vassar, Harvard og Yale. Princeton mangler, hvilket tilsyneladende er en bevidst hån.  

Vi kommer så tæt på gletsjerne, som vi kan uden at gå på kompromis med sikkerheden, og vi sejler skibets små ekspeditionsbåde ind i fjorden, og vi tager endda på opdagelse i kajak, hvis forholdene tillader det. På vandet kan vi måske spotte pukkelhvaler, hvidhovedede havørne, oddere og søløver, der alle hører hjemme i den iskolde vildmark.

Dag 4. Gletsjerne i Icy Bay

I dag udforsker vi Icy Bay. Tre gletsjere – Guyot, Yahtse og Tyndall – kælver jævnligt ud i bugten. Hvis forholdene er til det, tager vi på opdagelse i skibets små ekspeditionsbåde eller i kajak, så vi kan komme helt tæt på islandskabets betagende skønhed.  

Det vrimler med dyr i Alaskas golf, så der er enestående fotomuligheder. I farvandene kan man ofte se pukkelhvaler, spækhuggere, stellers-søløver, havoddere samt spættede sæler, der daser på flydende isflager.

Dag 5. William Henry Bay

Om morgenen passerer vi Point Adolphus på den nordlige spids af Chichagof Island over for Glacier Bay National Park. Det næringsrige vand er kendt for at tiltrække pukkelhvaler og andre havdyr, så sørg for at komme ud på dækket og hav kameraet klar.  

William Henry Bay ligger syd for Haines på kanten af Chilkat Range-bjergene og er hjemsted for brune bjørne, sorte bjørne og elge. Under ledsagelse af en dygtig, lokal guide kaster vi anker her og udforsker kysten, der er beklædt med gammel skov.

Dag 6. Tlingit-kunsthåndværk i Haines

Ved udmundingen af Lynn Canal ligger grænsebyen Haines, der oprindeligt var hjemsted for Chilkat Tlingit-folket. De er kendte for deres væverier, og her kan man se fantastiske eksempler på deres arbejde, hvor pels fra bjerggeder og ceder-bark er vævet i finurlige mønstre. 

Haines har et blomstrende kulturmiljø med gallerier og værksteder, der viser udskæringer af totempæle, sølvarbejde og skulpturer. Køb af kunst og kunsthåndværk fra Alaska er en god måde at støtte lokale kunstnere på. Det smukke landskab er også ideelt til vandreture og observation af dyrelivet.

Dag 7. Tracy Arm og Endicott Arm

Ved Holkham Bay findes to smukke fjorde – Tracy Arm og Endicott Arm. Kaptajnen beslutter på dagen, hvilken af dem der giver de bedste muligheder for eventyrlige oplevelser.  

Ved enden af hver fjord kælver friske isbjerge fra gletsjerne på en storslået baggrund af stenede klipper. I området yngler den spættede sæl, der ofte ses på flydende isflager. Der er også mulighed for at se hvaler, bjørne og bjerggeder.

Dag 8. Sitkas blandede kulturer

Sitka er omgivet af Tongass National Forest og kan kun nås med båd eller fly. Kom ud på dækket, og nyd den storslåede udsigt over Sisters Mountains og vulkanen Mount Edgecumbe.  

Byen var beboet af tlingit-folket i 10.000 år og russiske opdagelsesrejsende etablerede sig i byen i starten af det 19. århundrede, før den blev solgt til USA, da Rusland tabte Krimkrigen. I dag har Sitka rødder i alle tre kulturer.  

Vi anbefaler at besøge den russisk-ortodokse katedral og den russiske biskops hus. Man kan beundre de udførligt dekorerede haida- og tlingit-totempæle i Sitka National Historical Park gå en tur ad vandresti gennem skoven til havet.

Dag 9. Det vidunderlige sydøstlige Alaska

Udforsk Alaska på ægte ekspeditionsmanér med en dag i opdagelsernes tegn i dette magiske hjørne af Den indre Passage. 

Hvis forholdene tillader det, tager vi måske en tur på vandet i skibets små ekspeditionsbåde og leder efter skjulte grotter, bugter fyldt med isbjerge og kyster med tæt bevoksning. Prøv at fange et glimt af noget af Alaskas mest ikoniske dyreliv – bl.a. hvidhovedede ørne, beringstejster, oddere, hvaler og endda bjørne, hvis vi er heldige.

Dag 10. Wrangells helleristninger

Vi fortsætter sejladsen ved øerne i Alaska mod Wrangell. Kun et par kilometer uden for byen ligger Petroglyph Beach, hvor man i sandet kan se de oldgamle helleristninger i sten. 

Besøg museet, og hør mere om Wrangells fascinerende fortid. Byen er en del af USA, men den blev tidligere regeret af Storbritannien, Rusland og tlingitterne. Vi sejler over til Shakes Island, hvor stammehuset og totempæle fortæller historien om det oprindelige tlingit-folk.  

Vandrere kan nyde godt af naturstierne, der er omgivet af fascinerende landskaber ved Stikine-flodens munding og ved foden af Mount Dewey på kanten af regnskoven.

Dag 11. Uspolerede Misty Fjords

Misty Fjords (de tågede fjorde) er en del af Tongass National Forest og en uberørt vildmark med stedsegrønne træer, vandfald og snedækkede bjergtoppe. Den anerkendte naturskribent John Muir beskrev området som et af de smukkeste steder, han havde set.  

Hvis vejret tillader det, tager ekspeditionsteamet os med på tur rundt i Misty Fjords i skibets små ekspeditionsbåde eller kajakker. 

Misty Fjords har et rigt dyreliv. Man kan spejde efter bjerggeder, bjørne og elge på turen. I vandet lever stillehavslaks, oddere, søløver, spættede sæler, spækhuggere og hvidsidemarsvin. Over os kan vi måske se hejrer og hvidhovedede havørne.

Dag 12. Canadas indre passage

Kystruten på Den indre Passage fører os gennem Nordamerikas storslåede fjordlandskab ved Stillehavet, der er en beskyttet strækning af vand på over 1.495 km. I modsætning til andre krydstogter, der passerer om natten, kan vi i dagtimerne nyde det forrygende landskab i al sin pragt.  

Vores mindre ekspeditionsskib gør det muligt at nå områder, hvor større fartøjer ikke kan komme. Det betyder, at vi kan udforske mindre besøgte farvande med betagende landskaber. Hold kamera og kikkert klar til i tilfælde af, vi får øje på delfiner, marsvin, spækhuggere og pukkelhvaler.

Dag 13. Mød Kwakwaka’wakw-folket

Vi ankommer til Alert Bay, der er en idyllisk landsby på Cormorant Island nord for Vancouver Island. Her kan vi møde og lære noget fra det indfødte lokalsamfund Kwakwaka’wakw. Det er et sandt privilegium at blive budt velkommen hos dem.  

På U'mista Cultural Center udstiller de udførlige totempæle, malerier, udskæringer, ceremonimasker og andre betydningsfulde genstande.

Øens beskyttede vande tiltrækker en bred vifte af dyreliv. Den hvidnæbbede lom med sin karakteristiske plettede ryg er et særligt højdepunkt. Hold udkig efter spækhuggere og pukkelhvaler tæt på kysten.

Dag 14. Smag på Vancouver

Ekspeditionskrydstogtet slutter i Vancouver, en smuk by ved foden af Rocky Mountains. Besøg Gastown, der er byens ældste kvarter, og gå op til Vancouver Lookout til en panoramaudsigt over hele byen – blandt andet neonoplyste Granville Street, strandene i West End og de høje cedertræer i Stanley Park.  

Vancouver har sit helt eget præg, og det samme gælder byens globale køkken. Før rejsen går videre,  anbefaler vi at tage ud at spise i Chinatown, Punjabi Market eller Little Italy og samtidig nyde byens summende stemning.

Livet ombord MS Roald Amundsen

down v arrow

Ekspeditionsskibet MS Roald Amundsen er et af Hurtigrutens nyeste skibe og stod færdigt i 2019. M/S Roald Amundsen, der er opkaldt efter den første mand, der krydsede Antarktis og nåede Sydpolen, baner vejen for en mere bæredygtig måde at rejse på. Skibet er specialdesignet til rejser i polarhavene. Det tjener som en behagelig base til søs og bringer eventyrere fra hele verden til de mest spektakulære destinationer på den mest bæredygtige måde.

Skibet er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter, og er desuden et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybridteknologi. Skibet har store udsigtsplatforme på flere dæk, så vores gæster kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet. MS Roald Amundsen har også tre restauranter med menuer, der afspejler råvarerne fra de områder, vi sejler forbi. Der findes et separat pooldæk inklusiv pools, jacuzzi og barer. Det nye skib har kun udvendige kahytter.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedatoer: 

 • 16. maj 2025
 • 9. juni 2025

Prisen inkluderer:

 • Overnatning og morgenmad i Anchorage inden ekspeditionsrejsen
 • Transport fra hotellet i Seward med et stop på Alaska Wildlife Conservation Center inklusive adgangsgebyr, engelsktalende guide og en madpakke
 • Ekspeditionsrejse med kahytskategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets vin, øl, sodavand og mineralvand) i Restaurant Aune og Restaurant Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm for suite-rejsende
 • Te og kaffe
 • Internetadgang. Vi sejler i fjerne egne med begrænset internetforbindelse. Streaming er ikke muligt.
 • Vandflaske til genopfyldning ved skibets vandstationer
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og i land
 • En række udflugter
 • Aktiviteter ombord
 • Lån af støvler, vandrestave og andet udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke

Ikke inkluderet:

 • Internationale flyrejser
 • Rejse- og afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes) 
 • Tilbudte ekstra aktiviteter og udflugter

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden