Bestil

Alaska og British Columbia | Sydgående

Vildmark, gletsjere og kultur | Rejs maj & juni 2024

Tag med på et utroligt ekspeditionseventyr, der i løbet af 14 dage tager dig med til Alaska og British Columbia. Her venter der utrolige naturfænomener, unikke dyr og kulturelle oplevelser.

In stock
Travel Code
EX-056
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Fantastisk ekspeditionsrejse ombord på Hurtigrutens nyeste skib
blue encircled check Udforsk Alaskas vildmark til fods, og se bjørne, ulve og elge
blue encircled check Lær om Alaska-folkets oprindelige kultur og historie
calendar icon2 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon13 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Tag med på et fantastisk eventyr, der tager dig med sydpå fra Anchorage gennem Alaska-golfen og Den Indre Passage til Vancouver. Du kan på rejsen se frem til at spejde efter områdernes utrolige dyreliv og ekstraordinære landskaber ved Misty Fjords, College Fjord og William Henry Bay. Undervejs kommer du til lære noget om den oprindelige befolknings kultur og historie og om guldfebertiden i Alaska.

Kort

down v arrow

Alaska og British Columbia - Vildmark, gletsjere og kultur (sydgående)

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted
1 Ancgorage
2 Seward, Alaska
3 College Fjord
4 Icy Bay
5 William Henry Bay, Alaska
6 Haines, Alaska
7 Tracy / Endicott Arm-fjordene, Alaska
8 Sitka, Alaska
9 Petersburg, Alaska
10 Wrangell, Alaska
11 Misty Fjords National Monument
12 British Columbia - Den Indre Passage
13 Alert Bay, British Columbia
14 Vancouver, Canada

Dagsprogram

down v arrow
Dag 1. Alaskas største by
Du overnatter på et hotel i Anchorage. Byen har alt hvad man kender fra en moderne storby, men er også en af de eneste byer der har det. Du finder både indkøbscentre, gourmetrestauranter og kunstcentre, som du kan nyde godt af inden ekspeditionen begynder. Du kan også vælge at forlænge dit ophold med et valgfrit program inden rejsen begynder for alvor.


Dag 2. Alaskas naturscenerier og dyreliv. Starten af ekspeditionen
Vi starter dagen ud med at sætte kursen mod fiskerybyen Seward. Her kan du se frem til at opleve de smukke kystomgivelser, imens du går ombord på MS Roald Amundsen. Undervejs kan du nyde det utrolige landskab og et besøg ved Alaska Wildlife Conservation Center. Vildtreservatet ligger i Portage Valley og er omringet af store bjerge og gletsjere. Centeret er dedikeret til at bevare Alaskas dyreliv og rehabilitere forladte eller tilskadekomne dyr. Du kan spotte alt fra bjørne, bisoner, elge, rensdyr og wapiti-kronhjorte til ørne, ugler, moskusokser og mange fuglearter.

Dag 3. Ivy League-gletsjerne
På dag 3 udforskes den nordlige del af Prince William-sundet, hvor du kommer til at nyde synet af College Fjord og de sneklædte Chugach-bjerge. Området huser fem storslåede tidevandsgletsjere og et dusin mindre, som er opkaldt efter de berømte Ivy League-universiteter på østkysten.

Dag 4. Tidevandsgletsjere
Dag 4 kan beskrives godt med ét enkelt ord - is. Icy Bay, som står på dagens program, lever i høj grad op til sit navn. I Prince William-sundet er den spektakulære natur skabt af de tre gletsjere, der fortsat kælver is i bugten. Målet er at udforske Guyot-gletsjeren, men det er vejret og isbjergene derafgør, hvilke områder vi kan være heldige at udforske.

Dag 5. Udforskning af vildmarken
Vi starter dagen ud med en sejlads igennem Point Adolphus, hvor hvalsafari er stedets primære attraktion. Herefter forlader vi skibet, for at sejle med skibets RIB-både ind til bopladsen, som skal udforskes i selskab med lokale guider. Ved Chilkat-bjergkæden består vildmarken af gammel skov, der er hjemsted for brune og sorte bjørne, ulve, elge og sitka-sorthalede hjorte.

Dag 6. Kundst i vildmarken
De gletsjer-dækkede bjerge er ikke til at undgå at se, da de omgiver byen Haines, som er dages lokation. Den lille by har huset chilkat tlingit-folk i århundreder - længe før de europæiske handlende kom i slutningen af det 19. århundrede og guldfeber-tiden. Den dag i dag er byen kendt for at være et lille kunstersamfund, hvilket er passende for dens lokation i udkandten af den store vildmark.

Dag 7. Fra regnskove til gletsjere
Fjordene Tracy og Endicott Arm er nogle af det sydlige Alaskas ægte perler med frodige grønne sider af høje bjerge med spektakulære, dybe dale. Du kan glæde dig til at nyde sejladsen igennem det utrolige område, hvor isbjergene har mærkværdige former, der kommer af de mægtige gletsjere inderst i fjordene. Det er også i dette område man finder bjerggeder og sæler - sidste nævnte kan iagtages fra skibets RIB-både og kajakker, hvis havforholdende viser sig fra sin gode side.
Dag 8. Sitka - Blandede kulturer
Dag 8 byder på forskellige, kulturelle oplevelser. Fra Sikta kan du nyde udsigten over bjergkæden Sisters Mountains og den sovende vulkan Mount Edgecumbe. Engang tilhørte Sitka Rusland, hvilket gjorde byen til Alaskas daværende hovedstad. I dag er den hjemsted for en bred palette af kulturer, der lever i harmoni med hinanden. Her kan du besøge den russisk-ortodokse Saint Michael's Cathedral, eller den nærliggende Sitka National Historical Park, der har mange udsmykkede tlingit-totempæle udstillet.

Dag 9. Alaskas lille Norge
Skibet er nået til Petersburg, som i flæng kaldes "Lille Norge". Byen bliver sjældent besøgt af turister, men det gør ikke den lille, blomstrende fiskerby mindre interessant. Byen har en stærk, norsk kulturarv og huser et betagende landskab og et fantastisk undervandsliv. De lokale er stolte af deres skandinaviske rødder, hvilket kommer til udtryk ved fejringen af de norske hellidage.

Dag 10. Alaskas sjæl
Wrangell er en af Alaskas ældste øbyer, og den har tilhørt fire nationer - Tlingit, Rusland, Storbritannien og USA. Talrige helleristninger på stranden og mos-dækkede totempæle er områdes historiske minder. Wrangell, ligger uden for andre krydstogtskibes ruter, og er nu blot en hyggelig fiskerby.
Dag 11. Wrangell, Alaska
Det største vildmarksområde i det sydøstlige Alaska, Misty Fjords National Monument, har tætte, grønne regnskove, granitbjerge, der er prydet af dramatiske vandfald, bjergstrømme og vådområder langs kysten. Ofte fylder en mælkeagtig tåge bugterne. Når vejret tillader det, kan man opleve området i RIB-båd eller i kajak.

Dag 12. Sejlads gennem Canadas indre passage
På vej sydover sejler vi gennem Den Indre Passage og beundrer steder som f. eks Grenville Channel, Princess Royal Channel eller Johnstone Strait. Nyd den enestående udsigt over rolige fjorde og bjerge, der er dækket af stedsegrønne skove. I modsætning til andre krydstogtskibe, der normalt passerer området om natten, kan vi se det sublime sommerlandskab i dagtimerne.

Dag 13. Den oprindelige befolkning - Den Indre Passages vogtere
På dag 13 besøger vi Alert Bays Kwakwaka’wakw-samfundet, der bor i den smukke by på Vancouver Islands nordspids. Her kan du opleve de detaljerige totempæle, malerier, udskæringer og ceremonimasker på det lokale museum. Vi søger også efter dyreliv på de nærliggende øer.
Dag 14. Ekspeditionen slutter
Du er nu nået til slutningen af dit ekspeditionseventyr og kursen sætte mod Vancouver. Den travle storby har både parker, cafeer, butikker, gallerier og museer, som du kan besøge. Du kan også gå på opdagelse i de gamle, kulturelle kvarterer, tage en gåtur langs den smukke havnefront eller slappe af i en af de mange lokale parker. Hvis du ikke er færdig med at opleve, kan du forlænge opholdet og tage med på Hurtigrutens heldagsudflugt til Whistler.

Livet ombord MS Roald Amundsen

down v arrow

Ekspeditionsskibet MS Roald Amundsen er et af Hurtigrutens nyeste skibe og stod færdigt i 2019. Skibet er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter, og er desuden et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybridteknologi. Skibet har store udsigtsplatforme på flere dæk, så vores gæster kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet. MS Roald Amundsen har også tre restauranter med menuer, der afspejler råvarerne fra de områder, vi sejler forbi. Der findes et separat pooldæk inklusiv pools, jacuzzi og barer. Det nye skib har kun udvendige kahytter.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedatoer: 

 • 28. Maj 2024
 • 21. Juni 2024

Prisen inkluderer:

 • Overnatning og morgenmad i Anchorage inden ekspeditionsrejsen
 • Transport fra hotellet i Seward med et stop på Alaska Wildlife Conservation Center inklusive adgangsgebyr, engelsktalende guide og en madpakke
 • Ekspeditionsrejse med kahytskategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets vin, øl, sodavand og mineralvand) i Restaurant Aune og Restaurant Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm for suite-rejsende
 • Te og kaffe
 • Internetadgang. Vi sejler i fjerne egne med begrænset internetforbindelse. Streaming er ikke muligt.
 • Vandflaske til genopfyldning ved skibets vandstationer
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og i land
 • En række udflugter
 • Aktiviteter ombord
 • Lån af støvler, vandrestave og andet udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke

Ikke inkluderet:

 • Internationale flyrejser
 • Rejse- og afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes) 
 • Tilbudte ekstra aktiviteter og udflugter

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden