INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Alaska og British Columbia

Den Indre Passage, bjørne og Aleuterne (nordgående og sydgående) | Sommer/Efterår 2023

Drag på et ubeskriveligt ekspeditionseventyr, hvor du vil komme til at opleve Alaskas enestående natur og spændende historie. Du kan enten rejse i nordgående eller sydgående retning.

In stock
Travel Code
EX-055

Det kan du glæde dig til

Tag med på et ekspeditionseventyr hvor du kommer til at opleve alt det bedste Alaska og British Columbia har at byde på. Om du ønsker at rejse fra nord til syd eller omvendt er helt op til dig, byerne og stederne der besøges er de samme. Den sydgående retning har dog et enkelt ekstra stop i Dutch Harbor, USA's største fiskerihavn. Glæd dig til spændende oplevelser i Vancouver, Wrangell og Sitka, der er kendte for sine mange blandede kulturer og nyd de fantastiske naturomgivelser ved Misty Fjords og Icy Bay. Du kommer også til at opleve fiskerbyen Chignik Bay, hvor du kan være heldig at spotte de hvidhovedede ørne - og måske får du øje på andre sjældne fuglearter på de isolerede øer Saint Paul og Saint Matthew i Beringshavet. Du kan også se frem til at opleve Katmai National Park hvor de brune og sorte bjørne hører til.

Obs. Du kan både tage på denne rejse i nordgående eller sydgående retning. Kort samt dagsprogram tager udgangspunkt i rejsen i nordgående retning - Vælger du rejsen i sydgående retning, vil programmet blot være omvendt af, hvad du ser her. Den eneste tilføjelse til den sydgående retning er stoppet ved Dutch Harbor i mellem St. Paul og Unga Village. Her opleves Makushin Volcano - den mere end to meter høje, rygende vulkan. Det er her den populære tv-dokumentarserie Deadliest Catch (på dansk: Livsfarlig Fangst) om de lokale fiskekutterbesætninger er optaget.

Kort

Alaska og British Columbia – Den Indre Passage, bjørne og Aleuterne (nordgående)

Rejseplan

Dag Nordgående rute Dag Sydgående rute
1 Vancouver, Canada 1 Vancouver, Canada
2 Vancover, Canada 2 Nome, Alaska
3 Til søs 3 Til søs - Beringshavet
4 Misty Fjords National Monument 4 Saint Matthew Island, Alaska
5 Wrangell, Alaska 5 Saint Paul Island, Alaska
6 Sitka, Alaska 6 Til søs
7 Icy Bay 7 Dutch Harbor, Unalaska
8 Til søs 8 Unga Village, Alaska
9 Kodiak, Alaska 9 Chignik
10 Geographic Harbor, Kukak Bay, Kinak Bay 10 Geographic Harbor, Kukak Bay, Kinak Bay
11 Chignik 11 Kodiak, Alaska
12 Unga Village, Alaska 12 Til søs
13 Til søs 13 Icy Bay
14 Saint Paul Island, Alaska 14 Sitka, Alaska
15 Saint Matthew Island, Alaska 15 Wrangell, Alaska
16 Til søs - Beringshavet 16 Misty Fjords National Monument
17 Nome, Alaska 17 Til søs
18 Vancouver Canada 18 Vancover, Canada

Dagsprogram

Dag 1. Ekspeditionsrejsen begynder
Gå på opdagelse i Vancouver, som i flere omgange har været kåret som en af verdens bedste byer at bo - og det er slet ikke så underligt. Her kan du opleve alt fra Main Streets mange butikker, Commercial Drives hyggelige kaffebarer, dampuret i Gastown og de kulturhistoriske strandfronter i Kitsilano. For at kickstarte dit store ekspeditionseventyr, kan du tage på en togtur med Rocky Mountaineer, der tager dig igennem nogle af områdets mest betagende udsigter. Nyd den første overnatning i Vancouver på et centralt belliggende hotel.

Dag 2. Ekspeditionsrejsens begyndelse
Efter morgenmaden står den på en spændende byrundtur til Vancouvers vigtigste seværdigheder. Udflugten slutter ved havnen hvor MS Roald Amundsen står klar til at tage med på en uforglemmelig rejse.

Dag 3. Sejlads i Canadas Indre Passage
Vi sejler ud i åbent hav og bruger nogle af dagstimerne på sejle gennem Den Indre Passage. Her passerer vi utrolige steder som Grenville Channel, Princess Royal Channel eller Johnstone Strait og du bliver mange oplevelser rigere ved at opleve enestående udsigter ud over de rolige fjelde og frodige bjerge. 

Dag 4. Uspoleret vildmark
Vi tager på opdagelse i det største vildmarksområde der findes i det sydøstlige Alaska - Misty Fjords National Monument. Her finder du frodige, grønne regnskove, granitbjerge med utrolige vandfald, bjergstrømme og vådområder langs kysten. Nogle gange er bugterne præget af en hvid tåge - men når vejret tillader det, kan området opleves fra en RIB-båd eller i en kajak.

Dag 5. Alaskas sjæl
En af Alaskas ældste øbyer er Wrangell og den har gennem tiden tilhørt fire forskellige nationer - Tlingit, Rusland, Storbritannien og USA. Her venter der talrige helleristninger på stranden og mos-dækkede totempæle der gør byen historisk. Wrangell ligger uden for andre krydstogtskibes ruter og bliver derfor ikke besøgt af mange

Dag 6. Sitka med sine blandede kulturer
I Sitka kan du nyde udsigten over Sisters Mountains og Mount Edgecumbe, den sovende vulkan. Byen var engang Alaskas hovedstad, da området tilhørte Rusland. Den dag idag er området præget af flere forskellige kulturer og der er masser af oplevelse i vente her. Besøg den russisk-ortodokse Saint Michael's Cathedral (Sobor Arkhangela Mikhaila - efter ærkeenglen Michael), eller den nærliggende Sitka National Historical Park, der har mange udsmykkede tlingit-totempæle udstillet.

Dag 7. Tidevandsgletsjere
Vi besøger Icy Bay, som i høj grad efterlever sit navn. Her kommer du til at opleve Prince William-sundet, som huser en spektakulære natur, skab af de tre gletsjere, der fortsat kælver is i bugten. Målet med besøget er at udforske Guyot-gletsjeren, men det er vejret og isbjergene der bestemmer hvilke områder vi kan besøge undervejs.

Dag 8. Nyd roen på havet
Det er tid til at nyde en dag på havet! På dag 7 kommer du til at ligge ører til et spændende foredragsprogram, hvor du bliver klogere på de kommende dages ekspeditioner og planer.

Dag 9. Emerald Isle City
Det er tid til at gå på oplevelse i den travle by Kodiak, som ligger på Alaskas største ø. Byen er omgivet af frodig skov, hvilket gør det oplagt at gå ture i Fort Abercrombie State Historic Park, der gemmer på bunkere fra Anden Verdenskrig og et rigt dyreliv - både over og under havets overflade. Forlad ikke området uden at besøge Baranov Museum, Alaskas ældste bygning, der fortæller om Kodiaks mangfoldige historie.

Dag 10. På udkig efter brune bjørne
Valley of Ten Thousand Smokes i Katmai National Park er et dramatisk vulkansk landskab med op til 915 meter høje bjerge. National parken er stedet man tager hen, når man drømmer om at spotte brune bjørne i sit naturlige habitat - mens de søger efter muslinger langs kysten, bær på buske eller fisk i det klare, rindende vand fra bjergene.

Dag 11. Hvor Aleuter-bjergene møder Alaska-golfen
Vi besøger den lille landsby Chignik Bay, hvor der fiskes efter rød laks i mere end et århundrede. I byen venter den hjertevarme lokalbefolkning, som holder landsbyen kørende på den lokale fiskefabrik. Ved kystlinjen er der et rigt dyreliv og du kan være heldig at spotte en hvidhovedet ørn, der med sit store vingegang flyver rundt i luften over os - eller måske spotter du en af de 20 svømmefuglearter, der også holder til ved kysten.

Dag 12. Spøgelsesby i Alaska
Det er tid til at udforske den sydlige del af den ubeboede Unga-ø i de fjerntliggende Aleuter-øer.. Her finder man nemlig den forladte by Unga Village, som blev grundlagt af aleuterne i 1833. Dengang var fiskeriet byens levebræd, men det var utilstrækkelig til at kunne opretholde samfundet og byen har derfor stået tom siden 1969. Nu er en samling træhuse omgivet af et tæppe af lyserød troldeur alt hvad der er tilbage.

Dag 13. Foredrag og afslapning
MS Roald Amundsen fortsætter nordpå gennem Beringshavet - fra Aleuterne til Saint Paul. Ekspeditionsteamet holder foredrag om de kommende destinationer som forberedelse til de kommende dages oplevelser.

Dag 14. Paradis for fugleelskere
Vi kommer forbi Øen Saint Paul, som er et ideelt ynglested for trækfugle. Her findes omkring 300 arter - heriblandt hornet lunde og toplunde, rødbenet ride og klire. Cirka halvdelen af verdens nordlige pelssælbestand lever i farvandene her.

Dag 15. Øde ø i Beringshavet
Når vi kommer på land på de sorte sandstrande på den isolerede Saint Matthew Island, er vi de eneste mennesker på øen. Øen ligger over 300 kilometer fra den nærmeste by og er kun hjemsted for ynglende havfugle som lomvier og skarve, indfødte Saint Matthew Island studsmus og polarræve.

Dag 16. Krydsning af den internationale datolinje
Vi er nu kommet til den sidste dag til søs. Det er derfor oplagt at bruge den sidste dag på vandet til at spejde efter hvaler fra dækket, snakke med de andre eventyrere ombord, genopfrisk rejsens oplevelser med Ekspeditionsteamet i Videnskabscentret - eller bare nyd tilværelsen og se verden glide forbi dig. I løbet af dagen krydser vi den internationale dato linje, så forbered dig på at springe frem og tilbage i tiden, bare for en kort stund.

Dag 17. Der er intet sted som Nome
På spidsen af SewardNome på spidsen af Seward-halvøen og med udsigt over Beringshavet er måske den mest berømte guldfeberby i Alaskas historie. Der er genstande fra guldfebertiden overalt, inklusivt forladte muddermaskiner, datidens dampmaskiner og gamle jernbanespor. Herfra er der transport til lufthavnen og flyrejse til Vancouver.

Dag 18. Ekspeditionsrejsen slutter
Ekspeditionsrejsen slutter i Vancouver. Her er det muligt at forlænge opholdet med ekstra tid i den livlige storby. Her kan du nyde dagene med en cykeltur til Stanley Park eller nyd den smukke udsigt fra Sea-to-Sky-kabineliften. Oplev Richmond Night Market med sine utallige madboder, og Granville Island, som er det kunstneriske knudepunkt i byen.

Livet ombord MS Roald Amundsen

Ekspeditionsskibet MS Roald Amundsen er et af Hurtigrutens nyeste skibe og stod færdigt i 2019. Skibet er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter, og er desuden et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybridteknologi. Skibet har store udsigtsplatforme på flere dæk, så vores gæster kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet. MS Roald Amundsen har også tre restauranter med menuer, der afspejler råvarerne fra de områder, vi sejler forbi. Der findes et separat pooldæk inklusiv pools, jacuzzi og barer. Det nye skib har kun udvendige kahytter.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedatoer: 

 • 2. juli 2023 (Nordgående)
 • 17. juli 2023 (Sydgående)
 • 6. september 2023 (Sydgående) 

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Nome til Vancouver eller Vancouver til Nome efter ekspeditionsrejsen
 • Overnatning og morgenmad på hotel i Vancouver inden eller efter ekspeditionsrejsen
 • Transport mellem skibet og lufthavnen i Nome
 • Transport mellem lufthavnen og hotel i Vancouver
 • Ekspeditionsrejse med kahytskategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets vin, øl, sodavand og mineralvand) i Restaurant Aune og Restaurant Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm for suite-rejsende
 • Te og kaffe
 • Internetadgang. Vi sejler i fjerne egne med begrænset internetforbindelse. Streaming er ikke muligt.
 • Vandflaske til genopfyldning ved skibets vandstationer
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og i land
 • En række udflugter
 • Aktiviteter ombord
 • Lån af støvler, vandrestave og andet udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke

Ikke inkluderet:

 • Flyrejser der ikke er nævnt herover
 • Rejse- samt afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes)
 • Tilbudte ekstra aktiviteter og udflugter

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Hurtigruten kræver, at alle rejsende på tolv år og derover har fuldført deres primære vaccinationsserie mod COVID-19 med WHO-godkendte vacciner.
 • Der kræves ikke længere en boostervaccination for at gå ombord på Hurtigrutens skibe. Visse lande kan dog kræve en boostervaccine for indrejse. Tjek venligst inden afrejse.

Hvad er en primær vaccinations serie?
Man anses for at have fuldført sin primære vaccinationsserie 14 dage efter at have modtaget sidste dosis af en WHO-godkendt vaccine. Bemærk venligst: En primær vaccinationsserie henviser til det indledende antal krævede doser. Det inkluderer ikke booster-vacciner. For eksempel består den primære serie af Moderna eller Pfizer af to doser.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden