INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Antarktis, Chile & Falklandsøerne

Store opdagelsesrejsende og dyreliv på 20 dage | Rejs januar eller februar 2021

Tag med på en 20 dages rejse fra Chiles dybe fjorde til pingvinerne på Antarktis og de smukke strande på Falklandsøerne. Rejsen er med Hurtigrutens nyeste skib MS Roald Amundsen. 

In stock
Travel Code
EX-019

Det kan du glæde dig til

Tag med på unikke oplevelser på den sydlige halvkugle. Rejsen starter i Santiago de Chile og videre sydpå til havnebyen Punta Arenas, hvor vi påmønstrer Hurtigrutens ekspeditionsskib.

De næste dage oplever du den storslåede natur fra de chilenske fjorde, før vi for alvor stikker til søs og sætter kursen mod den Antarktiske halvø. Dyrelivet er ganske enkelt imponerende undervejs. Her er store kolonier med tusindvis af vraltende pingviner, der yngler på dette tidspunkt. Både på land og på isflager hviler bl.a. talrige krillsæler og weddellsæler samt søleoparder med det frygtindgydende tandsæt. Både pingviner og sæler er en yndet spise for spækhuggere, der i flok jager dem. Det er et fascinerende skue, når spækhuggerne laver bølger for at vippe sælerne ned af isflagerne. Her er bl.a. også mulighed for at se pukkelhvaler og vågehvaler, som tiltrak hvalfangere for over 100 år siden, hvilket resterne af nogle af de gamle hvalfangerstationer vidner om. 

Efter oplevelserne på Antarktis sættes kursen nordpå mod Falklandsøerne, der fortsat administreres af England. Landskabet er overraskende med hvide sandstrande og turkisblåt vand, der står i kontrast til det grønne og gule græs. Her findes andre pingvinarter end dem, vi allerede har set undervejs, og desuden lever også de enorme søelefanter her. 

Rejsen er et vaskeægte ekspeditionskrydstogt, og undervejs holdes der lærerige foredrag om videnskabelige emner som biologi, geografi, glaciologi og historie, så vi er godt rustede til fire dages oplevelser på det hvide kontinent.

Rejseplan

Dag Sted Overnatning
1 Santiago de Chile Hotel i Santiago de Chile
2 Santiago de Chile / Punta Arenas På skib
3 Patagonien På skib
4-5 Drake-passagen På skib
6-14 Antarktis På skib
15-16 Til søs På skib
17-18 Falklandsøerne På skib
19 Til søs På skib
20 Punta Arenas / Santiago de Chile -

Kort

Dagsprogram

Dag 1. Santiago – Chiles hovedstad

Velkommen til Santiago de Chile, hvor dit eventyr starter med en overnatning. Byen blev grundlagt i 1541 og har været Chiles hovedstad siden kolonitiden. Byens kerne består af nyklassicistisk arkitektur, og de snoede sidegader er oversået med bygninger i Art Deco, Neo-gotisk og andre arkitektoniske stilarter. Santiagos bybillede er formet af flere enkeltstående bakker og den hurtigt strømmende Mapocho flod, og omgivet af parker såsom Parque Forestal. Andesbjergene kan ses fra de fleste steder i byen. Dagen er til fri disposition. Slap af efter den lange rejse eller gå på opdagelse i gaderne.

Dag 2. Påmønstring i Punta Arenas

Der er tidlig afgang med flyet til Punta Arenas i det sydligste af Chile. Byen er knapt halvt så stor som Århus og var før Panamakanalens åbning for godt 100 år siden en stor anløbshavn for skibe der sejlede mellem Stillehavet og Atlanterhavet. Byen er smukt beliggende ud til Magellan Strædet og med udsigt til Andesbjergene og over mod Ildlandet, Tierra del Fuego. Efter en byrundtur påmønstrer vi MS Roald Amundsen og kaster trosserne.

Dag 3. Chilenske fjorde og Beagle-kanalen

Vi sejler mod syd gennem en del af den 600 kilometer lange og 5-30 kilometer brede Magellan stræde, som forbinder Sydamerikas fastland med Ildlandet. Strædet er opkaldt efter portugiseren Ferdinand Magellan, der som den første europæer sejlede gennem strædet i 1520. Landskabet er præget af høje grønne bjerge på begge sider af skibet. Vi passerer den smukke lille ø, Isla Tucker – kendt for sine store kolonier af skarver, pingviner, sæler og søløver. Allerede her er der chance for at se blåhvaler samt andeskondorer med et vingefang på op til 3 meter. Via den meget smalle Gabriel kanal kommer vi ud i Garibaldi-fjorden med den imponerende Garibaldi gletsjer.

Dag 4-5. Kap Horn

Vi fortsætter sydover for at nå Kap Horn, Sydamerikas sydligste punkt. Kap Horn ligger i øgruppen, Ildlandet (Tierra del Fuego), og før Panamakanalen blev bygget, skulle al transport af gods og personer mellem USA’s vest- og østkyst runde den sydlige spids. Kaptajnen vil gøre sit bedste for at lægge til på Kap Horn – men området er kendt for sit åbne hav og udfordrende betingelser, og det er altid en stor præstation at lægge til. Herfra sættes kursen mod højdepunktet Antarktis og undervejs kan du tage til foredrag eller benytte welnessområdet og skibets øvrige faciliteter.

Dag 6-14. Højdepunktet Antarktis

Vi er i de opdagelsesrejsendes kølvand, når vi sætter kursen mod det mest fjerntliggende område af verden, Antarktis, med dets endeløse hav og et kontinent dækket af sne og is. Det er en speciel følelse at slukke for mobiltelefonen og melde sig ud af det civiliserede samfund og hengive sig til naturen og oplevelserne undervejs. Gå en tur på dæk for at spejde efter albatrosser - ikke at forveksle med de store stormfugle, der ofte svæver rundt om skibe.

Som vi nærmer os den Antarktiske Halvø stiger spændingen. Antarktis er en overvældende naturoplevelse, som du aldrig vil glemme. Havet er isskosser, isflager, isbjerge og andre former for drivis i skulpturelle formationer. Mellem drivisen svømmer pukkelhvaler, spækhuggere og forskellige sæler på jagt efter dagens måltid. Vi forsøger at besøge flere steder og have flere landinger, så vi kan komme tættere på oplevelserne. Det eneste vi efterlader er fodtryk i sneen og det eneste vi tager med et billeder og minder.

Landinger sker med polarcirkelbådene. Disse solide både gør det muligt at udforske ellers utilgængelige områder både til lands og til vands og man kommer meget tæt på naturen. Man skal være lidt adræt for at komme ombord, derudover er der ikke noget at bekymre sig om. Mandskabet viser dig, hvad du skal gøre, så i løbet af kort tid bliver ombordstigning en rutine. På alle udflugter på Antarktis med polarcirkelbådene skal du have gummistøvler på, når vi går i land. Du kan gratis låne gummistøvler på båden, eller du kan medbringe dine egne.
Fra dæk er der masser af chancer for at se både pukkelhvaler og spækhuggere. Nyd den tætte kontakt med dyrelivet, gletsjere, gamle hvalfangststationer og relikvier.

Dag 15-16. Til søs

Efter nogle enestående oplevelser sættes kursen stik nord mod Falklandsøerne og der bliver god tid til at fordøje nogle af de mange oplevelser, forske videre i ekspeditionslokalet, snakke med de mange gæster af forskellige nationaliteter eller slappe af på dækket.

Dag 17-18. Falklandsøerne – Stanley

Stanley er en meget lille by, men dog Falklandsøernes hovedstad. Det er en farverig havneby hvor du finder mange tegn på den britiske arv. Her er røde busser og telefonbokse og hele seks engelske pubber. Der vil være mulighed for at deltage i forskellige udflugter (mod betaling) eller udforske byen på egen hånd, hvilket er nemt til fods. Sælerne slænger sig på strandene og der er chance for at se de farverige kongepingviner.

Dag 19. Magellan-strædet

De sidste par dage på skibet tilbringes med sejladsen i Magellan-strædet.

Dag 20. Ekspeditionen slutter

Vi ankommer i Punta Arenas om morgenen. Det er blevet tid til at rejse hjem efter et oplevelsesrigt eventyr.

Skib og kahytter

Ekspeditionsskibet MS Roald Amundsen er et af Hurtigrutens nyeste skibe og stod færdigt i 2019. Skibet er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter, og er desuden et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybridteknologi. Skibet har store udsigtsplatforme på flere dæk, så vores gæster kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet. MS Roald Amundsen har også tre restauranter med menuer, der afspejler de råvarerne fra de områder, vi sejler forbi. Et separat pooldæk er inklusiv pools, jacuzzi og barer. Det nye skib har kun udvendige kahytter. Nedenfor kan du læse mere om to af kahytskategorierne. Der kan forespørges på andre kahytskategorier - kontakt os pr. telefon eller mail.

 • Udvendig kahyt (kahytklasse RS)
  Denne udvendige kahytstype er på midterste eller nederste dæk. Kahytterne er på 17 m2, rummelige og har vindue. Der er fleksibelt sovearrangement med separate senge og TV med høj kahyt-standard. Sengepladser fra 2 til 4 personer. 

 • Udvendig kahyt (kahytklasse RR)
  Denne udvendige kahytstype på mellemdækket er større og meget rummelig. Kahytterne er mellem 19 og 23 m2, har fleksible sengearrangementer og TV med høj kahyt-standard. Dobbeltseng er standard i denne kahytstype, men kan fås med enkeltsenge efter forespørgsel. Sengepladser fra 2 til 4 personer.

Læs mere om kahytskategorier her

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejser:

 • 23 januar 2021
 • 10. februar 2021
 • 28 februar 2021

NB! Priser på andre kahytstyper, enkeltkahytter og afrejsedatoer end overnstående oplyses ved anmodning. Kontakt os pr. mail eller telefon.

Prisen inkluderer:

 • Fly tur/retur fra Santiago de Chile til Punta Arenas (økonomiklasse)
 • Transport fra hotel til lufthavn i Santiago de Chile
 • Hotelovernatning inkl. morgenmad i Santiago de Chile før sejladsen 
 • Transport til/fra skib i Punta Arenas inklusiv guidet sightseeing i Punta
 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med kahytskategori efter eget valg

 • Helpension ombord på skibet (morgenmad, frokost og aftensmad)
 • Drikkevarer - skibets øl, vin, sodavand og miniralvand til måltiderne
 • Te og kaffe ombord ad libitum
 • Snacks til eftermiddag

 • Vind- og vandtæt jakke, der udleveres ombord
 • Landgange og aktiviteter ombord og i land
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter
 • Lån af støvler, vandrestave og nødvendigt udstyr på aktiviteter. 
Pris inkluderer ikke:
 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring 
 • Tilvalgsudflugter og aktiviteter


Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes.

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Lægeerklæring
  Det kræves at alle medbringer en lægeerklæring udfyldt på Hurtigrutens formular tidligst 8 uger inden afrejse. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. Lægeerklæringen skal afleveres ved ombordstigning. Læs om indrejsekrav.

 • Personlige oplysninger
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Hurtigrutens fleksible prissystem:

De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder at de kan variere afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:

Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 180 dage før afrejse. Er der mindre end 180 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Gå til toppen af siden