INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Oplev nærkontakt med Antarktis dyreliv

Antarktis – Det frosne kontinent

En 16-dages rejse til den sydlige halvkugle med Hurtigrutens ekspeditionsskib MS Midnatssol. Udforsk Antarktis halvøen, se kæmpe pingvin kolonier, spot hvaler, gå på opdagelse i hvalfangerstationer og sejl i kajak på havet.   

Inklusiv fly fra Billund eller København.

Afrejse 27 november til 11 december 2018

39.998,00 kr
In stock
Travel Code
KA-037
Spektakulære landskaber

Find dig selv midt i en koloni med 100.000 rugende pingviner på en rejse, hvor du kommer på sejlads på det antarktiske farvand (måske i en kajak) og med fuglekiggeri på højt niveau. Muligheden for at komme tættere på de enorme pingvinkolonier er med til at sikre dig en uforglemmelig og unik oplevelse på jordens mest uberørte sted – Antarktis. 

Dagsprogram

DAG 1: Afrejse fra Danmark

Afrejse fra Danmark, fra Billund eller København via Paris.

DAG 2: Buenos Aires

Din rejse starter med en overnatning på hotel i Buenos Aires, den travle hovedstad i Argentina. Vi tilbyder en byrundtur om eftermiddagen. Du kan tilbringe din aften på egen hånd, og tage på opdagelse i ”Sydamerikas Paris”. Buenos Aires er tangoens fødeby og flere personer kommer til byen for at opleve og lære dansen.

DAG 3: Buenos Aires til Ushuaia

Vi flyver til Ushuaia, hvorfra vi går ombord på skibet M/S Midnatsol. Ushuaia er bedst kendt som verdens sydligste by og området har en fabelagtig vild natur. Byen ligger ved Beagle-kanalen for foden af Andesbjergene. Vi starter vores rejse med en velkomstmiddag.  

DAG 4-5: Gennem Drakepassagen

Ud over at spotte vandre-albatrosser og andre havfugle fra dækket, når vi krydser Drakepassagen, så er der foredrag med fokus på historie, miljø og dyrelivet i Antarktis. Foredragsserien vil indeholde grundig introduktion til de antarktiske retningslinjer for besøgende fra Antarktis-traktaten og International Association of Antarktis Tour Operators (IAATO).

I løbet af eftermiddagen på anden dagen har vi efterhånden allerede krydset 60 grader sydpå, og vi er formelt i Antarktis. Luften er koldere, pingviner er at finde i vandet, det første isbjerg kan spottes, og ofte laver vi de første spot fra det evigt isdækkede land. Du vil her blive overvældet af de fantastiske fugle med deres store rugepladser, hvoraf nogle har mere end 180.000 fugle. 

DAG 6 – 11: Antarktis

Vi har en lille uge på Antarktis. Antarktis byder på meget mere, end hvad du nogensinde troede du ville opleve!

Du vil begynde at se antarktiske pingviner i vandet, og glem ikke at være på udkig efter det første isbjerg og hvaler. Der er ingen mennesker som bor her permanent, men derimod er kontinentet hjem for millioner af pingviner samt fødested for tusindvis af hvaler. Pingviner er frygtløse, og de kan være mindst lige så nysgerrige om dig, som du er om dem. Vi kommer til at kunne høre knagen og bragen fra gletsjere og røre ved isbjergene.

Vi vil besøge den vulkanske Deception Island. Vi sejler ind og går i land i den naturlige havn, der omfatter Whalers' Bay, der har en forladt hvalfangestation og en forladt britisk base. 

På den fotogene Half Moon Island udforsker vi de takkede og sprukne klipper, der er hjemsted for en stor koloni af rempingviner og flere arter af sæler og havfugle, der jævnligt besøger øen. 

Vi sejler videre mod Cuverville Island, der har den største kendte koloni af æselpingviner på Antarktis halvøen. Vi sejler gennem den smalle Errera Channel til og fra Cuverville og ser isbjerge, der er strandet i de nærliggende, lavvandede farvande.  

Flere steder går vi i land og ved Paradise Harbour er der en sjælden mulighed for at komme i land på fastlandet. Vi får de fineste udsigter, besøger en forskningsstation og ser pingvinkolonier. 

Tag med i land ved Wilhelmina Bay, der også kaldes "Whale-mina Bay" på grund af det store antal pukkelhvaler, der ses her i december. Bugten er et spisekammer for hvaler og sæler og var et rigt jagtområde for fortidens hvalfangere. Vi håber derfor på at kunne spotte et par hvaler her. 

Den britiske base i Port Lockroy er en af de mest populære steder i Antarktis, og du vil få indblik i livet fra den antarktisk base i 1950’erne. De rugende æsel-pingviner omgiver hovedbygningen, og de har vænnet sig til de hyppige besøg fra mennesker. De enorme ishylder i Antarktis er hjemstedet for en halv million adelie-pingviner samt æsel-pingviner, leopard-sæler og spækhuggere. Når mulighederne opstår, vil vi sætte kajakkerne i vandet, slå telte op i land og tage dig med på uforglemmelige vandreture for at udforske nogle af de smukkeste og uberørte steder på planeten.

DAG 12-13: Tilbage til civilisationen

Rejsen fra den antarktiske halvø til Ushuaia på sydspidsen af Argentina er omkring 950 km (600 miles) eller 40 timers sejlads i godt vejr. Det er nu tid til at vende tilbage til civilisationen og vi vil fortsætte vores foredragsserie og opsummere vores erfaringer med Antarktis.

DAG 14: Ushuaia / Buenos Aires

Vi ankommer tilbage i Ushuaia om morgenen, og det er tid til at sige farvel til besætningen. Der er transport ud til lufthavnen, hvor vi flyver tilbage til Buenos Aires. Vi har en overnatning på hotel i Buenos Aires, hvor du har mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd. 

DAG 15: Hjemrejse

Fly fra Buenos Aires til Billund/København (via Paris).

DAG 16: Ankomst til Danmark. 

Dit hjem ombord – Eksepditionsskibet MS Midnatsol

Skibet er et moderne og veludstyret ekspeditions-krydstogtskib, og det er bygget til sejlads i den høje isklasse 1X. Grundet avanceret teknologi er hun meget velegnet og rustet til ekspeditionssejladser i Antarktis. Ombord føles det som at være i en lille by, da der er mange forskellige faciliteter, og der lægges vægt på afslapning, reflektion og opdagelse, og ikke på kommerciel underholdning, som ofte er gældende på de mere traditionelle krydstogter.

Skibet har et spændende foredragsprogram med tilbud for enhver smag. Du kan deltage i forelæsninger afholdt af kyndinge eksperter, som fortæller om deres viden. Skibet har også et "videnskabslaboratorium", hvor der laves feltarbejde – eksempelvis ved at studere meteorer fundet på Antarktis eller tre millioner år gammel is gennem et mikroskop. 

Opholdet inkluderer helpension, og til aftensmaden vil du sidde sammen med andre fra din danske gruppe. De øvrige medrejsende på ekspiditionen kommer fra forskellige lande, ligesom besætningen og det øvrige personale ombord er internationalt, og de taler derfor engelsk. Der er en dansk rejseleder tilknyttet, som vil være behjælpelig såfremt du måtte have brug for oversættelse.  

Kahytskategorier:

Polar Outside:
N2 – Udvendig kahyt. 7–13 m2. Dæk 4.

Polar Inside:
I2 – Indvendig kahyt. 6–10 m2. Dæk 4, 6 eller 7.

For Polar Inside og Outside gælder: De fleste kahytter har to separate senge, hvoraf én seng kan omdannes til sofa. Nogle kahytter har køjesenge.
Ønskede kategori bookes, men der kan ikke garanteres en bestemt størrelse eller noget bestemt dæk. Alle kahytter har eget bad, toilet og drikkevandshane. Alle udvendige kahytter har koøje.

Dækkene:
Dæk 9 har udendørs jacuzzi og soldæk. Desuden er der fitnessrum, sauna, bar og åben dæk.
Dæk 8 har den fantastiske to-etagers panoramasalon, og derudover bibliotek, internetcafe, bar og den stemningsfulde Hamsun lounge.
Dæk 7 er kahytsdæk.
Dæk 6 er kahytsdæk med promenadedæk, der går hele båden rundt.
Dæk 5 er servicedækket med restauranter, caféer, butik og en stor foredragssal med plads til 200 tilhørere.
Dæk 4 er kahytsdæk.
De nedre dæk er med personalekahytter, bildæk samt motor- og teknikområde.

Passagerkapaciteten er på 500 passagerer.

Læs mere om ekspeditionsskibet MS Midnatsol her. 

Rejsefakta

Lægeerklæring
Det kræves at alle medbringer en lægeerklæring udfyldt på Hurtigrutens formular tidligst 8 uger inden afrejse. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. Lægeerklæringen skal afleveres ved ombordstigning. 

Drikkepenge
Det er ikke noget krav, men der er en forventning om at der gives drikkepenge til personalet ombord. Hurtigruten anbefaler at man betaler 80 NOK/døgn ombord på MS Midnatsol.

Ekspeditionsholdet på MS Midnatsol

Foredragsholdere på MS Midnatsol

VIGTIGT – LÆS HER: Hurtigrutens praktiske information om explorer-rejser med MS Midnatsol

Bestil rejse

1 person. Indvendig enkelt kahyt, pris pr. pers.

UgeAnkomstdatoVarighedPris 
4827-11-2018 - 11-12-201815 nætter41.998,- DKKUdsolgt
UgeAnkomstdatoVarighed
(nætter)
Pris 
4827-11-2018
-
11-12-2018
1541.998,- DKKUdsolgt

1 person. Udvendig enkelt kahyt, pris pr. pers.

UgeAnkomstdatoVarighedPris 
4827-11-2018 - 11-12-201815 nætter47.998,- DKKBESTIL
UgeAnkomstdatoVarighed
(nætter)
Pris 
4827-11-2018
-
11-12-2018
1547.998,- DKKBESTIL

2 personer. Indvendig kahyt, pris pr. person

UgeAnkomstdatoVarighedPris 
4827-11-2018 - 11-12-201815 nætter34.998,- DKKUdsolgt
UgeAnkomstdatoVarighed
(nætter)
Pris 
4827-11-2018
-
11-12-2018
1534.998,- DKKUdsolgt

2 personer. Udvendig kahyt, pris pr. person

UgeAnkomstdatoVarighedPris 
4827-11-2018 - 11-12-201815 nætter39.998,- DKKBESTIL
UgeAnkomstdatoVarighed
(nætter)
Pris 
4827-11-2018
-
11-12-2018
1539.998,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Inkluderet

  • Fly fra København & Billund (via Paris) til Buenos Aires t/r
  • Ekspeditionssejlads med MS Midnatsol
  • Fly Ushuaia til Buenos Aires
  • Landgange i polarcirkelbåde
  • To overnatninger inkl. morgenmad før og efter sejleds i Buenos Aires
  • Helpension på sejlads – morgenmad, frokost og middag
  • Erfarent ekspeditionsteam, som holder faglige foredrag, samt deltager på landstigningerne og aktiviteter ombord.
  • Aktiviteter ombord og i land.

 

Vær opmærksom på:
Planlagte landgange vil afhænge af vejr- og isforhold.
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute.
Nogle udflugtsaktiviteter og ture med Polarcirkelbåd vil kun blive solgt ombord.
Udlejning af støvler ombord.
Suiter som enkeltkahyt kun på forespørgsel.

Vi anbefaler rejse- og afbestillingsforsikring

Transport:

T/R Billund.

27.11 – fra Billund kl. 15.25 via Paris (17.10 - 23.35) til Buenos Aires 28.11 kl. 09.30

11.12 – fra Buenos Aires kl. 14.40 via Paris (12.12 07.50-12.50) til Billund 12.12 kl.14.40

T/R København:

27.11 – fra København kl. 20.25 via Paris (22.20.10 - 23.35) til Buenos Aires 28.11 kl. 09.30

11.12 – fra Buenos Aires kl. 14.40 via Paris (12.12 kl.07.50-12.20) til Billund 12.12 kl.14.15

Gå til toppen af siden