INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Antarktis eventyr til det frosne kontinents højdepunkter

Rejs november og december 2020 eller januar 2021

Find dig selv midt i en pingvinkoloni med 100.000 rugende pingviner! Oplev også fuglekiggeri på højt plan og et levende kontinent af is, når du sejler i det Antarktiske farvand. Oplev jordens mest uberørte sted - Antarktis.

In stock
Travel Code
EX-016

Det kan du glæde dig til

Denne klassiske ekspeditionsrejse til Antarktis er perfekt til oplevelse af spectakulært dyreliv og smuk natur. Rejsen til dig, der gerne vil bruge tiden på at udforske højdepunkterne på Antarktis. Vi bruger fem hele dage på at udforske det hvide kontinent Antarktis med højdepunkterne for området. Der er gode muligheder for at opleve pukkelhvaler og spækhuggere. De enorme ishylder i Antarktis er hjemstedet for en halv million adelie-pingviner samt æsel-pingviner, leopard-sæler og selvom vi ikke må rører dem, så har vi mulighed for at komme tæt på, når vi går i land. Der er mulighed for fuglekiggeri på højt niveau. Du bor ombord på Hurtigrutens skib, hvor ekspeditionsteamet vil bidrage til viden og udforskning.

Rute

Rute

Dagsprogram

DAG 1. Velkommen til Buenos Aires
Din rejse starter med en overnatning på hotel i Buenos Aires, den travle hovedstad i Argentina. Vi tilbyder en byrundtur om eftermiddagen. Du kan tilbringe din aften på egen hånd, og tage på opdagelse i ”Sydamerikas Paris”. Buenos Aires er tangoens fødeby og flere personer kommer til byen for at opleve og lære dansen.


DAG 2. Buenos Aires til Ushuaia
Vi flyver til Ushuaia, hvorfra vi går ombord på skibet M/S Fridtjof Nansen. Ushuaia er bedst kendt som verdens sydligste by og området har en fabelagtig vild natur. Byen ligger ved Beagle-kanalen for foden af Andesbjergene. Vi starter vores rejse med en velkomstmiddag.  


DAG 3-4. Gennem Drakepassagen
Ud over at spotte vandre-albatrosser og andre havfugle fra dækket, når vi krydser Drakepassagen, så er der foredrag med fokus på historie, miljø og dyrelivet i Antarktis. Foredragsserien vil indeholde grundig introduktion til de antarktiske retningslinjer for besøgende fra Antarktis-traktaten og International Association of Antarktis Tour Operators (IAATO). I løbet af eftermiddagen på anden dagen har vi efterhånden allerede krydset 60 grader sydpå, og vi er formelt i Antarktis. Luften er koldere, pingviner er at finde i vandet, det første isbjerg kan spottes, og ofte laver vi de første spot fra det evigt isdækkede land. Du vil her blive overvældet af de fantastiske fugle med deres store rugepladser, hvoraf nogle har mere end 180.000 fugle. 


DAG 5 – 9. Højdepunktet Antarktis
Vi har fem dage på Antarktis. Antarktis byder på meget mere, end hvad du nogensinde troede du ville opleve! Du vil begynde at se antarktiske pingviner i vandet, og glem ikke at være på udkig efter det første isbjerg og hvaler. Der er ingen mennesker som bor her permanent, men derimod er kontinentet hjem for millioner af pingviner samt fødested for tusindvis af hvaler. Pingviner er frygtløse, og de kan være mindst lige så nysgerrige om dig, som du er om dem. Vi kommer til at kunne høre knagen og bragen fra gletsjere og røre ved isbjergene.Vi vil besøge den vulkanske Deception Island. Vi sejler ind og går i land i den naturlige havn, der omfatter Whalers' Bay, der har en forladt hvalfangestation og en forladt britisk base. På den fotogene Half Moon Island udforsker vi de takkede og sprukne klipper, der er hjemsted for en stor koloni af rempingviner og flere arter af sæler og havfugle, der jævnligt besøger øen. 

Vi sejler videre mod Cuverville Island, der har den største kendte koloni af æselpingviner på Antarktis halvøen. Vi sejler gennem den smalle Errera Channel til og fra Cuverville og ser isbjerge, der er strandet i de nærliggende, lavvandede farvande. Flere steder går vi i land og ved Paradise Harbour er der en sjælden mulighed for at komme i land på fastlandet. Vi får de fineste udsigter, besøger en forskningsstation og ser pingvinkolonier. Tag med i land ved Wilhelmina Bay, der også kaldes "Whale-mina Bay" på grund af det store antal pukkelhvaler, der ses her i december. Bugten er et spisekammer for hvaler og sæler og var et rigt jagtområde for fortidens hvalfangere. Vi håber derfor på at kunne spotte et par hvaler her. Den britiske base i Port Lockroy er en af de mest populære steder i Antarktis, og du vil få indblik i livet fra den antarktisk base i 1950’erne. De rugende æsel-pingviner omgiver hovedbygningen, og de har vænnet sig til de hyppige besøg fra mennesker. De enorme ishylder i Antarktis er hjemstedet for en halv million adelie-pingviner samt æsel-pingviner, leopard-sæler og spækhuggere. Når mulighederne opstår, vil vi sætte kajakkerne i vandet, slå telte op i land og tage dig med på uforglemmelige vandreture for at udforske nogle af de smukkeste og uberørte steder på planeten.


DAG 10-11. Tilbage til civilisationen
Rejsen fra den antarktiske halvø til Ushuaia på sydspidsen af Argentina er omkring 950 km (600 miles) eller 40 timers sejlads i godt vejr. Det er nu tid til at vende tilbage til civilisationen og vi vil fortsætte vores foredragsserie og opsummere vores erfaringer med Antarktis.


DAG 12. Ushuaia / Buenos Aires
Vi ankommer tilbage i Ushuaia om morgenen, og det er tid til at sige farvel til besætningen. Der er transport ud til lufthavnen, hvor vi flyver tilbage til Buenos Aires. Vi har en overnatning på hotel i Buenos Aires, hvor du har mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd. 

Kahytter på skibet MS Fridtjof Nansen

M/S Fridtjof Nansen er den seneste tilføjelse til Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe.Skibet er et moderne hybridskib og er bygget til sejlads i den høje isklasse 1X. Med sin avancerede teknologi er skibet meget velegnet og rustet til ekspeditionssejladser i Antarktis. Ombord føles det som at være i en lille by, da der er mange forskellige faciliteter, og der lægges vægt på afslapning, reflektion og opdagelse, og ikke på kommerciel underholdning, som det ofte er tilfældet på de mere traditionelle krydstogter.

Ekspeditionsteamet ombord tilbyder spændende foredragsprogram med tilbud for enhver smag. Du kan deltage i forelæsninger afholdt af kyndinge eksperter, som fortæller om deres viden. Skibet har også et "videnskabslaboratorium", hvor der laves feltarbejde – eksempelvis ved at studere meteorer fundet på Antarktis eller tre millioner år gammel is gennem et mikroskop. De øvrige medrejsende på ekspeditionen kommer fra forskellige lande, ligesom besætningen og det øvrige personale ombord er internationalt, og de taler derfor engelsk. 

Indvendig eller udvendig kahyt. For alle kahytskategorier gælder at de fleste har to separate senge, hvoraf én seng kan omdannes til sofa. Nogle få kahytter har køjesenge. 
Kahytsplacering og nummer tildeles ombord på skibet, og vi har intet med fordelingen at gøre. Der kan ikke garanteres en bestemt størrelse eller noget bestemt dæk. 
Alle kahytter har eget bad, toilet og drikkevandshane. Alle udvendige kahytter har vindue/koøje

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedatoer: 

Priser på andre kahytstyper, enkeltkahytter og afrejsedatoer oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

 • 2020:  7. november / 17. november / 27. november / 7. december / 17. december / 27. december
 • 2021:  6. januar og 16. januar

Inkluderet

 • Fly fra Buenos Aires til Ushuaia tur/retur
 • En nat på hotel i Buenos Aires inkl. morgenmad inden sejladsen
 • Transport til/fra skibet
 • Ekspeditionssejlads med skibet MS Fridtjof Nansen
 • Helpension på sejlads – morgenmad, frokost og middag
 • Te og kaffe ombord
 • Landgange i polarcirkelbåde
 • Erfarent ekspeditionsteam, som holder faglige foredrag, samt deltager på landstigningerne og aktiviteter ombord.
 • Vind- og vandtæt jakke

Ikke inkluderet 

 • Flyrejse til og fra Danmark 
 • Rejse- og afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Tilvalgsudflugter (kan tilkøbes ca 6 måneder før afrejse)
 • Drikkepenge (ikke et krav! men ønsker du at give anbefaler vi ca. 80 NOK per person per dag)
 • Drikkevarer

Bemærkninger

Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejr, og derfor kaldes det en ekspeditionsrejse, fordi det ikke altid er plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Lægeerklæring
  Det kræves at alle medbringer en lægeerklæring udfyldt på Hurtigrutens formular tidligst 8 uger inden afrejse. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. Lægeerklæringen skal afleveres ved ombordstigning.

 • Personlige oplysninger
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Hurtigrutens fleksible prissystem

Alle priser er fleksible ved Hurtigruten, det vil sige at de varierer afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Når rejsen er bestilt og bekræftet fra kontoret, så er der selvfølgelig ikke ændringer i prisen. De laveste priser er dem der sælges først, og Hurtigrutens fleksible prissystem betyder, at priser vil stige ved mange bestillinger, hvorfor vi ikke kan garantere at ovenstående priser stadig er tilgængelige ved bestilling. Vi anbefaler at man bestiller rejsen tidligt, da du derved får den laveste og bedste pris og mulighed for valg af kahyt. Priser på andre kahytstyper og enkeltkahytter oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

Gå til toppen af siden