INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Arktisk højsommer på Svalbard

Oplev en årstid med midnatssol og dagslys døgnet rundt

Kom med direkte fly til Svalbard og få en unik sommeroplevelse. På denne årstid er der stor aktivitet i naturen og rig mulighed for at opleve nogle af øgruppens vilde dyr.

In stock
Travel Code
KA-056

Det kan du glæde dig til

Kom med til Svalbard med direkte fly og dermed masser af tid til at opleve, hvad Svalbard har at byde på. I højsommeren byder Svalbard på dagslys døgnet rundt. I denne periode er særligt midnatssolen et af højdepunkterne. De lange dage giver også rig mulighed for at nå en masse aktiviteter som vandreture og hundeslædekørsel. Der er fuld aktivitet iblandt dyrene, og særligt iblandt fuglene kan man opleve fuglearter som søkonge (på norsk: alkekonge) og mallemuk (på norsk: havhest). I juli er der desuden gode forhold for at tage på sejlture, som kan bringe dig helt tæt på de større dyr som sæler, isbjørne og hvaler. 

Under dit ophold bor du enten på hotellet Radisson Blu Polar eller Funken Lodge. Begge hoteller har restauranter, der byder på unikke kulinariske oplevelser. I løbet af dagen har du mulighed for at gå på opdagelse i Longyearbyen. Besøg fx Svalbard Museum og bliv klogere på Svalbards geologi, flora og hverdagslivet på øgruppen, eller besøg Svalbard kirke, hvor det fx ikke er muligt at blive begravet. 

Dagsprogram

Dag 1. Afrejsedag

Du flyver direkte om morgenen fra Aalborg til Longyearbyen på Svalbard. Efter ankomst afhentes du sammen med resten af gruppen i lufthavnen, og I bliver kørt til jeres hotel.

Resten af dagen er til fri disposition, og du har mulighed for at udforske Longyearbyen på egen hånd

Dagen rundes af med en 3-retters middag inkl. kaffe på Restaurant Nansen på Radisson Blu Polar eller Restaurant Funktionærmessen på Funken Lodge. 

Dag 2. Arktisk vildmarksaften inkl. middag på Camp Barentz

Dagen i dag står til fri disposition, og vi anbefaler dig at tilkøbe en af de mange spændende tilvalgsudflugter. Du kan bl.a. opleve forskellige vandreture på land, isfjordsafari mod Von Postbreen, bådtur til Pyramiden eller Barentsburg, fossiljagt med pakhund, ølsmagning på bryggeriet eller en eksklusiv champagnesmagning. Du kan finde de enkelte tilvalgsudflugter, når du går videre til bestillingssiden. 

Om aftenen er der Arktisk vildmarksaften inkl. middag på Camp Barentz. Camp Barentz ligger ca. 10 kilometer øst for Longyearbyen ved foden af Gruve 7-fjeldet. Lejren har en fantastisk beliggenhed, hvor du har mulighed for at opleve storslået natur. Svalbardrenen er et almindeligt syn i dette område. Huset er bygget som en kopi af den hytte, Willem Barentsz og hans mandskab overvintrede i på Novaja Zemlja under deres ekspedition i årene 1596-1597, hvor de ved et tilfælde opdagede Bjørnøya og Spitsbergen. Bussen stopper lidt udenfor lejren, og du bliver budt velkommen af vores værter, der følger dig det sidste stykke vej. Værterne vil være bevæbnet med rifler for at beskytte mod isbjørne. Inde i campen er der tændt op i ildstedet, og der serveres varm mad, mens værterne tilbyder forelæsninger og billeder. Forelæsningerne vil dreje sig om isbjørnen, verdens største landlevende rovpattedyr. 

Vildmarksaftenen varer ca. 3 timer.

Dag 3. Mulighed for at bruge dagen på en af de inkluderede valgfrie aktiviteter

Brug dagen på Isfjordsafari til Fuglefjella. Kom med på en indholdsrig sejltur, som kombinerer fugle- og dyreliv med øens spændende kulturhistorie. På vej til Fuglefjella vil du opleve fantastisk smukke bjergsider, som huser tusindvis af fugle. Undervejs vil guiden fortælle om fuglelivet på Svalbard. I fuglefjellene kommer det tætte samspil mellem livet på land og i vand ekstra tydeligt frem, da du vil se fugl efter fugl, som vender hjem til sine unger med småfisk og krebsdyr. Klimaændringerne på Svalbard har samtidig medført større aktivitet i havet, og I ser derfor også efter både sæler og hvaler på turen. Efter et stop ved Fuglefjella drager I videre mod den nedlagte russiske minedrift Grumant, hvor I samtidig vil høre mere om minehistorien undervejs. Herefter tager I videre til Hiorthamn, en tidligere mineby, hvor man må bruge fantasien til at forestille sig det liv, der engang var. Turen sluttes af med noget varmt at drikke og en kiks i land, inden turen går tilbage til Longyearbyen. 

Vil du hellere blive på land, så kan du i stedet tage på El-cykel sightseeing i nærområdet. Komforten og effektiviteten ved en el-cykel gør, at du får oplevet en række af Longyearbyens seværdigheder samtidig med, at du kommer tæt på naturen. En rundtur i Longyearbyen giver et godt overblik over byen inden I tager videre mod Burmaveien og Neset i vest. På trods af de nordlige breddegrader er der et unikt dyre- og planteliv rundt på Svalbard - Særlig fuglelivet bliver du også her eksponeret for, da især fuglelivet er rigt i sommerhalvåret, og dette opleves bedst ved at bevæge sig i naturen. I drejer nu mod øst mod Adventdalen for at kigge på bjergfugle og -fauna samt minedriften, Longyearbyens fundament. Cykelturen afsluttes tilbage i Longyearbyen fyldt med både kultur- og naturoplevelser. 

En tredje mulighed er Hundevognskørsel ved havet. Her kan du nyde kystlandskabet, mens guiden kører den store vogn, som er trukket af stærke slædehunde. I bliver hentet på hotellet og kørt direkte ud til hundene, som venter ivrigt på jer. Har du lyst, så kan du hjælpe med at klargøre hundene til turen. Her vil det hele virke en smule kaotisk, da hundene er ivrige og derfor vil gø og hyle - Pludselig sker der dog en ændring. Med det samme I kører afsted vil hundene fokusere fuldt ud på opgaven og blive helt stille. Du kan nu fokusere på at nyde den fantastiske natur langs kysten. Her skal du holde øjnene åbne, da du har mulighed for at opleve bl.a. rensdyr, polarræve, ryper, sæler og hvis du er heldig også hvalros og hvaler. Vi kommer et godt stykke væk fra byen, og på en god dag er udsigten over isfjorden helt fantastisk. Efter ca. halvanden time med hundekørsel kører I tilbage til hundegården og får jer noget varmt at drikke.

Du kan frit vælge mellem én af ovenstående aktiviteter som en del af din rejse - Alle udflugterne har en varighed af ca. 3 timer. 

Dag 4. Hjemrejse

Dit arktiske eventyr er ved at være slut, og du bliver kørt fra hotellet til lufthavnen. Du flyver direkte fra Longyearbyen på Svalbard til Aalborg om aftenen. 


Ovenstående er et eksempel på et dagsprogram - Vi tager forbehold for ændringer. 

Flytider

Udrejse Aalborg kl. 08:00 - ankomst Longyearbyen/Svalbard kl. 11:40

Hjemrejse Longyearbyen/Svalbard kl. 18:00 - ankomst Aalborg kl. 21:40

Vi flyver med det danske flyselskab Great Dane Airlines

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
HotelNætterPris pr. person
Funken Lodge
Læs mere
3
 
Fra 9.498,- DKK
Radisson Blu Polar Hotel
Læs mere
3
 
Fra 7.998,- DKK

Vælg venligst antal rejsende og afrejsedato øverst i søgebaren. Tryk på 'SØG' derefter.

Praktiske Informationer

Afrejsedato:

 • 27. juli 2020

Inkluderet i prisen:

 • Direkte flyrejse t/r fra Aalborg
 • Transfer til/fra lufthavnen på Svalbard
 • 3 nætter på Radisson Blu Polar Hotel eller Funken Lodge inkl. morgenmad
 • 1 x 3 retters middag
 • Arktisk vildmarksaften inkl. middag på Camp Barentz
 • En af følgende valgfrie aktiviteter: 
  • Isfjordsafari til Fuglefjella 
  • El-cykel sightseeing i nærområdet
  • Hundevognskørsel ved havet

Tilkøb:

De enkelte udflugter tilvælges på bestillingssiden, hvor priserne samtidig fremgår. 

Alle udflugter er på forespørgsel og tilpasses programmet, så vidt det er muligt.
Specifikke tidspunkter fremsendes tættere på afrejse. 

Børnerabatter: 

 • Barn 0-2 år: Gratis (Kontakt os)
 • Barn 3-12 år: -2000 kr. (Rabatten er fratrukket i prisen)

Bemærkninger:

Rejsen gennemføres ved minimum 50 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 14 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser. Prisen kan ikke kombineres med andre kampagner eller ambassadørrabat.
Vi tager forbehold for ændringer i rejseprogrammet, da flere af aktiviteterne er vejrmæssigt afhængige.
Rejsen er arrangeret i samarbejde med Travelnorth. Vi gør opmærksom på, at vi ikke kan give midnatssolsgaranti.
Bestiller du online, trækkes depositum med det samme.

Gå til toppen af siden