INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Arktisk højsommer på Svalbard

Oplev en årstid med midnatssol og dagslys døgnet rundt

Kom med direkte fly til Svalbard og få en unik sommeroplevelse. På denne årstid er der stor aktivitet i naturen og rig mulighed for at opleve nogle af øgruppens vilde dyr.

In stock
Travel Code
KA-056

Det kan du glæde dig til

Kom med til Svalbard med direkte fly og dermed masser af tid til at opleve, hvad Svalbard har at byde på. I højsommeren byder Svalbard på dagslys døgnet rundt. I denne periode er særligt midnatssolen et af højdepunkterne. De lange dage giver også rig mulighed for at nå en masse aktiviteter som vandreture og hundeslædekørsel. Der er fuld aktivitet iblandt dyrene, og særligt iblandt fuglene kan man opleve fuglearter som søkonge (på norsk: alkekonge) og mallemuk (på norsk: havhest). I juli er der desuden gode forhold for at tage på sejlture, som kan bringe dig helt tæt på de større dyr som sæler, isbjørne og hvaler. 

Under dit ophold bor du enten på hotellet Radisson Blu Polar eller Funken Lodge. Begge hoteller har restauranter, der byder på unikke kulinariske oplevelser. I løbet af dagen har du mulighed for at gå på opdagelse i Longyearbyen. Besøg fx Svalbard Museum og bliv klogere på Svalbards geologi, flora og hverdagslivet på øgruppen, eller besøg Svalbard kirke, hvor det fx ikke er muligt at blive begravet. 

Dagsprogram

Dag 1. Afrejsedag

Du flyver direkte om morgenen fra Aalborg til Longyearbyen på Svalbard. Efter ankomst afhentes du sammen med resten af gruppen i lufthavnen, og I bliver kørt til jeres hotel.

Resten af dagen er til fri disposition, og du har mulighed for at udforske Longyearbyen på egen hånd

Dagen rundes af med en 3-retters middag inkl. kaffe på Restaurant Funktionærmessen på Funken Lodge. 

Dag 2. Sightseeingtur og Nordlysaften

Om formiddagen skal vi fra kl. 10.00-12.00 på sightseeingturen "Longyearbyen i en nøddeskal" med engelsktalende guide. Det er den perfekte måde at lære byen bedre at kende på, og med guidens fortællinger om byens historie og største seværdigheder vil du få et spændende indblik i byen. Turen foregår i bus og går bl.a. forbi både lokale miner, research-centeret, kirken og den globale frøbank, og der vil være stop undervejs med muligheder for at tage billeder. 

Aftenen står i nordlysets tegn med Nordlysaften på Camp Barentz inkl. middag fra kl. 19.00-22.00. I polarnatperiodens mørke er der mulighed for at se nordlys over Svalbard 24 timer i døgnet. Samspillet mellem partikler, der strømmer ud af solen, solvind og jordens atmosfære skaber dette fantastiske fænomen, Aurora Borealis. Nordlyscampen, Camp Barentz, ligger ca. 10 km øst for Longyearbyen ved foden af Gruve 7-fjeldet, og lejren har en fantastisk beliggenhed, hvor du har mulighed for at opleve nordlyset væk fra al lysforurening. Det vigtigste for at se nordlyset er nemlig, at omgivelserne ikke er forstyrret af kunstigt lys. Bussen stopper lidt udenfor lejren, og vi bliver budt velkommen af vores værter, der følger os det sidste stykke vej. Værterne vil være bevæbnet med rifler for at beskytte mod isbjørne. Inde i campen er der tændt op i ildstedet, og der serveres varm mad, mens værterne tilbyder forelæsninger og billeder. Forelæsningerne vil naturligvis dreje sig om nordlyset. Udflugten er med engelsktalende guider.

Dag 3. NYHED - Hybriddrevet hurtigbåd til Pyramiden

Bli med på fremtidens båttur – i dag! Sommeren 2021 lanserers en båttur til Pyramiden med elektrisk hurtigbåt. Med det nye fartøy MS Bard kan du bli med på en spennende og mer miljøvennlig båtreise, til Nordenskïoldbreen og den fraflyttede russiske bosettingen Pyramiden. Selv om selve transportmetoden med elektrisk hurtigbåt hører fremtiden til, er det å besøke Pyramiden som å gå inn i en tidsmaskin og reise tilbake til Sovjetunionen. På 1980-tallet bodde det over 1000 mennesker i byen, og det ble ansett som et vellykket samfunn med skole, barnehage, svømmehall, idrettsbaner og kulldrift. I 1998 stengte det russiske gruveselskapet Trust Arktikugol kullgruven, og byen ble fraflyttet i løpet av veldig kort tid. Tilbake står kopper på bordene, bøker ligger henslengt på skolepultene, og noteheftet står klart på pianoet. Kun et fåtall personer jobber og bor i byen, og for besøkende er det en helt spesiell opplevelse å få en guidet tur rundt de forlatte bygningene.

Dagen rundes af med en 3-retters middag inkl. kaffe på Restaurant Funktionærmessen på Funken Lodge. 

Dag 4. Mulighed for at bruge dagen på en af de mange spændende aktiviteter på Svalbard

Dagen i dag står til fri disposition, og vi anbefaler dig at tilkøbe en af de mange spændende tilvalgsudflugter. Du kan bl.a. opleve forskellige vandreture på land, isfjordsafari, bådtur til Barentsburg, fossiljagt med pakhund, ølsmagning på bryggeriet eller en eksklusiv champagnesmagning. Du kan finde de enkelte tilvalgsudflugter, når du går videre til bestillingssiden. 

Vi anbefaler en tur med hundeslæde for at fuldende oplevelsen på Svalbard. Her kan du nyde landskabet, mens I bliver trukket af stærke slædehunde. I bliver hentet på hotellet og kørt direkte ud til hundene, som venter ivrigt på jer. Har du lyst, så kan du hjælpe med at klargøre hundene til turen. Her vil det hele virke en smule kaotisk, da hundene er ivrige og derfor vil gø og hyle - Pludselig sker der dog en ændring. Med det samme I kører afsted vil hundene fokusere fuldt ud på opgaven og blive helt stille. Du kan nu fokusere på at nyde den fantastiske natur og det smukke landskab, som I kører forbi. Efter ca. halvanden time med hundekørsel kører I tilbage til hundegården og får jer noget varmt at drikke.

Du kan se de øvrige udflugtsmuligheder i aktivitetskalenderen.

Dagen rundes af med en 3-retters middag inkl. kaffe på Restaurant Funktionærmessen på Funken Lodge. 

Dag 5. Hjemrejse

Dit arktiske eventyr er ved at være slut, og du bliver kørt fra hotellet til lufthavnen. Du flyver direkte fra Longyearbyen på Svalbard til Aalborg om aftenen. 


Ovenstående er et eksempel på et dagsprogram - Vi tager forbehold for ændringer. 

Flytider

Udrejse Aalborg kl. 08:00 - ankomst Longyearbyen/Svalbard kl. 11:40

Hjemrejse Longyearbyen/Svalbard kl. 18:00 - ankomst Aalborg kl. 21:40

Vi flyver med det danske flyselskab Great Dane Airlines

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 32: Startdato 08.08.2021 varighed 4 nætter

Fra 14.998,- DKK

Uge 33: Startdato 12.08.2021 varighed 4 nætter

Fra 14.998,- DKK
Praktiske Informationer

Afrejsedato:

 • 8. august 2021
 • 12. august 2021

Inkluderet i prisen:

 • Direkte flyrejse t/r fra Aalborg
 • Transfer til/fra lufthavnen på Svalbard
 • 4 nætter på Funken Lodge inkl. morgenmad
 • 3 x 3 retters middag
 • Arktisk vildmarksaften inkl. middag på Camp Barentz
 • Longyearbyen i en nøddeskal
 • NYHED - Hybriddrevet hurtigbåd til Pyramiden

Tilkøb:

Du kan se de øvrige udflugtsmuligheder i aktivitetskalenderen.

De enkelte udflugter tilvælges på bestillingssiden, hvor priserne samtidig fremgår. 

Alle udflugter er på forespørgsel og tilpasses programmet, så vidt det er muligt.
Specifikke tidspunkter fremsendes tættere på afrejse. 

Børnerabatter: 

 • Barn 0-2 år: Gratis (Kontakt os)
 • Barn 3-12 år: -2000 kr. (Kontakt os)

Bemærkninger:

Rejsen gennemføres ved minimum 10 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 14 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser. Prisen kan ikke kombineres med andre kampagner eller ambassadørrabat.
Vi tager forbehold for ændringer i rejseprogrammet, da flere af aktiviteterne er vejrmæssigt afhængige.
Rejsen er arrangeret i samarbejde med Travelnorth. Vi gør opmærksom på, at vi ikke kan give midnatssolsgaranti.
Bestiller du online, trækkes depositum med det samme.

Gå til toppen af siden

Loading...