INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Bergen - Kirkenes | 7 dage

Den klassiske rundrejse med Hurtigruten - AFREJSE HVER DAG

Spar op til  20% på rejser i 2019 ved bestilling nu!

Tag med på den nordgående klassiske rejse med Hurtigruten, hvor du oplever verdens smukkeste sørejse langs Norges kyst fra Bergen til Kirkenes.

0,00 kr
In stock
Travel Code
HR-002
Mange oplevelser uanset årstid | verdens smukkeste sørejse

Oplev verdens smukkeste sørejse med spektakulære fjelde, magiske fjorde og spændende byer langs Norges smukke kyst. Turen starter i Bergen, hvorfra kursen sættes mod Kirkenes i Nordnorge, hvor rejsen med Hurtigruten også ender.

Det er muligt at rejse på alle 4 årstider, hvor du ved hver sæson får mulighed for at opleve Hurtigruten i et helt nyt lys i rejsen mod nord tilbage til syd. Afgangstidspunktet afspejler sig af den aktuelle årstid. Det betyder at både de mulige tilvalgsudflugter samt de lokale råvarer, der serveres ombord, afspejler årstiden.

Du besøger de samme byer på den sydgående rejse som den nordgående. Forskellen består af, at du på den sydgående rejse f.eks. besøger en by om natten, når du på den nordgående rejse besøger byen om dagen og modsat. 

Rejseperiode: Daglig afgang året rundt i både forår, sommer, efterår og vinter sæsonen.

    

Hvilket skib vil du sejle med langs Norges kyst?

Læs mere om Hurtigrutens skibe 

Ruteplan efter årstider: 

Forår   |    Sommer    |     Efterår    |    Vinter

Nordgående

Dag 1: Rejsens start i Bergen

Sejladsen begynder i Bergen. Der findes ikke mange vitale byer, der har så godt bevarede historiske bygninger som Bergen.

Udnyt tiden og rejs tidligt fra Danmark, så du har mulighed for at besøge Bryggen, der er på UNESCOs verdensarv liste og dateres tilbage til 1300-tallet. Nyd cafélivet og de mange restauranter.

Du kan f.eks. og tage turen op på fjeldet Fløyen med Fløibanen, besøg Fisketorget, se Edvard Griegs hjem og museum.

Bergen kaldes også “Byen mellem de 7 fjelde” og betegnes dermed som indgangen til de Norske fjorde. Her starter og slutter de traditionelle skibsruter over Nordsøen. Vi sejler ud fra Bergen ved aftenstid.

Dag 2: Ålesund og Geirangerfjorden

Dette er dagen for spektakulære oplevelser! Før morgenmaden kan du mod vest se Hornelen fjeldet, der er tilknytte til vikingehistorier. Sejlturen går nordover til Ålesund – det perfekte eksempel på en by med jugendstil. Ålesund brændte nemlig ned i 1904 og blev genopbygget i jugendstil, der er inspireret af organsike former. Midt i byen ligger fjeldet Aksla, der er 418 trappetrin fra centrum.

Geirangerfjorden: Vi besøger kun fjorden på den nordgående strækning om sommeren fra juni til august. Geirangerfjorden er på UNESCOs liste over verdens kultur og naturarvs steder. Der er både høje fjeldtoppe, stejle sider og vilde vandfald.

Hjørundfjorden: Vi besøger kun fjorden på den nordgående strækning i efteråret fra september til oktober. Hurtigruten sejler som de eneste ind i Hjørundfjorden, der er en lille fjordperle omkranset af smy bygder, fjeldgårde og uberørt natur. De aktive kan tage på udflugt til fjeldet, hvor du får de mest fantastiske udsigter.

Vælg dine udflugter for dag 2 her (tilkøb).

Dag 3: Kongernes by, Trondheim

Trondheim er midt-Norges hovedstad, der er blevet grundlagt af vikingekongen Olav Tryggvason i år 997. Byen er den tredje største og med sin pragtfulde Nidarosdomen og andre seværdigheder, så er byen stadig hovedmålet for mange pilgrimsrejsende. 

Vi sejler gennem Trondheimsfjorden, hvor vi på vejen kan se den lille ø Munkholmen. Den historiske ø har fungeret både som rettersted, kloster, fort og fængsel.

Nidarosdomen er rent faktisk Norges mest berømte kirke. På samme tid er den også den eneste kirke, der aldrig er blevet færdigbygget grundet at den er brændt ned flere gang, men den er bl.a. bygget i gotisk stil. Besøg f.eks. også den gamle bydel Bakklandet, med velbevarede og gamle farverige træhuse, inden vi sejler videre mod polarcirklen (midnatssolens rige).

Vælg dine udflugter for dag 3 her (tilkøb). 

Dag 4: Polarcirklen og Lofoten

Vi krydser den usynlige grænse – polarcirklen! Vi er nu 66 o 33′ Nord der er det sydligste punkt, hvor solen om midsommeren skinner 24 timer, og hvor nordlyset oplyser vinterhimlen. Ombord fejrer vi krydsningen på dæk med en polarcirkeldåb. Vi kan afsløre at det bliver koldt og vådt.

Det er første dag i det arktiske farvand på denne rejse, og i løbet af aftenen ankommer Hurtigruten til Svolvær – også kaldet Lofoten. Lofoten er byen man forelsker sig i. Lofoten byder på den rå lofotvæg af granit og vulkanske sten, fjelde, der gemmer små fiskelandsbyer, og hvide sandstrande.

Flere små steder somf.eks. Stamsund og Svolvær har de klassiske fiskestativer, og Rorbue, har små traditionelle fiskeboliger.

Vælg dine udflugter for dag 4 her (Tilkøb).

Dag 5: Tromsø, porten til Ishavet

I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet.  Hurtigruten har et stop i Harstad inden turen fortsætter via Finnsnes til Tromsø, hvor vi har et længere stop. Her møder vi også det nordgående og sydgående Hurtigruten skib. Om sommeren kan de morgenfriske gå i land ved Riøyhamn. 
Tromsø er den arktiske hovedstad - også kaldet Nordens Paris - og det er en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer, og med sit kendte landmærke Ishavskatedralen, som er et besøg værd.

Vælg dine udflugter for dag 5 her (Tilkøb). 

Dag 6: Honningsvåg og Nordkap

Turen går i dag til Honningsvåg, også kendt som indgangen til Nordkap, der er det nordligste punkt på europæisk fastland. Vi sejler gennem Lapland, hvor Hurtigruten passerer klippeformationen Finnkjerka og fiskelandsbyen Køllefjord, hvor der er muligt at møde de lokale samere.

Vælg dine udflugter for dag 6 her (Tilkøb).

Dag 7: Kirkenes – rejsens vendepunkt og start på rejsen mod syd

Udsigten og havet bliver mere dramatisk når vi sejler mod Kirkenes. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Sommeren er fantastisk i Kirkenes med op til 30 varmegrader og kold om vinteren med mulighed for at se nordlys. Den lokale befolkning snakker norsk, samisk, finsk og russisk som også genspejler kulturen i Lapland. Rejsen slutter i Kirkenes, og du kan nu vælge at fly hjem lige efter sejlads, eller f.eks. tage en nat på hotel og tage med på udflugter. 

Vælg dine udflugter for dag 7 her - kun mulig ved tilvalg af ekstra nat på hotel (Tilkøb).

Kahytter

Hvilken kahyt skal du vælge? Du kan se kahytskategorierne her. De mest populære kahytskategorier er følgende: 

Uspecificeret indvendig (USPI):
Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er intet vindue. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

Uspcecificeret udvendig (USPT/UNT): 
Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er vindue/koøje, men der kan være begrænset/ingen udsigt. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

Kategori N: 
Er med enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). men med et vindue med godt udkig på de fleste skibe. Vælg denne kahytstype, hvis du ønsker godt udkig og måske tænker at opholde dig i kahytten. Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 6 og 7 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering mod tillæg.

Kategori U: 
Ønsker du en placering højere oppe og en kahyt med vindue, så er det denne du skal vælge. På de skibet der er renoveret i 2016 er der dobbeltseng (spørg ved bestiling) og på de resterende skibe er der enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 6 og 7 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering mod tillæg.

Ved "select" kategorier er der også te/kaffe og wifi inkluderet på de klassiske rejser ligesom du kan vælge din fortrukne spisetid 
Det er muligt på 6 og 7 dages rejserne at tilvælge kahytsnummer mod tillæg på ca. DKK 1600,- per kahyt.

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Kampagne 

 • Bestil nu og spar op til 20% på sejladsen.
 • Tilbuddet gælder for alle kahytskategorier indenfor Select og Basic med afrejse i 2019.
 • Rabatten er allerede fratrukket priserne på vores hjemmeside 
 • Bestil din rejse mellem 28 januar til og med 4 marts 2019.
 • Gælder kun på nye bestillinger og kan ikke kombineres med andre kampagner/tilbud.
 • Kan kombineres med Ambassadørrabat.

Priseksempler*

Forår (april - maj)
April: frapris DKK 6.581,- per person 
Maj: frapris DKK 8.899,- per person 

Sommer (juni - august) - 

Juni: frapris DKK 12.896,- per person 
Juli: frapris DKK 12.042,- per person  
August: frapris DKK 11.094,- per person

Efterår (september - oktober) 
September: frapris DKK 8.040,- per person
Oktober: frapris DKK 6.235,- per person 

Vinter (november - marts) 
November: frapris 5.075,- per person 
December: frapris 5.075,- per person

Alle frapriser tager udgangspunkt i at to personer deler en indvendig kahyt.
Det er muligt at kombinere med Hurtigrutens ambassadørrabat.

Inkluderet

 • Der er altid helpension (morgenmad, frokost og aftensmad) inkluderet på de klassiske rejser.
 • Rejse med Hurtigruten med kahyt i kategori efter eget valg - se evt. kahytstyper i bjælken til højre

Mulige tilkøb:

 • Det er også muligt at medbringe bilen - frapris DKK 2.500,- se mere information omkring mål for bilen i bjælken til højre.
 • Tilvalgsudflugter - find dine udflugter her
 • Vi hjælper gerne med at bestille flybilletter og transfer til/fra lufthavnen til skibet. Gør venligst opmærksom på det ved bestilling, hvis det ønskes
 • Hotel i Bergen eller Kirkenes. Gør venligst opmærksom på dette ved bestilling, hvis det ønskes..
 • Afbestilling/rejseforsikring.


Hurtigrutens prissystem

Alle priser er fleksible ved Hurtigruten, det vil sige at de varierer afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Når rejsen er bestilt og depositum betalt så er der selvfølgelig ikke ændringer i prisen. De laveste priser er dem der sælges først, og Hurtigrutens fleksible prissystem betyder, at priser vil stige ved mange bookinger, hvorfor vi ikke kan garantere at ovenstående priser stadig er tilgængelige ved bestilling. Vi anbefaler at man bestiller rejsen tidligt, da du derved får den laveste og bedste pris*  

Gå til toppen af siden