INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Canada og nordøstlig USA - Udforskning af skjulte havne

Sydgående fra Québec til New York

Oplev det østlige Canadas kuperede kyst, sjældne besøgt og charmerende kystbyer, dyrelivet, en nationalpark og to ikoniske floder inden du når New York Citys energiske by.

Afrejse 2. maj 2019

36.998,00 kr
In stock
Travel Code
EX-021
De 5 grunde til at tage på rejsen fra Canada til USA

Vi sejler med ekspeditionsskibet MS Fram. MS Fram blev bygget i 2007 med henblik på polarekspeditioner med ét formål – at bringe gæster tættere på naturen. Skibet blev fra starten designet til sejlads i polarvande og opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. Således er dette krydstogtsskib spækket med udstyr og funktioner, der vil tilfredsstille den indre Jacques Cousteau på alle opdagelsesrejserne. Der er virkelig mulighed for at opleve noget helt unikt. 

1. Vi udforsker Saguenay-floden

2. Vi oplever en af verdens største sulekolonier

3. Nationalparken på den store ø Cap Breton 

4. Oplev den fransk byen Louisbourg, der har fæstningen, som engang var en af de største europæiske fæstninger

5. Brug tid i New York City og udforsk den energiske by

Ruteplan - dag til dag

Dag 1: Canadas sjæl ved Ville de Québec

Du ankommer til Québec, der er hovedstaden i den Canadadiske provins af samme navn. Udforsk den dejlige by, der er en labyrint af smalle brostensgader og med huse fra en anden æra. Byen er af UNESCO blevet sat på verdensarvsliste bl.a. grundet at den gamle bydel er fra 1608 og den eneste by i Nordamerika, hvis fæstningsværker stadig eksisterer. På toppen af den øvre gamle bydel og inden for gamle Québecs mure ligger det ikoniske Fairmont Le Château Frontenac Hotel og La Citadelle - begge med storslået udsigt over St. Lawrence-floden.

Dag 2: Skønheden på fjorden Saguenay

Vi sejler op ad floden Rivière Saguenay. Omkring floden er der stejle klipper, der stiger over 400 meter op. Floden er desuden blev skabt af gletsjere for 10.000 år siden. Langs floden ligger maleriske landsbyer. Byen Saguenay ligger 200 km nord for Ville de Québec og har omkring 150.000 indbyggere. Den livlige by glæder alle på grund af de mange oplevelser, den tilbyder. Området er kendt for kulinariske lækkerier, økologiske produkter, mikrobryggerier og ost. Showet ”La Fabuleuse” er en måde at få byens fascinerende historie med lyd og billeder.

Dag 3: Vand og dyreliv

Byen Baie Comeau ligger ved bredden af St. Lawrence- og Mancouagan-floderne - et ideelt sted at skabe vandkraft, og Manicougan Reservoir-dæmningen producerer enorme mængder strøm til Québec-regionen. Området har et stort dyreliv, og man ser tit hvaler, elge og rensdyr i området! Tag med på en vandretur for virkelig at opleve regionen.

Dag 4: Sulekolonier og nationalpark

I dag besøger vi en af verdens største og mest tilgængelige sulekolonier, der er i området ved Île Bonaventur. Kolonien er hjemsted for omtrent 280.000 suler. På samme tid er der også mulighed for at opleve grå sæler, der daser på klipperne i nationalparken.

Midt i havet er den imponerende gennemhullede klippe ”Rocher Percé”. Klippen er en af verdens største naturlige buer placeret i havet. På afstand ligner klippen et stort skib og den er nu også 88 meter høj og 438 meter bred. Vi sejler med polarcirkelbåde til øen, der er ved klippen, så vi kan nyde udsigten og en af de mange vandrestiger i området.

Dag 5: Madelinotternes hjem 

Tolv øer udgør den omkring 100 km lange sandede skærgård, der kaldes Îles-de-la-Madeleine. Lokalbefolkningen kaldes madelinots, og de identificerer sig både som acadere og québécois. Andre er efterkommere af overlevende fra de mere end 400 skibsvrag ved øerne.

De seks største øer er forbundet med kilometer af sandklitter med græsbevoksning. De jernholdige røde og grå sandstensklipper forbløffer med deres spektakulære former, der er skabt af vind og bølger. Kysten har maleriske bugter, hvor havnene og flerfarvede huse ligger tæt.

Vi besøger øen Cap-aux-Meules, der er hjemsted for mere end halvdelen af øgruppens befolkning. Længe inden europæernes ankomst, kom indfødte folk til øerne for at fiske og jage sæler og havkøer.

Jacques Cartier (Jakez Karter) var en fransk sømand og opdagelsesrejsende, der opdagede Canada i 1534. Han udforskede bl.a. St. Lawrence floden i Canada og navngav byen Montreal. Efter ham kom baskiske fiskere og hvalfangere, og i 1765 blev øerne beboet af 22 fransktalende acadere og deres familier.

Tag med i land og oplev den lille udpost, hvor kraftig vind og havstorme er en del af livet. Besøg Café la Côte, Pas Perdu, Café d'Chez Nous eller tag en drink på Bar Le Central for at mærke øens bohèmepuls.

Hvis du har lyst til at være aktiv, kan du ro kajak eller nyde en vandretur i det relativt flade, smukke terræn.

Dag 6: Fransk koloni og smukke udsigter

Den traditionelle fiskerby på majestætiske, frodige Cap Breton ved St. Lawrence-bugten er anlagt i 1785 som et acadisk samfund, der har formået at bevare gamle franske traditioner og kultur.

Acadie var en fransk koloni, grundlagt i 1600-tallet som en del af kolonien Nouvelle-France, der også omfattede den større koloni Québec.

Den nærliggende Parc national des Hautes-Terres du Cap-Breton er perfekt at udforske med vandrestier til ethvert niveau af udholdenhed. Nyd en spektakulær havudsigt på vej gennem dale og skove, hvor elge, sorte bjørne og skaldede ørne kan ses.

Dag 7: Louisbourg 

Vi sejler langs den østlige del af Nova Scotia indtil vi når den store ø Cap Breton for at komme videre til Louisbourg, der er hjemsted for den historiske fæstning med samme navn. Engang var fæstningen den største europæiske fæstning i Nordamerika. På det nationalhistoriske sted kan man opleve, hvordan livet var i den travle, befæstede franske by i 1744. På den kuperede kyst tilbydes masser af udendørs oplevelser på blandt andet strålende vandre- og cykelstier.

Dag 8: Byliv og vildmark 

Området omkring Halifax havde været beboet af indfødte mi'kmaq-folk i årtusinder, inden den moderne by blev grundlagt i 1749 som en britisk militærpost. Byen ligger ved verdens næststørste naturhavn, så livet drejer sig om havet, og i de omkringliggende områder tilbydes masser af sjove aktiviteter til lands, til vands og i luften. Moderne kontortårne af glas og stål står ved siden af historiske bygninger, der engang var lagerbygninger for skibsrederes gods, der ofte var erobret fra andres skibe til søs. Nu er byen det atlantiske Canadas forlystelses- og kulturhovedstad, der smelter den gamle og den nye verden sammen.

Dag 9: Byen bygget på havet

Yarmouth er en historisk by, der er skabt på grundlag af skibsbygning og handel. Byen har fine viktorianske boliger, museer, kirker, havnebassiner og andre skjulte perler.

Tag med på en udflugt for at se flotte kaptajn-boliger og fyret, der guidede søfolk sikkert hjem efter lange rejser til søs. Eller tag på en vandretur til Cap Forchu for at udforske det afvekslende landskab og nyde en fantastisk udsigt.

Dag 10: Afslapning på havet

På en dag til søs kan man overvære ekspeditionsteamets foredrag, nyde tid på dækket eller slappe af i panoramasalonen med andre rejsende. Man kan også tage en forfriskende træning i skibets veludstyrede træningslokale eller lade musklerne slappe af i et af de udendørs boblebade.

Dag 11: New York City 

Ekspeditionssejladsen slutter i New York City. Efter at du er gået fra borde, kan du f.eks. gå en tur gennem Central Park og beundre arkitekturen på skyskrabere som Empire State Building. Du overnatter på hotel i New York

Dag 12. Hjemrejse

Du rejser tilbage til Danmark.

Kahytstyper

Alle kahytterne er uspecificerede, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet og vi har ingen indflydelse på placeringen af kahytterne.

Indvendige kahytter

Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa, eller køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både placeret lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i dagstimerne.

Udvendige kahytter, hvor der kan være begrænset udsigt: 

Denne kahytstype har et form for vindue feks koøje. Der kan dog være enkelte kahytter der har begrænset udsigt i form af at der er en redningsbåd eller lignende som skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der kan være køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.

Arctic superior udvendige kahytter placeret på øvre dæk: 

Denne kahytstype har et vindue. kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er seperate senge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen, men også gerne have mulighed for at opholde dig i kahytten.

Bestil

1 person. Udvendig enkelt kahyt m. begrænset udsigt, pris pr. pers.

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris 
1902-05-201913-05-201911 nætter37.998,- DKKFORESPØRG
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris 
1902-05-20191137.998,- DKKFORESPØRG

2 personer. Udvendig delt dbl. kahyt m. begrænset udsigt, pris pr. pers.

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris 
1902-05-201913-05-201911 nætter36.998,- DKKFORESPØRG
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris 
1902-05-20191136.998,- DKKFORESPØRG

2 personer. Artic superior kahyt med separate senge, pris per person

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris 
1902-05-201913-05-201911 nætter39.998,- DKKFORESPØRG
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris 
1902-05-20191139.998,- DKKFORESPØRG
Praktiske Informationer

Inkluderet i rejsens pris:

 • 12-dages ekspeditionsrejse med Hurtigruten i valgt kahytskategori
 • En nat på hotel i New York
 • En 4 timers city sightseeing tur i New York 
 • Transport fra lufthavn til skib
 • Vind- og vandafvisende jakke
 • Landgange og aktiviteter om bord og på land
 • Professionelt, engelsktalende ekspeditionsteam, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter
 • Kaffe og te om bord
 • Helpension (morgenmad, frokost, aftensmad)

Ikke inkluderet:

 • Flyrejse
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkepenge - vi anbefaler ca. 80 per person per dag
 • Drikkevarer

Vi tager forbehold for ændringer i programmet grundet vind-og vejr.

Bemærkning for dig der har bestilt før 30 november: 

 • Flyrejse t/r fra København

Gå til toppen af siden