Skotlands øer

Øhop i Hebriderne | Rejs i april 2025

Tag på eventyr med HX Hurtigrutens fantastiske ekspeditionsskib MS Spitsbergen, og oplev spektakulære ølandskaber, vildt dyreliv og charmerende byer på på De Indre og De Ydre Hebrider.

In stock
Travel Code
EX-064
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Fantastiske vandreture i de skotske øers storslåede natur
blue encircled check Besøg de mange destillerier på "whisky-øen", Islay
blue encircled check Engelsktalende ekspeditionsteam
calendar icon3 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon10 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Romantiske og forrevne landskaber
Tag på en eventyrlig ekspeditionsrejse fra Glasgow (Greenrock) og sejl til fjerntliggende skotske øer med masser af dyreliv. Oplev fascinerende kultur og historie og deltag i aktiviteter helt tæt på naturen. Vi går i land på strande, tager på guidede vandreture, ror i havkajak og meget mere, mens vi udforsker de forrevne øer.

Vild natur og spændende historie
Man tryllebindes af den rå, naturlige skønhed på Treshnish Isles og Iona, mens øerne Vatersay og Mingulay i De Ydre Hebrider giver ordene “vildt” og “forladt” en helt ny mening. Besøg slotte, historiske hjem og stående sten, og oplev Skotlands kulturelle kendetegn med whisky, tartan (skotskternet stof) og tweed.

Kort

down v arrow

De skotske øer - Ruteplan

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted
1 Greenock (Glasgow), Skotland
2 Isle of Arran, Skotland
3 Islay, Skotland
4 Isle of Gigha, Skotland
5 Isle of Iona og Treshnish Isles, Skotland
6 Ydre hebrider, Skotland
7 Stornoway, Skotland
8 Loch Scavaig og Isle of Eigg, Skotland
9 Mull-sundet, Skotland
10 Isle of Colonsay, Skotland
11 Greenock (Glasgow), Skotland

Dagsprogram

down v arrow
Dag 1. Det kære grønne sted
En tidligere industrielt kraftcenter, Glasgow har genopfundet sig selv som et kulturelt hotspot, pakket med museer, gallerier og parker. Opdag den pragtfulde Art Nouveau-arkitektur af Charles Rennie Mackintosh, inden din ekspeditions-krydstogt begynder.

Du vil gå om bord i Glasgow (Greenock), hvor MS Spitsbergen, et af vores mindre skibe, bygget til næroplevelser, vil vente på dig. Lær skibet at kende, inden du møder Ekspeditionsteamet - dine guider for det eventyr, der venter forude. Nyd din første middag om bord, mens vi sætter sejl.

Dag 2. Isle of Arraan
Velkommen til Isle of Arran, kendt for sine lyngklædte landskaber. Hvorfor ikke prøve en vandretur med udsigt til de stejle tinder af Goat Fell og se om du kan få øje på Skotlands 'Big Five': Den Gyldne Ørn, rådyr, røde egern, odder og havn sæl, som alle kan findes på Arran.

Udforsk skovene og haverne ved Brodick Castle og marvel på de neolitiske skatte og enorme opretstående sten ved Machrie Moor Stone Circle. Dit stop ville ikke være komplet uden et besøg på Isle of Arran Destilleri og en smag på deres karakteristiske malt.

Dag 3. Det skotske whisky-område
Islay, 'Dronningen af Hebriderne', er den sydligste ø i de Indre Hebriderne, med barske højdedrag og kystlinje. Øen er stolt hjemsted for verdensberømte torvede single malts - men det er langt fra den eneste grund til at besøge.

Islay er et dyrelivsparadis, hjemsted for over 200 fuglearter - herunder strandskader, sule og Gyldne Ørne. Fra dens sandstrande kan du sommetider få øje på delfiner og solende hajer.

Port Ellen er indgangen til tre af øens ni destillerier. Selvfølgelig er ingen tur til Islay komplet uden en 'wee dram' fra en af disse berømte og historiske whiskyproducenter, herunder Laphroaig og Ardbeg.

Dag 4. Den gode ø
I dag tager vores skotske ø-krydstogt os til den lille ø Gigha (udtales 'Gee-a'), et lille sandet stykke paradis i Hebriderne. Øen ejes af lokalsamfundet, købt af dens 163 beboere i 2002, og har en bæredygtig lokal økonomi. Hvorfor ikke prøve noget af dens skaldyr, såsom Gigha helleflynder og østers.

Med kun syv miles i længden er den eneste måde at komme rundt på Gigha til fods eller ved at leje en cykel. Besøg skovhaverne ved Achamore House og beundre de farverige rhododendroner. Derefter udforske de hvide sandbugter og det turkisfarvede vand langs kysten, såsom Bàgh Rubha Ruaidh og Bàgh na Dòirlinne strande.

Dag 5. Isle of Iona og Treshnish Isles
Dit eventyr fortsætter til Iona, ud for kysten af Mull i de Indre Hebrider. Du kan besøge den restaurerede abbedi fra det 6. århundrede, et af Skotlands ældste og mest hellige kristne pilgrimssteder. Eller nyd en vandretur med Ekspeditionsteamet op til Dùn I for betagende udsigter over St. Columbas Bugt - og tag en slurk fra 'Kilden til Evig Ungdom'.

Vi vil også sejle til Treshnish-øerne - hjemsted for Atlanterhavets lunder, søkonger og gråsæler. Ved den nærliggende Fingals Hule kan du beundre de sekskantede basaltkolonner, fantastisk naturlig akustik og fortryllende farvede farvande.

Dag 6. Ydre hebrider
Vi vil forsøge en naturlanding på de hvide sandstrande på Vatersay, beliggende ved begyndelsen af den berømte Hebridean Way. Den mægtige vind og bølger fra Atlanterhavet har skabt beskyttede havne her, hvilket har tilladt bosættelser at opstå så langt tilbage som neolitisk tid. Udforsk den rige historie og beundr den rolige skønhed på denne lille ø, før vi drager sydpå til den fjerne Mingulay.

Forladt af sin befolkning for et århundrede siden, huser Mingulay nogle af de største fuglekolonier i Hebriderne. Lunder, søkonger, havhejrer, ridefalker og mere bygger deres rede over hele øen, herunder på de høje Carnan-klipper, et beskyttet yngleområde. Hvis forholdene tillader det, vil vi tage vores små ekspeditionsbåde rundt om øen for at lede efter nogle af disse storslåede fugle.

Dag 7. Stornoway
Næste stop er Stornoway på Isle of Lewis and Harris i de Ydre Hebrider, hjemsted for det berømte Harris Tweed-stof. Vi vil besøge den gotiske Lews Castle, med dens stier og fantastiske udsigter. Gå ikke glip af 'Skotlands Stonehenge', de 5.000 år gamle Callanish Standing Stones, og Dùn Carloway, den bedst bevarede jernalderbroch i Skotland.

Vi vil også krydstogte de vilde og smukke Shiant-øer, en lille øgruppe i Minch-strædet. En af de vigtigste ynglekolonier for havfugle i Europa, hold øje med europæiske skarver, edderfugle, nordlige havhejrer og stor krydsnebb i de omkringliggende farvande eller på de vulkanske klippehylder.

Dag 8. Loch Scavaig og Isle of Eigg
Vi vil sejle til Loch Scavaig på Isle of Skye, hvor dramatisk natur omgiver os. "Det vildeste syn i Highlands" - sådan beskrev den victorianske digter Lord Tennyson Loch Coruisk og de omkringliggende stejle tinder af Cuillin-bjergene. Vi vil tage vores vandrestøvler på for at udforske søen med Ekspeditionsteamet.

Vores næste stop er den fjerne Isle of Eigg, hjemsted for utroligt dyreliv. Du kan måske få øje på Gyldne og Hvid-Halede Ørne, Rødstrubede Lommer, stenpikker, sæler, delfiner og marsvin. Gå en tur langs de hvide sandstrande ved Laig Bay til kvartsstranden, hvor sandet synger, eller vandretur til toppen af An Sgùrr.

Dag 9. Mull-sundet
Lystfarvede huse i georgiansk arkitektur-stil pryder kajen i den maleriske fiskerihavn Tobermory på Isle of Mull. Lær om den lokale arv på Mull Museum, prøv en dram af lokal whisky, gå en tur omkring søen i Aros Park eller tag på besøg til Baliscate Standing Stones.

Isle of Mull er en magnet for fuglekikkere. Det har den højeste yngle-tæthed af Gyldne Ørne i Europa, og Hvid-Halede Ørne kan ofte ses svæve over kysten. Vi kan også udforske Loch Sunart, et beskyttet havområde kendt for oddere, delfiner og marsvin.

Dag 10. Isle of Colonsay
Tag en kystvandring på Isle of Colonsay og nyd betagende udsigter fra Kiloran Bay og Plaide Mhòr. Eller hvis du er heldig nok til at være i en kajak, kan du måske få øje på hvaler, marsvin og delfiner.

Flora trives på Colonsay, med over 400 plantearter til stede. Du vil se nogle af dem i skovhaverne ved Colonsay House. Det er et paradis for fuglekiggere, med choughs, Røde Nordlige Lommer, ørne, havhejrer, lunder, søkonger, ridefalker, ridehaler og skarver blandt de fugle, du kan få øje på. Sørg for at lytte efter raslen fra den undvigende vandrikse.

Dag 11. Greenock (Glasgow)
Dit eventyr til de vilde skotske øer ender tilbage i Glasgow (Greenock).

Beliggende ved bredden af ​​Firth of Clyde med udsigt over de høje bakker i Argyll, manifesteres Glasgows imponerende fiskeri- og skibsfartshistorie i den viktorianske arkitektur i byens vestlige ende. Det er bestemt værd at udforske dette område yderligere, hvis du har tid, inden du vender hjem.

Livet ombord MS Spitsbergen

down v arrow

MS Spitsbergen  er opkaldt efter kronjuvelen i det arktiske Norge – Svalbard-øgruppen og dens største ø, Spitsbergen. Efter en total renovering er MS Spitsbergen blevet en del af Hurtigrutens flåde fra maj 2016. Skibet har ypperlige tekniske faciliteter foruden komfortable, moderne fællesrum og kahytter. Fartøjets friske skandinaviske design byder på en farvepalet, der giver påmindelser om havet. MS Spitsbergen er et moderne og miljøvenligt skib, der hele tiden bliver forbedret for at reducere udslip og brændstofforbrug. Skibets manøvredygtighed og optimale størrelse gør det meget velegnet til at udforske polarfarvande.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedatoer:

 • 2025: 8. april, 18. april, 28, april

Prisen inkluderer:

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad hver dag
 • Drikkevarer hele dagen og aftenen (Sodavand, øl, vin og spiritus)
 • Kaffe, te og sodavand hele dagen
 • Gratis vandflaske til genopfyldning om bord og til at tage med hjem
 • Polarekspeditionsjakke, rygsæk eller et andet stykke HX-udstyr
 • Professionelle billeder fra turen taget af vores fotograf ombord
 • Internetadgang er inkluderet. Bemærk, at der ikke er mulighed for at streame
 • Brug af sauna, boblebade, pool, fitnesscenter, lounges og meget mere
 • Drikkepenge er inkluderet. Fantastisk service er standard hos HX – men hvis du vil anerkende det med lidt ekstra, vil vi selvfølgelig altid blive glade for det
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der afholdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld adgang til skibets videnskabscenter
 • Borgervidenskabsprogrammet giver rejsende mulighed for at hjælpe med igangværende videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold alle krav ved indrejse og ombordstigning
 • Afhængigt af flyrejsetiderne kan en ekstra overnatning være nødvendig (ikke inkluderet i rejsens pris)

Ikke inkluderet: 

 • Internationale flyrejser
 • Rejse- og afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes)
 • Tilbudte ekstra aktiviteter og udflugter
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden