Bestil

De skotske øer

Øhop på Hebriderne | Rejs i april og maj 2024

Tag på eventyr med Hurtigrutens fantastiske ekspeditionsskib MS Spitsbergen, og oplev spektakulære ølandskaber, vildt dyreliv og charmerende byer på på De Indre og De Ydre Hebrider.

In stock
Travel Code
EX-064
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Fantastiske vandreture i de skotske øers storslåede natur
blue encircled check Besøg de mange destillerier på "whisky-øen", Islay
blue encircled check Engelsktalende ekspeditionsteam
calendar icon3 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon10 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Denne varierede rejse er virkelig en ekspedition! Vi benytter skibets RIB-både så ofte som muligt til mange landgange på strande. Der er mange muligheder for guidede vandreture på fjerntliggende øer og udforskning i eget tempo af øde strande for at nyde den vilde skønhed. Når vi forlader Glasgow, er vores første ø Arran, der er kendt som et skotsk mikrokosmos, og som en stor kontrast til den næste ø - den vilde whisky-ø Islay med dens mange destillerier.
Når vi sejler vestover, er dyrelivet på og ved Treshnish Isles et pragtfuldt syn med masser af sæler, inden Saint Kilda-øgruppens høje klipper, der vrimler med ynglende havfugle fra søpapegøjer til rovfugle - en uforglemmelig oplevelse.

Vi lægger til i Stornoway for at se den kraftige og unikke Harris Tweed, der væves her, og vi besøge en speciel pub i den travle lille havn Tobermory, den største by på Isle of Mull, der også har et tiltrækkende udvalg af håndværksbutikker og fiske-og skaldyrsforretninger. Vi går langs en af Skotlands mest dramatiske kløfter med fjorden Loch Coruisk, der er omgivet af høje bjerge. Vi kan vandre til ø-toppe for at få smukke udsigter over havet; vi kan ro i kajak i beskyttede fjorde eller blot slentre i dejlige parker. Alt dette skal vi udforske.

Kort

down v arrow

De skotske øer - Øhop på Hebriderne

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted
1 Greenock (Glasgow), Skotland
2 Isle of Arran, Skotland
3 Islay, Skotland
4 Isle of Gigha, Skotland
5 Isle of Iona og Treshnish Isles, Skotland
6 Saint Kilda, Hirta-øerne, Skotland
7 Stornoway og Shiant Isles, Skotland
8 Loch Scavaig og Isle of Eigg, Skotland
9 Mull-sundet, Skotland
10 Isle of Colonsay, Skotland
11 Greenock (Glasgow), Skotland

Dagsprogram

down v arrow
Dag 1. Det kære grønne sted
Rejsen begynder i Glasgow. Byen har flere end 90 parker og kaldes derfor Det kære grønne Sted på gælisk. Byen er berømt for victoriansk og jugendstil- arkitektur, og den er hjemsted for The Scottish Ballet, Opera and National Theatre. Glasgow er afgjort en by, man bør udforske mere inden rejsen med MS Spitsbergen. 

Dag 2. Et skotsk mikrokosmos
Opvarmet af de nordatlantiske vinde er denne beskyttede ø med høje toppe et tilholdssted for mange dyrearter. Dramatiske bjerge, et karakteristisk destilleri og gode vandreruter er en del af det skotske mikrokosmos. Byen Brodick har et rødt sandstensslot fra det 16. århundrede, og den ødelagte borg Lochranza var engang en kongelig jagthytte.

Dag 3. Det skotske whisky-område
Engang tilhørte whiskyøen MacDonalds-familien, og øen blev verdenskendt for sine tørvede single malt-whiskyer og de mange destillerier. Islay er stoppested for overvintrende gæs og trækfugle, så der er meget at opleve for fugleelskere. Den charmerende lille by Bowmore har en håndfuld små butikker, en interessant rundkirke, fantastiske klippeture og en velkendt golfbane.
Dag 4. Den gode ø
Den lille ø Gigha (udtales Gee’a). Navnet betyder "Den gode Ø" eller "Gudernes Ø", og den ejes af øboerne. Af køernes mælk fremstilles en cheddarlignede ost. Achamore House, der ligger i 50 hektar skovhave, var tidligere hjemsted for Sir James Horlick, der skabte stedets farverige og imponerende rododendronpark.

Dag 5. Pilgrimme og søpapegøjer
Øen Iona blev beboet i år 563 og blev verdensberømt for sine religiøse forbindelser. Pilgrimme søger fortsat til øens meget restaurerede kloster, der blev grundlagt af den irske missionær Colomba, der blev helgen efter sin død. Fra stranden er der udsigt over "Bugten på bagsiden af havet", der strækker sig vestover mod De Ydre Hebrider.
Vi udforsker Treshnish Isles, en gruppe af karakteristiske vulkanøer, der er hjemsted for et væld af vilde dyrearter, fra ynglende søpapegøjer til kolonier af rider, alke, tejster og atlantiske gråsæler.
Fingal's Cave, der blev udødeliggjort i Felix Mendelssohn "Hebriderne" ligger på den hulerige ø Staffa. Basaltsøjlerne her er en nordlig udvidelse af Giant's Causeway. Øen, der blev opdaget af vikingerne, besøgt af Sir Joseph Banks og set af Dronning Victoria, Sir Walter Scott og Samuel Johnson, er en af Skotlands mest berømte øer. Den ses bedst fra havet, hvorfra vandets farve i hulen og dens stigende søjler er mest imponerende.

Dag 6. Generobret af naturen
Ethvert besøg i det fjerntliggende og vilde øhav med betagende klipper er fuldstændig afhængigt af vejret. Øgruppen har to pladser på UNESCOs verdensarvsliste og kronjuvelen i Skotlands National Trust - en uforglemmelig oplevelse. De yderste skær og øer, der er rester af et vulkansk krater, har afsatser til tusinder af ynglende havfugle. Vågehvaler ses ofte i skærgårdenes hvirvlende vand.
Da befolkningen var Storbritanniens mest fjerntliggende øsamfund, blev den evakueret i 1930 på egen anmodning efter 5.000 års kontinuerlig beboelse på øen. Det lille museum, der er tilbage, er en oversigt over, hvor hårdt livet var på den udsatte ø.
Dag 7. De Ydre Hebriders største ø
Stornoway var oprindeligt en vikingeboplads. Nu er den de vestlige øers største by og hovedbyen på Isle of Lewis, der er den største og nordligste af De Ydre Hebrider. En travl havn og havnefront med museer og kunstgallerier kan ses fra det smukke Lewis Castle, der kan udforskes på en udflugt med Hurtigruten. Længere væk ligger møller og hytter, hvor slidstærk Harris Tweed væves. Der er små folkemuseer, de verdensberømte Callanish Standing Stones og det mystiske Carloway Broch - Skotlands bedst bevarede fort, der er over 2.000 år gammelt.
Sent om eftermiddagen udforsker vi Shiant Isles. Den lille øgruppe ligger midt i Minch, havområdet mellem De Ydre Hebrider og Skye, der har været privatejet siden 1937 og har adskillige kolonier med ynglende havfugle. Søpapegøjer, alke, skarver, edderfugle og tejster, der vrimler over og i farvandene og sidder på vulkanske afsatser over hvilende sæler på strandkanten.

Dag 8. Loch Coruisks skønhed
Loch Scavaig er omgivet af Skye Cuillins høje toppe. Fra fjorden finder man nemt en af Skotlands mest romantiske og dramatiske ferskvandsfarvande Loch Coruisk. Det flotte landskab, der indbyder til vandre- og kajakture, var motiv for maleren Turner, og det var en populær destination for victorianerne.
Vi tager til den forrevne ø Eigg og tilbringer resten af dagen her. Øen har været beboet siden forhistorisk tid og var tidligere ejet af herremænd, men nu ejes den af øens beboere. Øen har minder fra jernalderen, en kirke fra det 6. århundrede og en dramatisk klanhistorie med massakre på 395 medlemmer af MacDonald-klanen i en grotte ved havet. Øens højeste bjerg er "Sgurr of Eigg", der indbyder til fantastiske vandretur og en smuk udsigt over Minch til De Ydre Hebrider.

Dag 9. Klanernes kamp
Vi ligger for anker i Mull-sundet, så vi kan udforske den fascinerende by Tobermory og Loch Sunart.
Isle of Mull er en stor ø med fugtige heder, små landsbyer og slotte. Tobermory er øens største by og en dejlig dybhavsfiskerihavn, hvor georgiske huse i lyse farver omgiver den lille bugt. Byen ligger under de stejle bjergskråninger og har en række gode caféer og restauranter, boghandlere, håndværksbutikker, et lille museum og et gammelt destilleri.
Fjorden Loch Sunart over for Tobermory strækker sig ind i landet i læ af det barske højdedrag Ardnamurchan i den vestlige del af det skotske fastland. Det langstrakte, dybe, stille farvand er ideelt til kajakture, og kysterne er enestående til vandreture, måske til det nyligt etablerede destilleri. Ved indsejlingen til fjorden står Mingary Castle fra det 13. århundrede. Slottet var engang MacIains højborg. Der er ofte blevet kæmpet om slottet, og det har skiftet ejer mange gange mellem MacDonald- og Campbell-klanerne.

Dag 10. Blomster og fugle
Isle of Colonsay er hjemsted for flere end 200 fuglearter, inklusive den sjældne og sky engsnarre. Øen har skove og smukke strande - fx Kiloran Bay, og Scalasaig er den største by. Colonsay House har eksotiske haver, og de omkringliggende skove, heder og marker har flere end 400 floraarter. Der er mulighed for lette vandre- og kajakture i de omliggende farvande.
Dag 11. Det kære grønne sted
Rejsen slutter i Glasgow. Byen har flere end 90 parker og kaldes derfor Det kære grønne Sted på gælisk. Byen er berømt for victoriansk og jugendstil-arkitektur og hjemsted for The Scottish Ballet, Opera and National Theatre. Glasgow er afgjort en by, man bør udforske mere inden hjemrejsen.

Livet ombord MS Spitsbergen

down v arrow

MS Spitsbergen er opkaldt efter Norges arktiske kronjuvel – ø-gruppen Spitsbergen. Efter en total renovering er MS Spitsbergen blevet en del af Hurtigrutens flåde fra maj 2016. Skibet har en udsøgt høj standard med komfortable og moderne fællesområder og kahytter. MS Spitsbergen er et moderne og miljøvenligt skib, der hele tiden bliver forbedret for at reducere udslip og brændstofforbrug. Skibet sejler langs Norges kyst fra september til maj og er en del af Hurtigrutens globale explorer-flåde resten af året.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedatoer:

 • 10. april 2024
 • 20. april 2024
 • 30. april 2024
 • 10. maj 2024

Prisen inkluderer:

 • Ekspeditionsrejse med kahytskategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets vin, øl, sodavand og mineralvand) i Restaurant Aune
 • Te og kaffe
 • Internetadgang. Vi sejler i fjerne egne med begrænset internetforbindelse. Streaming er ikke muligt.
 • Vandflaske til genopfyldning ved skibets vandstationer
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og i land
 • En række aktiviteter
 • Lån af støvler, vandrestave og andet udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke

Ikke inkluderet: 

 • Internationale flyrejser
 • Rejse- og afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes)
 • Tilbudte ekstra aktiviteter og udflugter

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden