INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Den ultimative ekspedition til 3 isolerede øer

Antarktis, Falklandsøerne og Sydgeorgien | Rejs jan & feb 2020

Kom i land på 3 isolerede øer ved sydpolen. En rejse på 23 dage, hvor du oplever de fabelagtige Falklandsøer, smukke Sydgeorgien og imponerende Antarktis på denne ekspeditionsrundrejse. 

In stock
Travel Code
EX-017

Oplev tre fjerne steder på én rejse

Oplev de fabelagtige Falklandsøer, der byder på en anden kulturel oplevelse, hvor du oplever får der græsser ved siden af pingvinkolonier, mens røde engelske busser og hyggelige pubber findes i landsbyen.

Du oplever også fængslende Syd-Georgien. Vi sejler ind i den bjergrige Drygalski Fjord i øens sydlige del for at besøge nogle af Sydgeorgiens forladte hvalfangststationer. Syd Georgien er kendt som Sydhavets Serengeti, der er et yndet rejsemål for naturfotografer. Du har her mulighed for også at se kongepingvinen.

Højdepunktet er det imponerende Antarktis. Den antarktiske iskappe dækker 98 % af kontinentet og er verdens største sammenhængende ismasse. Vi går i land og oplever pingviner i deres støjende og overfyldte kolonier.

Rute

Program for rejsen

Dag 1 – Rejsen begynder i Buenos Aires

Ekspeditionsrejsen starter med en overnatning i Buenos Aires, Argentinas sprudlende hovedstad. Tag med på en af Hurtigrutens udflugter om eftermiddagen og oplev "Sydamerikas Paris" på egen hånd om aftenen.

Dag 2 Ildlandet

Om morgenen flyver vi fra Buenos Aires til Ushuaia, hvor vi skal påmynstre skibet. Du har et par timer til på egen hånd at udforske Ushuaia eller du kan tage med på en udflugt til Parque Naciaonal Tierra del Fuego (Ildlandets Nationalpark), inden du går om bord på M/S Fram. Om aftenen begynder vi at sejle gennem den smukke Beagle-kanal.

Dag 3 På åbent hav

Vi er på vej mod Falklandsøerne og krydser derfor det åbne hav. Ombord vil ekspeditionsholdet holde foredrag og du kan holde udkig efter havdyr fra dækket.

Dag 4-6 Falklandsøerne

Vi bruger de næste tre dage på at udforske Falklandsøernes vilde dyreliv og natur. Det er en helt anden verden med hvide sandstrande og endeløse horisonter. Fårene græsser sammen med enorme kolonier af albatrosser og spring-, konge- og guldlokkede pingviner, mens aggressive tværstribede caracaraer patruljerer overover, og bjerggæs agerer i vandkanten. Du vil opleve at pingvinerne vralter tæt på for at kigge på dig og derefter går de videre igen. Du vil derfor få fantastiske muligheder for at tage unikke billeder med retur fra din rejse, så husk kamera. Byen Stanley er et godt udgangspunkt for udflugter. Det er lidt surrealistisk når man kommer til en by, der ligner et miniature-England med røde telefonbokse, røde dobbeltdækkerbusser og engelske pubber. Byen er let at opleve til fods, da de fleste butikker og servicesteder er centreret om havnen.

Dag 7-8 Foredrag til søs

Vi bruger de næste to dage på at sejle sydpå til smukke Sydgeorgien. Undervejs får vi mere viden omkring destinationen dvs. om områdets dyreliv, hvalfangst og polarhistorie. Ekspeditionsteamet har en masse viden omkring alt fra geologi og glaciologi til albatrossens parringsritualer og legender om de norske hvalfangere.

Dag 9-13 – Sydgeorgien

En af de fascinerende historier omkring Sydgeorgien, er om Ernest Shackleton og mændene i den ulyksalige Endurance, og om hvordan de blev reddet gennem forbløffende bedrifter af tapperhed og sømandskab. Den rige historie om udforskning og hvalfangst er en stor kulisse til den barske natur med gletsjere og travlt dyreliv. Området er kendt som Sydhavets Serengeti, og øen har en enestående position i Antarktis økosystem - uden for havisens grænse – hvilket gør øerne til hjem for millioner af ynglende pingviner, sæler og havfugle.

Vi bruger ca. 5 dage til at udforske området og planlægger at besøge Fortuna Bay. Her oplever vi nogle af de forladte hvalfangststationer. Undervejs vil vi højest sandsynligvis også se søelefanter, der hvile sig på sandet, pelssælunger, der løber ud i og op fra vandet, albatrosserne der svæver over os, og der er kongepingviner i tusindvis.

Gold Harbour er et af de steder hvor vi nyder synet af gletsjere og klipper, laguner og en stor kongepingvinkoloni. Du ser også her et hvalfangstmuseum, den norske sømandskirke og den lille kirkegård, hvor vi kan vise den store antarktiske opdagelsesrejsende Ernest Shackleton vores respekt. Er du interesseret i at vandre? Så er der på Sydgeorgien gode muligheder og en af favoritterne er den rute, som Shackleton tog på sin modige færd over øens forrevne bjerge for at skaffe hjælp til de 22 mænd, der var tilbage på den isolerede Elephant Island.

Dag 14 Mod Antarktis

Nu går rejsen mod Antarktis og vi har undervejs fokus på historie, miljø og dyreliv. Vi sejler gennem Washington-strædet og forbi Coronation Island, inden vi sætter kurs mod Elephant Island og Antarktis.

Dag 15-20 Antarktis

Vi krydser den Antarktiske konvergens, som er stedet hvor kolde og varme havstrømme mødes. Det betyder, at vi kan mærke hvordan luften bliver skarpere og koldere. Du kan begynde at se antarktiske pingviner i vandet - og glem ikke at holde udkig efter det første isbjerg.

Deception Island

Det er en af de sydlige Shetlandsøer, der har et karakteristisk ringformet vulkankrater (caldera). Det er et af de få steder i Antarktis, hvor vi kan tage en vandretur med rygsæk. At være på en aktiv vulkan i Antarktis er næppe en dagligdags oplevelse!

Half Moon Island

Øen er utrolig fotogen med de takkede og sprukne klipper, der er hjemsted for en stor koloni af rempingviner og flere arter af sæler og havfugle.

Hanna Point

Her finder vi den store adelie-pingvinkoloni på Paulet Island. Det kan være svært at navigere gennem det 56-kilometer lange Antarktis sund på grund af is, men sundet har den mest imponerende forekomst af isbjerge, som vi ser på denne ekspedition.

Brown Bluff

Her ser vi adelie- og rempingviner, tangmåger og kap-petreller i deres reder på de spektakulære klipper, der rejser sig 745 meter fra havet. Den stenede strand er velegnet til landgange uden for rede-sæsonen. Vi kan måske sejle gennem den smalle Errera-kanal til og fra Cuverville og se isbjerge, der er blevet fanget og gået på grund.

Danco Island

Det er stedet der ligger fredeligt blandt isbjergene i Errera-kanalen blot et par hundrede meter fra det Antarktiske fastland og er ynglested for æselpingviner. Tag med ekspeditionsholdet i land, ro i kajak for at se isen tæt på eller tag med på en tur i en af vores små både.

Port Lockroy

En britisk station fra Anden Verdenskrig, der blev omdannet til museum i 1996. Det er et af de mest populære steder i Antarktis, og museet tilbyder et kig ind i livet på en antarktisk base i 1950'erne.

Når mulighederne opstår, søsætter vi skibets kajakker, tager telte med i land og tager dig med på uforglemmelige vandreture for at udforske smukke, uberørte steder.

Dag 21-22 Drake passagen mod Ushuaia

På vej tilbage til civilisationen fortsætter foredragsrækken, og vi genopfrisker oplevelserne fra Antarktis. Turen fra den antarktiske halvø til Ushuaia ved Argentinas sydspids er næsten 1000 kilometer eller 40 timers sejlads i godt vejr.

Dag 23 – Verdens sydligste by Ushuaia og rejsen sidste dag

Vi går i land ved Tierra del Fuego - Ildlandet. Ekspeditionsrejsen slutter i verdens sydligste by, Ushuaia, og rejsen fortsætter med fly til livlige Buenos Aires.

 

Dit hjem ombord - skibet M/S Fram

MS Fram blev bygget i 2007 med henblik på polarekspeditioner med ét formål – at bringe gæster tættere på naturen. Skibet blev fra starten designet til sejlads i polarvande og opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. Således er dette krydstogtsskib spækket med udstyr og funktioner, der vil tilfredsstille den indre Jacques Cousteau på alle opdagelsesrejserne. Der er virkelig mulighed for at opleve noget helt unikt. 

Find mere information om skib og kahytskategorier her: 

 • Indvendige kahytter er uden vindue. Komfortable, hvor der kan være køjesenge eller separate senge, hvor en af disse kan laves om til sofa.
 • Udvendige kahytter er med vindue. Komfortable kahytter, hvor der kan være køjesenge eller seperate senge, hvor en af disse kan laves om til sofa.
 • Der er eget bad/toilet i alle kahytterne.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedatoer: 

Priser på andre kahytstyper, enkeltkahytter og afrejsedatoer oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

 • 19 januar 2020
 • 9 februar 2020

Inkluderet i rejsens pris:

 • Helpension (morgen-,frokost-, og aftensmad)
 • En overnatning i Buenos Aires inklusive morgenmad inden sejladsen
 • Transport fra hotellet til lufthavnen i Buenos Aires
 • Flyrejse på økonomiklasse fra Buenos Aires til Ushuaia
 • Transport fra lufthavnen til skibet i Ushuaia inklusive guidet sightseeing
 • Vind- og vandafvisende jakke
 • Landgange og aktiviteter om bord og på land
 • Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter
 • Kaffe og te om bord 

Ikke inkluderet:

 • Flyrejse til/fra Danmark 
 • Rejse- og afbestillingsforsikring (muligt tilkøb)
 • Tilvalgsudflugter (muligt tilkøb ca 6 måneder før afrejse)
 • Drikkevarer der ikke er nævnt ovenfor
 • Drikkepenge (ikke et krav, men ønsker du at give så anbefaler vi ca. 80,- NOK per person per dag)

 

Bemærkninger

Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejr - det er også derfor det kaldes en ekspeditionsrejse, fordi det ikke altid er plan A, men nogle gange den ligeså gode løsning plan B som iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Lægeerklæring
  Det kræves at alle medbringer en lægeerklæring udfyldt på Hurtigrutens formular tidligst 8 uger inden afrejse. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. Lægeerklæringen skal afleveres ved ombordstigning.

 • Personlige oplysninger
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Hurtigrutens prissystem

Alle priser er fleksible ved Hurtigruten, det vil sige at de varierer afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Når rejsen er bestilt og bekræftet fra kontoret, så er der selvfølgelig ikke ændringer i prisen. De laveste priser er dem der sælges først, og Hurtigrutens fleksible prissystem betyder, at priser vil stige ved mange bestillinger, hvorfor vi ikke kan garantere at ovenstående priser stadig er tilgængelige ved bestilling - det er altså frapriser. Vi anbefaler at man bestiller rejsen tidligt, da du derved får den laveste og bedste pris og mulighed for valg af kahyt. Priser på andre kahytstyper og enkeltkahytter oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

Gå til toppen af siden