INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Det bedste af magiske Island

Sejlads rundt om øen af ild og is | Rejs juli eller august 2020

En eventyrlig sejlads rundt langs Islands kyst, hvor du udforsker landet af ild og is. Rejsen byder på mulighed for at opleve alt fra hvaler, søpapegøjer, smukke vandfald, gletsjere, lange mørke lavamarker til vikingearv, fjerne ruiner og alfernes land m.m.

In stock
Travel Code
EX-029

Det kan du glæde dig til

Islandsk natur har betagende landskaber med vandfald, der er blandt Europas mest kraftfulde. Hvorend du vender dig hen så er der gletsjere, lavemarker og regnbuer. Du kan se vulkaner og gejsere, opleve varmekilder, rå vildmark, dyreliv, historiske bopladser og opleve en række øer, byer og bygder, spektakulære udsigter og interessante steder, ledsaget af skibets dygtige ekspeditionshold. Du kommer til steder, hvor du har bedst tilgængelighed med på et skib. Island er også den perfekte destination til at spejde efter hvaler og fugle. Du har mulighed for at ride på Islandske heste - en race der anses for at være den reneste hesterace og i det hele taget er øen et vandre paradis med flere flotte ruter.

Ruteplan

Rundt om Island med Hurtigruten - Ruby Rejser

Program

Dag 1: Ankomst i Island

Under- og efter landing er allerede det første specielle syn. Lufthavnen er placeret mellem dragende bjerge og vildmark med lavasten dækket af mos. Kort herfra ligger Reykjavik, en moderne by, med hyggelige smalle gader, museer mm. 


Dag 2: Sagalandet

Det vestlige Island bliver ofte kaldt Sagaland, fordi det er tydeligt hvordan landskabet er blevet formet af lave. Stykkishólmur er fyldt med vulkansk aktivitet, varme og kolde kilder. Du finder her velbevarede gamle huse i byens centrum og kan udforske museer eller tage med på udflugt. Det kan f.eks. være kajakture, ridning eller vandreture, alt efter hvad du ønsker.  


Dag 3: Malerisk fjorde 

Petreksfjördur er en charmerende bosættelse med omkring 690 indbyggere på Islands vestkyst. Du vil finde smukke vandrestier som ligger ved den maleriske fjord. Vestfjordene er et af Islands specielle steder. Her sejler vi rundt om spidsen af Látrabjerg halvøen, hvor Bjargtangar Fyrtårn kan ses fra dækket - Fyrtårnet er Europas vestligste punkt. På land kan Látrabjarg-klipperne udfordskes, klipperne har hjemsted for millioner af fuglarter, såsom suler, lovier, alke og søpapegøjer. Du har også mulighed for at komme tæt på det kraftfuld og store Dynjandi-vandfald, der ligger tæt på Petreksfördur.


Dag 4: Det nordvestlige hjørne

Vi lader vores indre ekspeditionsrejsende bestemme oplevelserne og forholdene er med til at bestemme programmet for dagen og forsøger at udforske en af de fanstiske fjorde, der er omringet af høje bjerge. 


Dag 5: Fjerne ruiner 

Vi udforsker i dag en lille havneby Djupavik, der er omringet af smuk natur, og kun har syv huse og et hotel. Det er også stedet hvor Elías Stefánsson bosatte sig og byggede en sildefabrik, og resterne kan stadig ses.


Dag 6: Nordligste centrum Akureyri

Islands næststørste by og mest folkerige samfund, der hedder Akureyri og er det nordligste centrum for handel, kultur og service. Byen er energisk og kendt for sin botantiske have. Betragt trafiklysene så kan du se et rødt hjerte i stedet for en rød mand. Byen er også tæt på imponerende Goðafoss-vandfald.

Hrísey besøges, som er kendt som værende paradis for fugleelskere. I den moderne fiskerby er der 200 beboere. De bor i pæne moderne huse, og sammen med bjergene i baggrunden, udgør dette et aldeles unikt syn. 


Dag 7: Kryds Polarcirklen

Her kommer vi forbi Grímsey, hvor vi med små både entrere den flotte og græsbeklædte ø. Øen er kendt for, at Polarcirklen går over øen, så det er muligt at krydse linjen til fods. Vi sejler om eftermiddagen videre til Húsavík bugten, der anses som et af de bedste steder i hverden til hvalsafari.


Dag 8: Hvalhovedstaden

Floder og smeltet sne transportere nærrigsstoffer fra bjergsider ned til havet. Dette, sammen med sommersolen, skaber masser af plankton, som er bardehvalens fortrukne fødekilde. Byen er ydermere Islands ældste bosættelse, og huser bl.a. Hvalfangstmuseet. Efter besøget her, sejler vi borne Langanes halvøen. Om aftenen sejler vi forbi smukke Langanes.


Dag 9: Alfernes land

Bakkagerdi er en rigtig vigtig boplads. Området er kendt som Alfernes land og for sin naturlige skønheder. Her vrimler det med søpapegøjer i området, som er et spændende og specielt syn. Normalt er her ikke mange turister, så her er meget fred og ro og plads til lidt afslapning. 


Dag 10: Islands svar på Pompeii

Heimaey er den største af Vestmannøerne. Disse øer bærer stort præg af storslåede klipper og er levested for mange søpapegøjer, rider og forskellige havfuglearter. Heimaey er et godt sted at spotte hvaler. Byen er islands svar på Pompeii, da der i 1973 opstod et sturt vulkanudbrud, som tvang samtlige mennesker på øen at evakuere og sejle til fastlandet. Mange bygninger blev ødelagt og begravet i lava og aske, andre er gravet fri og restaureret. På øen findes museet Eldmeimar, som er bygget op omkring begivenheden.


Dag 11: Eventyrrejsen slutter

Her slutter rejsen i Reykjavik. Før du rejser hjem, er en sidste mulighed for en udflugt. Dette er til Den Gyldne Cirkel og Den Blå Lagune. 

Dit hjem ombord - MS Fram

MS Fram blev bygget i 2007 med henblik på polarekspeditioner med ét formål – at bringe gæster tættere på naturen. I 2020 bliver skibet renoveret, så det får et opdateret interiør. Skibet blev fra starten designet til sejlads i polarvande og opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. Således er dette krydstogtsskib spækket med udstyr og funktioner, der vil tilfredsstille den indre Jacques Cousteau på alle opdagelsesrejserne. Der er virkelig mulighed for at opleve noget helt unikt. 

Kahytterne: 

 • Indvendige kahytter
  Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa, eller køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både placeret lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i dagstimerne.

 • Udvendige kahytter:
  Denne kahytstype har et form for vindue feks koøje eller et større vindue. Der kan dog være enkelte kahytter der har begrænset udsigt i form af at der er en redningsbåd eller lignende som skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der kan være køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.

 • Arctic superior udvendige kahytter placeret på øvre dæk:
  Denne kahytstype har et vindue. kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er seperate senge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen, men også gerne have mulighed for at opholde dig i kahytten.

Der er eget bad/toilet i alle kahytterne. Læs mere om skibet og find dækoversigt her. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedatoer

Priser på andre kahytstyper, enkeltkahytter og afrejsedatoer oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

 • 25 juli 2020
 • 4 august 2020

Pris inkluderer:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med kahytskategori efter eget valg.
 • Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad)
 • Kaffe/te ad lib 
 • Drikkevarer til middagen (øl, vin eller sodavand) - gælder kun for rejser i 2020.
 • Gratis wifi om bord - vær opmærksom på at vi sejler i fjerne områder og der kan være begrænset forbindelse - - gælder kun for rejser i 2020.

 • Vind- og vandtæt jakke
 • Landgange med små polarcirkelbåde og aktiviteter om bord
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter
 • Lån af vandtætte støvler ombord.

Pris inkluderer ikke:

 • Fly tur/retur 
 • Rejse- og afbestillingsforsikringer 
 • Tilvalgsudflugter (Nogle udflugter kan kun købes ombord)
 • Drikkevarer - er ikke inkluderet for rejser i 2019
 • Transfer fra lufthavn til/fra skib

Mulige tilkøb:

 • Fly tur/retur 
 • Rejse- og afbestillingsforsikringer 
 • Tilvalgsudflugter (Nogle udflugter kan kun købes ombord)

Bemærkninger: 

Vi tager forbehold for ændringer i det planlagte program grundet vejr- og isforhold - derfor er det en ekspeditionsrejse da det ikke altid er plan A, men nogle gange plan B der iværksættes.

Krav for deltagelse i rejsen:.

 • Personlige oplysninger
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Hurtigrutens fleksible prissystem

De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder at de kan variere afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon

Gå til toppen af siden