Bestil

Diskobugten - Grønlands hjerte

I vikingernes fodspor fra Reykjavik til hjertet af Grønland | Rejs sommer 2024

Tag med på en skøn sejlads fra vikingernes fodspor på sagaøen Island til hjertet af Grønland. Langs Grønlands sydvestkyst vil du opleve inuitkultur, arktiske landskaber og udforskning af dybe fjorde.

In stock
Travel Code
EX-024
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Bliv klogere på inuitternes fascinerende kultur
blue encircled check Udforsk arktiske landskaber, gletsjere og dybe fjorde
blue encircled check Oplev Ilulissat-isfjorden, UNESCOs verdensarvsliste
calendar icon4 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon15 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Sejladsen starter og slutter på sagaøen Island, hvorfra vi sætter kursen mod Grønlands sydligste punkt og den Vestgrønlandske sydkyst, som kun de færreste har besøgt!

Et krydstogt i midnatsolens skær, hvor vi i løbet af de 16 dage, skal udforske historiske og afsidesliggende bygder. Vi sejler helt op til Diskobugten, hvor Isfjorden byder på kæmpe isbjerge - langt større end kæmpe krydstogtskibe. 

Du får den autentiske oplevelse af Grønland, hvor du kommer tæt på gletsjerlandskaber, besøger små og store bygder og dybe fjorde. Vi følger de grønlandske indenskærsruter langs den smukke kystlinje ombord på det morderne ekspeditionsskib. Med ekspeditionsteamet om bord bliver du klogere på inuitternes fascinerende kultur og historie i et land, hvor Indlandsisen strækker sig 2.400 kilometer nordpå og dækker 80% af øen. 

Kort

down v arrow

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted
1 Reykjavik, Island
2-3 Til søs
4 Qaqortoq
5 Kvanefjord-området
6 Maniitsoq
7 Sisimiut
8 Illulissat
9 Camp Frieda
10 Evighedsfjorden
11 Nuuk
12 Ivittuut
13 Prins Christian Sund
14-15 Irmingerhavet
16 Reykjavik

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Reykjavik - rejsens begyndelse

Dagen byder på tid til at udforske Islands hovedstad Reykjavik, der er verdens nordligste hovedstad. Reykjavik (som betyder “den rygende bugt”) er navngivet efter de søjler af damp, der steg fra de varme kilder i området og gjorde et stort indtryk på de første bosættere. Omgivelserne byder på fantastisk natur med gejsere, bjerge, gletsjere og geotermiske bade. Mulighederne er mange i Reykjavik. Havnen har et nyt og moderne musikhus, Harpan, der er et besøg værd. Vi kan også anbefale, at finde en af de lokale udendørs svømmehaller og sidde i det varme vand og nyde stemningen mellem de lokale islændinge. De kan være yderst snaksagelige. M/S Fridtjof Nansen venter herefter på os i Reykjavíks havn hvor det er tid til at komme på plads i kahytten så den eventyrlige rejse kan begynde.

Dag 2-3. Krydsning af Danmarksstrædet

Fra Reykjavik går turen ud på åbent hav, hvor vi skal krydse Danmarksstrædet. Vi har mere end 1000 km til Grønlands sydspids, som er næste mål for rejsen. Når vi krydser Danmarksstrædet, sejler vi i kølvandet på de store nordiske bosættere, der forlod Islands kyst for mere end 900 år siden.

Dag 4. Den største by i Sydgrønland

Mange anser Qaqortoq for at være en af Grønlands smukkeste byer på grund af dens mange farverige huse. Byen har ca. 3000 indbyggere og er let at udforske til fods. Du kan også vælge at tage med på en af udflugterne og få indblik i den lokale kultur. 

 • Inkluderet aktivitet:
  • Qaqortoq – Vandretur til Tasersuaq (2t): Qaqortoq stiger stejlt over det omgivende fjordsystem og opleves bedst til fods. Vi går udenfor byen for at se dens vandforsyning i den store sø, Tasersuaq. Langs søbredden er der en fantastisk udsigt, der giver ærefrygt for den majestætiske natur.
 • Tilvalgsudflugter:
  • Kaffemik (1-1,5t): Deltag i en traditionel grønlandsk kaffemik, hvor en grønlandsk familie serverer et stort udvalg af specialretter. Kaffemik er en grønlandsk tradition ved særlige lejligheder som fødsler, fødselsdage, første skoledag og konfirmation.
  • Great Greenland garveri (1t): Inuitternes gamle jagtkultur er fortsat et vigtigt levebrød i Grønland og rygraden i grønlandsk kultur som helhed. Garvning, eller bevaring af huder, er et fag, der har været praktiseret i tusindvis af år. På denne tur har I mulighed for at besøge Great Greenland, Grønlands eneste garveri, og se hvordan huder og skind forarbejdes.

Dag 5. Besøg i den smukke Kvanefjord

Tæt på byen Paamiut sejler vi ind i den smukke Kvanefjord. Kaptajenen vurderer selvfølgelig forholdende og sikkerheden for, hvor der er bedst forhold til at gå i land. Det vil også være et af de steder, hvor der vil være mulighed for at sejle i kajak og måske spotte lokalt dyreliv.

Dag 6. Grønlands Venedig Maniitsoq

Da Maniitsoq ligger i en øgruppe, der er gennemskåret af små, naturlige kanaler, kalder de lokale byen "Grønlands Venedig". Men byen ligger mellem Evighedsfjordens bjergtoppe og enorme gletsjere, så her stopper alle sammenligninger med Venedig. Byens navn betyder “Det ujævne sted” og henviser til de mange klippehøje og småfjelde, der bestemmer placeringen af bygninger og veje mellem de farverige huse. Byen er grundlagt i 1755, og området er perfekt til kajakture. I havområderne i nærheden leger især pukkelhvaler, og de elsker at lave luftakrobatik og at slå med halen.

Dag 7. 40 kilometer nord for polarcirklen - Sisimiut

Sisimiut er den næststørste by i Grønland med ca. 5.500 indbyggere. Er du den aktive type, så er der en udfordrende vandretur på bjerget Palasip Qaqqaa, der ligger lige uden for Sisimiut. Du kan også tage med på en bustur igennem Sisimiut, hvor du med lokal guide kan høre mere om livet og historien om byen, imens vi besøger den lokale trækirke, udsigtspunkt og hundegårdene udenfor byen. 

 • Inkluderet aktivitet:
  • Sisimiut - Kajak-demo og museumsbesøg (2t): Sisimiut er Grønlands andenstørste by med omkring 5.500 indbyggere. Dette gør byen næsten 4 gange mindre end hovedstaden, Nuuk. Den lokale guide tager jer med på en gåtur gennemden smukke farvestrålende Der vil blive fortalt om livet i Grønland og Sisimiut, når I passerer kajakklubben, museet, rådhuset, kulturcenteret, fiske- og kødmarkedet og andre spændende steder.
 • Tilvalgsudflugter:
  • Se Sisimiut med bus (1,5t): Tag på en behagelig tur i Sisimiut, hvor den lokale guide vil fortælle om hverdagen, byens historie og de interessante bygninger I passerer. Turen inkluderer to stop, hvor der ene er ved byens slædehunde, og det andet er på toppen af Sisimiut, hvorfra der er en fantastisk udsigt over havet og bjergene syd for byen.
  • Byvandring i Sisimiut (2t): Som pendant til busturen kan I også vælge en vandretur i Sisimiut. Her vil den lokale guide også fortælle om byens historie og de interessante bygninger.
  • Vandretur til Palasip Qaqqaa (3-4t): Tag på en udfordrende vandretur til Palasip Qaqqaa, hvor I vil blive belønnet med en fantastisk panoramaudsigt over den omkringliggende natur.

Dag 8. UNESCO verdensarv Isfjorden

Ilulissat kom på UNESCOs verdensarvliste i 2004, grundet Isfjorden og gletsjeren i bunden af fjorden. Det er en af de mest aktive gletsjere, hvor der ikke er to ens isbjerge. Det er en speciel oplevelse, når midnatssolen når isbjerget, og dets farver skifter fra hvid og blå til orange og rødlige nuancer. Du kan høre, hvordan isbjergene revner og rumler, så det giver ekko i hele Ilulissat. Du kan i Ilulissat tage med på en bred vifte af tilvalgsudflugter såsom vandreture, historiske byrundture og en bådtur til Isfjorden, hvor der er gode muligheder for at spotte pukkelhvaler. Ønsker du at gå rundt i byen på egen hånd, så kan det anbefales at gå en tur ud til UNESCO verdensarv-udsigtspunktet, der ligger udenfor byen, men hvor man får et fantastisk kig udover kæmpe isbjerge.

 • Inkluderet aktivitet:
  • Ilulissat - Vandretur til Isfjorden (2t): Tag på en fantastisk vandretur i den grønlandske natur. Her vil I udforske de smukke isbjerge i Ilulissat Isfjord, som er et sandt naturvidunder, og har hjemme på UNESCOs verdensarvsliste.
 • Tilvalgsudflugter:
  • Bådtur til Isfjorden (2t): Ilulissat er kendt for sin smukke og betagende isfjord - der bedst opleves fra en båd. Kom tæt på naturen og oplev isen, der gør besøgende målløse af beundring. Ilulissat Isfjord kom på UNESCOs verdensarvsliste i 2004. Kombinationen af en enorm mængde is og den dramatiske lyd af de flydende isbjerge i fjorden, skaber et dramatisk og ærefrygtindgydende naturfænomen.
  • Vandretur til Holms Bakke (4-5t): Tag med på en vandretur til Holms Bakke som er lokalbefolkningens traditionelle vandretur. Her kan I opleve Inuitkulturen, se majestætiske isbjerge og lær noget om den lokale flora og fauna.

Dag 9. Camp Frieda

Vi forsøger også at besøge et sted i nærheden af Saqqaq, omkring 70 ° Nord, 51 ° Vest, der ikke havde et officielt navn indtil 2013. Stedet har særlig betydning for Friederike Bronny, et af ekspeditionsholdets medlemmer. Som ung geologistuderende tilbragte hun et år i et telt i den lille dal. Senere har hun besøgt stedet flere gange som ekspeditionsleder. For et par år siden, da det var planlagt, at M/S Fram skulle lægge til her, var kaptajnen nødt til at underrette myndighederne. Uheldigvis havde stedet ikke noget navn, så kaptajnen forklarede, at “På Hurtigruten kalder vi det Camp Frieda.” Kort efter meddelte myndighederne, at Camp Frieda nu var stedets officielle navn.

Dag 10. Evighedsfjorden

Vi tager på ekspedition i Evighedsfjorden, der er omgivet af høje fjelde på 2000 meter over havet. Alt vil afhænge af vejrforholdene, og det endelige program annonceres ombord på skibet.

Dag 11. Den pulserende hovedstad Nuuk

Dagen byder på et besøg i Grønlands hovedstad Nuuk. Grønlands største by med næsten 17.000 indbyggere byder på alle storbyens glæder og står i slående kontrast til de små bygder, vi tidligere har besøgt. Vi kan anbefale at besøge Katuaq, Nuuks smukke kulturhus, hvor man finder byens biograf, spillested og café mm. Byens svømmehal er også et populært sted for byens beboere. En tur ud til Universitetet og Grønlands Naturinstitut kan også anbefales.

 • Inkluderet aktivitet:
  • Nuuk - Bustur og museumsbesøg (1-2t): Oplev udstillinger om Grønlands historie de seneste 4.500 år - fra de første arktiske stenalderkulturer til nordboernes bygder, ankomsten af Thule-kulturen og den gradvise overgang til det moderne Grønland.
 • Tilvalgsudflugter:
  • Kulturhistorisk vandring (2t): Gå ikke glip af muligheden for at se nogle af de mest spændende steder i Grønlands hovedstad, Nuuk. Tag med på denne sightseeingtur rundt i byen, før du besøger Nationalmuseet, der giver et indblik i Grønlands spændende fortid.
  • Byrundtur i Nuuk (1,5t): Nuuk er en storby efter grønlandske forhold, men den mægtige natur dominerer. Vi passerer charmerende træhuse i den gamle bydel ved havnen og det moderne, prisbelønnede kulturcenter Katuaq, Grønlands Universitet, Grønlands domkirke fra 1849 og Nationalmuseet.

Dag 12. Norrøn befolkning og mineby

Den forladte mineby Ivittuut er en højborg for moskusokser. Bygden blev anlagt oven på vikingernes Mellembygd. For mere end tusind år siden boede vikinger på omkring tyve gårde i området. Det er den mindste og mindst kendte af nordboernes bosættelser på Grønland, og der er ikke fundet skriftlige optegnelser om dens beboere. Det er derfor, arkæologer mener, bygden var den sidst etablerede, og den første, der blev opgivet. 

Dag 13. Prins Christian Sund

Prins Christian sund skiller faslandet fra Sammisoq og øgruppen Kap Farvel. Tillader vejrforholdene det, sejler vi gennem den smalle kanal og nyder det spektakulære landskab med spidse bjerge. Hvis kanalen er blokeret af is, sejler vi rundt om Kap Farvel i stedet for. 

Dag 14-15. Kurs mod Island

Efter et par fantastiske eksepditionsdage på Grønland, sætter vi nu kursen mod Island, og du kan slappe af på dækket, spejde efter havdyr og søfugle. 

Dag 16. Reykjavik

Vi ankommer tidligt morgen til byen. Du kan nu tage et par dage for at opleve byen og de omkringliggende omgivelser eller tage retur til Danmark - det er op til dig. 

Livet ombord MS Fridtjof Nansen

down v arrow

Hurtigrutens nyeste tilføjelse til flåden er helt klar til at udforske Antarktis. M/S Fridtjof Nansen er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter. Skibet er et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybrid teknologi. Skibet forsøger at genskabe atmosfæren fra de store opdagelsesrejsendes æra, i en moderne ramme præget af kvalitet og høj komfort. Der er store udsigtsplatforme på flere dæk, så gæsterne kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet. MS Fridtjof Nansen har også tre restauranter med menuer, der afspejler de råvarer og maden, der findes på rejsemålene. Der findes et separat pooldæk inklusiv pools, jacuzzi og barer. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedatoer:

Priser på andre kahytstyper, enkeltkahytter og afrejsedatoer oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

 • 9. juni 2024
 • 24. juni 2024
 • 9. juli 2024
 • 24. juli 2024 

Prisen inkluderer:

 • Ekspeditionssejlads i valgte kahytskategori
 • Transport til/fra skibet
 • Helpension ombord (dvs. morgenmad, frokost og aftensmad) 
 • Øl, vin eller sodavand til måltiderne
 • Te, kaffe og eftermiddagssnack
 • Wifi ombord på skibet - bemærk dog at vi sejler i fjerne områder, så streaming er ikke mulig 
 • Genandvendelig vandglaske
 • Udvalgte aktiviteter ombord og ved landgang
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter.
 • Lån af støvler, vindjakke, vandrestave og udstyr, der er nødvendige til aktiviteterne

Ikke inkluderet i prisen:

 • Internationale flyrejser - vi hjælper gerne med fly tur/retur fra Island
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tilvalgsudflugter (udflugtsliste er klar ca. 6 måneder før afrejse)
 • Øvrige drikkevarer (ikke muligt at forhåndsbestille).
 • Drikkepenge (det er ikke et krav at give drikkepenge, men ønsker du selv at give så anbefaler vi ca. 80 NOK per person per dag)

Tilkøb af udflugter:

 • Se hvilke udflugter der er mulige at tilkøbe under dagsprogrammet.

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden