Diskobugten - Grønlands hjerte

I vikingernes fodspor fra Reykjavik til hjertet af Grønland

Tag med på en skøn sejlads fra vikingernes fodspor på sagaøen Island til hjertet af Grønland. Langs Grønlands sydvestkyst vil du opleve inuitkultur, arktiske landskaber og udforskning af dybe fjorde.

In stock
Travel Code
EX-024
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Bliv klogere på inuitternes fascinerende kultur
blue encircled check Udforsk arktiske landskaber, gletsjere og dybe fjorde
blue encircled check Oplev Ilulissat-isfjorden, UNESCOs verdensarvsliste
calendar icon1 afrejse
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon15 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Ekspeditionsrejsen starter og slutter på sagaøen Island, hvorfra vi sætter kursen mod Grønlands sydligste punkt og den Vestgrønlandske sydkyst, som kun de færreste har besøgt!

Et krydstogt i midnatsolens skær, hvor vi i løbet af de 16 dage, skal udforske historiske og afsidesliggende bygder. Vi sejler helt op til Diskobugten, hvor Isfjorden byder på kæmpe isbjerge - langt større end kæmpe krydstogtskibe. 

Du får den autentiske oplevelse af Grønland, hvor du kommer tæt på gletsjerlandskaber, besøger små og store bygder og dybe fjorde. Vi følger de grønlandske indenskærsruter langs den smukke kystlinje ombord på det morderne ekspeditionsskib. Med ekspeditionsteamet om bord bliver du klogere på inuitternes fascinerende kultur og historie i et land, hvor Indlandsisen strækker sig 2.400 kilometer nordpå og dækker 80% af øen. 

Kort

down v arrow

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted
1 Reykjavik, Island
2-3 Til søs
4 Qaqortoq
5 Kvanefjord-området
6 Maniitsoq
7 Sisimiut
8 Illulissat
9 Camp Frieda
10 Evighedsfjorden
11 Nuuk
12 Ivittuut
13 Prins Christian Sund
14-15 Irmingerhavet
16 Reykjavik

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Kosmopolitiske Reykjavik

Dejlige Reykjavík, der er spækket med kunst, kultur og historie, er værd at bruge tid på at opleve enten før eller efter krydstogtet til Grønland.

Gå en lang tur på Laugavegur med dens butikker og udendørs boder, eller tag til den imponerende katedral Hallgrimskirkja

eller det fascinerende Reykjavík Art Museum Ásmundarsafn.

M/S Fridtjof Nansen venter på jer i Reykjavíks havn. Når man har hentet sin ekspeditionsjakke, der er inkluderet i krydstogtets pris, er det tid til at komme på plads i kahytten. Den eventyrlige rejse er begyndt.

Dag 2-3. Krydsning af Danmarksstrædet

I sejler til Grønland over Danmarksstrædet ad samme rute som Erik den Røde tog. Han var angiveligt den første europæer, der bosætte sig her. Tid til afslapning og udforskning af det hybrid-elektriske skibs stilfulde faciliteter.

Ekspeditionsteamet forklarer protokollen for, hvordan man respektfuldt besøger dyrelivshabitater og oprindelige, arktiske samfund. I videnskabscentret kan man lære mere om Grønlands geologi og deltage i et af vores borgervidenskabsprogrammer. Tag derefter i motionsrummet, svøm i infinity-poolen, bestil en behandling i wellness-området eller nyd et lækkert måltid i en af skibets tre restauranter.

Dag 4. Den største by i Sydgrønland

Vores grønlandske ekspeditionskrydstogt begynder rigtigt i en by, der har været bosat siden forhistoriske tider. Qaqortoqs farverige huse og frodige landskab er smukke rammer til at opleve dens rige kultur.

Udforsk det lokale museum med sjældne inuit-genstande eller nyd det smukke, grønne landskab på en gåtur til en nærliggende sø. Deltag i en tilkøbsudflugt for at møde den venlige lokalbefolkning og høre deres historier ved en traditionel kaffemik, der er en social sammenkomst.

 • Inkluderet aktivitet:
  • Qaqortoq – Vandretur til Tasersuaq (2t): Qaqortoq stiger stejlt over det omgivende fjordsystem og opleves bedst til fods. Vi går udenfor byen for at se dens vandforsyning i den store sø, Tasersuaq. Langs søbredden er der en fantastisk udsigt, der giver ærefrygt for den majestætiske natur.
 • Tilvalgsudflugter:
  • Kaffemik (1-1,5t): Deltag i en traditionel grønlandsk kaffemik, hvor en grønlandsk familie serverer et stort udvalg af specialretter. Kaffemik er en grønlandsk tradition ved særlige lejligheder som fødsler, fødselsdage, første skoledag og konfirmation.
  • Great Greenland garveri (1t): Inuitternes gamle jagtkultur er fortsat et vigtigt levebrød i Grønland og rygraden i grønlandsk kultur som helhed. Garvning, eller bevaring af huder, er et fag, der har været praktiseret i tusindvis af år. På denne tur har I mulighed for at besøge Great Greenland, Grønlands eneste garveri, og se hvordan huder og skind forarbejdes.

Dag 5. Udforskning af Kvanefjord

Nyd første indtryk af Grønlands sublime vestkystfjorde, når vi kommer til Kvanefjorden i Sermersooq, der betyder “stedet med megen is”.

Hav kamera klar til de glimtende isbjerge og halvt nedsænket gletsjeris – rent, hvidt med undertoner af køligt krystalblåt. De skulpturelle isblokke er nogle af den arktiske naturs fineste.

Kun få mennesker vover sig ud på den fjerntliggende fjord. Det gør det endnu mere specielt at tilbringe dagen med at udforske her. Ekspeditionsteamet vælger steder, hvor vi går i land og nyder den smukke natur på en naturvandring, eller vi tager ud i bådene for at spejde efter dyrelivet.

Dag 6. Facinerende Maniitsoq

Ekspeditionskrydstogtet når Maniitsoq. Nogle kalder den lille by “Grønlands Venedig” på grund af dens naturlige kanaler. Fra de omgivende bjerge kan man opleve en imponerende udsigt. Vi ser måske endda flokke af pukkelhvaler fra bredden.

Byen var engang et regionalt knudepunkt for handel med rensdyrskind, og her har boet mennesker i 4.000 år. På museet kan man se figurer, der er udskåret af stødtænder fra hvalrosser, traditionelle, grønlandske dragter og mange kunstværker.

Fra Maniitsoq er der mange vandremuligheder til udsigtssteder. Og gå ikke glip af muligheden for at snakke med byens imødekommende beboere.

Dag 7. Spektakulære Sisimiut

Vi når Sisimiut, der ligger spektakulært 40 kilometer nord for Den arktiske Polarcirkel. Her oplever vi midnatssolen i højsommeren.

Her lever gamle traditioner i bedste velgående, og man kan lære mere om de gamle saqqaq-genstande på museet. Hvis man leder efter en speciel souvenir, så køb et tørklæde, en hue eller vanter lavet af qiviut, der er moskusoksens inderste uld, der siges at være ti gange varmere end fåreuld.

En af de bedste ting, man oplever på sit ekspeditionskrydstogt til Grønland med os, er at møde lokalsamfundene, hvor vi udforsker– autentiske interaktioner, der skaber fantastiske minder.

Dag 8. UNESCO-stede Ilulissat-isfjord

Ekspeditionskrydstogtet når Diskobugten – et paradis for hvaler og sæler. Ilulissat-isfjord, der er på UNESCOs verdensarvsliste, topper jævnligt listen over ting, man bør se og lave i Grønland, og nu ser vi hvorfor. Nyd den betagende natur på en gåtur til isfjorden og den gamle inuit-bosættelse Sermermiut.

Se de gigantiske isbjerge flyde forbi i det dybe, blå hav, mens de diskret skifter farve til forskellige nuancer af hvid, grå og blå. Selv amatørfotografer kommer tilbage til skibet med misundelsesværdige billeder. Tilbage i smukke Ilulissat kan man nyde en varm drik blandt de farverige huse ved havet.

Dag 9. Gå ud i den vilde natur i Vaigatsund

Forrevne Vaigatsund er rejsens nordligste punkt, og man føler, at man er den første, der har gået her. Vi er i Moder naturs hænder, og ekspeditionsteamet finder de bedste landgangssteder til udforskning.

Hvis det er muligt, benytter vi ekspeditionsbådene til landgange, eller kajakker til tilkøbsture mellem isbjergene. Vi besøger muligvis Camp Frieda, går over tundraen og kommer tæt på en gletsjer og lærer om, hvordan den bevæger sig.

Hav kikkert og kamera klar, da dyrelivsobservationer i Diskobugten kan inkludere spækhuggere, grønlandshvaler, grønlandssæler, klapmydser, remmesæler og ringsæler.

Dag 10. Den forførende Evighedsfjord

Ekspeditionskrydstogtet har nu kurs sydpå. Vi nyder en dag med udforskning i den magiske og imponerende Evighedsfjord i nærheden af Kangerlussuaq. Vi beslutter på dagen, hvilke spændende, eventyrlige oplevelser, man har i vente.

Evighedsfjorden fodres af en iskappe, der kælver store isbjerge i det 700 meter dybe vand. Fjorden er omgivet af tågeklædte bjerge med smukke, hvide højdedrag, der er præget af krystalblå ishuler.

Her regerer naturen. De eneste bosættelser i dette område er de små fiskerlandsbyer, der klynger sig til bredderne. Som altid holder vi udkig efter arktisk flora og dyreliv – blandt andet hvaler og havfugle.

Dag 11. Nuuk, Grønlands hovedstad

Efter flere dage med udforskning af fjerntliggende, idylliske islandskaber sejler vi ind til Nuuk, der er Grønlands farverige hovedstad. Med en befolkning på 18.000 har den en slående blanding af gamle og nye bygninger.

Sammenlign de gamle bygninger – såsom Hans Egedes hus og Vor Frelser Kirke – med den grønlandske parlamentsbygnings yderst moderne arkitektur.

Besøg nationalmuseet, der giver et fascinerende indblik i livet her for 500 år siden, og se de seks qilakitsoq-mumier eller tag på en lang vandretur gennem Paradisdalen og rundt om Lille Malene som en del af en tilkøbsudflugt.

Dag 12. Den glemte by

Når man går rundt i spøgelsesbyen Ivittuuts forladte ruiner, er det svært at tro, at Ivittuut, der er en tidligere mineforpost, engang spillede en central rolle i historien.

I løbet af Anden Verdenskrig udstationerede amerikanerne i al hemmelighed tropper her for at forhindre, at den sjældne kryolit, der bruges til fremstilling af aluminiumslegeringer, faldt i fjendens hænder. I stedet blev forsyninger sendt til Storbritannien, hvor det blev brugt til at fremstille fly til Slaget om England.

Her kan man gå rundt blandt områdets forladte bygninger. Engang var byen Grønlands sidste vikingebosættelse. Nu er de eneste indbyggere, man sandsynligvis ser, moskusokser.

Dag 13. Prins Christian Sund

Vi sigter efter at udforske Prins Christians Sunds utrolige, 96 kilometer lange farvand. Granitbjerge med skarpe tinder står i skarp kontrast til de lyse, hvide gletsjere. Kig efter kælvende isbjerge og farverige huse i Aappilattoq.

Naturen er overvældende her. Se efter ring- og remmesæler, der slapper af på isen, og diverse måger og sorte lomvier, der svæver ovenfor. Vi får måske endda våge- og pukkelhvaler at se.

Hvis havisen forhindrer os i at komme ind i sundet, sejler vi mod forrevne Kap Farvel, der er Grønlands sydligste punkt.

Dag 14-15. Reflektioner over Grønland

Efter at have udforsket Vestgrønlands overnaturlige, forrevne skønhed sætter vi kursen tilbage mod Island. Vi nyder to dage til søs med at opsummere højdepunkter med ekspeditionsteamet, lærer noget om Grønlands delikate økologi i videnskabscentret og slapper af.

Ude på dækket ser vi måske havfugle eller hvaler, der ynder at følge efter skibet. Skibets fotograf deler gode råd, så man kan fange dyrene i aktion. Man kan endda tælle alle de hvaler, man ser, til vores borgervidenskabsprogram Happywhale.

Bagefter kan man nyde panorama-saunaen, boblebadene på dækket eller den opvarmede pool. Eller man kan bestille tid til en behandling i skibets wellness-område. Man kan også nyde de medrejsendes selskab over drinks i Explorer Lounge & Bar.

Dag 16. Tilbage til Reykjavik

Det grønlandske ekspeditionskrydstogt er slut, og vi kommer tilbage til Islands stilfulde hovedstad tidligt om morgenen.

Hvis man ønsker at udforske mere, kan man tilmelde sig vores tilkøbsprogram efter sejladsen for at se det sydlige af Island inden hjemrejsen. Eller forlæng blot opholdet og nyd Reykjavík og de omgivende, geotermiske seværdigheder.

Livet ombord MS Fridtjof Nansen

down v arrow

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigruten Expeditions' flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge. Du kommer hurtigt til at føle dig hjemme på dit ekspeditionsskib. Den rene, elegante indretning afspejler Hurtigruten Expeditions' skandinaviske rødder med en blanding af høj kvalitet med afslappet funktionalitet.
Skibet er et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybrid teknologi og der er er store udsigtsplatforme på flere dæk, så du kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet.

MS Fridtjof Nansen har også tre restauranter med menuer, der afspejler de råvarer og maden, der findes på rejsemålene. Der findes et separat pooldæk inklusiv pools, jacuzzi og barer og fitnesscenter.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedatoer:

Priser på kahytstyper, enkeltkahytter og afrejsedatoer oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

Prisen inkluderer:

 • Ekspeditionssejlads i valgte kahytskategori
 • Transport til/fra skibet
 • Helpension ombord (dvs. morgenmad, frokost og aftensmad) 
 • Øl, vin eller sodavand til måltiderne
 • Te, kaffe og eftermiddagssnack
 • Wifi ombord på skibet - bemærk dog at vi sejler i fjerne områder, så streaming er ikke mulig 
 • Genandvendelig vandglaske
 • Udvalgte aktiviteter ombord og ved landgang
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter.
 • Lån af støvler, vindjakke, vandrestave og udstyr, der er nødvendige til aktiviteterne

Ikke inkluderet i prisen:

 • Internationale flyrejser - vi hjælper gerne med fly tur/retur fra Island
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tilvalgsudflugter (udflugtsliste er klar ca. 6 måneder før afrejse)
 • Øvrige drikkevarer (ikke muligt at forhåndsbestille).
 • Drikkepenge (det er ikke et krav at give drikkepenge, men ønsker du selv at give så anbefaler vi ca. 80 NOK per person per dag)

Tilkøb af udflugter:

 • Se hvilke udflugter der er mulige at tilkøbe under dagsprogrammet.

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden