Bestil

Dybdegående ekspedition til Antarktis og Patagonien (nordgående)

Oplev det bedste af begge verdener | Rejs i marts 2024 & 2025

Fordyb dig i det 7. kontinents frosne verden og de  chilenske fjordes naturlige skønhed på dette antarktiske ekspeditionskrydstogt. Her får du tid til at udforske helt unikke steder og deres skjulte skatte.

In stock
Travel Code
EX-058
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkNyd fantastiske solnedgange over polarhavet
blue encircled check Oplev Antarktis’ spektakulære dyreliv
blue encircled check Saml data til faktisk, videnskabelig forskning
calendar icon1 afrejse
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon22 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Antarktis’ vidundere

Gør dig klar til otte dage med smukke solnedgange, der indhyller islandskaberne i vidunderlige farver. Dette er også den bedste sæson til hvalsafari, når forskellige arter kommer i store antal for at æde krill. Du får også lov til at se unge pingvinunger blive færdige med at udvikle deres voksne fjerdragt. Ekspeditionsteamet vil være dine guider ved landgange, iskrydstogter og frivillige aktiviteter, der bringer dig tættere på Antarktis’ landskaber og vilde dyr. Eftersom dette er ægte ødemark, vil de lokale is- og vejrforhold konstant ændre sig. Det er derfor, at vi tilpasser vores ruteplan regelmæssigt for at kunne tage dig derhen, hvor du får den bedste oplevelse på det givne tidspunkt.

Chilenske fjorde og Patagonien

Efter at have krydset Drake-passagen ankommer vi til Kap Horn, og vi gør et forsøg på at gå i land, hvis forholdene tillader det. De smukke vandveje og kanaler i de chilenske fjorde følger herefter samt et stop ved Puerto Natales, der er porten til Torres del Paine Nationalpark. Herfra fortsætter vi nordpå til den afsondrede by Puerto Edén. Efter at have sejlet i Patagoniens sagnomspundne farvand vil dit sidste stop på dit krydstogt være kolonibyen Castro, før vi vender tilbage til Valparaíso.

Kort

down v arrow

Dybdegående ekspedition til Antarktis og Patagonien (nordgående)

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted
1 Santiago de Chile
2 Santiago de Chile/Punta Arenas
3-4 Til søs
5-12 Antarktis
13-14 Til søs
15 De Chilenske fjorde
16-17 Puerto Natales
18 Puerto Edén - Ankret
19 Til søs
20 Castro, Chile
21-22 Til søs
23 Valparaiso, Chile

Dagsprogram

down v arrow
Dag 1. Så meget at se, og så lidt tid

Velkommen til Santiago, Chiles livlige hovedstad. Selvom vi kun har én overnatning her, vil du erfare, at denne by har masser at byde på udover lækker merlot-vin. Plazas kan prale af storartet arkitektur fra kolonitiden, og de særprægede nabohuse rummer kunstgallerier og prisvindende restauranter. Et bredt udvalg af kulturelle steder og museer underholder og begejstrer, mens gletsjerne drager ude ved bygrænsen. Du har masser at vælge imellem.

En 360-graders panoramaudsigt over Santiago er en af de mest oplagte ting, vi kan anbefale. Sky Costanera er næsten 304 meter høj og giver mulighed for en fantastisk udsigt ud over byen samt de omkringliggende Andesbjerge og det chilenske kystområde. Udsigten er især spektakulær ved solnedgang. Du kan også besøge La Chascona, et af de tre huse, som den berømte chilenske digter, Pablo Neruda, havde i byen. Du kan også slentre en tur rundt blandt de 200 boder på det livlige La Vega-marked og prøve noget lokal chirimoya-frugt.

Hvis du virkelig ønsker at lære dette sted at kende, er du nødt til at komme et par dage tidligere. Det vil også give dig mulighed for at tilføje et frivilligt program før sejladsen til den fantastiske Atacama-ørken eller den chilenske del af Patagonien.

Dag 2. Vi tager afsted

Se Santiago oppe fra himlen om morgenen, når dit fly flyver afsted til Punta Arenas, der er Chiles sydligste havn. Dit polarfartøj MS Fram og dets besætning venter på dig her, og de er klar til at føre dig længere sydpå, end de fleste nogensinde kommer.

Efter ombordstigning på skibet og efter check-in vil der være et obligatorisk sundheds- og sikkerhedsmøde for alle. Senere vil du møde nogle medlemmer fra besætningen og selvfølgelig Ekspeditionsteamet. De vil være dine guider, værter og rejsekammerater gennem de næste tre uger. Der vil være yderligere mulighed for at lære hinanden bedre at kende under velkomstmiddagen.

Dag 3-4. En vild eller rolig sejltur

Drake-passagen er mere end bare overgangen mellem Kap Horn og Antarktis. Det er et helt hav af følelser og forventninger. Passagen blev navngivet efter den engelske kaptajn og kaper Sir Francis Drake, som ved en tilfældighed opdagede den i 1578, da hans skib blev ført sydpå af de kraftige vinde, hvilket beviste, at der var åbent hav neden for Chiles sydlige spids.

Passagen er berømt for sin kraftige vind, store bølger og stærke strømme, hvilket gør det svært for de gamle sejlskibe at sejle her. Men selvom vandet i Drake-passagen normalt er ganske voldsomt, kan det også være helt utroligt roligt. Denne uforudsigelige dobbelte personlighed har resulteret i, at passagen har fået tilnavnet "The Drake Shake" eller "The Drake Lake". Uanset hvad, så er vores moderne MS Fram bygget til disse forhold og også meget værre, så du behøver ikke bekymre dig overhovedet.

I takt med at vi drager sydpå, starter vores ekspeditionsteam deres række af foredrag for at give dig information om Antarktis’ dyreliv, geologi og historie. Du vil lære, hvorfor det er vigtigt at have vores specialstøvler på i land, og hvorfor vi altid støvsuger vores tøj og rygsække før enhver aktivitet uden for skibet. Dette gør dit besøg så sikkert og bæredygtigt som muligt i henhold til IAATO-retningslinjerne. Du får også mulighed for at deltage i videnskabsprogrammer for civile, hvor du kan hjælpe med at indsamle data til faktisk, videnskabelig forskning. At udforske Antarktis udstyret med denne nye viden vil gøre dit eventyr meget mere interessant.

MS Fram er en opdagelsesrejsendes drøm fyldt med banebrydende teknologi, så skibet kan klare ethvert scenarie, som polarhavet kan finde på at byde os på. Når det er sagt, vil du dog også finde det meget komfortabelt og hyggeligt. Du kan gå ud på det brede observationsdæk for at få frisk luft, måske ledsaget af de fugle, der følger skibet. Hvis du hellere vil nyde udsigten til horisonten indefra, er restauranterne og Explorer Lounge & Bar de perfekte steder at gøre netop det.

Dag 5-12. Det hvide vidunder

Omkring 90 % af al is i verden findes her, på et område der er dobbelt så stort som Australien og som er hjemsted for omkring 12 millioner pingviner på tværs af syv arter. Men selv disse imponerende statistikker yder ikke Antarktis retfærdighed. Tal kan ikke indfange dette landskabs størrelse og pragt, og ord kan ikke fuldt ud beskrive fornemmelserne og følelserne ved at se en koloni på flere tusinde pingviner personligt. Det er et helt specielt sted, der bare skal opleves.

Det vil være sidst på sommeren i Antarktis, når vi kommer her, hvilket betyder fantastiske solnedgange og pingvinunger, der begynder at fælde til voksen fjerdragt. Det er også det bedste tidspunkt til hvalsafari. Forestil dig at stå på skibet, når hvalerne kommer op tæt på og sprøjter saltvand højt op i luften. Forestil dig så at sidde i en kajak i en valgfri aktivitet, når nøjagtigt det samme sker. Så kan man tale om nærkontakt af tredje grad! Antarktis har evnen til at få dig til at føle dig både lille og stor på samme tid. Snealgerne vil også blomstre og forvandler de normalt helt hvide landskaber med deres lyserøde og grønne nuancer. Du kan se mange forskellige havfugle, som f.eks. gæs, kjover, skråper og muligvis endda albatrosser, på himlen ovenover og på bredderne nedenfor.

Vores Ekspeditionsteam, der består af eksperter, vil tage dig med ud på iskrydstogter og på landgange, så du kommer tættere på denne utrolige verden af is og dens vilde dyr. Vi vil bruge otte dage på at udforske Antarktis uden nogen fast rejseplan, og vi vil prøve at gå i land flere mulige steder. Da vi har sejlet i disse farvande i så mange år, ved vi nøjagtigt, hvad vi skal gøre, og hvor vi skal hen. Du kan roligt stole på, at vi fører dig hen til de bedste steder på de tidspunkter, hvor det er bedst at være der. At arbejde med eller uden om vejret og havisen for at få mest muligt ud af hver eneste dag er en del af det at være på ekspedition. Det er det, der gør det her til et rigtigt eventyr.

Dag 13-14. Vi forsøger landgang på Kap Horn

Efter otte uforglemmelige dage i Antarktis fører MS Fram dig sikkert tilbage over Drake-passagen. Ekspeditionsteamet vil nu opsummere oplevelserne fra det frosne kontinent, og du kan slutte dig til dem i videnskabscentret for at studere vandprøver af dyrelivet på et mikroskopisk niveau.

Vi vil bruge cirka to dage på at krydse Drake-passagen, hvilket giver dig masser af tid til at slappe af og gennemgå både de mentale og digitale billeder, du har taget. Hvis du føler dig opfrisket efter den foregående uges aktiviteter og landgange, kan du komme af med din overskydende energi i gymnastiksalen. Det vil også hjælpe dig til at samle forhåbentligt endnu mere appetit end normalt til alle de lækre retter i restauranten. Selvfølgelig er det også helt i orden, hvis du bare ønsker at sidde i saunaen.

Når vi har lagt Drake-passagen bag os, ankommer vi til Kap Horn. Det tumultariske farvand her er lige så berygtet som Drake-passagen, måske endda mere. Hvis vinden og bølgerne falder til ro længe nok, vil vi forsøge at gå i land. Det vil være en præstation og lidt gammeldags held, hvis det lykkes for os, og så vil det være noget, vi med rette kan prale af i mange år fremover.

Dag 15. Vi sejler gennem paradis

Dette vilde og afsidesliggende vidunderland var engang domænet for de kanosejlende, oprindelige folkeslag, der gennem århundreder boede, sejlede og jagede i disse fjorde. Nyd roen i denne labyrint af vandveje, omgivet af øer, gletsjere og stejle bjerge.

Hvis vi har tid på dagen, og vejret er med os, kan vi muligvis sætte de små udforskerbåde i søen for at tage dig med på et naturskønt fjordkrydstogt eller hen til et muligt landgangssted. Fjordene kan også nydes ude på dækket, mens du spejder efter dyreliv som magellanpingviner og måske endda elefantsæler langs med kysten. Du kan undertiden også se delfiner i vandet – og flere forskellige hvalarter, hvis du er heldig.

Dag 16-17. Portalen til “De blå tårne”

Byen Puerto Natales ligger ved indløbet til Última Esperanza-sundet og blev grundlagt i 1911 som en havn for fåreindustrien. I dag ses det af de fleste som et indgangspunkt til Torres del Paine-nationalpark, der er berømt for dens imponerende og trekantede bjergtop, der kan fremstå som med en blå nuance, når lyset er rigtigt. “Paine” (der udtales paj-næj) betyder “blå” på de indfødtes Tehuelche-sprog, mens “torres” er det spanske ord for “tårn”.

Vi tilbyder en populær, frivillig udflugt til dette UNESCO-biosfærereservat, som normalt bliver booket op hurtigt. Du kan også bruge tid på at nyde den afslappede stemning i selve Puerto Natales. Ved havnefronten giver udsigten ud over fjorden med bjergene i baggrunden mulighed for gode fotos, især med de forskellige monumenter og skulpturer i forgrunden. Den gamle mole, der nu står uden træbrædder og kun som en række stolper i vandet, er særligt populær og findes på mange postkort med billeder af Puerto Natales. Et voksende udvalg af barer, caféer og restauranter henvender sig til internationale vandrefolk, og giver dig masser af muligheder for at drikke og spise, mens du er i land.

Dag 18. En svært tilgængelig landsby

For enden af en dyb fjord omgivet af bjerge ankommer vi til landsbyen Puerto Edén i Bernardo O’Higgins-nationalpark. Uden veje, der er værd at tale om, og kun tilgængelig ad søvejen bliver en landsby ikke meget mere isoleret end det her. For at komme rundt skal du gå på gangbroer for gående, der forbinder husene og butikkerne hos de 250 mennesker, der bor her. Din paraply eller regnfrakke vil sandsynligvis også blive brugt godt, da Puerto Edén er et af de mest regnfulde steder i verden.

De 15 tilbageværende, fuldblodsmedlemmer af det indfødte Kawéskar-folkeslag bosatte sig i Puerto Edén sidst i det 20. århundrede. De lever af at fiske og væve kurve, som de sælger til de forbipasserende skibe. Den engang nomadiske søfarende stamme plejede at rejse i kanoer, der var op til 8 og 9 meter lange og som kunne transportere en hel familie og deres hund!

Dag 19. Patagoniens have

Dit ekspeditionskrydstogt fortsætter nordpå gennem Patagoniens sagnomspundne farvande. Det menes, at da Magellan sejlede her i 1520 på sin jordomsejling, forestillede han og hans besætning sig på en eller anden måde, at de indfødte var giganter på op til 5 meter i højden. Han kaldte dem derfor for “patagoniere” efter en person i en spansk roman, der var populær på det tidspunkt. Selv om de indfødte var lidt højere end de fleste europæere dengang, var de dog langt fra giganter. Navnet hang dog ved, og således blev regionen introduceret til verden som Patagonien. I dag er området mere berømt for den smukke udsigt til Andes-farvandene snarere end de påståede giganter, selvom du dog måske rent faktisk kan være heldig at se en anden art af kæmper svømme rundt og komme op og bryde vandets overflade. Der er stadig interessante foredrag at deltage i, og der er engagerende videnskabsprojekter for civile i videnskabscentret.

Dag 20. Chilotes charme

Castro er hovedstaden på Chiloé Island og synes at have noget for enhver. En af de første ting, du vil bemærke, er de karakteristiske og farvestrålende palafitos (træhuse), der står på pæle langs vandkanten. Der er også en række butikker med kunst og kunsthåndværk her, hvilket gør det til et godt sted at købe souvenirs. Feria Campesina Yumbel er et travlt marked, der sælger alle slags husholdningsartikler og dagligvarer, og her kan du finde mange gode tilbud og få et glimt af det daglige liv.

Et andet højdepunkt er Iglesia San Francisco, en kirke, der blev bygget i 1567, da byen blev grundlagt, og som er på UNESCO's verdensarvsliste. Hvis du er kunstinteresseret, er Museum of Modern Art of Chiloé et besøg værd. Du kan også smage på de mange gode lokale snacks. Det er derfor en god idé med blot en let morgenmad på skibet, så der stadig er plads til churros og empanadas med sødt og velsmagende fyld.

Dag 21-22. Den sidste strækning

Dit ekspeditionskrydstogt er ved at nå sin ende, men det er ikke helt slut endnu. Vi anbefaler at få mest muligt ud af den resterende tid på MS Fram, uanset om du foretrækker at spejde efter flere fugle og dyreliv ude på dækket, tale med dine nye venner eller nyde din yndlingsdrink i Explorer Lounge & Bar. Ekspeditionsteamet vil opsummere højdepunkterne fra dit krydstogt og holde dig aktiv ved hjælp af forelæsninger og videnskabsprojekter.

Dag 23. Hjemad

Når vi lægger til kaj i Valparaiso, slutter dit ekspeditionskrydstogt. Hvis du har tid, anbefaler vi at bruge et par ekstra dage på at udforske denne excentriske by. Byens mange kabelbaner er blevet erklæret som en af verdens 100 mest truede historiske skatte, og de kan bringe dig op til farverige kvarterer på bakketoppene, hvor der er panoramaudsigt over Stillehavet. Hvis du vil have mere eventyr, inden du tager hjem, anbefaler vi et program efter sejladsen til Påskeøen, der er berømt for sine mystiske statuer af kæmpehoveder og som er et stykke UNESCO-kulturarv.

Uanset om du bliver eller tager hjem, vil det sandsynligvis blive trist at sige farvel til skibet, kaptajnen, besætningen, ekspeditionsteamet og de andre opdagelsesrejsende. De tre uger, vi dermed har brugt sammen på at udforske det sagnomspundne kontinent Antarktis, og derefter op gennem Patagonien og de fantastiske fjorde, glemmes ikke så let.

Vi håber, du for altid vil huske din rejse med os som en af dine største ekspeditioner. Må den give dig mange gode minder og inspirere dig til fortsat at se på naturens verden med forundring og respekt og gøre alt, hvad vi kan, for at beskytte den.

Livet ombord MS Fram

down v arrow

På denne rejse sejler du med MS Fram , som blev bygget i 2007 med henblik på polarekspeditioner med ét formål – at bringe gæster tættere på naturen. I 2020 blev skibet renoveret, så det har nu fået et opdateret interiør. Skibet blev fra starten designet til sejlads i polarvande og opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. Således er dette krydstogtsskib spækket med udstyr og funktioner, der vil tilfredsstille den indre Jacques Cousteau på alle opdagelsesrejserne. Der er virkelig mulighed for at opleve noget helt unikt.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedato:

 • 7. marts 2024
 • 15. marts 2025

Prisen inkluderer:

 • Overnatning i Santiago de Chile før ekspeditionskrydstogtet, inklusive morgenmad
 • Flyafgange på økonomiklasse mellem Santiago de Chile og Punta Arenas
 • Transport fra hotellet i Santiago de Chile til Santiago de Chile lufthavn før ekspeditionskrydstogtet
 • Transport mellem Punta Arenas lufthavn og skibet, inklusive orienteringstur og madpakke
 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • À A la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Drikkevarer hele dagen og aftenen (Sodavand, øl, vin og spiritus) - Gælder kun for sejlads efter d.20 oktober 2024
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og i land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter
 • Aktiviteter ombord
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke

Ikke inkluderet: 

 • Internationale flyrejser
 • Rejse- og afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes)
 • Tilbudte ekstra aktiviteter og udflugter (klar ca. 6 mdr. før afrejse)

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden