Dybdegående ekspedition til Antarktis og Patagonien (sydgående)

Oplev fantastiske landskaber og det hvide kontinent | Rejs i oktober 2024

Udforsk smukke fjorde langs den chilenske kyst og smukke uberørte islandskaber i Antarktis på et uforglemmeligt eventyr der byder på alt fra pingviner til farverige storbyer.

In stock
Travel Code
EX-059
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Nyd fantastiske solnedgange over polarhavet
blue encircled check Oplev Antarktis’ spektakulære dyreliv
blue encircled check Saml data til faktisk, videnskabelig forskning
calendar icon1 afrejse
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon21 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Patagoniens fantastiske landskaber

Dit ekspeditionskrydstogt starter i Valparaíso og tager dig sydpå langs Chiles smukke Stillehavskyst. Vi vil sejle gennem det sagnomspundne farvand ved Patagoniens, rundt til charmerende og isolerede landsbyer og byer, såsom Castro og Puerto Edén, inden vi fortsætter gennem de chilenske fjordes naturlige labyrinter til den sydligste spids af Sydamerika. Herfra kan hav- og vejrforholdene være uforudsigelige. Det er derfor, vi ikke har nogen fast ruteplan. Hvis vind, vejr eller is gør en planlagt landgang besværlig, tilpasser vi vores ekspedition for at give dig den bedste oplevelse på det givne tidspunkt. Vi kan forsøge at gå i land ved Kap Horn, hvis vind og bølger er med os. Hvis ikke, vil vi begynde at krydse Drake-passagen.

Det hvide kontinent

Du kommer til at tilbringe syv dage med at fejre det sene forår i Antarktis. Se elskovssyge pingviner plaske og gøre kur for at tiltrække deres mager. Se på den uendelige horisont af is og sne og se isbjergene i deres uberørte tilstand. Du vil forelske dig i denne frosne, men alligevel unikke og smukke verden ved at deltage i Ekspeditionstemaets forelæsninger, landgange og iskrydstogter samt valgfrie aktiviteter som kajakroning eller måske endda camping.

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted
1 Valparaiso, Chile
2-3 Til søs
4 Castro
5 Til søs
6 Puerto Edén
7-8 Puerto Natales
9 De Chilenske Fjorde
10-11 Til søs
12-18 Antarktis
19-21 Drake-passagen og Beagle-kanalen
22 Punta Arenas/Santiago de Chile

Kort

down v arrow

Dybdegående ekspedition til Antarktis og Patagonien (sydgående)

Dagsprogram

down v arrow
Dag 1. Livlige “Valpo”

Dit eventyr starter i Valparaíso, der også kort kaldes for “Valpo” blandt de lokaleDet var engang en stor havneby for skibe, der krydsede Atlanterhavet og Stillehavet, men med åbningen af Panamakanalen i 1914 stoppede denne gyldne handelsperiode. Men hvis du går en tur langs med havnen, før du går ombord på MS Fram, vil du virkelig kunne føle fordums storhed.

Heldigvis har byen dog også meget andet at byde på. Et alsidigt kunstmiljø, blomstrende madkultur, gamle kabelbaner og kvartererne på bakkerne, der er dækket af farverige huse, gør, at byen siges at minde om San Francisco. Alegre-kvarteret synes at indfange hvert af disse elementer. Snus rundt på de forskellige caféer og restauranter her, og nyd udsigten ud over byen og havet. Sørg for, at du også besøger det historiske kvarter, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, hvor du kanbeundre både de smukke bygninger og gadekunsten.

Hvis du vil have mere tid til at udforske denne chilenske havneby, anbefaler vi, at du kommer et par dage tidligere. Hvad med at tilføje et valgfrit 4-dages program før sejladsen til Atacama-ørkenen, som er den tørreste ørken i verden?

Dag 2-3. Vi sejler sydover

Dit ekspeditionskrydstogt er endelig begyndt, og du kan nyde to dages sejlads langs Chiles smukke Stillehavskyst. Det er altid en god ide at bruge dagene på dækket, mens vi glider forbi exceptionelt smukke naturscenerier. Du får måske endda øje på vilde dyr som migrerende hvaler og endda albatrosser. Det er også nu, at Ekspeditionsteamet starter deres foredragsprogram for at forberede dig på de oplevelser, der venter på dig. Lær om videnskaben, dyrelivet og områdets historie, og deltag i videnskabsprojekter for civile i videnskabscentret. Du kan også deltage i kunstklasser, hvor du blandt andet kan tegne eller skulpturere din yndlingspingvin. Der er altid masser at lave. Og hvis du slet ikke har lyst til at lave noget, er Explorer Lounge & Bar det perfekte sted til at gøre – eller rettere ikke gøre – netop det.

Dag 4. Rustik chilensk charme

Castro er hovedstaden på øen Chiloé, beliggende blandt vindblæste bjerge og grøn vegetation. De fleste besøgende stiler direkte mod havnepladsen Gamboa-kvarteret for at se træhusene malet i klare farver, kaldet “palafitos”, der står på pæle langs Fiordo de Castro. Men denne lille by har mere at byde på. Hvis du tager ned mod den centrale plads i byen, kan du besøge Iglesia San Francisco, der er på UNESCO's verdensarvsliste,en gammel trækirke i neogotisk stil, der er fra 1567, da byen blev grundlagt. Hvis du er til noget mere moderne, er Museum of Modern Art of Chiloé også et besøg værd. Og skulle du blive sulten på din vej gennem byen, findes der mange gode restauranter her, der gør Castro til en overraskende kulinarisk destination.

Dag 5. Gennem Patagoniens farvande

Vi fortsætter sydpå, gennem Patagoniens sagnomspundne farvande. Da Magellan sejlede her i 1520, brugte han udtrykket “patagon” til at beskrive områdets oprindelige stammer, som han og hans ekspedition troede var kæmper på op til 5 meter høje. Vi kan ikke love, at vi får kæmper at se, men de ikoniske, andiske havmiljøer med deres uforstyrrede natur og spektakulære bjergtoppe er til gengæld både kæmpestore og storslåede.

Vi nærmer os et af verdens mest fjerntliggende og smukke steder; provinsen Última Esperanza, som betyder “Det sidste håb”. Den spanske søfarer Juan Ladrillero navngav det sådan i 1557 efter flere fejlslagne forsøg på at  Magellanstrædet. Og det er med glæde, vi kan fortælle, at han fandt det og også krydsede strædet.

Dag 6. Isoleret, uforstyrret og smukt

Den lille landsby Puerto Edén ligger i en bugt, på kanten af en halvø, i midten af en fjord i Bernardo O´Higgins-nationalparken. Sammenligningen med Paradisets have gælder mere for parken end for selve landsbyen, men, vi behøver vist ikke at nævne, at det er svært af komme frem til dette sted. Omgivelserne er et paradis langt væk fra de normal turistruter, og faktisk går der slet ikke nogle veje hertil; Puerto Edén kan kun nås ad søvejen.

Isoleringen passer dog de dusinvis af oprindelige Kawéskar-folk fint, de opgav deres nomadeliv, hvor de sejlede rundt i kanoer, for at bosætte sig her for en generation siden. Og på grund af det usædvanligt fugtige klima og megen nedbør, er der heller ingen veje i landsbyen. For at bevæge sig rundt og besøge de små butikker med kunst og kunsthåndværk, er du nødt til at bruge gangbroerne for gående, der forbinder husene og bygningerne for de 250 mennesker, der bor her.

Dag 7-8. Eventyrernes by

Fordi by en ligger så tæt på Torres del Paine-nationalpark har Puerto Natales byttet fårene fra deres tidligere landbrug ud med fleeceklædte vandrere, som strømmer hertil for at komme på eventyr i Patagonien. Du vil se mange butikker lavet af bølgeblik, hvor indehaverne lever af disse nye kunder og sælger alle former for friluftstøj og et i stigende grad varieret udvalg af mad.

I løbet af de to dage, som vi er her, får du mulighed for at deltage i en udflugt til selve parken eller at nyde atmosfæren og attraktionerne i Puerto Natales. Tag ud og få en drink på en af de mange rolige barer, og tal med de lokale og andre internationale eventyrere. Last Hope er både bar og gin-destilleri, det sydligste på kloden siges det. Når dugår en tur langs havnefronten ved Última Esperanza-fjorden, er det oplagt at tage billeder af den gamle mole og et par andre monumenter, man kommer forbi.

Dag 9. Et paradis for naturelskere

Gletsjeris skar sig engang vej gennem landskaberne og skabte de dybe og smukke chilenske fjorde og kanaler og de høje bjerge, der omgiver dem. Selvom området virker næsten uberørt af mennesker, har disse kanaler været anvendt til fiskeri og jagt fra kanoer af de indfødte i århundreder.

Nu kan du nyde stilheden i denne labyrint af vandveje mellem øer, bjerge og gletsjere. Hvis tiden og vejret tillader det, kommer du måske med på en smuk sejltur på fjordene ombord på vores små udforskerbåde eller deltager i en landgang. Kig op mod himlen for at se de fugle, der følger med skibet. I havet får du måske øje på delfiner og endda hvaler.

Dag 10-11. Sejltur ved Kap Horn og Drake-passagen

Om morgenen sejler vi gennem den smukke Beagle-kanal, hvor du kan holde øje med den sjældne, endemiske sydlige hvidskævning (en delfin) og andre vilde dyr. Efter vi er kommet ud af kanalen, sejler vi ned til Kap Horn. Dette næs på øen Hornos blev opdaget i 1616 af hollandske Willem Schouten, som gav den navnet Kaap Hoorn efter byen Hoorn i Holland. Havene rundt om næsset er typisk omskiftelige med stærk vind og store bølger og derfor sjældent gunstige i forhold til landgang. Hvis vejret alligevel tillader os at gå i land på øen og gå op til næsset, vil det helt klart være noget, du vil huske.

Når vi sejler ind i Drake-passagen vil vores Ekspeditionsteam fortsætte deres foredrag, så du får stof til eftertanke til din videre forberedelsaf dit eventyr forude. Du vil lære, hvordan du gør dit bei Antarktis så sikkert og bæredygtige som muligt ved at få de vigtige IAATO-retningslinjer. Teamet vil måske forklare steriliseringsproceduren for vores særlige kyststøvlereller hvorfor vi altid støvsuger vores tøj og rygsæk, før vi tager på landgange i Antarktis. For at få bedre billeder vil vores fotografer ombord fortælle dig, hvordan du justerer hvidbalancen og hvorfor det er bedst at reducere eksponeringenHold dig aktiv i motionscentret eller slap af i saunaen, men glem ikke at scanne horisonten ude på dækket eller i Explorer Lounge for tegn efter det første isbjerg.

Dag 12-18. Det hvide kontinent

Dette er den sidste frosne grænse; en uspoleret, stor, hvid ørken, der vrimler med liv ved verdens ende. Majestætiske bjerge rejser sig fra ishavet, dækket af tyk sne. Gletsjere sniger sig op på tværs af landskabet, brækker og kælver isbjerge langs kysten. Landskabet er næsten stille, bortset fra den gennemtrængende lyd af elskovssyge pingviner, skvulp fra kurtiserende sæler og lyden af smuldrende is. De 46 arter af fugle, der lever her, som terner, stormfugle og kjover kan også tage en del af din opmærksom.

I løbet af de syv dage vi tilbringer omkring Sydshetlandsøerne og den antarktiske halvø, vi vi sandsynligvis gå i land flere steder, så du kan opleve områdets vilde dyr og landskaber på førstehåndEkspeditionsteamet vil føre an på landgange, hvor de vil lave en omkreds, så du kan bevæge dig frit i dit eget tempo. De vil også stå for iskrydstogter i vores små udforskerbåde for at besøge isbjerge og gletsjere fra en sikker afstand. Derudover er der nogle gange frivillige aktiviteter som kajakroning, camping og sneskovandring, som du kan være heldig nok at få lov til at deltage iDu kan også deltage i et varieret udvalg af videnskabsprojekter for civile som fotografering af hvaler og indsamling af havprøver. Du kan uploade dine billeder til en global database, der hjælper forskere rundt om i verden med at studere migrationsmønstre og mikrobiologiDu vil få en endnu bedre forståelse af Antarktis’ skrøbelige økosystem, når vi studerer prøverne i Videnskabscentret.

Som anført i Antarktis-traktaten er Antarktis dedikeret til fred, videnskab og turisme. Det er derfor, at vi overholder de meget strenge miljømæssige retningslinjer i dette område. Vi er det fremmede element her, så det er vigtigt at lave så lille en påvirkning som muligt. De vilde dyr er vandt til isen og det kolde vejr, men ikke at blive forstyrret af mennesker. Vi ønsker kun at efterlade fodspor og tager ikke andet end billeder! I mange af de områder, vi besøger, fjerner vi faktisk vores fodspor for at forhindre, at pingvinerne falder ned i dem og sidder fast. Som ambassadør for Antarktis ønsker vi, at fremtidige eventyrere får samme oplevelse som dig, når det er deres tur til at blive overrasket over dette uberørte kontinent.

Dag 19-21. Slap af og kom ned i gear

Inspireret. Det er sådan, mange af vores gæster føler sig efter syv fascinerende og uforglemmelige dages udforskning af Antarktis. Du, og uden tvivl også dit hukommelseskort i dit kamera, vil blive fyldt med mindeværdige øjeblikke, der vil blive hos dig for altid.

MS Fram vil vende rundt, pege mod nord og begynde at tage dig sikkert tilbage gennem Drake-passagen og videre gennem Beagle-kanalenEkspeditionsteamet vil fortsætte deres foredrag videnskabscentret og også opsummere oplevelserne fra dit krydstogtHvis du begynder at føle dig trist over, at dit krydstogt er ved at være slut, er det helt normalt. Men der er stadig masser af tid til at nyde det. Tag på et madgilde i restauranterne ombord, hvor du nyder alle dine yndlingsretter en sidste gangTæl stjernerne fra boblebadene på observationsdækket, og tilføj dine nye venner det sociale medie, du bruger mest.

Dag 22. Slutningen og en ny begyndelse

Når vi ankommer til Punta Arenas om morgenen, er dit krydstogt slut. Vi transporterer dig til lufthavnen, hvorfra du vil flyve til hovedstaden, Santiago de Chile. Hvis du ikke har travlt med at komme hjem, kan vi varmt anbefale, at du udvider din rejse for at nyde de mange fornøjelser i den chilenske hovedstad. Vanbefaler også, at du udvider din ferie med et program efter sejladsen til Påskeøen, som er på UNESCO's verdensarvsliste, hvor du blandt andet kan prøve at løse gåden om de mystiske statuer med de kæmpe hoveder.

Selvom du er nødt til at sige farvel til skibet, kaptajnenbesætningen og Ekspeditionsteamet, behøver du ikke sige farvel til eventyret. Når kapitlet er slut, begynder et nyt og der er flere ekspeditionskrydstogter og destinationer at udforske.

Vi håber, at du vil holde mest af, mere end de billeder, du tager med dig hjem, de magiske øjeblikke, du oplevede på denne ekspedition; øjeblikke, som ikke er bag kameralinsen, men lige så levende i dit sind og hjerte. Gid Antarktis må fortsætte med at inspirere dig lang tid efter dit eventyr her.

Livet ombord MS Fram

down v arrow

På denne rejse sejler du med MS Fram , som blev bygget i 2007 med henblik på polarekspeditioner med ét formål – at bringe gæster tættere på naturen. I 2020 blev skibet renoveret, så det har nu fået et opdateret interiør. Skibet blev fra starten designet til sejlads i polarvande og opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. Således er dette krydstogtsskib spækket med udstyr og funktioner, der vil tilfredsstille den indre Jacques Cousteau på alle opdagelsesrejserne. Der er virkelig mulighed for at opleve noget helt unikt.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedato:

 • 20. oktober 2024

Prisen inkluderer:

 • Transport fra skibet til Punta Arenas-lufthavn efter ekspeditionskrydstogtet
 • Flyafgange på økonomiklasse fra Punta Arenas til Santiago de Chile
 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Drikkevarer hele dagen og aftenen (Sodavand, øl, vin og spiritus) - Gælder kun for sejlads efter d.20 oktober 2024
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Streaming er ikke understøttet.
 • Gratis genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og i land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter
 • Aktiviteter ombord
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke

Ikke inkluderet:

 • Flyrejser der ikke er nævnt herover
 • Rejse- samt afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes)
 • Tilbudte ekstra aktiviteter og udflugter (program klar ca. 6 mdr. før afrejse)

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden