Dybdegående ekspedition til Patagonien og de chilenske fjorde

Ekspeditionsrejse i Patagonien og de chilenske fjorde | Rejs i marts 2025

Oplev det smukkeste af Patagonien og de chilenske fjorde på en 16-dage-lang ekspeditionsrejse, hvor du stifter bekendtskab med nogle af den sydlige halvkugles største vidundere.

In stock
Travel Code
EX-090
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Tag på opdagelse i Patagonien og de chilenske fjorde
blue encircled check Oplev et væld af skønne natur- og kulturoplevelser
blue encircled check Se isbjerge og en af verdens sydligste byer
calendar icon1 afrejse
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon15 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Fra Buenos Aires flyver vi til Ushuaia, inden vi sejler til Kap Horn, hvor vi forsøger at gå i land. Vi sejler herefter nordpå langs Sydamerikas vestkyst med dens imponerende, panoramiske landskaber og fjerntliggende samfund - f.eks. Puerto Edéns kawésqar-folk.

Sejl gennem en labyrint af smukke fjorde med en myriade af øer og stejle bjerge. Se storslåede udsigter, når vi sejler forbi glitrende isbræer og ind i fjerntliggende fjorde på vej til charmerende Castro, maleriske Niebla og den pulserende by Valparaíso, der ligger på en bjergside.

Kort

down v arrow

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted Overnatning
1 Buenos Aires På hotel
2 Ushuaia På skib
3 Kap Horn På skib
4 Puerto Williams På skib
5 Garibaldi På skib
6 På skibet På skib
7 Torres del Paine På skib
8 Torres del Paine På skib
9 Pio XI-gletsjeren På skib
10 Puerto Edén På skib
11 Caleta Tortel På skib
12 Patagonien På skib
13 Castro På skib
14 Niebla På skib
15 På skibet På skib
16 Valparaíso På skib

Dagsprogram

down v arrow

Dag. 1 Lidenskabens by

Der er en puls i Buenos Aires, der er helt unik for Argentinas hovedstad. Spørg enhver, der bor der, og de vil fortælle dig, at det er en smeltedigel af fællesskaber fra de mange lokalmiljøer, der gennemsyrer byen med dens dynamik. Som porteños, “havnens folk”, kom de fra hele verden og bragte alle de forskelligartede kulturer med sig. Resultatet er en berusende blanding af romantik, folk, der danser tango ved næsten enhver lejlighed, Maradona-gale fodboldfans, den gamle verdens koloniale arkitektur og velsmagende latinamerikansk mad.

Du vil tilbringe en nat på et hotel i byen, før du tager et tidligt fly næste morgen. Afhængigt af hvornår du ankommer, har du muligvis lidt tid til overs til at udforske noget af denne livlige hovedstad. Besøg Teatro Colón, et smukt operahus, som stammer fra 1908, og tag derefter ind på den historiske Café Tortoni og få Paris-inspireret kaffe og churros, der er dyppet i chokolade. Caminito er et farverigt gademuseum i La Boca-kvarteret, der byder på livlige markeder og restauranter med live folkedans og tango-shows. Det smarte Palermo-kvarter har masser af barer og boliche-klubber, så man kan fortsætte festen til langt ud på natten.

Planlæg at ankomme til Buenos Aires et par dage tidligere for fuldt ud at udforske eller deltage i vores frivillige program før sejladsen til det vilde Patagonien.

Dag. 2 Ildens land

Vi starter dagen tidligt. Vi mødes i hotellets lobby om morgenen og kører til lufthavnen for at flyve til Ushuaia. Hovedstaden i Argentinas Tierra del Fuego-provins ligger ud til en bugt, og bag den mod nord ligger Martial-gletsjerens snedækkede bjerge. Ushuaia praler af den tvivlsomme titel som verdens sydligste by, skønt dette bestrides af to chilenske byer. Din basecamp til søs, MS Roald Amundsen, venter på dig her i havnen. Når du er gået ombord, vil du få udleveret din gratis vind- og vandafvisende ekspeditionsjakke og deltage i en obligatorisk sikkerhedsøvelse før afgang. Bagefter får du lidt tid til at gå rundt på skibet og komme på plads i din kahyt, før vi nyder en velkomstmiddag sammen. Nu er din ekspedition officielt startet!

Dag. 3 Hvor to oceaner støder sammen

Om morgenen sejler vi gennem den smukke Beagle-kanal, hvor du kan holde øje med den sjældne, endemiske sydlige hvidskævning (en delfin) og andre vilde dyr. Efter vi er kommet ud af kanalen, sejler vi ned til det legendariske Kap Horn. Dette næs på øen Hornos blev opdaget i 1616 af hollandske Willem Schouten, som gav den navnet Kaap Hoorn efter byen Hoorn i Holland. I århundreder var det en kæmpe milepæl på de gamle sejlruter, de såkaldte clippere (type sejlskib) fulgte mellem Europa og Fjernøsten og Oceanien. Det er stadig et monumentalt punkt på jordomsejlinger i dag.

Farvandet rundt om øen er her, hvor det åbne hav fra Atlanterhavet og Stillehavet kolliderer og skaber kraftige bølger, der gøres endnu stærkere af hvirvlende vestlige vinde. For yachtbåde er det at komme rundt om Kap Horn en maritim bedrift i stil med at bestige Mount Everest. I betragtning af hvor berygtede, turbulente disse farvande er, kan vi ikke garantere dig landgang. Men hvis lykken står os bi på selve dagen med et vejr, der er stabilt nok til at sætte foden på øen og gå op på “kappen”, kan du blive blandt de få udvalgte i verden, der kan prale af det.

Dag. 4 Måske "Verdens sydligst beliggende by"?

Der er få steder, der føles som verdens ende, som Puerto Williams, der ligger på Isla Navarino, imellem Dientes de Navarino-bjergkæden og Beagle-kanalens sydlige bred. Selvom det er en ud af tre kandidater til titlen som “Verdens sydligst beliggende by”, har Puerto Williams en rolig atmosfære mere i stil med en lille by. Hvorfor ikke tage på posthuset her og sende et postkort til venner og familie? De vil sikkert blive henrykte over at modtage en besked fra dig helt fra “verdens ende”.

Byen startede som militær forpost i 1953 og de fleste af dens 3.000 indbyggere er tilknyttet den lokale flådebase. Omkring 70 af de oprindelige Yahgan-folk kalder også Puerto Williams for deres hjem, og de har boet i Tierra del Fuego-området i 10.000 år. Det kan anbefales at tage et smut på det antropologiske museum Martin Gusinde, hvis du vil vide mere om folkets historie og byen. Der kan du undersøge Yahgans kulturgenstande, kort, billeder og en traditionel kano.

Du har måske lyst til at se en kopi af forstavnen på Yelcho – skibet, der reddede Shackletons mænd, da de strandede på Elephant Island i 1916. Du har også mulighed for at tage på gåture og blive en del af de smukke naturscener, uanset om du er på egen hånd eller som del af en guidet, frivillig udflugt. Hvis vejret er godt, vil der eventuelt være mulighed for at ro i kajak som del af en frivillig udflugt. Fugleentusiaster skal have kikkerten klar for at se de mange havfugle, blandt andet den kæmpestore albatros.

Dag. 5 Synet og lydene af en gletsjer

Målet for dagen er at komme på en smuk sejltur ind i Garibaldi-fjorden i Alberto de Agostini-nationalparken, hele vejen op til Garibaldi-gletsjeren. Det er et betagende område, hvor Andesbjergene tumler ned i Stillehavet, og fantastiske gletsjere tilfører is, og nogle gange isbjerge, til de smukke chilenske fjorde. Havet er farvet af gletsjeraflejringer, hvilket giver dem et cremet, blåt udseende, mens de betagende klipper glitrer med bånd af vandfald, måske med fuld kraft fra et nyligt regnvejr.

Fra vores erfaring fra tidligere sejladser her kan området nogle gange have kraftig vind såvel som tyk havis, som kan blokere vores rute. Men hvis vejret og havet opfører sig ordentligt, får du lov til at komme hen til Garibaldi-gletsjeren inderst inde i fjorden, en af de mest imponerende gletsjere i hele Chile. Væggen af smuldrende safir, og turkisfarvet is tårner sig højere op end nogle bygninger. Konfetti af is i alle former, skygger og størrelser dækker vandet under den. Når vi er ved gletsjeren, så kan det godt være, at du bliver vidne til, at gletsjeren kælver, og blokke af is styrter ned og buldrer i vandet nedenfor i en eksplosion af is og vand - men vi kan ikke love noget. Det er ikke blot et fantastisk syn, det giver også en dramatisk lyd, som giver genlyd gennem fjorden, og netop lyden efterlader måske det største indtryk.

Takket være det iltrige, planktonfyldte kolde hav, der udspringer fra gletsjeren, anerkendes fjorden også som en del af UNESCO’s biosfærereservat. Sæler og søløver kan stikke deres hoveder op fra vandet eller ses på bredden. Et udvalg af havfugle svæver også ovenfor eller slår sig ned på miniatureøer af flydende is. En bemærkelsesværdig silhuet du skal holde øje med på himlen er andeskondoren, et medlem af gribfamilien med et vingefang på op til tre meter.

Dag. 6 Vi sejler gennem paradis

Dette vilde og afsidesliggende område var engang hjemsted for de kanosejlende, oprindelige folkeslag, der gennem århundreder boede, sejlede og jagede i disse fjorde. Nyd roen i denne labyrint af vandveje, omgivet af øer, gletsjere og stejle bjerge. Gå ud på dækket, og nyd udsigten til de høje bjerge, der går direkte ned i det iskolde vand, mens du ser efter vilde dyr som søelefanter, delfiner og hvaler.

I løbet af hele din rejse vil Ekspeditionsteamet holde foredrag i Videnskabscentret for at dele deres omfattende viden om regionen med dig. Emner kan omfatte perioder fra den præcolumbianske historie, geologien i de omkringliggende bjerge og øer, folklore fra lokalsamfundet osv. Men ikke alle foredrag begrænses til det indendørs. Hvis skibet tiltrækker havfugle, der kommer for at flyve sammen med os, kan Ekspeditionsteamet muligvis også hjælpe dig med at spotte og identificere disse fjerklædte følgesvende ude på dækket. Vi har også vores egen fotograf ombord, som ud over at tage billeder af vores rejse sammen, også vil være tilgængelig til at hjælpe dig med det grundlæggende om ekspeditionsfotografering.

Dag. 7-8 Nationalparken Torres del Paine

På vores vej ind og ud af Puerto Natales er vi nødt til at sejle gennem White Narrows – en passage med en bredde på kun 80 meter. Dette snævre farvand kræver forsigtig navigation, og vi kan kun sejle igennem i dagslys, og når vandet er stille.

Byen Puerto Natales blev oprindeligt grundlagt i 1911 af skotske og tyske immigranter, der kom for at eksportere lam og uld tilbage til Europa. I dag har byen omkring 20.000 indbyggere og tiltrækker mange eventyrrejsende fra hele verden, der er på vej til den verdensberømte Torres del Paine-nationalpark. Tag med på vores frivillige udflugt til parken for at opdage et landskab med en fantastisk alsidighed, lige fra store, åbne stepper til forrevent bjergterræn krydret med tårnende bjergtoppe, der er hjemsted for et varieret dyreliv. Se efter lamaer, pumaer og ræve, samt mere end 100 fuglearter, som f.eks. andeskondoren.

Du kan også tilbringe tid i selve Puerto Natales. Byen har fået flere og flere trendy spisesteder, bohemeagtige barer og butikker, der sælger alle former for fritidsudstyr. Gin-elskere kan tage en tur til Last Hope Distillery, som muligvis er det sydligste destilleri i verden, eller til Etherh Aike, en kunsthåndværkerlandsby, der sælger forskelligt kunsthåndværk og gaver. Særligt havnefronten har mange oplagte fotosteder, såsom den gamle mole med dens rækker af træpæle, der snor sig ud fjorden og sneklædte bjergtoppe i baggrunden. Fingrene på håndmonumentet og de dansende figurer fra vindmonumentet giver også nogle muligheder for at få nogle spændende feriebilleder.

Vi sejler meget tidligt den næste dag, men skibet vil ligge natten over i havnen.

Dag. 9 Den længste gletsjer på den sydlige halvkugle

Pio XI-gletsjeren, der er opstået fra det sydlige patagoniske isfelt med en længde på næsten 66 kilometer, er den længste gletsjer på den sydlige halvkugle uden for Antarktis. Den er også kendt som Brüggen-gletsjeren efter den tyske geolog og har en mur, der er over 4,5 kilometer bred, 80 meter høj og mærket af fine revner og dybe sprækker. Pio XI er helt unik i Bernardo O’Higgins-nationalparken som den eneste gletsjer, der vokser år for år Den ser faktisk ud til at gå imod tendensen for de fleste gletsjere i verden, som generelt er på tilbagetog, og kan i stedet prale med et gennemsnitligt fremskridt i længde, højde og tæthed på så meget som 50 meter om dagen.

For at nå gletsjeren sejler vi mod øst gennem Eyre-fjorden, hvor du kan beundre landskabet hele vejen rundt om dig. Moderat skov beklæder bredderne, nogle gange med søløver i forgrunden. Delfiner er også kendte for at svømme i havet, med selskab fra havfugle som måger og terner ovenover. Hvis vejr- og bølgeforholdene er rigtige, sætter vi vores små både i vandet for at udforske fjorden og gletsjerne, og vi passer selvfølgelig på med ikke at komme for tæt på. Isen kælver af og til fra Pio XI’s væg i vandet nedenfor, hvilket er utroligt spændende at både se og høre – fra en sikker afstand!

Dag. 10 En port til paradiset

Bosættelsen Puerto Edén ligger på kanten af en halvø i en fjord ved Bernardo O´Higgins-nationalparken. Mens parken uden tvivl er et paradis væk fra den almindelige rute, er Puerto Edén kun tilgængelig ad søvejen og et af Chiles vanskeligst tilgængelige, men stadig beboede steder. For at komme hertil er vi nødt til at sejle gennem English Narrows, en passage i den sydlige ende af Messier-kanalen, vi kun kan sejle gennem, når vandet er stille og i dagslys. Det snævre farvand er kun 180 meter bredt visse steder, med lavtliggende øer og stejle bjerge på begge sider, hvor de stedsegrønne træer fra de magellanske subpolære skove vokser.

Puerto Edén’s isolation skyldes til dels også områdets klima, som er karakteriseret af hyppig regn, høj fugtighed og kraftige storme. Der er ingen veje til, fra eller endda i denne landsby, kun gangbroer og stier, der forbinder de under 200 indbyggeres huse. Landsbyen er også det sidst kendte samfund og hjem for 24 oprindelige Kawéskar-folk. Det unikke samfund er udpeget som en levende menneskelig skat af UNESCO, der anerkender folkets kulturbetydning og behovet for at beskytte deres kulturarv. Du kan gå frit gennem landsbyen og møde og tale med de lokale indbyggere. Du vil beundre deres synergi med lokale planter og havdyr, og uden tvivl respektere deres ønske om at bevare deres dyrebare historie og vaner.

Dag. 11 Aiséns charme, chilensk arkitektur

Syd for San Rafael Laguna-nationalparken, imellem det nordlige og sydlige Patagoniens isfelter, finder du Caleta Tortel, en fjerntliggende landsby ved Rio Bakers udmunding, den største flod i Chile. Der blev åbnet en enkelt vej til Caleta Tortel i 2003, så landsbyen nu er mindre isoleret, end den var engang. Takket være den smeltende is fra de omkringliggende gletsjere er vandet her en iøjnefaldende blanding af turkise og mælkeblå farver. Hvis vejret er med os, vil du være i stand til at komme helt tæt på vandet på en kajak-udflugt.

Landsbyen opstod som del af en tømmerindustri, hvilket forklarer hvorfor det meste af landsbyen er lavet udelukkende af træ, der stammer fra Guaitecas cypresser i de omkringliggende skove. Som det er almindeligt i Aysén-regionen kom migrantarbejdere fra Chiloé i nord her for at arbejde, og typisk for Chilotan-stilen er mange af husene bygget på pæle. Nu udgør de 500 mennesker et sammentømret samfund, der stadig er tilknyttet skovdrift, og her findes skole, bibliotek, lægecenter, politistation og endda nogle restauranter. Der er ingen gader i landsbyen som sådan, men derimod en labyrint af gangbroer, der snor sig over vandet og omkring foden af bjerget, som du kan gå rundt på. Der er også mulighed for at komme på en tur rundt i landsbyen med en lokal guide. De lokale er kendte for at give deres gæster en varm velkomst, og du bliver måske forkælet med en forestilling udført af folkedansere og lokale, der sælger kunsthåndværk. Du kan også lære om områdets fascinerende historie, som omfatter opdagelsen af 8.000 år gamle hulemalerier og bevis for, at de enestående chilesaurusser strejfede omkring i området for 145 millioner år siden.

Dag. 12 Farvandet ved Patagonien

Dit ekspeditionskrydstogt fortsætter nordpå gennem Patagoniens sagnomspundne farvande. Det menes, at da Magellan sejlede her i 1520 på sin jordomsejling, forestillede han og hans besætning sig på en eller anden måde, at de indfødte var giganter på op til 5 meter i højden. Han kaldte dem derfor for “patagoniere” efter en person i en spansk roman, der var populær på det tidspunkt. Selv om de indfødte var lidt højere end de fleste europæere dengang, var de dog langt fra giganter. Navnet hang dog ved, og således blev regionen introduceret til verden som Patagonien. I dag er området mere berømt for den smukke udsigt til Andes-farvandene snarere end de påståede giganter, selvom du dog måske rent faktisk kan være heldig at se en anden art af kæmper svømme rundt og komme op og bryde vandets overflade. Der er stadig interessante foredrag at deltage i, måske om havfugle, geografi eller den oprindelige kultur. Du kan måske deltage i en kunst-workshop, hvor du kan male noget fra dine oplevelser indtil nu, eller vælg blandt et af de foreslåede videnskabsprojekter for civile i Videnskabscentret.

Dag. 13 Chilotes charme

Castro, der er beliggende midt i de vindblæste bjerge og frodig, grøn flora, er hovedstaden på Chiloé Island. De fleste besøgende stiler direkte mod havnepladsen i Gamboa-kvarteret for at se de berømte palafitos, træhuse malet i klare farver og bygget på pæle langs Fiordo de Castro. Men denne lille by har så meget mere at byde på. Interesseret i historie? Tag ned mod den centrale plads for at besøge Iglesia San Francisco, der er på UNESCO's verdensarvsliste og en gammel trækirke i neogotisk stil, fra da byen blev grundlagt i 1567. Hvis din smag er mere til det nutidige, er Museum of Modern Art of Chiloé et besøg værd. Hvis du bliver sulten på din vej gennem byen, så tag et smut ind på en af byens mange fantastiske restauranter.

Du har også mulighed for at booke en frivillig udflugt til den nærliggende Chiloé-nationalpark. Denne gåtur vil føre dig gennem parkens valdivianske regnskov bestående af stedsegrøn sydbøg og hjemmehørende fitzroya, de største træarter i Sydamerika. Hvis du er heldig, får du måske endda et glimt af søløver, havfugle og hvaler langs bredden.

Dag. 14 Fæstningen i tågen

Denne lille havneby Niebla ligger på en malerisk halvø med udsigt over Corral Bay på den ene side og Valdivia-flodens udmunding på den anden. Dets navn er det spanske ord for “tåge”, som er kendt for til tider at vælte ind i området båret af Stillehavets vinde. Lokale fra den nærliggende by Valdivia kan godt lide at besøge Niebla på grund af dens livlige folkemarked og mørke sandstrand. Tag en slentretur på den brede strand, og hvis markedet Feria Costumbrista er åbent, kan du også prøvesmage dit eget udvalg af traditionelle empanadas, antichuchos, churros og mere.

Udover selve byen vil du højst sandsynligt bruge det meste af din tid her med at udforske ruinerne fra den gamle, spanske fæstning og dens tilhørende museum. Castillo de la Pura y Limpia Concepción de Monfort de Lemus, eller blot Niebla-fæstningen, blev bygget af spanierne mellem 1671 og 1679. Det er en ud af fire centrale fæstninger, der sammen med et netværk af andre små forsvarsanlæg engang beskyttede skibe og byer mod pirater, som plejede at strejfe omkring på havene og angribe lokalsamfundene. Lær mere om områdets strategiske historie på museet, gå en tur rundt om fyrtårnet, lad dig fotografere ved siden af rækken af de rustfarvede kanoner og nyd den smukke udsigt over floden og bugten.

Dag. 15 Vi sejler nordpå

Dit ekspeditionskrydstogt er ved at nå sin ende, men det er ikke helt slut endnu. Vi anbefaler at få mest muligt ud af den resterende tid på MS Roald Amundsen, uanset om du foretrækker at spejde efter flere fugle og dyreliv ude på dækket, tale med dine nye venner eller nyde din yndlingsdrink i Explorer Lounge & Bar. Ekspeditionsteamet vil opsummere højdepunkterne fra dit krydstogt og holde dig aktiv. Vores fotografer ombord præsenterer måske endda et diasshow med billeder taget på dit eventyrlige ekspeditionskrydstogt.

Dag. 16 "Stillehavets perle" på UNESCO´s verdensarvsliste

Din rejse ender, når vi kommer til havnen i Valparaíso. Byen står på UNESCO’s verdensarvsliste og er bygget på stejle bakker med udsigt over havet og er en labyrint af monumenter, kirker, historiske kabelbaner, smarte barrios, brostensbelagte gyder, farverige huse og charmerende pladser. Cerro Alegre og Concepción har sandsynligvis den bedste udsigt, mens det historiske havnekvarter kan prale af kolonial arkitektur, travle mercados samt det maritime museum og det moderne kunstmuseum. Du vil sandsynligvis blive fascineret af denne farverige og usædvanlige by, så hvorfor ikke planlægge at blive hængende en ekstra dag eller to? Herfra kan du også deltage i et program efter sejladsen til Påskeøen, der er berømt for sine mystiske statuer med kæmpehoveder.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedato:

 • 20. marts 2025

Prisen inkluderer:

 • Flyafgange på økonomiklasse fra Buenos Aires til Ushuaia
 • Overnatning i Buenos Aires før ekspeditionskrydstogtet, inklusive morgenmad
 • Transport fra hotellet i Buenos Aires til Buenos Aires lufthavn før ekspeditionskrydstogtet
 • Transport fra Ushuaia-lufthavnen til skibet, inklusive en kort tur rundt i byen
 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • À A la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Drikkevarer hele dagen og aftenen (Sodavand, øl, vin og spiritus)
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og i land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter
 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna, indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag
 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde i Antarktis
 • Lån af støvler, vandrestokke og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med dine kameraindstillinger før landgange

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyrejse til/fra Danmark
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkevarer, der ikke er nævnt herover

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden