Bestil

Dybdegående ekspedition til Antarktis, Falklandsøerne og South Georgia

Den ultimative ekspedition | Rejs i vinteren 2023-2024 & 2024-2025

På denne ekspeditionsrejse vil du blive bekendt med 3 isolerede øer ved sydpolen. Se frem til at lade dig fascinere af de fabelagtige Falklandsøer, smukke Sydgeorgien og det imponerende Antarktis.

In stock
Travel Code
EX-054
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Udforsk 3 isolerede øer ved sydpolen
blue encircled check Spektakulært dyreliv med sæler, pingviner og hvaler
blue encircled check Deltag i videnskabelig forskning for civile
calendar icon6 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon22 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Tag med på dette ekspeditionskrydstogt, hvor du virkelig får tid til at fordybe dig i udforskningen af Falklandsøerne, South Georgia og det altid imponerende Antarktis.

Falklandsøerne gemmer på en masse skjult skønhed og charme, lige fra de forblæste grønne bakker og de hvide sandstrande til hovedstaden Stanley med imødekommende befolkning, som vil tage godt imod dig. Men selvom du allerede vil opleve masser af dyreliv her, så kommer det ikke i nærheden af South Georgia, hvor strandene er proppet med sæler, pingviner og andre havfugle. Vores rejseplaner er ikke ligefrem fremlagt ned til mindste detalje, når vi tager til Antarktis. Det giver os friheden til at tage dig derhen, hvor du får den bedste oplevelse på trods af de lokale vind- og havisforhold. Med mere end 20 mulige landgangssteder er der altid meget at vælge imellem.

Du vil bruge fem dage på at udforske Antarktis’ unikke verden. Dets islandskaber og dyreliv ændrer sig igennem sommersæsonen. I løbet af de sene forårsmåneder i oktober og november er der mere sne, og pingvinerne begynder at parre sig og bygge rede. Hvaler ses sjældent før december og januar. Det er også her, de første pingvinunger kommer ud af æggene. Højsæson for hvalsafari er februar og marts, hvor de kære pingvinunger vil vralte omkring. I løbet af hele sæsonen kan du sammen med Ekspeditionsteamet deltage i forelæsninger, landgange, iskrydstogter og valgfrie aktiviteter.

Kort

down v arrow

Dybdegående ekspedition til Antarktis, Falklandsøerne og South Georgia

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted
1 Santiago de Chile
2 Santiago de Chile/Punta Arenas
3 Til søs
4-6 Falklandsøerne
7-8 Til søs
9-13 Sydgeorgien
14 Til søs
15-19 Antarktis
20-22   Drake-passagen & Beagle-Kanalen
23 Punta Arenas/Santiago de Chile

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Rejsen begynder i Santiago de Chile

Din ekspedition starter med en overnatning i Santiago, det energiske og kulturelle centrum i Chile. Byen er fyldt med museer, smuk arkitektur og førsteklasses restauranter og har alle de glædelige højdepunkter, som du forventer af en hovedstad. Der er et væld af steder og attraktioner at se, og det eneste, der vil begrænse dig, er tiden, ikke udvalget.

Dag 2. Gå ombord på din ekspedition

Du forlader Santiago tidligt om morgenen, så husk at sætte alarmen til. Fra lufthavnen flyver du til Punta Arenas, hovedstaden i Chiles sydligste område, som befinder sig på Brunswick-halvøen, lige nord for Magellan-strædet. Hvad der begyndte som en straffekoloni boomede under guldfeberen og fåreavlsperioden fra 1880’erne og de tidlige 1900’erne, og det er nu den ene ud af kun to havne med lav beskatning i Chile.

MS Fram venter på dig her, klar til at lade dig starte på dit ekspeditionskrydstogt til Antarktis. Ombord på skibet vil du møde og hilse på Ekspeditionsteamet og besætningsmedlemmerne. De vil gennemføre et sundheds- og sikkerhedsmøde for alle gæster, før vi sætter sejl. Gå ud på observationsdækket for at fange et sidste glimt af Punta Arenas, når vi begynder vores kurs sydpå. Du kan herefter nyde en drink og vende dit blik mod Antarktis, mens du nyder udsigten fra Explorer Lounge & Bar.

Dag 3. Gennem Magellan-Strædet

Lang tid efter at din episke rejse er slut og du ser dine billeder igennem, så vil du indse, at det var her, ved Magellan-strædet, at dit eventyr for alvor begyndte. Det blev opkaldt efter den portugisiske opdagelsesrejsende Fernando de Magallanes, som opdagede det, da han var kaptajn på en spansk ekspedition, der sejlede rundt om jorden tilbage i 1520. Mens du nyder den fortryllende udsigt hele vejen omkring dig, så tænk et øjeblik på Fernando og hans besætning, der kortlagde disse have i et forholdsvis skrøbeligt skib for godt 500 år siden.

Med vores kurs sat mod Falklandsøerne vil du nu være i hænderne på Ekspeditionsteamets eksperter. Du vil finde ud af, at de ikke kun er inspirerende undervisere og opmærksomme værter, men også ægte eventyrere, som har deres andel af historier at berette. Uanset om det er om marinebiologi, arktisk overlevelse, oceanografi eller fotografi, vil du kunne høste af deres entusiasme i hvert eneste foredrag. Du kan tage med dem ind i foredragssalen og i Videnskabscentret for at lære mere om Falklandsøernes interessante historie og fascinerende dyreliv. Hvis du er interesseret i kunst, så kan du også deltage i kunsttimer og endda lære, hvordan du binder knob, til når du går i land.

Der er også gode stunder i vente i vores restauranter, som befinder sig i skibets agterstavn. Du vil bemærke, at uanset hvor dit bord står, vil du kunne se udsigten udenfor. Strædet ser også fantastisk ud, mens du slapper af i de udendørs boblebade på dæk 7.

Dag 4-6. Falklandsøerne

Falklandsøerne er muligvis bedst kendt for deres brogede fortid. Opdaget af briterne, bosat af franskmændene og spanierne og derefter bekæmpet af Argentina og Storbritannien i Falklandskrigen. Du vil forstå, hvorfor disse øer er så attraktive, når du ser den naturlige skønhed, der er skjult på disse øer i løbet af de tre dage, vi udforsker her.

I de vindblæste grønne bakker ligger der store gårde, der har været i familiens eje i flere generationer. Og strandene! Det hvide sand og klare vand kunne sagtens forveksles med Caribien. Du vil se pingvinkolonier ved siden af græssende får, mens caracaraer patruljerer ovenfor og gæs søger føde i vandkanten.

Der er tæt på 800 øer her, og listen over mulige steder at besøge er lang. I stedet for at være tvunget ind på en fastsat ruteplan foretrækker vi at holde din udforskning løs og spontan. Det er trods alt et eventyr du er på! Ekspeditionsteamet og kaptajnen vil se på havet og vejrforholdene på det givne tidspunkt og derefter vælge de sikreste steder for den pågældende dag. Så, uanset om det er Saunders Island, West Point, Carcass Island eller et andet sted, som vi besøger, kan du være sikker på, at det vil være den bedste mulighed for din ekspedition.

Et sted, som vi højst sandsynligt får mulighed for at besøge, er Stanley, som er hovedstaden i Østfalklands øhav. Det er en perfekt lille by at udforske til fods og et fremragende startsted for frivillige udflugter, du kan vælge imellem. Mens vi er i centrum af byen, vil du sikkert gerne besøge dens vifte af lokale butikker og måske endda gøre holdt på en engelsk pub for at dele en pint med de venlige og imødekommende lokale.

Dag 7-8. Vi sejler mod Sydatlanten

Når vi sejler fra Falklandsøerne, tilbringer vi to dage med at sejle mod smukke South Georgia. Kendt som polernes Galápagos kan du se frem til at se et øhav med imponerende og forskelligartet dyreliv.

Men det er stadig et par dage væk, så mød dine venner fra Ekspeditionsteamet og lyt, mens de giver dig en forsmag på, hvad du kan forvente. De vil fortælle dig alt, hvad de ved om South Georgia, inklusiv oplysninger om områdets vilde dyr, polarhistorie, geologi, glaciologi og legender om norske hvalfangere.

En af de dragende historier er den om Sir Ernest Shackleton, besætningen fra det skæbnesvangre skib Endurance, og deres fantastiske tapre bedrifter. Du vil lære, hvordan du foretager dit besøg så sikkert og bæredygtigt som muligt, og du kan deltage i videnskabsprogrammer for civile for at hjælpe med at indsamle data til faktisk, videnskabelig forskning.

Dag 9-13. Sydgeorgien

Hvis du elsker vilde dyr, så vil du elske South Georgia. Tilnavne som “Det Sydlige Ishavs Serengeti” og “Polernes Galápagos ” lover en masse, men øerne lever mere end op til deres ry. Når du kommer her, så vil du forstå, hvorfor South Georgia er et af de vigtigste steder for vildtfotografer fra hele verden.

Unikt placeret i det antarktiske økosystem og alligevel uden for rækkevidde af havis er South Georgia et ideelt hjem for tusindvis af ynglende pingviner og sæler. Der er enestående bestande af kongepingviner, der foretrækker det varmere vejr her til forskel fra deres kejserslægtninge i Antarktis. Både South Georgia og South Sandwich Islands er også blevet identificeret som vigtige fugleområder, der forsørger mange havfugle inklusiv albatrosser, pingviner, stormfugle, topskarve, kjover og terner.

Vi tilbringer fem dage i South Georgia og planlægger at gå i land flere mulige steder for at tage dig tættere på ødemarken og de vilde dyr. Et sådant sted er bosættelsen Grytviken, hjemsted for en norsk sømandskirke bygget i 1913 og det sidste hvidested for den antarktiske opdagelsesrejsende Sir Ernest Shackleton.

Men, som Falklandsøerne, står vores ruteplan ikke skrevet i sten. Vi kender alle de spændende steder og pingvinkolonier, vi kan vise dig, men vi tilpasser altid vores planer i henhold til vejrforholdene. Det er det, der gør vores ekspeditionskrydstogter så mindeværdige, så du kan trygt stole på os. 

Dag 14. Mod Antarktis

Med længere ophold på både Falklandsøerne og South Georgia har du haft tid til rigtigt at fordybe dig i destinationerne og deres vilde dyr. Vores Ekspeditionsteam fokuserer nu din opmærksomhed på hovedattraktionen for vores ekspedition – Antarktis. Du vil opleve omfattende foredrag og præsentationer, der dækker historien inden for polarekspeditioner, miljø og, selvfølgelig, områdets vilde dyr.

Igennem hele rejsen vil Ekspeditionsteamet også tage havprøver, som du kan undersøge under mikroskoperne i Videnskabscentret, så du kan se vilde dyr på celleniveau.

Som vi nærmer os Antarktis, vil Ekspeditionsteamet tale om de meget strenge miljømæssige retningslinjer og bæredygtighedsregler, der er udstedt af IAATO, som vi følger. Det er et kontinent dedikeret til fred, videnskab og turisme. Ingen menneskelig aktivitet, der kan forstyrre den naturlige balance, der eksisterer her, er tilladt. Vi ønsker kun at efterlade fodspor og tager ikke andet end billeder. Og selv der, fjerner vi sommetider vores fodspor for at forhindre, at pingvinerne sætter sig fast i dem!

Som altid, er skibets faciliteter der, for at du kan nyde dem. Hvis du endnu ikke har fået sved på panden i motionscentret eller saunaen, så er muligheden der nu. Du må heller ikke glemme at gå ud på dækket en gang imellem på vejen til Antarktis. Det er altid et ægte højdepunkt at spotte det første kæmpe isbjerg.

Dag 15-19. Antarktis

Glem alt, hvad du hidtil har oplevet. Antarktis er i en liga for sig. Uanset hvor høje dine forventninger er, så skuffer Antarktis ikke. Med 90 % af verdens is lige her er det enormt i ordets rette forstand. Det eneste land i verden med mere overfladeareal er Rusland. Man kan faktisk finde jord under al isen, men visse steder skal du grave dig vej igennem fire kilometer sne og is for at nå den.

Du vil højst sandsynligt se dine første sæler og pingviner fra skibet, og det er i sig selv en helt enestående oplevelse. Men vent, til du står på den samme bred som en koloni bestående af tusindvis af pingviner. Eller hvis en sæl dukker op ved siden af dig, mens du nyder en frivillig aktivitet som kajakroning blandt isbjergene. Fanget i spændingens øjeblik glemmer du måske endda at række ud efter dit kamera for at tage et billede!

Ligesom islandskabet i Antarktis ændrer sig i løbet af årstiderne, ændrer dyrelivet sig også. I det tidlige forår vil der være meget mere sne, hvilket får landskabet til at virke endnu mere uberørt. Det er på dette tidspunkt, hvor pingvinerne mødes. Vi ser sjældent hvaler på dette tidspunkt af året, i oktober og november. I december derimod bliver hvalerne et mere hyppigt syn. Det er også her, at de første pingvinunger kommer ud af æggene, hvilket altid er et charmerende syn. Februar og marts er højsæson for hvalsafarimuligheder, da store mængder af krill i havene tiltrækker de fleste hvalarter, som kommer for et veritabelt madgilde.

Der vil være mindre sne nu, og du vil være i stand til at se de kluntede pingvinunger løbe rundt. Hvis du er interesseret i fugle, er der faktisk 46 fuglearter her, inklusive forskellige stormfugle, albatrosser og terner.

Vores Ekspeditionsteam vil tage sig rigtig godt af dig, mens du nyder alt det, som Antarktis har at byde på i løbet af de næste fem dage. Du kan tage med dem på iskrydstogt og landgange for virkelig at opleve islandskaber på dette frosne kontinent. Hvis du er her tidligt på sæsonen, når sneforholdene er gode, får du måske endda en chance for at tage på sneskovandring. Som tidligere nævnt, har vi ikke nogen fastlagt liste over steder, vi helt sikkert vil besøge. Vi indordner os under forholdene, og lader vind og havis guide os i udvælgelsen af de bedste landgangszoner.

Dag 20-22. Drake passagen og Beagle kanalen

Fem uforglemmelige dage i Antarktis er slut, og MS Fram er vendt om for at tage dig tilbage nord over Drake-passagen. Passagen, som er kendt for sin potentielt kraftige vinde og stærke strømme, kan også være rolig og stille, hvilket har givet anledning til tilnavnene “Drake Shake” og “Drake Lake”, . Men bare rolig, selv hvis vi oplever barske havstrømme, vil du være fuldkommen sikker på vores specialbyggede ekspeditionsskib.

I løbet af vores rejse vil Ekspeditionsteamet opsummere vores oplevelser fra Antarktis, så du får mulighed for at bevare Antarktis i hovedet lidt endnu. Da dit krydstogt er ved at være slut, er det også det perfekte tidspunkt at gå gennem de billeder, du har taget på dit krydstogt. Og i forhold til alle de ting, du har elsket at lave på skibet indtil videre, så er der stadig tid til at lave dem et par gange mere.

Når vi har lagt Drake-passagen bag os, kommer vi ind i den smukke Beagle-kanal, der er omgivet af bjerge, der falder lige ned i det iskolde vand. Se efter den sjældne, endemiske sydlige hvidskævning (en delfin) og andre vilde dyr, mens vi sejler i dette vilde og fjerntliggende område, der virker næsten uforstyrret af mennesker.

Dag 23. Punta Arena og rejsens sidste dag

Vi ankommer til Punta Arenas om morgenen, tilbage til civilisationen igen. Du bliver transporteret til lufthavnen og flyver tilbage til Santiago, hvor du får en chance for at udforske Chiles hovedstad igen. Eller måske vil du hellere forlænge din ferie med et eventyrprogram efter sejladsen til Påskeøen, der er kendt for sine mystiske statuer med kæmpe hoveder? Valget er dit. Men inden da, siger vi først et glædeligt farvel til hinanden, besætningen og Ekspeditionsteamet.

Hvordan afslutter du en 23 dage lang oplevelse til søs omgivet af nogle af de mest fjerntliggende, imponerende landskaber kendt af menneskeheden? Svaret er: det gør du ikke. Oplevelsen vil leve videre i de uforglemmelige minder og den viden, du nu bærer med dig. Den lever i de billeder og historier, som du bringer med tilbage til venner og familie. Vi håber, at din oplevelse af bæredygtig ekspeditionssejlads har været inspirerende, fornyet din ærefrygt for naturen og genantændt en passion for at beskytte den.

 

Livet ombord MS Fram

down v arrow

På denne rejse sejler du med MS Fram , som blev bygget i 2007 med henblik på polarekspeditioner med ét formål – at bringe gæster tættere på naturen. I 2020 blev skibet renoveret, så det har nu fået et opdateret interiør. Skibet blev fra starten designet til sejlads i polarvande og opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. Således er dette krydstogtsskib spækket med udstyr og funktioner, der vil tilfredsstille den indre Jacques Cousteau på alle opdagelsesrejserne. Der er virkelig mulighed for at opleve noget helt unikt.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedatoer:

2023-2024

 • 02. november 2023
 • 23. november 2023
 • 04. januar 2024
 • 25. januar 2024
 • 15. februar 2024

2024-2025

 • 09. november 2024
 • 30. november 2024
 • 21. december 2024
 • 11. januar 2025
 • 01. februar 2025
 • 22. februar 2025

  NB! Priser på andre kahytstyper, enkeltkahytter og afrejsedatoer end ovenstående oplyses ved anmodning. Kontakt os pr. mail eller telefon.

  Prisen inkluderer:

  • Overnatning i Santiago de Chile før ekspeditionskrydstogtet, inklusive morgenmad
  • Returflyafgange på økonomiklasse mellem Santiago de Chile og Punta Arenas
  • Transport fra hotellet i Santiago de Chile til Santiago de Chile lufthavn før ekspeditionskrydstogtet
  • Transport mellem Punta Arenas lufthavn og skibet, inklusive orienteringstur og madpakke 
  • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
  • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
  • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
  • Gratis te og kaffe
  • Drikkevarer hele dagen og aftenen (Sodavand, øl, vin og spiritus) - Gælder kun for sejlads efter d.20 oktober
  • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Streaming er ikke understøttet.
  • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
  • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig ved aktiviteter ombord og på land
  • Udvalg af inkluderede aktiviteter
  • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
  • Benyt skibets Videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
  • Videnskabsprogrammet for civile giver dig mulighed for at hjælpe med rigtig videnskabelig forskning
  • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
  • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna, indendørs motionscenter
  • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag
  • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde i Antarktis
  • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
  • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
  • Ekspeditionsfotografer hjælper med dine kameraindstillinger før landgange

  Ikke inkluderet:

  • Flyrejse til/fra Danmark 
  • Rejse- og afbestillingsforsikring (muligt tilkøb)
  • Bagagehåndtering
  • Udflugter på land med vores lokale partnere – deltagelse frivillig
  • Aktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam – deltagelse frivillig

   Bemærkninger:
   Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

   Krav for deltagelse i rejsen:

   Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

   *) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

   Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

   Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

   Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

   Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

   Hurtigrutens fleksible prissystem:
   De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

   Særlige betalingsvilkår:
   Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

   For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

   Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

   Gå til toppen af siden