INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Grønland og Atlantisk Canada

Ekspedition til historie, kultur og natur (version 2) | Rejs September 2021

Kom med på Hurtigruten, og oplev fantastiske landskaber, fjerntliggende bebyggelser som emmer af historie. Oplev steder som hvalbyen Red Bay, som er på UNESCOs verdensarvsliste. 

In stock
Travel Code
EX-009

Det kan du glæde dig til

 • Oplev fantastiske landskaber - blandt andre Ilulissat Isfjorden i Grønland, der er på UNESCOs verdensarvsliste
 • Mød inuiter under besøg i fjerne, indbydende samfund i Grønland og Canada
 • Muligheder for at se hvaler og adskillige fuglearter
 • Fascinerende, dybdegående indblik i Grønlnads og Canadas Kultur og historie

Kort

Grønland og Atlantisk Canada - Ekspedition til historie, kultur og natur (version 2)

Dagsprogram

Dag 1: Verdens største ø

Efter flyrejse fra København er der ankomst sent om aftenen i den internationale lufthavn i Kangerlussuaq, hvorfra der er en kort transport til havnen. Efter ombordstigning på ekspeditionsskibet M/S Fridtjof Nansen, sejler vi 190 kilometer gennem fjorden til åbent hav.

 

Dag 2: Beboerne ved rævehulerne

Sisimiut, 40 kilometer nord for Polarcirklen, er Grønlands næststørste by med minder, der går 4.500 år tilbage. Den moderne, hurtigt voksende by fastholder gamle traditioner. Byens navn betyder Folk, der bor ved rævehuler, og der er mange udflugtsmuligheder i området. Besøg museet og butikker med kunsthåndværk eller gå en tur i bakkerne.

 

Dag 3: Hvor isbjerge fødes

Ilulissat ligger i den fantastiske natur ved Ilulissat Isfjord, der på UNESCOs verdensarvliste. Lige uden for byen, ved fjordens munding, kan man ofte se enorme isbjerge, der er gået på grund. De stammer fra Jakobshavn-gletsjeren, der er en af verdens mest produktive.

 

Dag 4: Udforskningsdag i Vaigatstrædet

Der er mange gode steder at komme i land ved Vaigatstrædet, der er rejsens nordligste punkt. Landskaberne med arktisk flora er meget betagende. Skibets officerer og Ekspeditionslederen vurderer vejr- og isforhold for at finde de bedste aktivitetsmuligheder.

 

Dag 5: Udforskningsdag

På den ene side af den bugnende Evighedsfjord er en iskappe, der ofte kælver store isstykker ud i fjorden.  Omkring os ligger Vestgrønlands højeste bjerge med toppe op til 2.000 meter over vandet. Dagens betingelser bestemmer det endelige program og de aktiviteter, som Ekspeditionsteamet tilbyder.

 

Dag 6: Grønlands hovedstad

Nuuk blev grundlagt i 1728 og er Grønlands ældste by. Den har smukke omgivelser og ligger ved mundingen af et af verdens mest spektakulære fjordsystemer. I Nuuk mødes gammelt og nyt - fx de maleriske, gamle bygninger i ”Kolonihavnen” og moderne arkitektur i Grønlands Hjemmestyres bygning

 

Dag 7: Labradorhavet

Vi forlader Grønland og sejler ud på åbent hav. Vi krydser den sydlige del af Labradorhavet på vej til Newfoundland og Labrador i Canada. Slap af og kig på bølgerne eller overvær Ekspeditionsteamets foredrag.

 

Dag 8: Inuit- og bosættersamfund

Første sted, vi lægger til i Canada, er den gæstfrie by Makkovik i det nordlige Labrador. Her bor 360 mennesker med forskellig baggrund og arv. Besøg White Elephant Museum og lær noget om byens blandede historie, gå en tur ad den inspirerende Poet's Path eller ad promenaden langst vandet for at nyde de betagende udsigter til isbjerge og Atlanterhavet.

 

Dag 9: Verdens sydligste inuit-samfund

Rigolet ligger på Hamilton Inlet i en beskyttet bugt ved indsejlingen til Lake Melville, der ikke er en sø, men nærmest en fjord. Den maleriske by er verdens sydligste officielt anerkendte inuit-samfund, og vi kan lære noget om dens unikke traditioner og historie. Vågehvaler (som de lokale kalder grumpus) og pukkelhvaler ses ofte i farvandene.

 

Dag 10: Canadas skjulte, men rige maritime historie

Velbevarede rester af baskiske hvalfangstskibe fra det 17. århundrede i det iskolde vand har sat Red Bay på UNESCOs verdensarvsliste. Besøg det lokale museum, der dokumenterer den interessante historie, eller tag ad stien op til Tracey Hill for at få en smuk udsigt. Legender siger, at piratkaptajn William Kidds skat ligger begravet her.

 

Dag 11: En klassisk canadisk by

Corner Brook ligger ved Bay of Islands og Humber River. Den er provinsens næststørste by. Udforsk dens centrum eller nyd de mange vandrestier langs Humber-floden, der på denne tid af året er udsmykket med smukt efterårsløv.

 

Dag 12: Afslapningsdag til søs

Rejsen nærmer sig sin slutning. Brug tid med andre rejsende og Ekspeditionsteamet til at snakke om rejsens mange spændende oplevelser.

 

Dag 13: Ekspeditionen slutter

Rejsen slutter i Halifax, Nova Scotias største by. Se de gamle rødstenshuse, parker, en seværdig fæstning, nogle verdensklasse-museer og en fire kilometer lang promenadevej langs vandet. Tag eventuelt et par ekstra dages ophold her og nyd et af Hurtigrutens Land Adventures inden hjemrejsen.

Livet ombord M/S Fridtjof Nansen

Hurtigrutens nyeste tilføjelse til flåden er helt klar til at udforske Antarktis. MS Fridtjof Nansen er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter. Skibet er et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybrid teknologi. Skibet forsøger at genskabe atmosfæren fra de store opdagelsesrejsendes æra, i en moderne ramme præget af kvalitet og høj komfort. Der er store udsigtsplatforme på flere dæk, så gæsterne kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet. MS Fridtjof Nansen har også tre restauranter med menuer, der afspejler de råvarer og maden, der findes på rejsemålene. Et separat pool dæk er inklusiv pools, jacuzzi og barer. 

Alle kahytterne er udvendige, rummelige kahytter med vindue. Kahytterne er samtidig uspecificerede, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet, og Ruby Rejser derfor ingen indflydelse har på placeringen af kahytterne. Nedenfor kan du læse nærmere om nogle af de kahytstyperne. 

 • Polar Udvendig (betegnelse RR)
  RR-kahytterne er større kahytter på mellemdækket. Kahytterne er mellem 19 og 23 m², har fleksible sengearrangementer (nogle med sovesofa), tv og eget bad/toilet.


 • Arctic Superior (betegnelse XT)
  XT-kahytterne er rummelige kahytter på mellem 15 og 19 m² placeret på øverste dæk. Alle kahytterne har dobbeltseng eller fleksible sovesofaer, tv, hygiejnesæt, kedel + te og kaffe og ikke mindst balkon. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer: 

 • Flyrejse på økonomiklasse fra København til Kangerlussuaq
 • Transport i Kangerlussuaq fra lufthavnen til skibet
 • Ekspeditionsrejse med kahytskategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets vin, øl, sodavand og mineralvand) i Restaurant Aune og Restaurant Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm for suite-rejsende
 • Te og kaffe
 • Vi sejler i fjerne egne med begrænset internetforbindelse. Streaming er ikke muligt.
 • Vandflaske til genopfyldning ved skibets vandstationer
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og i land
 • En række udflugter

Ikke inkluderet:

 • Fly retur fra Canada
 • Bagagehåndtering
 • Udflugter med Hurtigrutens samarbejdspartnere
 • Tilbudte ekstra-aktiviteter med Hurtigrutens Ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område

Bemærk:

 • Alle planlagde aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Rejsende skal selv sørge for at opfylde alle visumkrav
 • Drikkepenge forventes ikke
 • Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Hurtigrutens fleksible prissystem:

De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder at de kan variere afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængeligheder

Særlige betalingsvilkår:

Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 180 dage før afrejse. Er der mindre end 180 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Gå til toppen af siden

Loading...