INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Grønland og Atlantisk Canada

Ekspedition til historie, kultur og natur (version 2) | Rejs September 2021

Kom med på Hurtigruten, og oplev fantastiske landskaber, fjerntliggende bebyggelser som emmer af historie. Oplev steder som hvalbyen Red Bay, som er på UNESCOs verdensarvsliste. 

In stock
Travel Code
EX-009

Det kan du glæde dig til

Denne rejse er noget udover det sædvanlige, og du vil undervejs på rejsen få muligheden for at opleve helt fantastiske landskaber. Du vil blandt besøge Ilulissat Isfjorden i Grønland, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Undervejs kan du også møde Inuiter ved besøg i fjerne, indbydende samfund i Grønland og Canada. Det er heller ikke usandsynligt, at adskillige fuglearter og hvaler dukker frem fra henholdsvis himmel og hav på rejsen. Udover rigt dyreliv samt fascinerende natur vil du også få et dybdegående indblik i Grønlands og Canadas kultur og historie. 

Kort

Grønland og Atlantisk Canada - Ekspedition til historie, kultur og natur (version 2)

Rejseplan

Dag Sted
1 Reykjavik, Island
2 Sisimiut
3 Ilulissat
4 Vaigatstrædet
5 Evighedsfjorden
6 Nuuk
7 Labradorhavet
8 Makkovik
9 Rigolet
10 Red Bay
11 Corner Brook
12 Til søs
13 Halifax

Dagsprogram

Dag 1: Verdens største ø

Efter flyrejse fra København er der ankomst sent om aftenen i den internationale lufthavn i Kangerlussuaq, hvorfra der er en kort transfer til havnen. Efter ombordstigning på ekspeditionsskibet M/S Fridtjof Nansen, sejler vi nu næsten 200 km. gennem fjorden til åbent hav.

 

Dag 2: Beboerne ved rævehulerne

Sisimiut, som ligger 40 kilometer nord for Polarcirklen, er Grønlands næststørste by med minder, der går 4.500 år tilbage. Byen er moderne og hurtigt voksende men fastholder samtidig gamle traditioner. Byens navn betyder Folk, der bor ved rævehuler, og der er mange udflugtsmuligheder i området. Du kan besøge museet og butikker med kunsthåndværk eller gå en tur i bakkerne.

 

Dag 3: Stedet hvor isbjerge fødes

Ilulissat ligger i den mest enestående natur ved Ilulissat Isfjord, som er på UNESCOs verdensarvliste. Lige uden for byen, ved fjordens munding, kan man ofte se kæmpe isbjerge, der er gået på grund. De stammer fra Jakobshavn-gletsjeren, som er en af verdens mest produktive.

 

Dag 4: Dag til udforskning i Vaigatstrædet

Der er mange gode steder at komme i land ved Vaigatstrædet, hvilket er rejsens nordligste punkt. Landskaberne med arktisk flora er meget fascinerende. Skibets officerer og Ekspeditionslederen vurderer vejr- og isforhold for at finde de bedste aktivitetsmuligheder.

 

Dag 5: Udforskningsdag

På den ene side af den bugnende Evighedsfjord er en iskappe, der ofte kælver store isstykker ud i fjorden.  Omkring os ligger Vestgrønlands højeste bjerge med toppe op til 2.000 meter over vandet. Dagens betingelser bestemmer programmet og de aktiviteter, som Ekspeditionsteamet kan tilbyde. 

 

Dag 6: Grønlands hovedstad Nuuk

Nuuk blev grundlagt i 1728 og er Grønlands ældste by. Byen har smukke omgivelser og ligger ved mundingen af et af verdens mest spektakulære fjordsystemer. I Nuuk mødes gammelt og nyt - fx de maleriske, gamle bygninger i ”Kolonihavnen” samt moderne arkitektur i Grønlands Hjemmestyres bygning.

 

Dag 7: Labradorhavet

Vi forlader nu Grønland og sejler ud på åbent hav. Vi krydser den sydlige del af Labradorhavet på vej til Newfoundland og Labrador i Canada. Du kan slappe af og kigge på bølgerne eller overvære Ekspeditionsteamets foredrag.

 

Dag 8: Inuit- og bosættersamfund

Første sted, som vi lægger til i Canada, er den gæstfrie by Makkovik i det nordlige Labrador. Her bor 360 mennesker med forskellig baggrund og arv. Besøg White Elephant Museum og lær noget om byens blandede historie, gå en tur ad den inspirerende Poet's Path eller ad promenaden langst vandet for at nyde de betagende udsigter til isbjerge og Atlanterhavet.

 

Dag 9: Verdens sydligste inuit-samfund

Rigolet ligger på Hamilton Inlet i en beskyttet bugt ved indsejlingen til Lake Melville, som ikke er en sø, men nærmere en fjord. Den maleriske by er verdens sydligste officielt anerkendte inuit-samfund, og vi kan lære noget om byens unikke traditioner og historie. Vågehvaler (som de lokale kalder grumpus) og pukkelhvaler ses ofte i farvandene.

 

Dag 10: Canadas skjulte, men rige maritime historie

Velbevarede rester af baskiske hvalfangstskibe fra det 17. århundrede i det iskolde vand har sat Red Bay på UNESCOs verdensarvsliste. Besøg det lokale museum, der dokumenterer den spændende historie, eller tag ad stien op til Tracey Hill for at få en skøn udsigt. Legender siger, at piratkaptajn William Kidds skat ligger begravet her.

 

Dag 11: Oplev En klassisk canadisk by

Corner Brook ligger ved Bay of Islands og Humber River. Dette er provinsens næststørste by. Udforsk byens centrum eller nyd de mange vandrestier langs Humber-floden, der på denne tid af året er udsmykket med smukt efterårsløv.Dag 12: Mulighed for at slappe af til søs

Rejsen nærmer sig sin afslutning. Brug tid med andre rejsende og Ekspeditionsteamet til at snakke om rejsens mange interessante oplevelser.

 

Dag 13: Ekspeditionens afslutning

Rejsen slutter i Halifax, Nova Scotias største by. Se de gamle rødstenshuse, parker, en seværdig fæstning, nogle verdensklasse-museer og en fire kilometer lang promenadevej langs vandet. Du kan eventuelt tage et par ekstra dages ophold her og nyde et af Hurtigrutens Land Adventures inden den endelige hjemrejse. 

Livet ombord M/S Fridtjof Nansen

Hurtigrutens nyeste tilføjelse til flåden er helt klar til at udforske Antarktis. MS Fridtjof Nansen er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter. Skibet er et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybrid teknologi. Skibet forsøger at genskabe atmosfæren fra de store opdagelsesrejsendes æra, i en moderne ramme præget af kvalitet og høj komfort. Der er store udsigtsplatforme på flere dæk, så gæsterne kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet. MS Fridtjof Nansen har også tre restauranter med menuer, der afspejler de råvarer og maden, der findes på rejsemålene. Der findes et separat pooldæk inklusiv pools, jacuzzi og barer. 

Alle kahytterne er udvendige, rummelige kahytter med vindue. Kahytterne er samtidig uspecificerede, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet, og Ruby Rejser derfor ingen indflydelse har på placeringen af kahytterne. Nedenfor kan du læse nærmere om nogle af de enkelte kahytstyper: 

 • Polar Udvendig (betegnelse RR)
  RR-kahytterne er større kahytter på mellemdækket. Kahytterne er mellem 19 og 23 m², har fleksible sengearrangementer (nogle med sovesofa), tv og eget bad/toilet.


 • Arctic Superior (betegnelse XT)
  XT-kahytterne er rummelige kahytter på mellem 15 og 19 m² placeret på øverste dæk. Alle kahytterne har dobbeltseng eller fleksible sovesofaer, tv, hygiejnesæt, kedel + te og kaffe og ikke mindst balkon. 
Priser på andre kahytstyper oplyses gerne ved anmodning. Kontakt os pr mail eller telefon.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedatoer: 

Priser på andre kahytstyper, enkeltkahytter og afrejsedatoer oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

 • 7. september 2021

Prisen inkluderer: 

 • Flyrejse på økonomiklasse fra København til Kangerlussuaq
 • Transport i Kangerlussuaq fra lufthavnen til skibet
 • Ekspeditionsrejse med kahytskategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets vin, øl, sodavand og mineralvand) i Restaurant Aune og Restaurant Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm for suite-rejsende
 • Te og kaffe
 • Vi sejler i fjerne egne med begrænset internetforbindelse. Streaming er ikke muligt.
 • Vandflaske til genopfyldning ved skibets vandstationer
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og i land
 • En række udflugter

Ikke inkluderet:

 • Fly retur fra Canada
 • Bagagehåndtering
 • Udflugter med Hurtigrutens samarbejdspartnere
 • Tilbudte ekstra-aktiviteter med Hurtigrutens Ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område

Bemærkninger:

Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Personlige oplysninger
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst. Rejsende skal selv sørge for at opfylde alle visumkrav. Læs mere om alle indrejsekrav her.

 • Sundhedserklæring
  Alle skal udfylde en sundhedserklæring inden afrejse, Godkendelse af en læge er obligatorisk for rejser til Antarktis, Nordvestpassagen, Nordøstgrønland og Svalbard med undtagelse af sejladser med MS Nordstjernen. Lægeerklæringen må ikke udfyldes af lægen tidligere end 8 uger før afrejsedato. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. 

Hurtigrutens fleksible prissystem:

De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:

Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 180 dage før afrejse. Er der mindre end 180 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden

Loading...