Ekspedition til Antarktis og Falklandsøerne

Rejs november og december 2024

Udforsk den livlige og smukke by Buenos Aires, se Antarktis' isbjerge fra vandet og besøg pingvinkolonier i land. Vi tager også til Falklandsøerne, besøger hovedstaden Stanley og ser sæler. 

In stock
Travel Code
EX-060
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Tag på opdagelse i ”Sydamerikas Paris”, Buenos Aires
blue encircled checkChance for at se hvaler, pingviner, sæler og flere fuglearter
blue encircled check Løbende foredrag ombord fra ekspeditionsteamet
calendar icon4 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon15 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Det sagnomspundne frosne kontinent

Vi starter i den romantiske by Buenos Aires, inden vi tager til Ushuaia, hvor dit hybriddrevne skib ligger i havn. Vi sejler gennem Drake-passagen og ankommer til det Antarktis’ hvide ødemark, hvor du vil tilbringe fem vidunderlige dage. Helt præcist hvor vi tager hen og hvornår, er op til havisen og vejrforholdene på dagen, men vi tager dig altid til de bedste steder, der er tilgængelige på tidspunktet.

Ligesom islandskabet ændrer sig efter sæsonerne, så gør dyrelivet det også. I løbet af november kan du se tusindvis af pingviner midt i deres kurmageri og redebyggeri. Hvaler er et sjældent syn før december og januar, som også er det tidspunkt, hvor pingvinæggene udklækkes. Senest i februar og marts begynder pingvinungerne at vokse sig store, og disse måneder er højsæson for hvalsafari. Uanset hvornår du besøger stedet, kan du tage med Ekspeditionsteamet til fascinerende foredrag, landgange og iskrydstogter.

Falklandsøernes mange charmer

De kuperede, grønne bjerge og hvide sandstrande på Falklandsøerne vil være et velkomment syn, og det vil de venlige pubber i hovedstaden Stanley også. Vi bruger tid på at tage rundt i det maleriske øhav og går måske i land for at se en række pingvin- og sælkolonier, der ligger spredt her.

Kort

down v arrow

Ekspedition til Antarktis og Falklandsøerne

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted
1 Buenos Aires
2 Buenos Aires/Ushuaia
3-4 Drake-passagen
5-9 Antarktis
10-11 Drake-passagen
12-14 Falklandsøerne
15 Til søs
16 Ushuaia/Buenos Aires

Dagsprogram

down v arrow
Dag 1. Lidenskabens by

Der er en puls i Buenos Aires, der er helt unik for Argentinas hovedstad. Spørg enhver, der bor der, og de vil fortælle dig, at det er en smeltedigel af fællesskaber fra de mange lokalmiljøer, der gennemsyrer byen med dens dynamik. Som porteños, “havnens folk”, kom de fra hele verden og bragte alle de forskelligartede kulturer med sig. Resultatet er en berusende blanding af romantik, folk, der danser tango ved næsten enhver lejlighed, Maradona-gale fodboldfans, den gamle verdens koloniale arkitektur og velsmagende latinamerikansk mad.

Du vil tilbringe en nat på et hotel i byen, før du tager et tidligt fly næste morgen. Afhængigt af hvornår du ankommer, har du muligvis lidt tid til overs til at udforske noget af denne livlige hovedstad. Besøg Teatro Colón, et smukt operahus, som stammer fra 1908, og tag derefter ind på den historiske Café Tortoni og få Paris-inspireret kaffe og churros, der er dyppet i chokolade. Caminito er et farverigt gademuseum i La Boca-kvarteret, der byder på livlige markeder og restauranter med live folkedans og tango-shows. Det smarte Palermo-kvarter har masser af barer og boliche-klubber, så man kan fortsætte festen til langt ud på natten.

Hvis du vil forlænge din ferie lidt mere, kan du også komme et par dage tidligere og deltage i vores valgfri program før sejladsen for at udforske det vilde Patagonien.

Dag 2. Stig ombord på din basecamp

Vi starter dagen tidligt. Vi mødes i hotellets lobby om morgenen og kører til lufthavnen for at flyve til Ushuaia. Hovedstaden i Argentinas Tierra del Fuego-provins ligger ud til en bugt, og bag den mod nord ligger Martial-gletsjerens snedækkede bjerge. Ushuaia praler af den tvivlsomme titel som verdens sydligste by, skønt dette bestrides af to chilenske byer. Din basecamp til søs, MS Roald Amundsen, venter på dig her i havnen. Når du er gået ombord, bliver du introduceret til Ekspeditionsteamet, der vil gennemføre en briefing om sundhed og sikkerhed. Bagefter får du lidt tid til at gå rundt på skibet og komme på plads i din kahyt, før vi nyder en velkomstmiddag sammen. Nu er din ekspedition officielt startet!­­

Dag 3-4. Få mest muligt af krydsningen

Der er to dages sejlads lige ud for at nå til Antarktis. Det er en god ting, da to dage faktisk er det helt rigtige tidsrum for dig til at nyde lige store mængder afslapning og forberedelse ombord på skibet.

For at sikre os at du er klar til de dage med udforskning, der ligger foran dig, vil Ekspeditionsteamet afholde en række indsigtsfulde foredrag i videnskabscenteret. Hvert eneste medlem af Ekspeditionsteamet er eksperter i forskellige emner, og du vil finde ud af, at de er omvandrende videns-skattekister fyldt med fascinerende historier og information. Lyt og lær spændende fakta om det lokale dyreliv samt, hvilke IAATO-godkendte regler der er for bæredygtighed der skal følges, hvis nysgerrige pingviner eller sæler kommer for tæt på. Som del af disse IAATO-retningslinjer vil du lære om vigtigheden af at bære vores steriliserede gummistøvler under alle landgange i Antarktis, og hvorfor vi på forhånd grundigt støvsuger vores tøj for eventuelle fremmede partikler.

Du vil også finde ud af, at skibet er udstyret med alle mulige moderne faciliteter, der øger din komfort. Hold formen i træningscentret og på den udendørs løbebane. Enhver ømhed fra din træning kan dampes væk i saunaen eller masseres væk af kyndige hænder i vores wellness-spa. Tre restauranter ombord, hver og en med sit eget kulinariske koncept, vil være en fryd for dine smagsløg, mens Explorer Lounge og Bar er det perfekte sted til at slappe af med et glas vin eller bobler. Blot fordi en ekspedition er spændende, betyder det ikke, at det ikke også kan være luksuriøst!

Dag 5-9. Det 7. kontinent

Antarktis’ landskaber strækker sig så langt øjet rækker – et smukt rige, bevaret af uberørt sne og is. Tabellariske isbjerge, dele af de kæmpe ishylder tårner over havet, mens gamle gletsjere danner blålige isbjerge, der formes af vind og sol. Det er en anden verden, blottet for menneskelig påvirkning og et fristed for dyreliv såsom hvaler, pingviner og sæler.

Ligesom Antarktis’ islandskab ændrer sig igennem sæsonerne, gør dets dyreliv det også. For eksempel begynder antallet og udvalget af hvalarter, der kan ses her, at stige støt fra oktober til januar, hvor de når deres kulmination i februar og marts for de bedste muligheder for hvalsafari. På dette tidspunkt tiltrækker de store mængder krill i havet de fleste hvaler og de fleste hvalarter, som kommer for et veritabelt madgilde. Hvis du kommer her i november, kan du muligvis se tusindvis af pingviner midt i deres kurmageri og redebyggeri. Hvis du sejler i december, kan du være heldig at se nuttede, søde pingvinunger, hvorimod marts normalt er tidspunktet, hvor unge pingvinger bliver færdigudviklede og lærer at svømme. Andre fugle, som modsat pingviner faktisk kan flyve, varierer igennem sommermånederne. Ivrige ornitologer vil normalt se fugle som skarver, topskarve, hejrer, skedenæb og mange flere.

Du har fire dage til at se alle de magiske øjeblikke og imponerende naturscenerier, som Antarktis byder på. Dette kunne være at se på fjerne hvide bjerge under en gåtur på land eller at have et par legesyge weddellsæler i havoverfladen ved siden af din lille explorer-båd, som kigger på dig med deres store nysgerrige øjne. Eller du er måske blandt de heldige, der kan deltage i frivillige, men vejrafhængige aktiviteter såsom kajakroning, sneskovandring eller endda campingture. Det er sådanne oplevelser, der venter dig i Antarktis. Du kan stole på, at vi planlægger at få mest muligt ud af hver landgang og vil vælge de bedste steder fra talrige, mulige lokationer på den antarktiske halvø og dens omkringliggende øer.

Der vil også løbende være foredrag fra Ekspeditionsteamet, det være sig ombord på skibet, på land eller endda, når vi navigerer gennem isbjerge og isflager på krydstogter i de små explorer-både. Emner vil måske berøre glaciologi og klimaændringernes indvirkning på de antarktiske ishylder eller kortlægning af det kolde kontinents historie fra hvalfangertiden til dens nuværende status under en international fredstraktat. Teamets indsigt vil vise sig at være uvurderlig for dig under rejsen og vil forstærke din sans for at opdage hundrede gange mere.

Det kan være en god ide at tale med teamets professionelle dyre- og landskabsfotograf for at lære et par tricks til at forbedre kvaliteten af dine billeder. Disse færdigheder vil helst sikkert være en hjælp for en række af videnskabsprogrammerne, som du kan vælge at engagere dig i. Et af disse er HappyWhale-projektet, hvor de billeder, du tager af en hvilken som helst hval, du får øje på, kan uploades til en global database, der hjælper forskerne med at registrere migrationsmønstrene og bestandens generelle sundhed. På denne måde, udover at være dyrebare minder, tæller alle dine billeder og bidrager til et højere formål.

Dag 10-11. Vi vender tilbage mod nord for at opleve mere

Selvom du måske føler, at du må tvinge dig væk fra Antarktis, vil vores tid der nå til en ende, og vi bliver nødt til at vende skibet og sætte kursen mod nord igen. De følgende to dage tilbage over Drake-passagen kan bruges til at se alle dine fantastiske billeder fra Antarktis og sørge for, at der stadig er plads på hukommelseskortet til det, der stadig venter forude. Du får måske også mulighed for at deltage i workshops, hvor du kan kanalisere dine minder fra Antarktis til at male pingviner eller lære, hvordan man binder et kompliceret sømandsknob.

Ovre ved videnskabscentret vil der sandsynligvis være foredrag afholdt af Ekspeditionsteamet til at vække din entusiasme for de sidste dage af din rejse på Falklandsøerne. Foredragene kan inkludere øernes anspændte historie samt fuglearterne, der kan ses rundt omkring på øernes smukke strande. Ind imellem foredragene kan du bruge videnskabscentrets avancerede mikroskoper til at kigge i vandprøver på celleniveau. Du vil opdage alle former for mikroskopiske livsformer såsom krill og pytoplankton, som for øvrigt også er forbundet med et andet videnskabsinitiativ for civile.

Dag 12-14. Ubestridelig skønhed

Falklandsøernes vidtstrakte øhav er opdelt mellem de to hovedøer i Øst- og Vestfalkland og næsten 800 mindre øer. Både Storbritannien og Argentina har hævdet suveræniteten over øerne i mange år, men begge parter kan være enige om, at disse øer er værd at skændes om, og af en god grund.

Lige som vores tilgang til Antarktis vil dine tre dages udforskning og de nøjagtige landgangssteder for hver dag blive afgjort af de lokale forhold på det pågældende tidspunkt. Efter det golde, hvide landskab i Antarktis bliver du måske lidt lettet over at se græsbeklædte bakker, blomstrende vilde blomster, betagende hvide sandstrande og turkisblåt hav. Alligevel vil der være ligheder, da der også her er flere tusind pingviner, som du kan beundre! I løbet af disse par dage vil vi forsøge at få øje på pingvinkolonierne, som ofte også vil have familier af pelssæler blandt dem. Vi vil holde en sikker afstand, så vi ikke forstyrrer dem eller deres smokingklædte naboer.

For første gang i mere end en uge ser vi også tegn på civilisation igen, det være sig de familieejede gårde, der ligger spredt rundt, eller hovedstaden Stanley på den østlige del af Falkland, hvor fire femtedele af øens befolkning lever. Når du kommer der, vil du se, at byen har en del af England i sig, såsom de typiske røde busser og de gode gamle pubber, hvor der serveres britisk øl, og hvor der ofte falder en godmodig bemærkning.

Dag 15. Vi vender hjemad

Din ekspedition nærmer sig hurtigt sin afslutning. Der er kun en sidste dag tilbage på havet til at nyde, som du selv ønsker det. Tag i baren, og få et par drinks sammen med de venner, du har fået i løbet af rejsen. Udveksl historier fra jeres eventyr med Ekspeditionsteamet, og få mere at vide om disse moderne udforskere. Forkæl dig selv med en oplevelse ud i det finere køkken i à a la carte-restauranten, eller få en afslappende behandling i wellness-spaet. Eller brug blot tiden til at slappe af ude på dækket med at se på bølgerne, mens du med glæde tænker tilbage på alle højdepunkterne fra din rejse.

Dag 16. Indtil næste gang

Efter to ugers fantastisk udforskning af Antarktis og Falklandøerne lægger vi til i Ushuaia igen. Det har været en episk og emotionel rejse, og vi har set og lært så meget sammen. Der bliver måske endda fældet en tåre eller to, når vi tager afsked med hinanden.

Det er vores håb, at din oplevelse sammen med os vil efterlade et varigt indtryk af, hvad der er muligt, når ekspeditioner foretages på en bæredygtig måde. Må vi hver og en af os fortsætte med at gøre alt, hvad vi kan for at beskytte disse dyrebare habitater og det vidunderlige dyreliv, der lever i dem.

Vi kører til Ushuaia-lufthavnen og flyver tilbage til Buenos Aires. Derfra flyver du enten hjem eller fortsætter med at udforske mere. Eftersom du allerede er i Argentina, vil du måske gerne få mest muligt ud af det! Hvorfor ikke tage med på et program efter sejladsen til de storslåede Iguazu-vandfald?

Livet ombord MS Roald Amundsen

down v arrow

Ekspeditionsskibet MS Roald Amundsen er et af Hurtigrutens nyeste skibe og stod færdigt i 2019. Skibet er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter, og er desuden et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybridteknologi. Skibet har store udsigtsplatforme på flere dæk, så vores gæster kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet. MS Roald Amundsen har også tre restauranter med menuer, der afspejler råvarerne fra de områder, vi sejler forbi. Der findes et separat pooldæk inklusiv pools, jacuzzi og barer. Det nye skib har kun udvendige kahytter.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedatoer:

2024:

 • 06. november
 • 20. november
 • 14. december
 • 28. december

Prisen inkluderer:

 • Overnatning i Buenos Aires før ekspeditionskrydstogtet, inklusive morgenmad
 • Returflyrejse på økonomiklasse mellem Buenos Aires og Ushuaia
 • Transport fra hotellet i Buenos Aires til Buenos Aires lufthavn før ekspeditionskrydstogtet
 • Transport mellem Ushuaia lufthavn og skibet, inklusive en kort tur rundt i byen
 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Drikkevarer hele dagen og aftenen (Sodavand, øl, vin og spiritus) - Gælder kun for sejlads efter d.20 oktober 2024
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og i land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter
 • Aktiviteter ombord
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke

Ikke inkluderet:

 • Flyrejser der ikke er nævnt herover
 • Rejse- samt afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes)
 • Tilbudte ekstra aktiviteter og udflugter (program klar ca. 6 mdr. før afrejse)

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden