Bestil

Ekspedition til Antarktis og Patagonien (sydgående)

Oplev Antarktis når det er mest imponerende | Rejs oktober-november 2024

Udforsk smukke fjorde langs den chilenske kyst og fordyb dig i Antarktis uberørte islandskaber. Oplev charmerende landsbyer, plaskende pingviner og mægtige isbjerge.

In stock
Travel Code
EX-061
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkChurch of San Francisco, optaget på UNESCOs verdensarvsliste
blue encircled checkOplev den smukke Bernardo O’Higgins-nationalpark
blue encircled checkSe Antarktis’ uberørte naturlandskaber og vilde dyreliv
calendar icon2 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon17 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

På denne ekspedition rejser du fra Valparaíso, forbi Chiles dybe fjorde og de glitrende gletsjere og ned til Antarktis’ frosne kontinent sidst på foråret. Det giver chance for at få øje på pingviner midt i deres kurmageri og parringsritualer, og se isbjergene i deres uberørte tilstand før sommersolen.

Uanset hvor og hvornår det end er muligt vil Ekspeditionsteamet tage dig med på iskrydstogter blandt overvældende isbjerge og måske til gletsjervægge. Du kommer også med på landgange for at besøge pingvinkolonier, hvor pingvinerne har travlt med at charmere hinanden og sandsynligvis også dig!

Kort

down v arrow

Ekspedition til Antarktis og Patagonien (sydgående)

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted
1 Valparaiso, Chile
2-3 Til søs
4 Castro
5 Til søs
6 Puerto Edén
7-8 Puerto Natales
9 De chilenske fjorde
10-11 Til søs
12-15 Den antarktiske halvø
16-17 Til søs
18 Ushuaia/Buenos Aires

Dagsprogram

down v arrow
Dag 1. Chiles “Lille San Francisco”

Ligger den i en billedskøn bugt? Tjek. Er der rækker af farverige huse på bakkerne? Tjek. Er der et netværk af sporvogne og kabelbaner, der kan føre dig til naturskønne udsigtspunkter? Også tjek til det. Er der et blomstrende kunstmiljø og en spændende madkultur? To gange tjek. Med disse fællespunkter er det ikke underligt, at den pulserende Valparaíso som kompliment ofte sammenlignes med San Francisco på den nordlige halvkugle.

Afhængigt af hvornår du ankommer, kan du være heldig nok til at have lidt tid til at udforske området, inden du går om bord på enten MS Roald Amundsen eller MS Fridtjof Nansen. Hvis du planlægger lidt på forhånd, kan du endda udvide din rejse ved at vælge et valgfrit eventyrprogram før sejladsen og tage med til den smukke Atacama-ørken.

Men hvis du ikke har så megen tid, kan du starte med at gå en tur rundt på Sotomayor Plaza og beundre arkitekturen og kigge på skibe i den nærliggende havn. Du kan derefter gå op i området Concepción Hills for at se panoramaudsigten og de trendy caféer og opleve det labyrintlignende netværk af smalle gader. Baburizza-paladset i nærheden af Paseo Yugoslavo er hjemsted for kunstmuseet Municipal Museum of Fine Arts samt en række spisesteder, der serverer overdådig chilensk mad med fisk og skaldyr, såsom gryderet med kongeål, knivmusling med parmesan og kammuslinger med pil pil chilidressing.

Spis dog ikke for meget af den lokale mad, for når først du er ombord på skibet, vil der også være en velkomstmiddag! Den vil normalt ligge efter check-in, introduktionen til ekspeditionsteamet og det meget vigtige helbreds- og sikkerhedsmøde.

Dag 2-3. Oplysende ekspeditioner

To dage til søs giver dig al den tid, du har brug for, så du kan få sjælen med på rejsen og akklimatisere dig til dit eventyr forude. Du vil helt sikkert have lyst til at udforske skibet og nyde faciliteterne ombord, såsom vores infinity-pool, boblebad, sauna, det indendørs motionscenter samt den udendørs løbebane og spa. Men du vil sandsynligvis også få det sjovt med at lære dit ekspeditionsteam at kende samt de andre besætningsmedlemmer og gæster. Få nogle drinks med dem i baren, og lær dine nye skibsvenner bedre at kende.

Hver eneste dag på havet er der underholdning i form af de informative foredrag fra ekspeditionsteamet. Der vil blive fortalt om de forskellige områder, som vi sejler igennem, for at du kan nyde dem mest muligt. Du vil måske lære om, hvordan den tektoniske aktivitet dannede de omkringliggende bjergkæder, hvorefter du kan komme til at undersøge ægte stenprøver i skibets videnskabscenter. Eller måske vil der være et indgående kig på den lokale historie og kultur, så du kan få information om de kommende landgange. Få fascinerende fakta om lokale havfugle som f.eks. kjover eller tangmåger, før du tager en kikkert og kigger efter sjældne vandrealbatrosser og forskellige typer stormfugle.

Uanset hvordan du end vælger at tilbringe disse dage på havet, giver blandingen af aktiviteter og foredrag ombord mulighed for at forstærke din følelse af at komme med på udforskning og skærpe din eventyrlyst på det forude!

Dag 4. Hovedstaden på Chiloé Island

Gemt væk i en fjord midt på Chiloé Island har Castro udviklet sig fra at være Chiles tredje ældste by til at være en kosmopolitisk hovedstad, der i karakter stadig formår at være klassisk Chilote. Det typiske postkortbillede, som du regner med at se, er nok de lyst malede palafitos. Det er de traditionelle træhuse, som du kan finde ved fjorden langs Gamboa-kajen. Den nærliggende Church of San Francisco, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, er også et mesterværk af tømrerarbejde og er udelukkende lavet af træ i nygotisk stil.

Andre interessante attraktioner for dig kunne være bycentrum Plaza de Armas, det imponerende Museum of Modern Art of Chiloé og Regional Museum of Castro. Du kan også bruge dagen med at prøve et bredt udvalg af de restauranter og gastropubber i høj kvalitet, der ligger her pga. de friske fisk og skaldyr og udsigten over fjorden.

Dag 5. Vi sejler mod syd

Vi fortsætter vores rejse og sætter kurs mod Puerto Edén og sejler forbi de mange små øer ved Aysén, der er Chiles mest tyndt befolkede region. En del af at være på ekspedition er at vide, hvordan man nyder øjeblikket; du skal tage dig tid til at genskabe forbindelsen til naturen og verden omkring dig. Så sæt dig til rette i den panoramiske Explorer Lounge, eller læg dig selv i blød i et boblebad ude på dækket, læn dig tilbage og nyd den fredfyldte natur, mens urørte øer og grønne bjerge stille glider forbi. Du vil også kunne være sammen med ekspeditionsteamet i videnskabscentret, hvor de vil tryllebinde dig med detaljer om lokal geografi, klima og fugleliv.

Dag 6. Porten til paradiset

Denne lille landsby ligger langs en bugt på en fjerntliggende halvø, der stikker ud i en fjord i provinsen Última Esperanza. Når vi sejler ind i området, vil du straks forstå, at havnens største trækplaster er dens adgang til de ekstraordinære landskaber i Bernardo O’Higgins Nationalpark, som oprindeligt helt sikkert var inspirationskilde til at navngive landsbyen “Eden”. Nationalparken er det største beskyttede område i Chile og består af et fantastisk netværk af rolige fjorde og smukke bjerge dækket af oprindelige skove. Vær på udkig efter sydandeshjortene på de nærliggende skråninger, havoddere i vandet og skarver i luften.

Regionens klima med hyppig nedbør, høj luftfugtighed og kraftige storme gør, at Puerto Edén kun er tilgængelig ad søvejen og et af Chiles vanskeligst tilgængelige, men stadig beboede steder. Der er ingen veje til, fra eller endda i denne isolerede landsby, kun gangbroer og stier, der forbinder de under 200 indbyggeres huse. Et dusin af disse beboere er det sidst kendte samfund af det oprindelige folkeslag, Kawéskar-folket, der lever af fiskeri og af at sælge flettede kurve til forbipasserende rejsende.

Dag 7-8. Last Hope Sundet

Havnen i Señoret Channel i Última Esperanza-fjorden er velsignet med en enestående udsigt over de sydlige Andesbjerge og har udviklet sig en del fra stedets oprindelse med fåreavl. Byen fungerer nu som udgangspunkt for Torres del Paine-nationalparken og tiltrækker vandrere fra hele verden.

Bortset fra en valgfri heldagsudflugt til nationalparken kan du også bruge lidt tid på at slappe af og udforske Puerto Natales til fods. Denne fredfyldte by er en blanding af boheme-agtige barer, butikker med grej til friluftsliv, huse af bølgeblik og spisesteder, der serverer alverdens mad. Besøg kunsthåndværkerlandsbyen i Etherh Aike, hvor der er alle mulige souvenirs, eller kom indenfor og få en drink på Last Hope Bar, der også hævder at være det sydligste destilleri i verden.

Fra havnefronten er der udsigt over fjorden, og der er fantastiske fotomuligheder ved den gamle mole Monument to the Wind og Monument of the Hand. Fuglekiggere bør også holde øje med Andeskondorer og de berømte lyserøde chilenske flamingoer, for blot at nævne nogle få arter. Du kommer sikkert også forbi monumentet for den spanske opdagelsesrejsende fra det 16. århundrede, Juan Ladrillero. Han kaldte fjorden her for “Last Hope”, da han følte, at indløbet var hans sidste chance for at nå Magellanstrædet. Han havde ret og blev dermed den første person til at sejle gennem strædet.

Dag 9. En improviseret dag

Vores rejse ned langs den chilenske kyst fortsætter sydpå forbi de mange klipperige små øer og fantastiske fjorde i Chiles barske Magallenes-provins. Vi vil være i den vestlige del af Magellanstrædet, der er opkaldt efter den berømte portugisiske opdagelsesrejsende fra det 16. århundrede, der først sejlede gennem det.

Planen for i dag er, at der ikke er nogen plan! Når alt kommer til alt, hvor er det sjove og følelsen af eventyr, hvis alt er dikteret på forhånd? Dagens aktiviteter og eventuelle landgange vil derfor blive bestemt ud fra ekspeditionsteamets skøn. De trækker på deres indgående kendskab til området og vælger de mest interessante steder, du kan udforske, baseret på de lokale vejrforhold den pågældende dag.

Uanset om du sejler med de små explorer-både eller bare er ude på dækket ombord på skibet, skal du huske at kigge ind mod kysterne, hvor du kan se maleriske vandfald, fugleliv og måske kolonier af magellanpingviner og endda elefantsæler, hvis du er heldig. I havet vi sejler ved kan du få et sjældent glimt af forskellige hvalarter.

Dag 10-11. Kap Horn og Drake-passagen

Vi laver en løkke rundt om den gletsjerskårne Alberto de Agostini Nationalpark og sejler ind i Beaglekanalen om morgenen. Se på de overdådige landskaber, når vi passerer mellem nationalparken og Isla Gordo, der er en del af øhavet Tierra del Fuego. Hvis det er en dag med klart vejr, kan du muligvis se bjerget Monte Darwin rejse sig mod nord, hvor det er en del af den sydligste række af Andesbjergene. Når vi forlader kanalen midtvejs, er det på tide at begynde vores rejse videre mod Antarktis.

Før vi dog gør det, er der et historisk sted, som vi måske vil forsøge at besøge til ære for tidligere opdagelsesrejsende. På spidsen af Sydamerika ligger det legendariske Kap Horn, som var en vigtig milepæl på de gamle clipper-ruter, der forbandt Europa med Fjernøsten og Oceanien. Det er her, det åbne hav fra Atlanterhavet og Stillehavet kolliderer og skaber kraftige bølger, der gøres endnu stærkere af hvirvlende vestlige vinde. For yachtbåde er det at komme rundt om Kap Horn en maritim bedrift i stil med at bestige Mount Everest. I betragtning af hvor berygtede, turbulente disse farvande er, kan vi ikke garantere dig landgang. Men hvis lykken står os bi på dagen med vejr, der er stabilt nok til at sætte fod på øen, kan du blive blandt de få udvalgte i verden, der kan prale af det.

Mellem Kap Horn og Antarktis findes der intet andet end Drake-passagen. Der er ingen landmasser til at bryde strømmen, så dette farvand er helt åbent og meget udsat. Afhængigt af strømmen finder du måske ud af, hvorfor nogle skibskaptajner har kaldt passagen for “Drake Shake”. Andre gange er forholdene i den anden ende af spektret, og så er det helt roligt. I dette tilfælde vil du i stedet blive velsignet med “Drake Lake”.

Ekspeditionsteamet vil arbejde hårdt ombord for at forberede dig på den helt store oplevelse på denne rejse: Antarktis! Der vil være foredrag med fokus på, hvordan man udforsker dette følsomme miljø i overensstemmelse med de strenge IAATO-regler. Du vil blive klog på vigtigheden af at opretholde en respektfuld afstand til de nysgerrige pingviner, og hvilke praktiske foranstaltninger vi vil tage for at forhindre biologisk kontaminering af økosystemet i form af fremmede partikler.

Hvis vejret tillader det, bør du bruge lidt tid ude på dækket og nyde den friske havluft. Måske får du selskab af forskellige havfugle, der godt kan lide at følge skibet fra oven. Når de første isbjerge dukker op i horisonten, breder der sig altid en følelse af spænding over hele skibet, selv blandt de besætningsmedlemmer, der har været med mange gange før. De følgende dage vil du forstå hvorfor.

Dag 12-15. Det sagnomspundne frosne kontinent

Nu er vi ankommet. Nu er du her endelig. Og er det ikke lidt af et syn? Dette landskab med sne og is er som noget fra en anden verden og kan ikke findes andre steder på denne jord. Vinden og bølgerne samarbejder med den sene forårssol for at skære de friske isbjerge ud i kæmpestore hvide og blå ædelstene, hvoraf nogle er så høje som bygninger. De enorme ishylder og krøllede gletsjere virker til at knirke og brage, når de kaster isblokke ned i vandet nedenfor. De endeløse rækker af mægtige bjerge dvæler roligt under dyner af blød sne. Velkommen til det episke syvende kontinent. Velkommen til Antarktis.

Du skal nu bruge de næste fire dage med intensivt at udforske flere af de mere end 20 mulige landgangssteder på og omkring den antarktiske halvø og Sydshetlandsøerne. Uanset hvor vi tager hen, og uanset hvad vi end gør, vil hver eneste dag i denne kæmpestore og betagende region tilbyde dig noget nyt og spændende. Vi kan måske bruge vores tid på at sejle ind i en oversvømmet vulkansk caldera eller gå i land i dramatiske bugter, hvor der stadig findes rester fra hvalfangertiden. Eller måske går du i land og står sammen med tusinder af pingviner, mens du holder en afstand på mindst et par meter til alle de nysgerrige, der kommer hen for at se nærmere på dig. Det er sent forår i Antarktis, så æselpingvinerne og renpingvinerne vil være i starten af deres parringstid, mens de mere avancerede adeliepingviner måske allerede har fået lagt deres æg og nu har fokus på at passe på æggene. Der er også mange andre fugle at se i Antarktis, såsom forskellige kjover, stormfugle og terner. I modsætning til pingvinerne kan de faktisk flyve, så husk indimellem at rette din kikkert mod himlen.

Ekspeditionsteamet vil være med dig hvert et trin på vejen, og de vil guide dig på landgangene og føre an på iskrydstogterne i de små explorer-både. Afhængigt af de lokale sne-, is- og vindforhold kan du være blandt de heldige, der får mulighed for at deltage i valgfrie aktiviteter som f.eks. kajakroning, sneskovandring eller endda en nat, hvor vi camperer på land. Der vil også være nemme videnskabsprojekter for civile, som f.eks. himmelobservation, hval- og leopardsælsafari og analyse af fytoplankton under mikroskoperne i vores videnskabscenter. Det er rigtig tilfredsstillende at vide, at de data, som du hjælper med til at indsamle som en del af disse projekter, indgår i faktiske videnskabelige studier på centrale institutter rundt omkring i verden. Vores egen fotograf vil også have nogle praktiske tip til dig, om hvordan du bedst kan indfange de fantastiske landskaber og det charmerende dyreliv. Glem dog ikke at lade kameraet være ind imellem, for bare at suge det hele til dig.

Dag 16-17. Tilbage fra verdens ende

Dine fire dage i Antarktis vil gå hurtigt, og det er desværre nu tid til at tage hjem igen. Uanset hvor lang tid, du er her, er det aldrig helt nok. Der virker altid til at være så meget mere at se her på dette inspirerende sted.

I løbet af de næste to dage sejler skibet tilbage mod Sydamerika via Drake-passagen. Det er det perfekte tidspunkt at slappe af fra al spændingen i Antarktis. Nu kan du forkæle dig selv i vores wellness-spa med nogle afslappende behandlinger. I baren kan du sammen med dine nyfundne venner tænke tilbage på de specielle minder fra turene. Her kan I kigge på jeres fotos, se hinandens og udveksle historier fra de forskellige udflugter. Kom med ekspeditionsteamet i videnskabscentret for at gøre status over alt det, som du har set og lært undervejs.

Dag 18. Et glædeligt farvel

Når vi ankommer til Ushuaia, bliver du transporteret til lufthavnen, hvor du kan flyve til Buenos Aires. Herfra kan du enten flyve hjem eller blive et par dage og udforske byen, hvor tangodansen blev født. Du kan også vælge at tilføje et program efter sejladsen, som kan gå til de storslåede Iguazu-vandfald ved den brasilianske grænse.

Men lige før du tager afsted til Ushuaia-lufthavnen, skal du desværre sige farvel til skibet, besætningen og det fantastiske ekspeditionsteam. Hver eneste af dem har arbejdet rigtig hårdt for at gøre dit eventyr både glædeligt og uforglemmeligt. Vi er fælles om et overordnet mål: at vise, at ekspeditionskrydstogter kan og bør udføres bæredygtigt, hvilket kan inspirere os alle til at gøre mere for at passe på vores vidunderlige planet. Vi håber, at du tager denne samme påskønnelse med dig hjem og deler den med dine venner og familie. Sammen kan vi blive bedre. Vi håber at se dig igen på dit næste eventyr!

Livet ombord MS Roald Amundsen

down v arrow

Ekspeditionsskibet MS Roald Amundsen er et af Hurtigrutens nyeste skibe og stod færdigt i 2019. Skibet er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter, og er desuden et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybridteknologi. Skibet har store udsigtsplatforme på flere dæk, så vores gæster kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet. MS Roald Amundsen har også tre restauranter med menuer, der afspejler råvarerne fra de områder, vi sejler forbi. Der findes et separat pooldæk inklusiv pools, jacuzzi og barer. Det nye skib har kun udvendige kahytter.

Livet ombord MS Fridtjof Nansen

down v arrow

Hurtigrutens nyeste tilføjelse til flåden er helt klar til at udforske Antarktis. M/S Fridtjof Nansen er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter. Skibet er et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybrid teknologi. Skibet forsøger at genskabe atmosfæren fra de store opdagelsesrejsendes æra, i en moderne ramme præget af kvalitet og høj komfort. Der er store udsigtsplatforme på flere dæk, så gæsterne kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet. MS Fridtjof Nansen har også tre restauranter med menuer, der afspejler de råvarer og maden, der findes på rejsemålene. Der findes et separat pooldæk inklusiv pools, jacuzzi og barer. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedatoer:

2024

 • 21. oktober 2024 (MS Roald Amundsen)
 • 01. november 2024 (MS Fridtjof Nansen)

Prisen inkluderer:

 • Transport fra skibet til Ushuaia-lufthavnen efter ekspeditionskrydstogtet
 • Flyafgang på økonomiklasse fra Ushuaia til Buenos Aires
 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Freidhem
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Drikkevarer hele dagen og aftenen (Sodavand, øl, vin og spiritus) - Gælder kun for sejlads efter d.20 oktober 2024
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og i land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter
 • Aktiviteter ombord
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke

Ikke inkluderet:

 • Flyrejser der ikke er nævnt herover
 • Rejse- samt afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes)
 • Tilbudte ekstra aktiviteter og udflugter

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden