Ekspeditionskrydstogt med udforskning af Island og Grønland

Sejlads rundt om Island og i Østgrønlands fjorde | August 2024

Udforsk Islands vulkaner og Grønlands majestætiske fjorde på et episk ekspeditionskrydstogt! Fra geotermiske bassiner til bjergene i Scoresbysund - et eventyr venter!

In stock
Travel Code
EX-091
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Oplev Islands vulkaner og Grønlands imponerende fjorde.
blue encircled check Opdag lokale traditioner og levevis på turen.
blue encircled check Kryds den arktiske polarcirkel og spejd efter hvaler og havfugle undervejs.
calendar icon1 afrejse
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon22 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

På dette ekspeditionskrydstogt kan du glæde dig til en unik rejse gennem Islands betagende landskaber, herunder vulkaner, isbræer og geotermiske fænomener. Derefter fortsætter turen til de majestætiske fjorde i Østgrønland, hvor man kan forvente at opleve enestående naturoplevelser og dyreliv samt lære om regionens fascinerende kultur og historie. Fra det arktiske dyreliv til det spektakulære landskab byder denne rejse på uforglemmelige eventyr i Nordatlantens hjerte.

 

Kort

down v arrow

Rejseplan

down v arrow

Dag Sted
1 Reykjavík
2 Stykkishólmur - Lille fiskerby
3 Smukke Patreksfjörður
4 Nordvest Island
5 Djúpavík til fods
6 Fra Eyjafjörður til  Akureyri
7 Øen Grímsey
8 Hvalsafari i Húavík
9 Vandretur i Bakkagerði
10 Oplev byen Heimaey
11 Tilbage til Reykjavík
12 Vi krydser Danmarksstrædet
13-21 Fjordsystemet ved Scoresbysund
22 Kurs tilbage mod Island
23 Ekspeditionsrejsen slutter

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Oplev Islands moderne hovedstad, Reykjavík
Vores storslåede ekspeditionskrydstogt begynder i Islands hovedstad, Reykjavík, der er en by fuld af kunst, kultur og historie. Besøg Laugavegur, hovedstrøget, og gå en tur til den imponerende katedral Hallgrímskirkja. Udforsk gallerierne og museerne, der ligger spredt i byen. Ombord på M/S Fram – et mindre skib, der er bygget til mere personlig udforskning – er der tid til at komme på plads, møde ekspeditionsteamet og nyde en afslappet velkomstmiddag, inden vi sejler rundt om Island, den første del af vores storslåede ekspeditionskrydstogt.

Dag 2. Porten til spektakulære snæfellsnes
Det føles, som om tiden er gået i stå i Stykkishólmur, der er en lille fiskerby i Breiðafjörður-bugten, hvor farverige huse står i kontrast til bjergene i baggrunden.I nærheden finder man Snæfellsjökull Nationalpark med den fantastiske, isdækkede Sn’fellsjækull-vulkan på halvøens vestlige spids. Den kaldes Lille Island på grund af dens varierede landskaber.Ved nationalparken kan man besøge Djúpalónssandurs sorte sandstrand og basaltklipperne ved Lóndrangar. Eller prøv at køre i en snowcat til toppen af Snæfellsjökull-gletsjeren eller tag på en guidet vandretur på kysten med en tur til en gletsjerhule.

Dag 3. Smukke Patreksfjörður
Patreksfjörður er uforglemmelig smuk. Her lærer vi om fiskeritraditioner i Europas vestligste by. Man kan endda nyde et dyp i byens udendørs pool med smuk fjordudsigt.Udforsk det omkringliggende område på en vandretur gennem fjordene eller besøg Rauðasandur-stranden for at se sæler. Man kan også deltage i en tur til Dynjandi-vandfaldene – seks vandfald, der tilsammen udgør Vestfjordenes største og mest spektakulære vandfald.Fugleentusiaster må ikke gå glip af et besøg ved L’trabjarg, hvor søpapegøjer, suler, lomvier og alke klamrer sig til Europas største fuglefjeld.

Dag 4. Udforsk det nordvestlige Island i ekspeditionsstil
Vi planlægger at tilbringe dagen i Islands nordvestlige region, men da forholdene kan variere, ved vi ikke helt, hvad der venter os, før på selve dagen. Men stol på, at kaptajnen og ekspeditionsteamet finder de bedste muligheder for eventyrlige oplevelser.Vi tager måske på land i skibets små ekspeditionsbåde for at vandre, svømme eller rydde op på stranden. Eller måske sætter vi skibets kajakker i vandet for at udforske en smuk bugt. Vær klar til lidt af hvert!

Dag 5. Djúpavíks gamle fabrik
Den fjerntliggende landsby Djúpavík i udkanten af ​​Vestfjordene har en sælsom charme. En stor, forladt sildefabrik står i kontrast til fantastiske, landlige omgivelser. Gå ikke glip af en guidet tur på den gamle sildefabrik.Udforsk de magiske omgivelser til fods eller tag på en kort, oplivende vandretur til vandfaldet lige over den gamle fabrik.

Dag 6. Fra Eyjafjörður til Akureyri
Vi sejler i Eyjafjörður, der er Islands længste fjord, til Akureyri, der er Islands næststørste by Det er et fremragende område at se pukkelhvaler, hvidnæsede delfiner og marsvin.Gå en tur i Akureyris spændende gader med charmerende, farverige huse. Man kan lære noget om byens historie på Akureyri Museum og ved at besøge Arctic – Norðurslóð – et museum, der er dedikeret til Islands bosættelse, kultur og livet i det nordlige Island.

Dag 7. Grímseys søpapegøjer
Grímsey er gennemsyret af folklore, inklusive historier om Islands første bosætter, Gr’mur. Den fjerntliggende og vindblæste ø med 60 indbyggere er berømt for sine søpapegøjekolonier.Grímsey er højst sandsynligt bedst kendt for sin beliggenhed tæt på den arktiske polarcirkel. Resten af Island ligger syd for Polarcirklen. Man kan krydse linjen og hoppe over til Arktis og tilbage! Tag på vandretur til “Orbis et Globus”-monumentet, der er en kæmpe betonskulptur, der flyttes hvert år i takt med Den arktiske Polarcirkels bevægelse mod nord. Inden 2050 vil Grímsey faktisk ligge syd for Arktis!

Dag 8. Hvalsafari i Húsavík
Húsavík er en fascinerende lille by og et af de bedste steder i verden at se hvaler.Húsavík har udsigt til Skjálfandi-bugten, der nyder godt af besøg fra pukkelhvaler og vågehvaler, hvidnæsede delfiner, marsvin og endda den sky blåhval. Hvis man er heldig, ser man en eller flere af disse kæmper fra havet. Lær mere om dem på Húsavíks Hvalmuseum.Man kan også nyde det geotermiske vand ved Geosea, der har udsigt over Skjálfandi-bugten, og få en forfriskende øl på det lokale mikrobryggeri.

Dag 9. Vandretur i Bakkagerði
Vores islandske krydstogt fortsætter til Bakkagerði, der er en lille bosættelse uden for alfarvej. Ifølge folkloren er Bakkagerði beboet af alfer, der også kaldeshuldufólk, der betyder det “skjulte folk”. Et populært vandreområde, hvor man kan gå gennem frodige, grønne dale og fantastiske landskaber blandt farverige ryolitklipper. Kystklipperne er hjemsted for mallemukker, rider, edderfugle og søpapegøjer – en sand perle for naturelskere og dyrelivsfotografer.

Dag 10. Heimaeys eksplosive fortid
Heimaey er den eneste beboede ø på Vestmannaøerne, der ligger ud for Islands sydkyst. Den har en fascinerende historie og bærer stadig præg af et kraftigt vulkanudbrud i 1973, der nær ødelagde øen.Besøg Eldheimar, der er et museum, der udstiller en udgravet bolig, der er frosset i tid, og lær noget om udbruddet og dets eftervirkninger. Eller tag på en vandretur for at finde søpapegøjer på Stórhöfði, hvor cirka otte millioner yngler hver sommer. Glem ikke at bestige Eldfell. Fra vulkanens top er der en fantastisk udsigt over byen nedenfor

Dag 11. Tilbage til Reykjavík
Vores ekspeditionskrydstogt til Island vender tilbage til fascinerende Reykjavík. Nu er der en fantastisk chance for at se de steder, man gik glip af ved ankomsten.

Dag 12. Vi krydser Danmarksstrædet
Vi sejler til Grønland over Danmarksstrædet. Slap af og udforsk skibets stilfulde faciliteter.Ekspeditionsteamet forklarer reglerne for at besøge Grønlands habitater med dyreliv, og hvordan vi respektfuldt interagerer med oprindelige arktiske samfund. I videnskabscentret kan man lære mere om Grønlands geologi og deltage i et af vores borgervidenskabsprogrammer, besøg motionsområdet, eller slap af i den panoramiske sauna inden et lækkert måltid i en af skibets restauranter.

Dag 13-21. Fjordsystemet ved Scoresbysund
Mens vi fredeligt sejler af sted med en baggrund af høje bjerge, blå isbjerge og spejllignende vand, opsøger vi dyreliv som hvaler og grønlandske jagtfalke. Vi får det bedste ud af forholdene, idet vi sikrer at få så mange landgange, naturvandreture, kajakture og fugleobservationer med som muligt.Vi besøger Ittoqqortoormiit, der er det mest afsidesliggende, beboede samfund på Den vestlige Halvkugle, og hvis forholdene tillader det, sejler vi mod den evigt, foranderlige østgrønlandske iskant for at spejde efter vilde dyr.

Dag 22. Tilbage til Island
Efter at have udforsket Grønlands fjerntliggende skønhed sætter vi kursen tilbage mod Island. Tilbring dagene til søs med at opsummere oplevelser med de medrejsende, studere naturen i videnskabscentret, lytte til foredrag eller bare slappe af på dækket. Spejd efter havfuglene, der følger skibet, og efter hvaler.

Dag 23. Ekspeditionsrejsen slutter
Efter det storslåede ekspeditionskrydstogt rundt om Island og oplevelse af Østgrønlands fjorde, tager vi afsked med M/S Fram i fantastiske Reykjavík.

Livet ombord M/S Fram

down v arrow

M/S Fram, der er bygget specielt som et ekspeditionsfartøj, er en fremragende basecamp for opdagelsesrejsende. Komfort er en af skibets topprioriteter, så efter en dag med udforskning kan du slappe af i et boblebad, vælge at spise på en af de to restauranter eller ved den udendørs grill og høre om de andre rejsendes dag med en cocktail i hånden, mens du ser landskabet glide forbi i Explorer Lounge Bar.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedatoer

  • 01. august 2024

Prisen inkluderer ikke:

  • Internationale flyrejser
  • Rejseforsikring
  • Bagagehåndtering
  • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
  • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden