Ekspeditionskrydstogt til Galápagosøerne

Oplev alt hvad Galapagosøerne har at byde på

Tag med på en unik ekspeditionsrejse med miljømæssig opdagelse, når vi rejser fra Quito i Ecuador og følger i Charles Darwins fodspor for at opleve naturvidunderne på de enestående Galápagosøer.

In stock
Travel Code
EX-067
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkBesøg byen Quito, optaget på UNESCOs verdensarvsliste
blue encircled checkKom tæt på en aktiv vulkan og en af de største søløvekolonier
blue encircled checkSmag på kulinariske lækkerier fra det ecuadorianske køkken
calendar iconIngen dato sat
transport_icon/images/i/c/ico_plane.png Fly fra København eller Tyskland
clock icon10 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Udforsk en af Sydamerikas mest charmerende hovedstæder med os, når vi viser dig Quito – en verdensarvsby med yndefuld arkitektur fra den spanske æra, hyggelige restauranter og små butikker med kunsthåndværk. Du vil straks føle dig velkommen, når du prøver nogle af de lokale specialiteter – inklusive chokolade og andre kulinariske lækkerier fra Ecuador – og besøger farverige markeder. Vi besøger også en aktiv vulkan og tager på en naturvandring i fantastiske omgivelser.

Når vi flyver til Galápagos, kan du stige ombord på Santa Cruz II – vores komfortable og stilfulde ekspeditionsfartøj, der passer perfekt til fjerntliggende eventyr. Du vil komme på en uforglemmelig rejse og opleve det bedste, som Galápagosøerne, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, har at tilbyde. Faciliteterne ombord er fremragende, og du kan se frem til enestående retter tilberedt af vores kokke, samt behagelige kahytter til at slappe af i efter hver spændende dag med opdagelser.

Da den engelske naturforsker Charles Darwin besøgte stedet her ombord på H.M.S. Beagle i 1835, opdagede han, at flere arter, herunder skildpadder og landleguaner, havde udviklet sig forskelligt afhængigt af deres habitat. Hans skelsættende arbejde, Om Arternes Oprindelse, viste sig at være revolutionerende. På denne videnskabsorienterede rejse vil vi lære om Darwins opdagelser samt foretage et par af vores egne.

Du vil komme tættere på naturvidunderne ved hjælp af vores små ekspeditionsbåde, kajakker, udstyr til snorkling og paddleboards. Der er et bredt udvalg af aktiviteter at vælge imellem, og ekspeditionsteamet vil guide dig på landgange. Sikkerhed og bæredygtighed er altid i hjertet af vores operationer, og vores mål er at efterlade de mindst mulige fodspor, uanset hvor vi tager hen.

Af sikkerhedsmæssige hensyn sejler vi altid med en medicinsk sikkerhedsansvarlig ombord.

Kort

down v arrow

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted
1 Tyskland /Quito, Ecuador
2 Quito, Ecuador
3 Quito, Ecuador
4 Galapagos, Ecuador
5 San Christobal Island
6 Santa Fe Island og South Plaza Island
7 Santa Cruz Island
8 Espanola Island
9 Santa Cruz Island og North Seymour
10 Baltra Island/Guayaquil, Ecuador
11 Tyskland

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Flyrejse til Quito

Din opdagelsesrejse begynder efter flyveturen Tyskland til Quito, en by, der strækker sig over ækvator, og hvor det føles som om, at der altid er forår i luften. Byen er smukt beliggende i en høj dal hele 2850 meter oppe og er den næsthøjest beliggende hovedstad i verden, og udsigten til de nærliggende bjerge minder dig hele tiden om, at du er i Andesbjergene.

Quito blev grundlagt som en gammel inka-bosættelse, og i dag er det et travlt og moderne sted. Men du behøver ikke kigge langt under den moderne facade for at finde fortiden, og den gamle bydel er et decideret udstillingsvindue for klassisk, spansk arkitektur. Faktisk kom byen på UNESCO's verdensarvsliste tilbage i 1978, fordi historien er så godt bevaret.

Efter ankomsten til Mariscal Sucre Airport i Quito bliver du transporteret til dit centralt beliggende hotel i byen.

Når natten falder på, skal du rette blikket mod byens funklende lys, der spreder sig op ad de omkringliggende bakker og bjerge. Det virkelig et fascinerende syn! Du vil tilbringe din første overnatning i Sydamerika på dit hotel i Quito og vågne op udhvilet og frisk til den videre rejse.

Dag 2. Kulturel tur i Quito

Efter morgenmad tager vi dig på en heldagstur i byen, hvor vi vil udforske livet, troen, køkkenet og traditionerne i Ecuadors hovedstad. Turen handler om at leve på Quito-måden som en af de lokale, besøge butikker, udforske markeder, møde lokale urtehealere, lære færdigheder fra kunsthåndværkere og nyde noget mad fra det fantastiske, ecuadorianske køkken, når vi spiser frokost på det sofistikerede Casa Gangotena Hotel.

Vi tager ud på en gåtur i den smukke gamle bydel med en intention om at lære mere om de folk, der bor i det største og bedst bevarede historiske centrum i Amerika. Guiden tager os med for at se de gamle gader og kirker, vi standser for at møde kunsthåndværkere, købmænd, hattemagere og konditorer. På vejen prøvesmager vi noget lækkert chokolade lavet af den fineste, ecuadorianske kakao.

Om eftermiddagen krydser vi gaden til det fremragende Casa del Alabado Archaeological Museum. Det huser en fantastisk samling af førcolombianske udstillinger, der er mere end 5.000 år gamle, alle smukt fremvist i et restaureret palæ fra det 17. århundredes kolonitid.

Turen inkluderer også et besøg til El Panecillo – en 182 meter høj vulkanbakke med panoramaudsigt over Quito i al dens andeanske pragt. Senere nyder vi vores middag på hotellet, hvor du kan reflektere over dagens opdagelser eller eventuelt tage ud for at se noget mere.

Dag 3. Tur til Cotopaxi-vulkanen

I dag kommer du helt tæt på et af Ecuadors naturvidundere, når vi besøger en aktiv vulkan og kommer op i en højde på næsten 3900 meter.

Men først stopper vi ved det fotogene Sangolqui-friluftsmarked, hvor du kan prøve forskellige specialiteter fra Andesbjergene. De lokale, oprindelige folk sælger deres produkter her, og du vil se flot farvede bælgfrugter, frugter og grøntsager. Ud over mad kan du her købe tøj og andet kunsthåndværk, og det giver dig en chance for at snakke med de venlige folk i boderne.

Cotopaxi Nationalpark ligger midt i bjergenes pragt og kun halvanden times kørsel fra Quito. Dette for det meste træløse landskab er karakteristisk for paramo-hedeområderne i Andes, og her kan du se flokke af lamaer strejfe vildt omkring. Hold godt øje med fuglelivet, med blandt andet Andesmåger, flere arter af kolibrier, og med lidt held får du den majestætiske kondor at se. Vi vandrer hen til Limpiopungo-lagunen, en smuk sø, der afspejler de dramatiske omgivende bjergtoppe.

Cotopaxi betyder “månens hals” på det lokale sprog quechua, og er med sine 5910 meter og en næsten perfekt konisk form en af de højeste vulkaner i verden. Det gabende krater måler 800 meter og rummer en af verdens få ækvatoriale gletsjere. Det første registrerede udbrud fra Cotopaxi fandt sted i 1534 og skræmte både lokale og conquistadorer, og det sidste store udbrud skete i 1904.

Til frokost vil du smage på lækre, traditionelle retter tilberedt af nogle af regionens bedste kokke i San Augustin del Callo, og sent på eftermiddagen vender vi tilbage til hotellet og nyder en dejlig middag, før vi slutter af om aftenen.

Dag 4. Din rejse starter

Efter morgenmaden tager vi af sted til Quito lufthavn, hvor vores morgenfly venter på at tage os over det blå Stillehav videre på vores eventyr. Efter blot et par timer lander vi i Galapagos Ecological Airport på Baltra Island, der drives på vedvarende energi og som siges at være verdens grønneste lufthavn!

Efter at vi er landet i den spektakulære Galpagosøgruppe, fører transporten dig direkte til havnen, hvor vores komfortable ekspeditionsskib Santa Cruz II ligger fortøjet, og det er dit hjem, mens du er på rejse de næste par dage.

Vi starter vores oceaniske ekspedition med en kort, obligatorisk sikkerhedsorientering for at sikre, at du er sikker på din sejltur med os. Du kan foretage check-in og komme på plads, inden vi mødes til frokost i den smukke restaurant, hvor kaptajnen udbringer en skål og ønsker alle et spændende eventyr. Din rejse starter lige efter frokosten.

Vores første stop er blot fire sømil væk, på den sydlige spids af den lille ø Mosquera. Det er et lille stykke vulkan, der er blevet skubbet op mellem de større øer Baltra og North Seymour. Den lange og smalle sandbanke er omgivet af lavarev, og stedet er hjemsted for en af de største kolonier af søløver på Galapagos.

Hop ombord på en lille ekspeditionsbåd, og sejl i land, hvor du kan se søløverne dase i solen. Dette vil være dit første glimt af den fantastiske mangfoldighed og rigdom på disse øer, og holmen er fyldt med mange havfugle, herunder blåfodede suler samt røde klippekrabber.

Turen er let og er kun på et par hundrede meter på tværs af flade sandklitter, og du vil lære mere om det skrøbelige havmiljø og de landlige økosystemer på Galapagos fra dine guider, mens vi udforsker.

Dag 5. Besøg kæmperne

I dag lægger vi til i Puerto Baquerizo Moreno, som er øgruppens hovedstad. Efter en 40-minutters køretur til Cerro Colorado kan du besøge et avlscenter for den stærkt truede kæmpeskildpadde. Den er et ikon for Galapagos med en naturlig levetid, der anslås til over 100 år.

Cerro Colorado Tortoise Reserve arbejder på at øge antallet af disse gigantiske krybdyr og sørge for, at de ikke længere er truet af udryddelse. De lever her under forhold, der ligner deres naturlige habitat, og hvor de trives. Skildpadderne trisser rundt under løvdækket i en seks hektar stor skov, som også er hjemsted for snesevis af andre endemiske arter, herunder San Cristobal-spottedroslen og San Cristobal-lavafirbenet.

Om eftermiddagen tager vores små ekspeditionsbåde dig til Punta Pitt på den østlige spids af øen. Dette usædvanlige sted består af en eroderet, vulkansk kegle, og der er en sti her med en spektakulær udsigt over kysten. Punta Pitt er det eneste sted på Galapagos, hvor du kan være så heldig at se hele tre arter af suler. Den blåfodede sul er let genkendelig pga. sine blå fødder!

Nyd en vandretur på land, eller udforsk kysten ombord på en af vores små ekspeditionsbåde. Det er fremragende at snorkle eller svømme i det klare vand her, og du kan se søløver lave undervandsakrobatik over revet, så husk at medbringe dit badetøj og nogle gode vandresko.

Dag 6. Salig skønhed og virkelig evolution

Lige efter morgenmaden vil du sætte din fod på en idyllisk, hvid sandstrand på øen Santa Fe og tage på en naturskøn vandretur. Øen er hjemsted for en koloni af søløver såvel som den endemiske Barrington-landleguan, som normalt kan ses, når de sidder blandt de kæmpe figenkaktusser eller slapper af på klipper i solen.

Øen har en fredfyldt stemning over sig, og det kan være, at vi slapper af ved at svømme eller måske snorkle fra vores små både. Hvis du vil kigge på den undersøiske verden, kan du deltage i en tur i vores båd med glasbund. Kajakkerne er også klar til brug, så hvorfor ikke opdage denne smukke og vilde ø i dit eget tempo?

Efter en dejlig, lang frokost, der er blevet stablet på benene af vores fremragende kokke ombord, tager vi af sted til vores næste destination, South Plaza Island. Vi vil passere gennem en kanal, hvor det turkisblå vand sættes i relief af de hvide sandstrande, som igen står i skarp kontrast til de sorte lavasten. Langs kysten kan vi se fregatfugle, svalehalemåger og skråper, der svæver rundt i brisen.

South Plaza Island er meget lille, men den er vært for en fantastisk vifte af forskelligartet flora, især den blomstrende sukkulent sesuvium og tætte klaser af piggede pærer. Landleguaner slapper søvnigt af ude ved kysten, mens havleguanerne glider op fra og ned i vandet. Hvis du er heldig, kan du endda få øje på en hybrid af de to, hvilket er resultatet af intergenerisk avl mellem de to underarter – det er virkelig evolution!

Dag 7. Kæmpe skildpadder og ø-aktiviteter

Denne morgen går vi i land på øen Santa Cruz ved Puerto Ayora, den største by i øgruppen. Her besøger vi Charles Darwin forskningsstation, hvor over 200 forskere og frivillige arbejder for at bevare dyrelivet på Galapagos.

Besøg avlshusene, hvor du kan se babyskildpadder i inkubatorer, og se Darwins berømte finker med dine egne øjne – det var de fugle, han brugte som grundlag for sin evolutionsteori.

Prøv derefter at bruge en trapiche – en sukkerrørskværn, der bruges til at udtrække saften, som derefter enten drikkes med det samme eller fermenteres til spiritus. For at komme hen til møllen kan du hoppe på vores bus eller cykle, hvis du føler dig mere aktiv.

Efter at have oplevet Opuntia kaktusskov kan du nyde frokosten i højlandet. Det er et helt andet økosystem end kystsletterne, med fugtigt grønt løv og et køligere klima. Det er også det sted, hvor de fleste af kæmpeskildpadderne strejfer rundt. Her har du mulighed for at se disse giganter i deres naturlige habitat. De er nemme at få øje på, når de trisser rundt, gumler på græs og vælter sig i vandhullerne.

Når frokosten er slut, kan du i stedet for at kigge på skildpadder vælge mellem flere forskellige aktiviteter, der kan omfatte mountainbiking eller kajakroning i Tortuga Bay. Du kan også vandre de 2 km hen til denne smukke bugt og stoppe ved Playa Brava, en smuk snehvid strand, der i sæsonen er udklækningssted for de grønne skildpadder.

På samme gåtur kommer du forbi Playa Mansa, der er en afsondret naturlig mangrovebugt med klart og roligt vand, der er ideelt til svømning, snorkling eller kajakroning. Du kan også bare nyde udsigten fra mangrovernes skygge!

På grund af fredning og bevarelse af naturen er der begrænsning på antallet af besøgende i Tortuga Bay, så sørg for at koordinere det med ekspeditionsteamet.

Dag 8. En succesfuld bevaringshistorie

Española siges med sine fire millioner år at være en af de ældste øer i øgruppen og er også den sydligste. Det er en magnet for fugleentusiaster, da næsten hele verdens bestand af Galapagosalbatrosser yngler her mellem marts og januar. Vær på udkig efter Nazca-suler, blåfodede suler og svalehalemåger, som alle findes her.

Hold også øje med Española-lavafirbenet, som har en markant rød farve, samt de stærkt farvede havleguaner, der er en bestemt endemisk underart, der kun findes her.

Mens vi taler om dyrelivet, så kom der gode nyheder i 2020, da man opdagede, at en sjælden skildpadde var blevet far til over 900 børn. Diego, der er over 100 år gammel og udlånt fra San Diego Zoo, har muligvis på ene hånd reddet sine underarter fra udryddelse. På grund af hans bemærkelsesværdige indsats er han nu blevet pensioneret og bor på Española med sin udvidede familie, og han forventes at leve omkring 150 år.

Du vil komme til at opleve det berømte El Soplador – hvilket betyder “blæseren” – et blæsehul, der skyder vand over 20 meter op i luften. Effekten forårsages af bølger, der ved højvande løber ned i en revne i lavaen, hvorefter vandet blæses ud gennem en sprække. Bagefter går vi ombord igen til endnu en dejlig og afslappet frokost.

Om eftermiddagen udgør den postkortsmukke koralstrand i Gardner Bay og den nærliggende Osborn Islet nogle smukke omgivelser til at observere søløver, spottedrosler og finker, mens du tager dig tid til blot at slappe af eller måske tage en dukkert i vandet for at få en fantastisk oplevelse med at snorkle. Her er der også mulighed for at sejle i kajak.

Dag 9. Et lille stykke af paradis

Eden Islet ligger ud for kysten af Santa Cruz Island og er en vulkansk kegle, der stikker op gennem havet. Her er der en overflod af vilde dyr, og i det klare, lave vand håber vi på at få øje på Galapagos’ grønne skildpadder, rokker og nogle ufarlige revhajer.

Vi tager snorkeludstyret med, så husk dit badetøj, hvis du vil være med til at udforske et rev. Hvis vejret tillader det, kan du også tage en tur med den glasbundede båd eller padle rundt langs Edens kyst i en kajak. Hold øje med fregatfuglene inde på kysten med deres karakteristiske, gummiagtige røde struber.

Efter en velfortjent frokost ombord på skibet tager vi senere over til øen North Seymour. Dette lille og for det meste flade stykke land blev skabt, da et vulkanudbrud løftede havbunden op, hvorfor det ser så glat og eroderet ud.

Lige over landgangsstedet er der en lille skov med sølvgrå Palo Santo-træer, der også er kendt som helgenernes træ. Disse træer er typisk bladløse og forbliver inaktive halvdelen af året. De venter bare på regnen, som er deres stikord til at blomstre. Træet er berømt som middel til at lave røgelse. Prøv, om du kan dufte det!

Dette er et fantastisk sted at observere kolonier med blåfodede suler, fregatfugle og svalehalemåger. Søløver og havleguaner har også hjemme her på North Seymour, og de er glade for at mæske sig i alt godt fra havet i de frodige farvande her. Da den unge Darwin først så havleguanerne, beskrev han dem som klodsede firben og afskyelige, men vi erklærer os uenige og tror, at du vil holde med os!

Dag 10. Slutningen på rejsen

Nu, hvor dit ekspeditionskrydstogt er ved at slutte, er det tid til at tage afsked med det frodige dyreliv og det fantastiske landskab på en af verdens mest utrolige naturdestinationer. Vi vil også sige farvel til vores vidunderlige besætning og ekspeditionsteamet, når vi går fra borde på Baltra Island.

Du vil blive transporteret til lufthavnen, hvor dit ventende fly fører dig til Guayaquil. Ved ankomsten til Guayaquil vil en repræsentant hjælpe med den internationale flyforbindelse tilbage til Storbritannien.

Når du sidder og tænker tilbage på det nylige eventyr, håber vi, at du vil have fået nogle fantastiske minder, nye venner og have trang til at udforske endnu mere i fremtiden. Vi håber faktisk, at vi inden alt for længe kan byde dig velkommen ombord igen.

Dag 11. Ankomst til Tyskland

Ankomst med fly til Tyskland

Livet ombord MS Santa Cruz II

down v arrow

Dette slanke og rummelige skib har en indretning, der giver dig mulighed for at nyde din sejlads på alle mulige måder. Nyd lækker mad i den hyggelige restaurant, lær om nye ting sammen med de andre rejsende i videnskabscentret, eller måske vil du bare mingle lidt på de mange dæk?

MS Santa Cruz 11 er miljømæssigt bæredygtig og drives socialt bevidst i forhold til lokalsamfund, og driften er CO2-neutral.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer:

 • Tre overnatninger i Quito inden ekspeditionskrydstogtet, inklusive morgenmad og aftensmad på DAG 2 og 3.
 • Returflyrejse på økonomiklasse fra Tyskland til Quito og tilbage fra Guayaquil,inklusive alle skatter (inklusive tog- og flybillet)
 • Returflyrejse på økonomiklasse mellem Quito og Baltra og mellem Baltra og Guayaquil
 • Al transport i Quito, transport mellem Baltra lufthavn og skibet
 • Kulturel heldagstur i Quito, inklusive frokost
 • Naturskøn heldagstur til Cotopaxi Nationalpark, inklusive frokost
 • Adgangsbillet til Galapagosøernes Nationalpark
 • Transitkontrolkort til Galapagosøerne
 • Adgang til lufthavnslounge i Guayaquil lufthavn, når vi vender tilbage fra Galapagosøerne
 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand)
 • Gratis te og kaffe
 • Drikkevarer hele dagen og aftenen (Sodavand, øl, vin og spiritus) - Gælder kun for sejlads efter d.20 oktober 2024
 • Begrænset, gratis Wi-Fi for gæster i suite. Wi-Fi kan tilkøbes, men vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med meget begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, som står for aktiviteter og giver lærerige oplysninger ombord og i land
 • Velkomst- og farvelcocktails
 • Aktiviteter ombord
 • Landgange, vandreture, kystnær udforskning og aktiviteter, herunder kajakroning, snorkling og vores båd med glasbund
 • Gratis leje af våddragt for gæster i suite. Leje af våddragt fås på anmodning.

Ikke inkluderet:

 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes)
 • Bagagehåndtering

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden