Ekspeditionsrejser i Grønland

Eventyrernes og oplevelsernes land

Oplev Grønlands kolossale isbjerge, den berømte isfjord, indlandsisen, diskobugten, de fantastiske blomsterenge og det rige dyreliv. Glæd dig til at få fantastiske oplevelser ombord på Hurtigrutens skibe.

Oplev verdens største ø på en ekspeditionsrejse

Grønland, Kallallit Nunaat, er noget helt særligt - dette mærker man med det samme, når man ankommer til verdens største ø. Den evige is, de kolossale isbjerge og de langstrakte tundraer findes kun meget få steder i verden, og en explorerrejse til Grønland vil derfor byde på helt unikke oplevelser. På et krydstogt med Hurtigrutens skibe har du nemlig mulighed for at udforske steder, som kun er tilgængelige med skib.

Uanset om du ønsker at opleve storslåede gletsjere og isblokke, eller om du i højere grad ønsker at tage på opdagelse i fjeldene, har Grønland en masse at byde på. En ekspeditionsrejse i dette smukke land vil bestemt ikke skuffe, og med Hurtigrutens dygtige ekspeditionsteams ombord på skibene, kan du roligt glæde dig til spændende foredrag og aktiviteter undervejs. Glæd dig også til at møde den grønlandske befolkning, og få et indblik i hvordan kultur og tradition stadig spiller en vigtig rolle i dagligdagen.

3 gode grunde til at tage på ekspeditionsrejse i Grønland med Hurtigruten

 1. Du vil opleve naturscenerier, som du kun kan opleve meget få steder i verden.
 2. Grundet det meget varierende landskab, vil der være oplevelser for enhver smag.
 3. Når du ikke er på udflugter eller på opdagelse på land, holder Hurtigrutens erfarne ekspeditionsteams løbende foredrag - du får på denne måde et indblik i Grønlands kultur, rige dyreliv og historie.
Læs mere
per side

6 Items

Sejlads rundt om Island og i Østgrønlands fjorde | August 2024

Udforsk Islands vulkaner og Grønlands majestætiske fjorde på et episk ekspeditionskrydstogt! Fra geotermiske bassiner til bjergene i Scoresbysund - et eventyr venter!


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 22 nætter
Forespørg
Udforskning af de arktiske øer (vestgående) | Juli 2025

Oplev maleriske fjorde, majestætiske gletsjere, bjergtoppe og spændende dyreliv på en overvældende ekspedition til højarktiske øer. Få en smag på, hvordan det føles at leve så langt nordpå som kulturene her.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 14 nætter
Forespørg
I de store opdagelsesrejsendes kølvand (østgående) | August 2024

Tag med på en skelsættende ekspeditionsrejse og oplev de største seværdigheder, når HX Hurtigruten tager dig gennem den sjældent besejlede Nordvestpassage. En legendarisk rejse!


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 25 nætter
Forespørg
I de store opdagelsesrejsendes kølvand

Sejl i fodsporene på de store opdagelserejsende, når vi sejler gennem den legendariske Nordvestpassage. Der venter dig et sandt eventyr med storslåede oplevelser, som kun de færreste får lov til at prøve.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 19 nætter
Forespørg
Rejs fra Reykjavík til Cambridge Bay med ekspeditionsskib | August 2024

Oplev de største seværdigheder i de opdagelsesrejsende fodspor, når du på 19-dage sejler fra Island til Grønland og videre gennem Nordvestpassagen med den rå og formidable skønhed i vildt terræn. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 18 nætter
Forespørg
I vikingernes fodspor fra Reykjavik til hjertet af Grønland

Tag med på en skøn sejlads fra vikingernes fodspor på sagaøen Island til hjertet af Grønland. Langs Grønlands sydvestkyst vil du opleve inuitkultur, arktiske landskaber og udforskning af dybe fjorde.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 15 nætter
Forespørg

5 fantastiske oplevelser på vores ekspeditionsrejser i Grønland

Diskobugten

På trods af, at Diskobugten er den mest besøgte turistattraktion i Grønland, kan du glæde dig til at opleve uspolerede landskaber og enestående udsigter. Området er et mekka for de eventyrlystne, hvor du både har mulighed for at se hvaler, tage på kajaktur eller blot nyde de smukke udsigter fra skibet. Du kan også se frem til en hundeslædetur, da Diskobugten er det eneste sted i Vestgrønland, hvor du har mulighed for at køre på hundeslæde om sommeren.

Sisimiut

Med sine 5.500 indbyggere, er Sisimiut Grønlands anden største by. Den moderne by, som holder fast i gamle traditioner, byder på fine butikker med lokalt kunsthåndværk, hyggelige caféer og en gammel bydel, som du ikke må gå glip af. Byen har derudover et kulturhus, hvor udstillinger, musik og teater er en del af hverdagen. Der er også mulighed for at udforske de omkringliggende områder, bl.a. på en vandretur på bjerget Palasip Qaqqaa eller på en bustur med en lokal guide. 

Ilulissat isfjord

Denne smukke isfjord var det første sted i Grønland, som blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Størrelsen på de massive isfjelde, som stammer fra gletsjeren Sermeq Kujalleq, er næsten ikke til at forstå. Her bevæger isfjeldene sig med 40m pr. døgn ud mod mundingen af isfjorden, og det er derfor en af verdens hurtigste og mest aktive isstrømme. Du kan forvente storslåede udsigter og være heldig at høre, hvordan isbjergene revner og rumler, så det kan høres i hele Ilulissat!

Nordvestpassagen

Den legendariske Nordvestpassage er en oplevelse i sig selv, og vil uden tvivl skabe minder for livet. Du vil opleve smuk uberørt vildmark, fantastiske fjorde og smukke kanaler, alt imens skibet sejler igennem det isfyldte farvand. 

Nuuk

Med sine blot 17.000 indbyggere, er Nuuk Grønlands største by og hovedstad. På trods af, at dagligdagen i høj grad er præget af tradition, har den livlige by en meget moderne bymidte, og man kan mærke, at det er en by i vækst. Her finder du bl.a. lækre gourmetrestauranter og flotte modebutikker - og byens gamle bydel er bestemt også et besøg værd. Som prikken over i'et er Nuuk omgivet af storslået natur, som du kan nyde godt af, imens du udforsker den smukke by. 

Lille idyllisk by tæt på Sissimut Kajaktur i Grønland på tur med Hurtigruten Smuk solopgang i Grønland

3 grønlandske madtraditioner

Mattak

Mattak består i bund og grund af hud og spæk fra hvaler, og er noget som grønlænderne har spist i rigtig mange år. Det lyder måske bizart, men det er en meget populær snack, som ofte er at finde på menukortet. Delikatessen serveres rå, og kommer oftest fra hvidhvaler eller narhvaler. Fyldt med C-vitamin, er retten ofte blevet kaldt for grønlændernes flæskesværd.

Suaasat

Suaasat er Grønlands nationalret, og er traditionelt lavet på sælkød. Det er en suppe, som udover sæl, indeholder løg, kartofler og laurbærblade, som giver retten dens karakteristiske smag. For at suppen får den rette tykkelse og konsistens, fortykkes den ofte med enten ris eller byg, som har stået i vand natten over.

Rensdyr

Rensdyr er uden tvivl en grønlandsk delikatesse, og specielt rensdyrtunge og kæber er eftertragtede. Da dyrene græsser ude på fjeldene, fra de bliver født, til de bliver slagtet, giver dette kødet en fantastisk delikat smag. Det siges, at grønlandsk lam skulle være noget af verdens bedste, med sine noter af enebær og andre krydderurter. 

Alternative destinationer for en ekspeditionsrejse

Hvis en ekspeditionsrejse i Grønland ikke er den rette destination for dig, tilbyder vi også fantastiske rejser til bl.a. Norges kyst, Nordamerika, De Britiske Øer eller det uberørte Antarktis.