Loading...

Ekspeditionsrejser i Island

Fantastiske scenerier

Udforsk eventyrlige Island - her dannes rammerne for en fantastisk ferie, hvor den vilde natur byder på spændende oplevelser, som er helt unikke for landet.

Oplev kontrasternes land

Uanset om du er på udkig efter rigt dyreliv, enestående oplevelser til søs eller vilde naturscenerier, vil en ferie i Island uden tvivl have en masse at byde på. Den smukke ø i det nordlige Atlanterhav er et mekka for de eventyrlystne og nysgerrige, og én af de bedste måder at opleve landet på er til søs. Med Hurtigrutens skibe er du sikret en fabelagtig rejse, hvor du får lov til at slippe din indre opdagelsesrejsende fri!

Imponerende vandfald, storslåede vulkaner, lange mørke lavamarker og vilde gletsjere - Islandsk natur har det hele, og med Hurtigrutens skibe er der masser af muligheder for at skabe minder for livet. Du vil opleve det bedste af Island til søs, alt imens bådenes dygtige ekspeditionsteams holder foredrag og sørger for aktiviteter undervejs. I og med, at Island er Europas tyndest befolkede land med knap 370.000 indbyggere, byder landet på massevis af uspolerede og uberørte områder - perfekte forhold for en explorerrejse.  

3 gode grunde til at tage på explorerrejse i Island med Hurtigruten

 1. Du vil grundet det meget alsidige landskab få spektakulære naturoplevelser og mange nye indtryk.
 2. Da mange af de spændende destinationer på vores rejser har bedst tilgængelighed til søs, vil du på Hurtigrutens skibe få det maksimale ud af din explorerrejse.
 3. Du får et indblik i Islands historie, kultur og rige dyreliv, når Hurtigrutens erfarne ekspeditionsteams løbende holder foredrag - du kan på denne måde både fordybe dig i - og blive klogere på landet.

Læs mere
View as Grid List

4 Items

per side
Det bedste af Island rundt om eventyrøen | Rejs maj eller juni 2021

Sejl rundt om sagaøen Island med Hurtigruten og oplev de smukke vandfald, vilde gejsere, enorme vulkaner, naturlige varmekilder, sorte strande og historiske bopladser, som den mytiske ø byder på.

 • 3 afrejser
 • 8 nætter
Fra 17.090,- DKK
Fra verdens nordligste hovedstad til Diskobugten og retur | Rejs sommer 2021 eller 2022

Tag med på en skøn sejlads fra vikingernes fodspor på sagaøen Island til hjertet af Grønland. Langs Grønlands sydvestkyst vil du opleve inuitkultur, arktiske landskaber og udforskning af dybe fjorde.

 • 7 afrejser
 • 15 nætter
Fra 54.176,- DKK
Sejlads rundt om alfernes, sagaernes og vulkanernes ø | Rejs juli 2021

Tag med på en eventyrlig sejlads rundt om landet af ild og is, hvor du kan opleve alt fra kæmpe hvaler, skræppende søpapegøjer, smukke vandfald, vilde gletsjere, mørke lavamarker og historisk vikingearv.

 • 2 afrejser
 • 10 nætter
Fra 39.145,- DKK
Vulkaner, gejsere, varme kilder og lavamarker

Tag med på denne rejse til Island og oplev vulkanøens fantastiske natur, Reykjaviks spændende arkitektur og det magiske nordlys. Rejsen er inklusiv fly, transfer, ophold, halvpension og tre udflugter.

 • Ingen dato sat
 • 4 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra CPH, Aarhus, Billund, Aalborg
Pris på forespørg

5 fantastiske oplevelser på vores explorerrejser i Island

Reykjavik

Islands hovedstad og største by er uden tvivl et besøg værd. Byen som er hjem til ca. en tredjedel af Islands befolkning, er udover dens smukke omgivelser, kendt for både dens gastronomi og shoppingmuligheder. Den trendy hovedstad er fyldt med alverdens farverige huse, som er en smuk kontrast til de storslåede bjerge i udkanten af byen.

Sagalandet 

Den vestlige del af Island har fået tilnavnet "sagalandet". I denne del af landet kan du opleve vandfald, varme og kolde kilder i lange baner, og det er tydeligt at se, hvordan lava og vulkansk aktivitet har påvirket landskabet. Oplev f.eks. lange sorte sandstrande, basaltklipper eller den billedskønne fiskerby Stykkishólmur, som på trods af dens størrelse er en yderst kulturrig by. 

The Golden Circle

I den sydvestlige del af Island findes den velkendte "Golden Circle", hvor der er mulighed for at opleve nogle af landets sande naturvidundere. På den 300 km. lange cirkulære rute stoppes der op ved Tingvellir Nationalpark, vandfaldet Gullfoss og gejserne Geysir og Strokkur. Du kan bl.a. glæde dig til at opleve lavamarker og to tektoniske plader, som bevæger sig op ad hinanden - unikke og sjældne syn, som man ikke oplever hver dag.

Húsavík

På Islands nordlige kyst ligger den lille, men berømte by Húsavík. Byen er et samlingspunkt for turister, som ønsker at tage på hvalsafari og opleve havets giganter - du kan endda være heldig at få øje på verdens største dyr, nemlig blåhvalen. Hold øje med "åndesprøjt" i horisonten, da dette er den nemmeste måde at få øje på de smukke dyr. Du har størst mulighed for at se pukkelhvaler, marsvin, kaskelothvaler, hvidnæsedelfiner og vågehvaler.

Grímsey

Denne lille græsbeklædte ø er en sand perle og er Islands nordligste beboede område. Her kan du opleve massevis af forskellige fuglearter, bla. de charmerende søpapegøjer, som flokkes i tusindvis i sommermånederne. Du kan få et helt særligt indblik i de 100 lokales levemåde, som alle kender hinanden og har et helt specielt fællesskab. 

Det smukke Gullfoss vandfald Smuk og sød søpapegøje Storslået landskab i Island

3 islandske madtraditioner

Lammekød

Islandsk lammekød er kendt som noget af verdens bedste, og er ofte blevet rost af kokke over hele verden. De fritgående islandske lam har nemlig en fantastisk smag, da de i sommermånederne græsser på det blomstrende højland, hvor de spiser urter, mos og vilde bær. 

Frisk fisk

Da Island er omgivet af hav, er friskfanget fisk naturligvis en del af madkulturen. Blandingen af de kolde og varme strømme, som mødes i Nordatlanten, giver fiskestimer de optimale leveforhold - og giver derfor også Island store fiskebestande. Du kan få den friske fisk i alle varianter - grillet, røget, dampet eller som sushi!

Skyr

Vi kender allesammen skyr, som vi kan købe i de danske supermarkeder. Det er dog oprindeligt et traditionelt islandsk surmælksprodukt, som kun kan laves på mælk fra islandske køer. Du må derfor ikke snyde dig selv for at smage på den ægte vare!

Alternativer

Hvis en explorerrejse i Island ikke er den rette destination for dig, tilbyder vi også fantastiske explorerrejser med Hurtigruten til bl.a. Grønland, Svalbard  eller det uberørte Antarktis.

 

Customer Questions
No Questions