Ekspeditionsrejser i Island

Fantastiske scenerier på en rejse til Island

Udforsk eventyrlige Island – her dannes rammerne for en fantastisk ferie, hvor den vilde natur byder på spændende oplevelser, som er helt unikke for landet.

Oplev kontrasternes land under en ferie på Island

Uanset om du er på udkig efter rigt dyreliv, enestående oplevelser til søs eller vilde naturscenerier, vil en rejse til Island uden tvivl have en masse at byde på. Den smukke ø i det nordlige Atlanterhav er et mekka for de eventyrlystne og nysgerrige, og én af de bedste måder at opleve Island på er en rejse til søs. Med Hurtigrutens skibe er du sikret en fabelagtig rejse til Island, hvor du får lov til at slippe din indre opdagelsesrejsende fri! 

Imponerende vandfald, storslåede vulkaner, lange mørke lavamarker og vilde gletsjere – islandsk natur har det hele, og med Hurtigrutens skibe er der masser af muligheder for at skabe minder for livet. På en ekspeditionsrejse i Island vil du opleve det bedste af landet fra søsiden, alt imens bådenes dygtige ekspeditionsteams afholder foredrag og sørger for aktiviteter undervejs. I og med at Island er Europas tyndest befolkede land med knap 370.000 indbyggere, byder landet på massevis af uspolerede og uberørte områder – perfekte forhold for en explorerrejse.

3 gode grunde til at tage på ekspeditionsrejse i Island med Hurtigruten

 1. Du vil grundet det meget alsidige landskab få spektakulære naturoplevelser og mange nye indtryk.

 2. Da mange af de spændende destinationer på vores rejser har bedst tilgængelighed til søs, vil du på Hurtigrutens skibe få det maksimale ud af din explorerrejse.

 3. Du får et indblik i Islands historie, kultur og rige dyreliv, når Hurtigrutens erfarne ekspeditionsteams løbende holder foredrag - du kan på denne måde både fordybe dig i og blive klogere på landet.

Læs mere
per side

7 Items

Ring af ild og is | Island | Juli og august 2024

Tag på 11 dages ekspeditionssejlads rundt om Island med start og slut i Reykjavík. Oplev den islandske kultur og historie i byerne og nyd naturen med islandske vulkaner, gejsere, gletsjere, bjerge, vandfald og dyreliv.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 10 nætter
Forespørg
Island | Krydstogt langs hele Islands kyst | Rejs i maj 2025

Udforsk hele Islands kyst, og se nogle af landets mest fængslende seværdigheder på en komplet rundsejlads, der begynder og slutter i Reykjavík. Du kan blandt andet opleve vulkaner, gejsere og hvaler!


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Sejlads rundt om Island og i Østgrønlands fjorde | August 2024

Udforsk Islands vulkaner og Grønlands majestætiske fjorde på et episk ekspeditionskrydstogt! Fra geotermiske bassiner til bjergene i Scoresbysund - et eventyr venter!


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 22 nætter
Forespørg
Oplev Orkneyøerne, Shetlandsøerne, Færøerne og Island

Sejl i vikingernes kølvand fra ø til ø i Nordatlanten. Fra de fantastiske Britiske øer sejler vi nordpå og går i land på Orkneyøerne, Shetlandsøerne og Færøerne inden vi når til vidunderlige Island.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller egen transport
 • 9 nætter
Forespørg
Udforskning af de arktiske øer (vestgående) | Juli 2025

Oplev maleriske fjorde, majestætiske gletsjere, bjergtoppe og spændende dyreliv på en overvældende ekspedition til højarktiske øer. Få en smag på, hvordan det føles at leve så langt nordpå som kulturene her.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 14 nætter
Forespørg
Alfernes, sagaernes og vulkanernes land | August 2024

Tag med på en eventyrlig sejlads rundt om landet af ild og is, hvor du kan opleve alt fra kæmpe hvaler, skræppende søpapegøjer, smukke vandfald, vilde gletsjere, mørke lavamarker og historisk vikingearv.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 10 nætter
Forespørg
I vikingernes fodspor fra Reykjavik til hjertet af Grønland

Tag med på en skøn sejlads fra vikingernes fodspor på sagaøen Island til hjertet af Grønland. Langs Grønlands sydvestkyst vil du opleve inuitkultur, arktiske landskaber og udforskning af dybe fjorde.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 15 nætter
Forespørg

5 fantastiske oplevelser på en ekspeditionsrejse til Island

Reykjavik

Rejsen til Islands hovedstad og største by er uden tvivl et besøg værd. Byen som er hjem til ca. en tredjedel af Islands befolkning, er udover dens smukke omgivelser, kendt for både dens gastronomi og shoppingmuligheder. Den trendy hovedstad er fyldt med alverdens farverige huse, som er en smuk kontrast til de storslåede bjerge i udkanten af byen.

Sagalandet 

Den vestlige del af Island har fået tilnavnet "sagalandet". På en rejse til Island kan du i denne del af landet opleve vandfald, varme og kolde kilder i lange baner, og det er tydeligt at se, hvordan lava og vulkansk aktivitet har påvirket landskabet. Oplev f.eks. lange sorte sandstrande, basaltklipper eller den billedskønne fiskerby Stykkishólmur, som på trods af dens størrelse er en yderst kulturrig by. 

The Golden Circle

I den sydvestlige del af Island findes den velkendte "Golden Circle", hvor der er mulighed for at opleve nogle af landets sande naturvidundere. På den 300 km lange cirkulære rute stoppes der op ved Tingvellir Nationalpark, vandfaldet Gullfoss og gejserne Geysir og Strokkur. Du kan bl.a. glæde dig til at opleve lavamarker og to tektoniske plader, som bevæger sig op ad hinanden - unikke og sjældne syn, som man ikke oplever hver dag.

Húsavík

På en rejse til Islands nordlige kyst finder man den lille, men berømte by Húsavík. Byen er et samlingspunkt for turister, som ønsker at tage på hvalsafari og opleve havets giganter. Du kan endda være heldig at få øje på verdens største dyr, nemlig blåhvalen. Hold øje med "åndesprøjt" i horisonten, da dette er den nemmeste måde at få øje på de smukke dyr. Du har størst mulighed for at se pukkelhvaler, marsvin, kaskelothvaler, hvidnæsedelfiner og vågehvaler.

Grímsey

Denne lille græsbeklædte ø er en sand perle og er Islands nordligste beboede område. Her kan du opleve massevis af forskellige fuglearter, bla. de charmerende søpapegøjer, som flokkes i tusindvis i sommermånederne. Du kan få et helt særligt indblik i de 100 lokales levemåde, som alle kender hinanden og har et helt specielt fællesskab. 

Det smukke Gullfoss vandfald Smuk og sød søpapegøje Storslået landskab i Island

Oplev de 3 største islandske madtraditioner på vores rejser til Island

På en rejse til Island skal du ikke snyde dig selv for at prøve de islandske madtraditioner. Læs om de 3 største nedenfor:

Lammekød

Islandsk lammekød er kendt som noget af verdens bedste og er ofte blevet rost af kokke over hele verden. De fritgående islandske lam har nemlig en fantastisk smag, da de i sommermånederne græsser på det blomstrende højland, hvor de spiser urter, mos og vilde bær. 

Frisk fisk

Da Island er omgivet af hav, er friskfanget fisk naturligvis en del af madkulturen. Blandingen af de kolde og varme strømme, som mødes i Nordatlanten, giver fiskestimer de optimale leveforhold – og giver derfor også Island store fiskebestande. Du kan få den friske fisk i alle varianter – grillet, røget, dampet eller som sushi!

Skyr

Vi kender allesammen skyr, som vi kan købe i de danske supermarkeder. Det er dog oprindeligt et traditionelt islandsk surmælksprodukt, som kun kan laves på mælk fra islandske køer. Du må derfor ikke snyde dig selv for at smage den ægte vare!

Alternativer til en ekspeditionsrejse i Island

Hvis en ekspeditionsrejse i Island ikke lyder som det rette for dig, tilbyder vi også fantastiske ekspeditionsrejser med Hurtigruten til bl.a. GrønlandSvalbard eller det uberørte Antarktis. Er du interesseret i kombinationen af sejl og ekspedition, tilbyder vi generelt mange forskellige rejser med Hurtigruten